Universitede boyle bir durum var mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kapalıyım elhamdülillah ve yaşıma göre yaşlı giyindigimi söylüyorlar.Universitede dışlanma durumu olabilir mi sirf bu yuzden?
Nasıl giyinmek istiyorsanız öyle giyinin.Kimse karışamaz ne giydiginize.Gerekirse mesafe koyun öyle kişilere.

Böyle konuşursanız dışlanırsınız. Ki bunun kıyafetinizle alakası yok,yanlış düşüncenizden dolayı dışlanırsınız. Sürekli din,Allah,mümin kullar gibi olgulardan bahsederseniz dışlanmakla kalmazsınız,dalga da geçerler kafayı bozmuş derler. Bence insanlarla normal ilişkiler kurmaya gayret edin. Siz kendi düşüncelerinize saygı beklerken örneğin ateist bir arkadaşınız olacak ama siz ona saygı duymayacaksınız,sen git mümin kullar gelsin onlarla arkadaş olacağım derseniz bu uygun olmaz işte.
Yada kendisi gibi dindar kişilerle arkadaşlık edecek.

Bana değer vermesini isteyeceğim tek kişi Allah ve onun samimi mümin kulları diğerleri benden uzak olsun zaten.
Kıyafetten dolayı değil de şu konuşma tarzından ve tavrından dolayı dışlanma ihtimalin var. Ben şu an uyuz oldum mesela sana. Okul arkadaşların da olacaktır bu şekilde davranırsan.

Bana değer vermesini isteyeceğim tek kişi Allah ve onun samimi mümin kulları diğerleri benden uzak olsun zaten.
Sen dışlanmazsın ama dışlarsın. Asıl önyargılı sensin bence de farkında değilsin. :KK69:

Genelde eğitimli insanların çok yüksek egoları olmuyor insanları alaya alanların çoğu görgüsüz aşağılık kompleksi olan insanlar o yüzden sizin kişiliğiniz önemli ne giydigiz değil ve inanın dislanmayacaksiniz. Mesela bizim sınıfta yaşı bizden büyük Bi ablamız vardı tesettüre uygun şekilde kapalıydı ve erkeklerle gozgoze gelmekten bile sakınırdi pek muhatap olmazdı ama ben onu çok severdim hatta hepimiz çok severdik onun inancı ne giydiği bizi ilgilendirmiyor.onemli olan bize tavrı arkdasligi

Bakin buna katılıyorum.Ama birinin beni yargılanabilir ihtimali bile sırf bu yüzden bana çok kötü geliyor ben de bakış acımı değiştirip kendimi savunmak istiyorum

kapalılıkla yaşlı gibi giyinmenin ne alakası var?
açık biri de yaşlı gibi giyinebilir.
kafanızın içindekilerle arkadaşlık kuracaksınız zaten dışındakilerle değiil.

Bakin buna katılıyorum.Ama birinin beni yargılanabilir ihtimali bile sırf bu yüzden bana çok kötü geliyor ben de bakış acımı değiştirip kendimi savunmak istiyorum
Şimdi laiklik ne alaka onu anlamadım. Üniversiteye gittiniz ve bir grup insan sizi yaşlı giyinmekle suçlayıp aşağılayıcı hareketlerde bulunup sizi dışım dışım dışladı iş okulu bırakmaya kadar geldi sonra layıhhlıhh eldennn gidiyyeehhh gibi bir durum mu yaşandı ne geçiyor sizin kafanızdan bi tam açın da ona göre cevap verelim kaçamak kaçamak birbiriyle alakasız şeyler yazıyorsunuz ?

Benim bu konuda savunduğum görüş madem laik bir ülkeyiz laik gibi yasayalimdi.
Kimse kimsenin kıyafetine dinine oyuna busuna laf etmesindi.
Siz nasıl anlarsınız bilemem.
Bu konuyla dediğinin alakası yok işte. İnsanlarin söylediğini farklı yönlere çekersen çok sorun yaşarsın. Sadece kıyafet seçimini demode bulmuşlar daha ötesi değil.
Sen sorun yaşarsın büyük ihtimal ama bu dediğin konulardan değil iletişim kuramamak, insanları yanlış anlamaktan yaşarsın. Üstüne bir de beni dışlıyorlar diye damgalarsın gibi geldi.

Bu konuyla dediğinin alakası yok işte. İnsanlarin söylediğini farklı yönlere çekersen çok sorun yaşarsın. Sadece kıyafet seçimini demode bulmuşlar daha ötesi değil.
Sen sorun yaşarsın büyük ihtimal ama bu dediğin konulardan değil iletişim kuramamak, insanları yanlış anlamaktan yaşarsın. Üstüne bir de beni dışlıyorlar diye damgalarsın gibi geldi.
Evet gerçekten de oyle

Takıntılarınız var sanırım. Başkaları tarafından yargılanmaktan korkup siz yargılıyorsunuz gibi geldi bana. Arkadaşlarınızı seçerken insanlıklarına bakın, inançlarına değil.
Kıyafetinizle yargılanmazsınız. Her yerde her çeşit giyinen var.

Takıntılarınız var sanırım. Başkaları tarafından yargılanmaktan korkup siz yargılıyorsunuz gibi geldi bana. Arkadaşlarınızı seçerken insanlıklarına bakın, inançlarına değil.
Kıyafetinizle yargılanmazsınız. Her yerde her çeşit giyinen var.

Çoğu üniversite ve bölümde ön lisans ve lisansta dışlanma olmaz. Sizin gibi kişiler çok var. Gayet de içli dışlı olunuyor. Şahit oluyorum. Yaşınızdan büyük gösterseniz de sıkıntı olmaz. Çoğunluk 18 yaşındakilerden oluşsa da her yaştan insan var.

Başkasının dediğine bakmayın. Yakınınız sizi uyarmaktan daha çok hakaret etmiş gibi geldi bana. Su-i zanda da bulunmak istemiyorum, başka sebepleri dr olabilir.

Şimdi laiklik ne alaka onu anlamadım. Üniversiteye gittiniz ve bir grup insan sizi yaşlı giyinmekle suçlayıp aşağılayıcı hareketlerde bulunup sizi dışım dışım dışladı iş okulu bırakmaya kadar geldi sonra layıhhlıhh eldennn gidiyyeehhh gibi bir durum mu yaşandı ne geçiyor sizin kafanızdan bi tam açın da ona göre cevap verelim kaçamak kaçamak birbiriyle alakasız şeyler yazıyorsunuz ?
Ben şurayı yanlış anladım galiba orayı laiklikle bagdastirdim hani kimse kimseye karışamaz gibisinden.

Ben şurayı yanlış anladım galiba orayı laiklikle bagdastirdim hani kimse kimseye karışamaz gibisinden.
Bak kendi kendine daha kimse sana bir şey dememişken dışlamamış ya da mutsuz etmemişken hemen dışlanmışsın tribine girme. İşte ben olduğumdan yaşlı görünüyormuşum üniversitede dışlanırmışım algısına kendini inandırıp bir ön yargı ile oraya gidersen insanlarla ilişkin olumsuz etkilenir. Biri gelip günaydın dediğinde sensin bağnaz diyecekmişsin gibi bir elektrik alıyorum senden 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back