How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Üniversite sınavı için... Lütfen bakar mısınız :43:

canım bilmiyorumki neden öyle oluyo. az test çözüyorum dedin. olmazki..! ben önce kolaylardan başladım zirve vs sonra baba kitaplara geçtim zafer gibi. sende öyle yapmalısın kolaydan başla çözmeye sonra zora geç. test çözmeden olmaz maalesef

canım aynı konuyu 4 farklı kaynaktan çalışmıştım konularda cok fazla böle oluncada konu bitsin die ugrastım tes çözemedim zamanım yetmedi sınav geldi sonrada zamanımı iiyi ayarlayamadım

Sözel öğrencisiysen sadece ygs sınavında matematik çözeceksin demektir.Eğer dersaneye gitmeyeceksen şimdiden başla mat1 konularına çalışmaya.Önce kendine günlük bir program hazırla daha çok var sınava şimdiden başlasan yavaş yavaş yetişir konular.Sınavlarda başarılı olmak istiyorsan bol bol soru çözmelisin başka yolu yok.Geçmiş yılların sorularını çöz.Aslında her sene sözel bölümü daha zorlayıcı oluyor bence sözelcilerin işi daha zor.EĞer baştan sıkı çalışırsan emeğini alırsın.Çok da zor değil ezberin kuvvetliyse olur bu iş.

sozel ogrencısıysen bol bol tekrar yapman gerekıyor canım ve uzerınede konuyla alakalı kavradıgını anlayana kadar soru çözmen gerek bıraz da ozguven lazım sana yapamıyorum dedıgın zaman kıtlenırsın beyın ona yonelır bu sefer olucak dıye sartlandır kendını ınan bana beyın kendını daha fazla yorup uzerını orttugu bılgılerı hızmete sunuyor

Sözel öğrencisiysen sadece ygs sınavında matematik çözeceksin demektir.Eğer dersaneye gitmeyeceksen şimdiden başla mat1 konularına çalışmaya.Önce kendine günlük bir program hazırla daha çok var sınava şimdiden başlasan yavaş yavaş yetişir konular.Sınavlarda başarılı olmak istiyorsan bol bol soru çözmelisin başka yolu yok.Geçmiş yılların sorularını çöz.Aslında her sene sözel bölümü daha zorlayıcı oluyor bence sözelcilerin işi daha zor.EĞer baştan sıkı çalışırsan emeğini alırsın.Çok da zor değil ezberin kuvvetliyse olur bu iş.
..
galiba mat sız olamayacak baslasam iyi olcak. yok gidemiorum cnm dersaneye evde halletmem lazım onun için size sorup ögreniorum... cnm programı nasıl yapayım ????
lys son 2 ay kala oluo ve ezber yetişmio önce baslasam karısır gibime gelio..ewt cnmm dahada zor oluo gerçekten korkuorumm :(( inş sölediklerinizi dikkate alcam

sozel ogrencısıysen bol bol tekrar yapman gerekıyor canım ve uzerınede konuyla alakalı kavradıgını anlayana kadar soru çözmen gerek bıraz da ozguven lazım sana yapamıyorum dedıgın zaman kıtlenırsın beyın ona yonelır bu sefer olucak dıye sartlandır kendını ınan bana beyın kendını daha fazla yorup uzerını orttugu bılgılerı hızmete sunuyor

peki cnmm tskler söledklerini dikkate alcam :))) 3 yıl aynı seyide olunca korkuorum haliyle zorlanıorum tek basımada bu yıl güzel geçsin istiorum..:))

Sözelci arkadaşlarım,
YGS için matematik çözeceksiniz yalnızca.
Bence 10 tane matematik yeterlidir. Bunun için basit olan sayılar konusu(temeldir zaten), ve problemlere bakmanız yeterli. Olasılık, permütasyon gibi detay, çıkma olasılığı düşük, çıksa da 1 tane çıkacak konularla kendinizi yormayın. Bütün sene yavaş yavaş edebiyatı ezberlemeye bakın derim.

..
galiba mat sız olamayacak baslasam iyi olcak. yok gidemiorum cnm dersaneye evde halletmem lazım onun için size sorup ögreniorum... cnm programı nasıl yapayım ????
lys son 2 ay kala oluo ve ezber yetişmio önce baslasam karısır gibime gelio..ewt cnmm dahada zor oluo gerçekten korkuorumm :(( inş sölediklerinizi dikkate alcam

Canım programını kendine hazırlayacaksın kaçta kalkarsın kaçta yemek yersin kendi düzenine göre hazırlamalısın.Lys konularını son 2 aya bırakman hata olur dediğin gibi yetiştiremezsin.Hiç korkma çabanın karşılığını alırsın mutlaka.Ygs-lys forumunda netten ders çalışılabilecek siteler vardı,sana yardımını olur.Ben Femin denemelerini çözüyordum sana da tavsiye ederim.Benimde 3 yılım bu yıl tm öğrencisiyim bende tercih yaptım inş. bi sonuç alırım :)

Sözelci arkadaşlarım,
Bence 10 tane matematik yeterlidir. Bunun için basit olan sayılar konusu(temeldir zaten), ve problemlere bakmanız yeterli. Olasılık, permütasyon gibi detay, çıkma olasılığı düşük, çıksa da 1 tane çıkacak konularla kendinizi yormayın. Bütün sene yavaş yavaş edebiyatı ezberlemeye bakın derim.

tamamm :)) cok tskler bunları hiç bilmiyordum :)

Canım programını kendine hazırlayacaksın kaçta kalkarsın kaçta yemek yersin kendi düzenine göre hazırlamalısın.Lys konularını son 2 aya bırakman hata olur dediğin gibi yetiştiremezsin.Hiç korkma çabanın karşılığını alırsın mutlaka.Ygs-lys forumunda netten ders çalışılabilecek siteler vardı,sana yardımını olur.Ben Femin denemelerini çözüyordum sana da tavsiye ederim.Benimde 3 yılım bu yıl tm öğrencisiyim bende tercih yaptım inş. bi sonuç alırım :)

hmmmm anladımm cnmm saolasın :))) inş cnm ya sadece nerde hata yaptıgımı görmek ögrenmek istedim allah razı olsun bi sürü kişi yardımcı oluo cok sevindim :)) tmm bu yıl soru kitapları deneme çözecegim..ayy inş istedgin yer olur tatlım gönlüne göre :))

Sözelci arkadaşlarım,

sayısallara önerin nedir :??

3 yıldır çalışıyosun ve olmadıysa bence çalışma tekniğinden önce psikolojik olarak kendini rahatlatması bakımından

Çalışma ortamını değiştirmelisin, nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama eğer kütüphane varsa yaşadığın yere yakın orayı mesken tut, kişisel açıdan konuşmam gerekirse evde çalışmak bana hiç iyi gelmemiştir çünkü doğal halinle olunca rahatlık fazla oluyor yani bir anda uzanayım, yatayım diyorsun ya da caydırıcılar çok fazla oluyor (tv-internet vs)

Kütüphane ortamı insanı motive edebilen müthiş bir yer, hem sessiz ve sakin hem de kafanı kaldırdığında herkesin uğraştığı tek şey belli, konsantrasyonun kolaylaşıyor.. Hem de 3 seneden sonra farklı bir ortam sana çok iyi gelecektir..

Ben senin yerinde olsam konu hazırlanmayı bırakır

Okuyabildiğim kadar kitap okur
Çözebildiğim kadar soru çözer
Girebildiğim kadar deneme sınavlarına girerdim..

3 yıldır çalışıyosun ve olmadıysa bence çalışma tekniğinden önce psikolojik olarak kendini rahatlatması bakımından

Çalışma ortamını değiştirmelisin, nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama eğer kütüphane varsa yaşadığın yere yakın orayı mesken tut, kişisel açıdan konuşmam gerekirse evde çalışmak bana hiç iyi gelmemiştir çünkü doğal halinle olunca rahatlık fazla oluyor yani bir anda uzanayım, yatayım diyorsun ya da caydırıcılar çok fazla oluyor (tv-internet vs)

Kütüphane ortamı insanı motive edebilen müthiş bir yer, hem sessiz ve sakin hem de kafanı kaldırdığında herkesin uğraştığı tek şey belli, konsantrasyonun kolaylaşıyor.. Hem de 3 seneden sonra farklı bir ortam sana çok iyi gelecektir..

Ben senin yerinde olsam konu hazırlanmayı bırakır

Okuyabildiğim kadar kitap okur
Çözebildiğim kadar soru çözer
Girebildiğim kadar deneme sınavlarına girerdim..

çook tskler :)) haklısın baska ortamlarda çalışmak hiç aklıma gelmemişti...bana cok güzel bi fikir aşıladın peki sölediğin gibi yapcam çünkü aynı konuları 3 yılcır calışıorum ama bi faydası olmadıı...

sayısallara önerin nedir :??

Çevremdeki sayısalcı arkadaşlardan gözlemlediğim kadarıyla, biyolojinin ezberlerini sonlara bırakmamak önemli diyorlar. Fizik ve kimyayı zaten tüm sene çalışacaksın yaya yaya. Ama fen yanında matematiği boşverenler de var. Bunu yapma sakın canım.

Özellikle LYS'leri ağırlıklı çalışmanı tavsiye ederim. YGS ye de çalış tabi ama her zaman ağırlık LYS de olsun.

Bana ozel msj atmissin canim ama mesaj sayim yuzunden ozel msj atamiyorum, ben bu sene sinava girdim ilk girisimdi, 12. siniftim bu sene mezun oldum yani.
Hacettepe iktisat ya da gazi kamu yonetimi ikisinden birini kazandim, bikac gun sonra belli olacak iste :)

Bana ozel msj atmissin canim ama mesaj sayim yuzunden ozel msj atamiyorum, ben bu sene sinava girdim ilk girisimdi, 12. siniftim bu sene mezun oldum yani.
Hacettepe iktisat ya da gazi kamu yonetimi ikisinden birini kazandim, bikac gun sonra belli olacak iste :)

pekii cnm anladım peki sözel ögrencilerine ders çalışma taktiklerin neler olur :)))

basarılı olmak icin geceni gündüze katıp çalısman lazım.. günde 2 saat çalısıp bırakamazsn.. ayrıca dershanede devamszlık yapmaman maddi durumun iise özel ders almann gerekeblr..

pekii cnm anladım peki sözel ögrencilerine ders çalışma taktiklerin neler olur :)))

Canim. Biraz uzun olacak umarim sıkılmazsın.

Oncelikle hedefini koy... Hayatinin geri kalan 60 senesini ne yaparak, nasıl anılarak geçirmek istiyorsun? Edebiyat öğretmeni mi, radyo,televizyon ve sinemacı mı? Buna karar verdin mi bilmiyorum, vermediysen mutlaka ver. Sana bölümleri ve puanlarını, sıralamalarını yazan siteler gönderirim. Sonra da hangi okulda okumak istediğine karar ver. "Bu çok yüksek, bunu yapamam" deme. Zor değil. Yapacaksın.

Zamanın var mı ? Evet. Ne zamana kadar ? 24 Mart 2013'e kadar. Sınav takvimi açıklandı. Buradan incele, sınavlarının tarihlerini not al. ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Azmin var mı ? Evet. Eğer olmasaydı bu kadar seneni harcamazdın bu işe. Sakın yılma! Elinden hiçbir şey kurtulamaz unutma. Ne yapmalısın?

Öncelikle bir ygs-lys not defteri al. Minik, sevimli, çiçekli böcekli, nasıl hoşuna gidiyorsa. Her gün neler çalıştın, neler eksik kaldı, aklına takılan konu nedir, bu konuyu bitirebildin mi, ezber yapman gereken neler kaldı? Üşenme not et. Not et ki aklına tam yatmayan konuları unutmadan geçme. Hele ki sözelcisin, tek bir şeyi ezberlemeden geçtin, bir soru gitti belki de.

MUTLAKA NOT TUT... Canım söz uçar, yazı kalır. Not tuta tuta çalış. Dersaneye gidiyorsan soru çözüm saatlerini kaçırma.

Soru biriktir... Minik dosyalar var biliyor musun ? http://matbaa.pia.com.tr/upload/5li_seffaf_dosya.jpg
bak işte bunlardan. Bir de maket bıçağı al. Çözemediğin, aklına yatmayan soruyu kes, bu dosyalara doldur. Çünkü kitabın arasında kalan sorular unutuluyor..

BİR ŞEYİ İYİCE ÖĞRENMEDEN GEÇME, mutlaka kafana yatsın o konu.

Günde bin soru çözücem, on bin soru çözücem!! Bunlara gerek yok, hele ki sözelde hiç yok. Senin işin pratik değil, senin işin ezber. Soru çözemediğin günleri kafana takma. Ama soru çözümünü de boşlama. Soru çözmeni önerdiğim özellikle TÜRKÇE PARAGRAF SORULARI (ÇOK UZUN SORUYORLAR), COĞRAFYA VE TARİH YORUM SORULARI, EDEBİYAT SORULARI.

Hiçbir şeyi "biliyorum" deyip geçme, benim en büyük hatamdı... Bir soru vardı bu sene LYS-3 te. Nağme-i Seher'in R.mahmut ekrem'e ait oldugunu adım gibi biliyordum. Ama o sırada aklıma gelmedi. Çünkü tekrar etmemiştim...

VAKTİN BOL ! AZMİN BOL !

Bir program yap. Al bir dosya kağıdını, yan tut. Küçük karelere böl. Günleri yaz üstüne. O günlerin içini yapmak istediklerinle doldur. Sana program da yaparım istersen. Her konuda yanındayım.

Yerinde olsam, Eylül'ün 30'una kadar YGS Türkçe, Sosyal, Matematiği halletmeye çalışırdım. Halledemem deme, sen halletmek için her şeyi yap, halledemezsen alnın ak olur, daha çok zaman tanırsın kendine...
YGS İÇİN NE YAPMALISIN ?

Öncelikle Türkçe, Türkçe, Türkçe. Biliyorsun artık paragrafın suyunu çıkardılar. Öyle sana "bol bol kitap oku" deyip geçmeyeceğim. Ne okumalısın ? Pucca günlük'ü okursan kelime haznene bir şey katamazsın, yeni kelimeler öğrenebileceğin edebi değeri olan kitaplar oku. Tutunamayanlar'ı oku, Anayurt Oteli'ni oku, Gazap Üzümleri'ni oku, Oblomov'u oku, Ezilenler'i oku. Kitap tarzını söylersen o konuda da tavsiye veririm.
Dil bilgisini geliştirmen için bolca soru çöz. Örnekleri incele. İnternetteki videolardan yararlan. Türkçe konusunda her türlü yardımcı olurum,sorularını da çözerim tüm sene boyunca..

Gelelim sıkıcı kısma, matematik,
aslında çok da sıkıcı değil. Canım matematikte doğru kaynağı alman çok önemli. YAYIN İSMİ VERMEK DOĞRU MU BİLMİYORUM AMA, F** yayınlarının konu özetli mat1 soru bankası var. Mesela bu kitap TM cilere bile ağır gelir. MF içindir.
Senin alacağın G******R yayınlarının %100 YGS MATEMATİK kitabıdır. Bu kitaptan ne çözeceksin ?
Sayıları, problemleri. Olasılık, permütasyon, modüler aritmetik, kombinasyon değil. Bu saydığım konuların hepsinden toplasan 3 soru belki çıkar, belki çıkmaz. Ama problemlerden 9 soru çıkar karşına. Vaktin kalırsa her konunun ilk başlarına göz atarsın. Ama bu söylediğim 2 konu ile 15 soru çözersin sınavda.

Sosyal'e benden daha iyi bilirsin, nasıl çalışacağını. Tarih'ten vuruyorlar genelde. Bir zor, bir kolay soruyorlar. Geçen sene çok zordu, bu sene çok kolaydı. O yüzden tarihe temkinli olmanı öneririm. Coğrafyanın temelini ve mantığını iyi kavramaya çalış.

EN BÜYÜK ÖNERİM ; MUTLAKA LYS AĞIRLIKLI ÇALIŞ... GÜNDE 2 SAAT YGS ÇALIŞIYORSAN 3 SAAT LYS ÇALIŞ... LYS HER ŞEYDEN ÖNEMLİ.

LYS İÇİN;

Edebiyatı tüm sene içine yaya yaya ezberle. Kendine hikayeler uydur, eğlenceli yapmaya çalış edebiyatı. Coğrafya için, YGS coğrafya kitabı değil, sadece LYS coğrafya kitabı al. ÇÜNKÜ LYS COĞRAFYA, YGS KONULARINI DA KAPSAR. B***Y yayınlarının LYS COĞRAFYA 1-2 kitabını öneririm. Bir de test kitabına ihtiyacın olur onun yanında.

Tarih-coğrafya-felsefe grubu konusunda çok bilgim yok, bu yüzden o testle ilgili öneri veremeyeceğim :(

Yayın tavsiyesi yapılıyor mu bilmediğim için burada yazmıyorum, bana özelden msn ini gönderirsen, oradan da konuşuruz canım.

Sakın sıkma kendini. Bu sene ne çektiğimi ben bilirim. Allah hepimize yardımcı olsun. Emeklerin boşa çıkmasın. Başka soruların varsa seve seve cevaplarım canım umarım yardımım dokunur.

sayısallara da sözellere de tek tavsiyem, bilgisayarınızı bir yıllığına kaldırın, sonuçta hayatını etkileyecek önemli bir sene, geri gelmeyecek.. Çok bağımlılık yapıyor ,özellikle kadınlar kulübü

Back