How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Üniversite sınavı için... Lütfen bakar mısınız :43:

ezber konusunda vakit yetmiyorsa 3 -4 ay öncesine al ve konuları böl. yani 20 konu mu var bunu 4 aya böl günde kaç dakika bakabileceğini ayarla. yavaş yavaş ilerle ve en son zamanlarda genel tekrar yap karışık test çöz yani. mesela kitabın içindekiler kısmını yırt ve ordan konuları gün gün böl. yoksa önünü göremezsin. böylece yetişip yetişmediğini anlarsın

cnmm yazdıkların için cok tskr ederm :)) tavsiyelerini dikkate alacagım :) peki ygs ile lys konularını aynı and acalaışırsam kafam karısır mı??? birde ben 3 yıl boyunca 300 puanda kaldım ne asagı düştüm nede yukarı cıktım 1 yıl içinde 100 puan yğkseltebilir miyim acaba ???

bence ayrı ayrı çalış son zamanlarda karışık test çöz. dersanelerde ayrı ayrı veriyo zaten. ezberde akılda uzun süre kalmaz. sonuçta sınavı vermek için ezberliyoruz merakımızdan ezberlesek kalır aklımızda da:1: puan kısmını bilemem çalştıktan sonra neden olmasın ki. ben yerleşemediğim seneden daha düşük bir puanla yerleşmiştim ama o sene başarılar baya düşmüştü başarısı sırası baz alınıyor yani. hatta kazanamam diye iyi bölümler yazmadım puanm düşük diye ama başarı sırasıyla alakalı işte düşük puan alınca hayata küsmemek gerek herkes düşük alınca öyle olmuyor işte. mutlaka tercih yap ve dersanelerden yardım al. onlar bana kesin gelir dedi de ben öyle tercih yaptım yoksa 2 yıllık flan yazacaktım artık :)

bence ayrı ayrı çalış son zamanlarda karışık test çöz. dersanelerde ayrı ayrı veriyo zaten. ezberde akılda uzun süre kalmaz. sonuçta sınavı vermek için ezberliyoruz merakımızdan ezberlesek kalır aklımızda da:1: puan kısmını bilemem çalştıktan sonra neden olmasın ki. ben yerleşemediğim seneden daha düşük bir puanla yerleşmiştim ama o sene başarılar baya düşmüştü başarısı sırası baz alınıyor yani. hatta kazanamam diye iyi bölümler yazmadım puanm düşük diye ama başarı sırasıyla alakalı işte düşük puan alınca hayata küsmemek gerek herkes düşük alınca öyle olmuyor işte. mutlaka tercih yap ve dersanelerden yardım al. onlar bana kesin gelir dedi de ben öyle tercih yaptım yoksa 2 yıllık flan yazacaktım artık :)

hahah haklısın cnmm meraklı olsak kolay olur :) :) inş cnm yaa peki sen kaç puan aldın neresi geldi hangi bölüm okuyacaksın ??

Canım seni msn'de bekliyorum. Eğer gelemeyecek durumdaysan mail de atabilirsin.

Canim. Biraz uzun olacak umarim sıkılmazsın.

Oncelikle hedefini koy... Hayatinin geri kalan 60 senesini ne yaparak, nasıl anılarak geçirmek istiyorsun? Edebiyat öğretmeni mi, radyo,televizyon ve sinemacı mı? Buna karar verdin mi bilmiyorum, vermediysen mutlaka ver. Sana bölümleri ve puanlarını, sıralamalarını yazan siteler gönderirim. Sonra da hangi okulda okumak istediğine karar ver. "Bu çok yüksek, bunu yapamam" deme. Zor değil. Yapacaksın.

Zamanın var mı ? Evet. Ne zamana kadar ? 24 Mart 2013'e kadar. Sınav takvimi açıklandı. Buradan incele, sınavlarının tarihlerini not al. ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Azmin var mı ? Evet. Eğer olmasaydı bu kadar seneni harcamazdın bu işe. Sakın yılma! Elinden hiçbir şey kurtulamaz unutma. Ne yapmalısın?

Öncelikle bir ygs-lys not defteri al. Minik, sevimli, çiçekli böcekli, nasıl hoşuna gidiyorsa. Her gün neler çalıştın, neler eksik kaldı, aklına takılan konu nedir, bu konuyu bitirebildin mi, ezber yapman gereken neler kaldı? Üşenme not et. Not et ki aklına tam yatmayan konuları unutmadan geçme. Hele ki sözelcisin, tek bir şeyi ezberlemeden geçtin, bir soru gitti belki de.

MUTLAKA NOT TUT... Canım söz uçar, yazı kalır. Not tuta tuta çalış. Dersaneye gidiyorsan soru çözüm saatlerini kaçırma.

Soru biriktir... Minik dosyalar var biliyor musun ? http://matbaa.pia.com.tr/upload/5li_seffaf_dosya.jpg
bak işte bunlardan. Bir de maket bıçağı al. Çözemediğin, aklına yatmayan soruyu kes, bu dosyalara doldur. Çünkü kitabın arasında kalan sorular unutuluyor..

BİR ŞEYİ İYİCE ÖĞRENMEDEN GEÇME, mutlaka kafana yatsın o konu.

Günde bin soru çözücem, on bin soru çözücem!! Bunlara gerek yok, hele ki sözelde hiç yok. Senin işin pratik değil, senin işin ezber. Soru çözemediğin günleri kafana takma. Ama soru çözümünü de boşlama. Soru çözmeni önerdiğim özellikle TÜRKÇE PARAGRAF SORULARI (ÇOK UZUN SORUYORLAR), COĞRAFYA VE TARİH YORUM SORULARI, EDEBİYAT SORULARI.

Hiçbir şeyi "biliyorum" deyip geçme, benim en büyük hatamdı... Bir soru vardı bu sene LYS-3 te. Nağme-i Seher'in R.mahmut ekrem'e ait oldugunu adım gibi biliyordum. Ama o sırada aklıma gelmedi. Çünkü tekrar etmemiştim...

VAKTİN BOL ! AZMİN BOL !

Bir program yap. Al bir dosya kağıdını, yan tut. Küçük karelere böl. Günleri yaz üstüne. O günlerin içini yapmak istediklerinle doldur. Sana program da yaparım istersen. Her konuda yanındayım.

Yerinde olsam, Eylül'ün 30'una kadar YGS Türkçe, Sosyal, Matematiği halletmeye çalışırdım. Halledemem deme, sen halletmek için her şeyi yap, halledemezsen alnın ak olur, daha çok zaman tanırsın kendine...
YGS İÇİN NE YAPMALISIN ?

Öncelikle Türkçe, Türkçe, Türkçe. Biliyorsun artık paragrafın suyunu çıkardılar. Öyle sana "bol bol kitap oku" deyip geçmeyeceğim. Ne okumalısın ? Pucca günlük'ü okursan kelime haznene bir şey katamazsın, yeni kelimeler öğrenebileceğin edebi değeri olan kitaplar oku. Tutunamayanlar'ı oku, Anayurt Oteli'ni oku, Gazap Üzümleri'ni oku, Oblomov'u oku, Ezilenler'i oku. Kitap tarzını söylersen o konuda da tavsiye veririm.
Dil bilgisini geliştirmen için bolca soru çöz. Örnekleri incele. İnternetteki videolardan yararlan. Türkçe konusunda her türlü yardımcı olurum,sorularını da çözerim tüm sene boyunca..

Gelelim sıkıcı kısma, matematik,
aslında çok da sıkıcı değil. Canım matematikte doğru kaynağı alman çok önemli. YAYIN İSMİ VERMEK DOĞRU MU BİLMİYORUM AMA, F** yayınlarının konu özetli mat1 soru bankası var. Mesela bu kitap TM cilere bile ağır gelir. MF içindir.
Senin alacağın G******R yayınlarının %100 YGS MATEMATİK kitabıdır. Bu kitaptan ne çözeceksin ?
Sayıları, problemleri. Olasılık, permütasyon, modüler aritmetik, kombinasyon değil. Bu saydığım konuların hepsinden toplasan 3 soru belki çıkar, belki çıkmaz. Ama problemlerden 9 soru çıkar karşına. Vaktin kalırsa her konunun ilk başlarına göz atarsın. Ama bu söylediğim 2 konu ile 15 soru çözersin sınavda.

Sosyal'e benden daha iyi bilirsin, nasıl çalışacağını. Tarih'ten vuruyorlar genelde. Bir zor, bir kolay soruyorlar. Geçen sene çok zordu, bu sene çok kolaydı. O yüzden tarihe temkinli olmanı öneririm. Coğrafyanın temelini ve mantığını iyi kavramaya çalış.

EN BÜYÜK ÖNERİM ; MUTLAKA LYS AĞIRLIKLI ÇALIŞ... GÜNDE 2 SAAT YGS ÇALIŞIYORSAN 3 SAAT LYS ÇALIŞ... LYS HER ŞEYDEN ÖNEMLİ.

LYS İÇİN;

Edebiyatı tüm sene içine yaya yaya ezberle. Kendine hikayeler uydur, eğlenceli yapmaya çalış edebiyatı. Coğrafya için, YGS coğrafya kitabı değil, sadece LYS coğrafya kitabı al. ÇÜNKÜ LYS COĞRAFYA, YGS KONULARINI DA KAPSAR. B***Y yayınlarının LYS COĞRAFYA 1-2 kitabını öneririm. Bir de test kitabına ihtiyacın olur onun yanında.

Tarih-coğrafya-felsefe grubu konusunda çok bilgim yok, bu yüzden o testle ilgili öneri veremeyeceğim :(

Yayın tavsiyesi yapılıyor mu bilmediğim için burada yazmıyorum, bana özelden msn ini gönderirsen, oradan da konuşuruz canım.

Sakın sıkma kendini. Bu sene ne çektiğimi ben bilirim. Allah hepimize yardımcı olsun. Emeklerin boşa çıkmasın. Başka soruların varsa seve seve cevaplarım canım umarım yardımım dokunur.

Merhaba :)
Harika bir cevap yazmışsın her ne kadar 2 yıl olsa da.
Umarım yazdıklarımı görürsün.Sana arkadaşlık isteği yolladım ancak maalesef özel mesaj yollayamıyorum.Ben de bir tm öğrencisiyim.Ve bu sene sınava hazırlanıyorum.Anadolu Lisesindeyim.Dediklerini okudum.Ve bugün kendime bir program yaptım.Ancak şöyle bir problemim var ki benim istediğim bölüm ve üniversite sözelde.Yani hem sözelden hem de tmden hazırlanıyorum.Aslında eşit ağırlıkta olma sebebim tamamen kendimi garantiye almak.Sözelden istediğim bölüm Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi.2013 senesinde 1.340 ile almış en son.Benim en korktuğum şey psikolojik olarak çökmem.Yani bilirsin 12.sınıf matematiğinde ağır konular var.Herkes matematik çalışırken ben sözele ağırlık vereceğim.Dolayısıyla da sınav listelerinde sonlarda yer alacağım.Sence bu konuda ne yapmalıyım ablacım ? Ve 2 sene önce arkadaşa verdiğin tavsiyeler gibi bana da tavsiye verebilir misin ? Yardımsever biri olduğunu düşündüğüm için bu soruyu sordum.Şimdiden teşekkürler :16:

ewt cnm öle galiba cok fazla calısıorum ama sonuc hep hüsran.. sözel ögrencisiyim ben :)
Ezber yap ve kitap oku canım. Bende sözelciyim . Edebiyat öğretmenliği okuyorum . Yaptıklarımı anlatayım belki bir faydam olur .Bana en çok lisede ders dinlememin katkısı oldu. Onun dışında ezber yapman lazım zaten .Oturup konu çalışmalısın ben hep konu çalışırdım . Bi'de ben çok düzenli test çözen biri değildim. Bazıları deli gibi test çözerdi. Ama ben konuya hakimdim hep. Konuyu iyi bilirsen sözelde testler sorun olmuyor.Kitap oku dememin sebebi ise YGS'de çok işe yarıyor. Ama öyle keyfi okuma süre falan tut öyle okumaya çalış . Kitap okurken kısa surede anlamak hedefin olsun.

Back