- 26 Mayıs 2015
- 4.989
- 5.513
- 33
-
- Konu Sahibi Nehir-derin2
Sayısal olmanız da farketmez. Siz önce YGS ye çok iyi hazirlanin. LYS de ise matematik edebiyat tarih coğrafya sınavlarına gireceksiniz ve artık öğretmenlik için LYS sıralama sınırı geldi. Yanlış hatırlamıyorsam eğitim fakültesi tercih edebilmemiz için ilk 240000 e girmeniz gerekiyor.sayısal bölümüm ve sinir oluyorum insanları böyle zoraki seçtirdikleri için, kimse bana sayısal olurmusun yada bölüm sayısal demediinşallah şansımı deneyeceğim
Aa öyle mi olmuş? Çok iyi o zAman. Sayısal mezunu hukuk fakültesine gitmek istiyor ama onun için olan derslerin sınavına girse de düşmüyor yani? Alandışı diye bir şey kalmadı mı? Ay emin olmak için sorup duruyorumArtık herkes kendi alanından bölüm seçer dönemi bitti. Önemli olan LYS de o meslek hangi dersleri kapsiyorsa o derslerin sınavına girmen gerekiyor.
Evet aynen öyle. Sadece hangi mesleği istiyorsanız o meslek ile ilgili derslerde daha başarılı olun diye var alanlar. Ki artık alan diye de birşey yok. Seçmeli ders var. Benim sayısal mezunu ama hukuk kazanan 3 öğrencim var bu sene.Aa öyle mi olmuş? Çok iyi o zAman. Sayısal mezunu hukuk fakültesine gitmek istiyor ama onun için olan derslerin sınavına girse de düşmüyor yani? Alandışı diye bir şey kalmadı mı? Ay emin olmak için sorup duruyorum
Ay ben de giricem o zamanEvet aynen öyle. Sadece hangi mesleği istiyorsanız o meslek ile ilgili derslerde daha başarılı olun diye var alanlar. Ki artık alan diye de birşey yok. Seçmeli ders var. Benim sayısal mezunu ama hukuk kazanan 3 öğrencim var bu sene.
Sınav sistemi bizim zamanımıza göre çok kolay. Siz ne zaman girdiniz bilmiyorum ama. O kadar çok konu cikarildi ki. Müfredat çok sade. Özellikle her dersin sınavı ayrı ve süresi daha uzun. O yüzden bilinçli çalışan birisi için gerçekten güzel bölümler kaçınılmaz. Ben de önümüzdeki sene deneyecegim. Tıp için zorlayacagim kendimi. :)Ay ben de giricem o zamanbu sene girecektim ama emin olamadım seneye kadar biraz çalışayım da. Zorluğunu bizim dönemdekiler çekti desenize.
Şuan ne öğretmenisiniz? Yani branş olarak yakın mı? Ben 2003te yani öss iken ve 2007de mat 2 konuları eklendiğinde girmiştim. Ben de hukuk için zorlamak istiyorum.Sınav sistemi bizim zamanımıza göre çok kolay. Siz ne zaman girdiniz bilmiyorum ama. O kadar çok konu cikarildi ki. Müfredat çok sade. Özellikle her dersin sınavı ayrı ve süresi daha uzun. O yüzden bilinçli çalışan birisi için gerçekten güzel bölümler kaçınılmaz. Ben de önümüzdeki sene deneyecegim. Tıp için zorlayacagim kendimi. :)
Ben de öyle düşünmüştm kimya ya da biyoloji gerçi kullanıcı adın da biyolojikmişBen biyoloji ogretmeniyim. Ben de 2004 de girdim sınava o sene de üniversiteye başladım.
kat sayı kalktı artık puanda düşme olmuyorkızlar alanımdan uzakta bi iş yapıyorum, memurum ama öğretmenliğe geçmek istiyorum, tekrar hazırlanmak diyorum mesela ben sağlık meslek lisesi mezunuyum bölümüm sayısal, öğretmenlik istiyorum sınıf öğretmenliği seçince puanım düşüyormu kaç sene ara verdim, ona göre hazırlacam bilgim yok sizden yardım bekliyorum