Universitede boyle bir durum var mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim lafım değil ki zaten.Bir başkası söyledi ban böyle bir şey.
Her söyleneni bu kadar ciddiye almayın üniversiteye başlamadan bilmeniz gereken önemli şeylerden bahsetmiş olayım bu vesile ile
Kimse sizden üstün değil kimse tarafından kabul görmek zorunda da değilsiniz
Elbet zamanla iyi anlaştığınız fikirlerinizin uyuştuğu kişiler olacak onlarla arkadaşlığı ilerleteceksiniz uyuşmayanla da zaten arkadaşlık kurmayacaksınız
Yani isterseniz çuval giyip gidin kimse aaa bu kız yaşından büyük giyiniyor hemen onu dışlamalıyız demeyecek kendinize güvenin ve endişe duymayın bu konuda

Kapalıyım elhamdülillah ve yaşıma göre yaşlı giyindigimi söylüyorlar.Universitede dışlanma durumu olabilir mi sirf bu yuzden?
Benim üniversite yilllarimda hiç bu şekilde dışlanmaya rastlamadım 4 yıl geçti üniversite biteli hala görüşüyoruz. Kapalı arkadaşlarımda da dışlanma durumu olmadı ne açık kapalıyı disladi ne de kapalı açığı ....

Kapalıyım elhamdülillah ve yaşıma göre yaşlı giyindigimi söylüyorlar.Universitede dışlanma durumu olabilir mi sirf bu yuzden?
Sırf bu sebeple dışlanacagini sanmıyorum. Mutlaka senin gibi düşünen, sana daha yakın kisiler olacaktır. Dışlama ,ötekileştirme durumlarına da karşıyım. Herkesin kendi hür iradesi, kendi görüşü... Ben arkadaş edinirken giyim tarzına bakmam mesela.. Bana yaklaşımı,paylaşımımız,samimi olması yeterlidir. 🥰

Buraya yazmadan önce bana bana bunu kastettiğini düşünmüştüm bu soruyu yazma sebebim olan kişilerin.
Yaşlı giyiniyorsun diyerek bunları kastetmemişlerdir. Siz farklı anlamışsınız. Siz giyim tarzınızı beğeniyorsanız kimseyi umursamayın geçin.

Mutlu olmadığım bir ortamda başarılı olamam ben o yüzden böyle söylüyorum.
Bu düşünce yapısını da değiştirin başarı hırsa hedeflere özgüvene bağlı daha çok, mutluluk daha ziyade başarı sonunda elde edeceğiniz bir şey. Çünkü sınıfta ya da kalacağınız yerde(yurt ev artık neresi olacaksa) illaki hoşlanmadığınız kişiler de olacak ve buna rağmen mutlu olmayı öğrenmeniz gerek. Mutluluğunuzu insanların sizi dışlayıp dışlamamasına bağlamayın yani

Bu düşünce yapısını da değiştirin başarı hırsa hedeflere özgüvene bağlı daha çok, mutluluk daha ziyade başarı sonunda elde edeceğiniz bir şey. Çünkü sınıfta ya da kalacağınız yerde(yurt ev artık neresi olacaksa) illaki hoşlanmadığınız kişiler de olacak ve buna rağmen mutlu olmayı öğrenmeniz gerek. Mutluluğunuzu insanların sizi dışlayıp dışlamamasına bağlamayın yani
Aynen öyle hoslanmayacagı çok şey ile karşı karşıya kalacak keşke hersey giyim ile ilgili eleştiriler olsa onda sorun yaşamaz zaten sorun huyuna suyuna uygun arkadaşlar edinmen kendini kapatırsan herkese o üniversite çekilmez olur.

Benim bölümde açıktan çok kapalı vardı valla.en çok da sağlık bölümlerinde oluyorlar.

İşte onu diyorum. 2010 üniversite girişliyim o süreçte yeni kalkmıştı sorun. Ondan sonra hunharca kapalı kızlar üniversitede görünür oldu.
Konu sahibinin kaygısını o sebeple hiç anlayamadım. Açık kapalı herkes yaşıyor bu ülkede aynı otobüse biniyor aynı kafeye gidiyor aynı muhabbette gülüp üzülebiliyor aynı iş yerinde çalışıyoruz. Yaşı küçük olduğu için yaşadıkça görecektir hepimizin birlikte takılabildiğini. 💞

sizin kapalılığıza bir şey dememişler ki ama yaşlı giyindiğinizi söylemişler, yaşlı giyiniyorsun diyerek tarzınızı, kıyafet seçimlerinizdeki tercihlerinizi eleştirmişler, bunun kapalı olmakla ne alakası var?

Fazla alıngan geldiniz bana.

BEn 2010 da üniversiteye başlamıştım.
o zamanlar sadece peruk ile girenleri görüyorduk.
Onun dışında hiçbir baskı ve dışlanma görmedim, en azından benim okuduğum okulda.
Yıl olmuş 2024, sistem değişmiş dünyada herşeyin etkisi azalmışken,hç sanmıyorum problem yaşayacağınızı...

Üniversiteye insanlar size değer versin dışlamasın kabul görün diye gitmeyeceksiniz yalnız bence önce bu algıyı bir değiştirin. Bu kadar drama fazla 😂
Konu sahibi azar azar, alttan alttan konuyu başka yere çekmeye çalışıyor sanki, alıntıladığınız mesajından sonra öyle hissettim. Bir iki mesaj yukarda da kendini alıntılayıp 'geri kafalı, bağnaz değilim, ne alaka?' demiş, o kısmı hiç anlamadım, birisi öyle demiş gibi yazmış, yada öyle yazsın istediği için...

Kon
Konu sahibi azar azar, alttan alttan konuyu başka yere çekmeye çalışıyor sanki, alıntıladığınız mesajından sonra öyle hissettim. Bir iki mesaj yukarda da kendini alıntılayıp 'geri kafalı, bağnaz değilim, ne alaka?' demiş, o kısmı hiç anlamadım, birisi öyle demiş gibi yazmış, yada öyle yazsın istediği için...
Benim bu konuda savunduğum görüş madem laik bir ülkeyiz laik gibi yasayalimdi.
Kimse kimsenin kıyafetine dinine oyuna busuna laf etmesindi.
Siz nasıl anlarsınız bilemem.

sizin kapalılığıza bir şey dememişler ki ama yaşlı giyindiğinizi söylemişler, yaşlı giyiniyorsun diyerek tarzınızı, kıyafet seçimlerinizdeki tercihlerinizi eleştirmişler, bunun kapalı olmakla ne alakası var?

Anlaşıldı tmm

Bana değer vermesini isteyeceğim tek kişi Allah ve onun samimi mümin kulları diğerleri benden uzak olsun zaten.
Niye dışlanır mıyım korkusu yaşıyorsunuz o zaman? Şu yazdığınız cümleyle konunuz celişmiş. Kimin samimi mümin kul olduğundan da emin olamazsınız, bu konuda işiniz zor.
Kendi dünya görüşünüzden insanlarla yakınlık kurmak isteyebilirsiniz bence cok doğru degil bu ama siz nasıl bazıları için benden uzak olsun diyorsanız birileri sizin icin diyebilir. Bunu dert etmeyeceksiniz artık.

Son düzenleme:
Niye dışlanır mıyım korkusu yaşıyorsunuz o zaman? Şu yazdığınız cümleyle konunuz celişmiş. Kimin samimi mümin kul olduğundan da emin olamazsınız, bu konuda işiniz zor.
Kendi dünya görüşünüzden insanlarla yakınlık kurmak isteyebilirsiniz ama siz nasıl bazıları için benden uzak olsun diyorsanız birileri sizin icin diyebilir. Bunu dert etmeyeceksiniz artık.
Anlaşıldı

Bana değer vermesini isteyeceğim tek kişi Allah ve onun samimi mümin kulları diğerleri benden uzak olsun zaten.
Böyle konuşursanız dışlanırsınız. Ki bunun kıyafetinizle alakası yok,yanlış düşüncenizden dolayı dışlanırsınız. Sürekli din,Allah,mümin kullar gibi olgulardan bahsederseniz dışlanmakla kalmazsınız,dalga da geçerler kafayı bozmuş derler. Bence insanlarla normal ilişkiler kurmaya gayret edin. Siz kendi düşüncelerinize saygı beklerken örneğin ateist bir arkadaşınız olacak ama siz ona saygı duymayacaksınız,sen git mümin kullar gelsin onlarla arkadaş olacağım derseniz bu uygun olmaz işte.

Aynen ben kapalıyım kendim, kapalı olmayan bir arkadaşım var genel görüntüsüne dikkat etmiyor, saç bakımı olsun kıyafet olsun. Kıyafetleri hep tek tip, kiloluyum diye düşünüp pek tarz değiştirmiyor hep siyah alt üst. Ben hep kızarım mesela ona gencecik kızsın biraz renkli giyin saçlarını hep toplama vs diye. Tarzına laf etmişler bence de kapalılığa değil gibi geldi bana da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back