üniversitede alan dışı tercih yapınca katsayı farkı var mı

Nehir-derin2

Bal oğlum 🥰Lokum kızım😘🤲
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
4.989
5.513
33
kızlar alanımdan uzakta bi iş yapıyorum, memurum ama öğretmenliğe geçmek istiyorum, tekrar hazırlanmak diyorum mesela ben sağlık meslek lisesi mezunuyum bölümüm sayısal, öğretmenlik istiyorum sınıf öğretmenliği seçince puanım düşüyormu kaç sene ara verdim, ona göre hazırlacam bilgim yok sizden yardım bekliyorum

BaZı bölümler eskiden ortak alandı. Sınıf öğretmenliği de öyleydi. Değişmemişse düşmüyor.

Hayır puanın düşmez sadece kendi alanından bir bölüm seçersen ek puan gelir. Sınıf öğretmenliği için LYS de eşit ağırlık derslerinden sınava girmen gerekiyor.

Artık herkes kendi alanından bölüm seçer dönemi bitti. Önemli olan LYS de o meslek hangi dersleri kapsiyorsa o derslerin sınavına girmen gerekiyor.

sayısal bölümüm ve sinir oluyorum insanları böyle zoraki seçtirdikleri için, kimse bana sayısal olurmusun yada bölüm sayısal demedi:KK43: inşallah şansımı deneyeceğim

sayısal bölümüm ve sinir oluyorum insanları böyle zoraki seçtirdikleri için, kimse bana sayısal olurmusun yada bölüm sayısal demedi:KK43: inşallah şansımı deneyeceğim
Sayısal olmanız da farketmez. Siz önce YGS ye çok iyi hazirlanin. LYS de ise matematik edebiyat tarih coğrafya sınavlarına gireceksiniz ve artık öğretmenlik için LYS sıralama sınırı geldi. Yanlış hatırlamıyorsam eğitim fakültesi tercih edebilmemiz için ilk 240000 e girmeniz gerekiyor.

Artık herkes kendi alanından bölüm seçer dönemi bitti. Önemli olan LYS de o meslek hangi dersleri kapsiyorsa o derslerin sınavına girmen gerekiyor.
Aa öyle mi olmuş? Çok iyi o zAman. Sayısal mezunu hukuk fakültesine gitmek istiyor ama onun için olan derslerin sınavına girse de düşmüyor yani? Alandışı diye bir şey kalmadı mı? Ay emin olmak için sorup duruyorum

şansımı bi deneyeceğim inşallah bi gaza geldim giren arkadaşları görünce neden olmasın dedim matematiğim zayıf ama bi umut teekkürler arkadaşlar

Katsayı meslek ve imam hatip liselerine dayatılan bir sistemdi. Bu eşitsizlik kalktı. Şimdi puanınızda düşme olmuyor sadece kendi alanınızdan seçim yaparsanız ek puan avantajınız var. Başarılar.

Aa öyle mi olmuş? Çok iyi o zAman. Sayısal mezunu hukuk fakültesine gitmek istiyor ama onun için olan derslerin sınavına girse de düşmüyor yani? Alandışı diye bir şey kalmadı mı? Ay emin olmak için sorup duruyorum
Evet aynen öyle. Sadece hangi mesleği istiyorsanız o meslek ile ilgili derslerde daha başarılı olun diye var alanlar. Ki artık alan diye de birşey yok. Seçmeli ders var. Benim sayısal mezunu ama hukuk kazanan 3 öğrencim var bu sene.

Evet aynen öyle. Sadece hangi mesleği istiyorsanız o meslek ile ilgili derslerde daha başarılı olun diye var alanlar. Ki artık alan diye de birşey yok. Seçmeli ders var. Benim sayısal mezunu ama hukuk kazanan 3 öğrencim var bu sene.
Ay ben de giricem o zaman:KK200: bu sene girecektim ama emin olamadım seneye kadar biraz çalışayım da. Zorluğunu bizim dönemdekiler çekti desenize.

Ay ben de giricem o zaman:KK200: bu sene girecektim ama emin olamadım seneye kadar biraz çalışayım da. Zorluğunu bizim dönemdekiler çekti desenize.
Sınav sistemi bizim zamanımıza göre çok kolay. Siz ne zaman girdiniz bilmiyorum ama. O kadar çok konu cikarildi ki. Müfredat çok sade. Özellikle her dersin sınavı ayrı ve süresi daha uzun. O yüzden bilinçli çalışan birisi için gerçekten güzel bölümler kaçınılmaz. Ben de önümüzdeki sene deneyecegim. Tıp için zorlayacagim kendimi. :)

Sınav sistemi bizim zamanımıza göre çok kolay. Siz ne zaman girdiniz bilmiyorum ama. O kadar çok konu cikarildi ki. Müfredat çok sade. Özellikle her dersin sınavı ayrı ve süresi daha uzun. O yüzden bilinçli çalışan birisi için gerçekten güzel bölümler kaçınılmaz. Ben de önümüzdeki sene deneyecegim. Tıp için zorlayacagim kendimi. :)
Şuan ne öğretmenisiniz? Yani branş olarak yakın mı? Ben 2003te yani öss iken ve 2007de mat 2 konuları eklendiğinde girmiştim. Ben de hukuk için zorlamak istiyorum.

Ben biyoloji ogretmeniyim. Ben de 2004 de girdim sınava o sene de üniversiteye başladım.
Ben de öyle düşünmüştm kimya ya da biyoloji gerçi kullanıcı adın da biyolojikmiş :nazar: hazırlanalım bakalım olur belki. Ben de 2003te girdim üniye okul bitnce 2007de tekrar girdim. Belki de seneye kısmet :spor:

kızlar alanımdan uzakta bi iş yapıyorum, memurum ama öğretmenliğe geçmek istiyorum, tekrar hazırlanmak diyorum mesela ben sağlık meslek lisesi mezunuyum bölümüm sayısal, öğretmenlik istiyorum sınıf öğretmenliği seçince puanım düşüyormu kaç sene ara verdim, ona göre hazırlacam bilgim yok sizden yardım bekliyorum
kat sayı kalktı artık puanda düşme olmuyor

X