- 7 Temmuz 2018
- 2.879
- 5.789
- 158
- 32
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
On yıl ayağa kalkmayı öğrenince 11. Yıl insan afalliyor kalkmamasi gerektiğini bildiği haldeYa hahah bunu yazıcaktım. Sanki böyle ünide ilk haftalar yeltenenler oluyordu ayağa kalkmaya
O anlamda değil yani lisedeki gibi öğrenciyi takip ediyorlar mı derse katmaya çalışıyorlar mı derse gelip gelmemenizi önemsiyorlar mı ?Hocalar takmiyor, siz kendinizi cok fazla onemsiyorsunuz. Eger hoca psikolojik hasta falan degilse hicbir ogrencisine ozellikle, kasten kotuluk yapmaz.
Demeyin oyle demeyin. Ben o sayede okudumimza önemliydi gelmeyen arkadaşınızın yerine sakın imza atmayın
Devam zorunlulugu olan bir bolumdeysen devamsizlik hakkin bittiginde dersten kalırsın. Hoca sana gel ya da gelme demez. Sen o sorumluluga sahipsindir artik, sonucta universiteli olmussunO anlamda değil yani lisedeki gibi öğrenciyi takip ediyorlar mı derse katmaya çalışıyorlar mı derse gelip gelmemenizi önemsiyorlar mı ?
Kılık kiyafet anlamında karışmak mi? Eger öyleyse tabiki hayır. Cok sivilir (kötü anlamda) sacma sapan konuşur dersi sabote edersen her hoca takar. Hatta üniversitede bu takma olayından biraz korkulur çünkü dersini veremezsen mezun olamazsın. Bunlari yaşayıp göreceksin ama demek whatsapp grubu kurdunuz, benim zamanımda yoktu öyle seylerPeki dersler nasıl işleniyor lisedeki gibi hocalar öğrencilere çok karışıyor mu veya tabiri caizse “takıyor” mu ??
Hayır yani karışmak derken “Derse niye girmedin” “Niye derse katılmıyorsun” gibi gibi.Kılık kiyafet anlamında karışmak mi? Eger öyleyse tabiki hayır. Cok sivilir (kötü anlamda) sacma sapan konuşur dersi sabote edersen her hoca takar. Hatta üniversitede bu takma olayından biraz korkulur çünkü dersini veremezsen mezun olamazsın. Bunlari yaşayıp göreceksin ama demek whatsapp grubu kurdunuz, benim zamanımda yoktu öyle seyler ☺ tatli heyecanlar tabi ama lisedeki disiplinle alakasi yok. Ama şöyle bir düşünce var, 'oohh üniversiteye geçtim artik daha az calisacagim' yanlış. Ben lisedekinden daha fazla ders çalışmıştımvize final dönemi kendini kaybedeceksin
HukukBuarada kilik kiyafete karisilmiyor dedim ama benim bölümümde derse katılım cok önemliydi ve bazı derslerde saç açmak yasaktı. Yani herşey bölümüne göre. Hayırlı olsun bölümün ne
Imza olayı vardi, sınıfa girince herkes imza atardi o derste olduğuna dair. Devam zorunluluğun olursa ve derslere gitmezsen dersten kalırsın. Vee malesef sözlü ve listeden isim seçme üniversitede de vardıHayır yani karışmak derken “Derse niye girmedin” “Niye derse katılmıyorsun” gibi gibi.
Lisede listeden parmakla seçerlerdi sözlüye kaldırmak için,hayatımızın en heyecanlı anlarıydı
Harika.
Teşekkür ederim :) Bölümüm hukuk,dediğiniz şeyler işime yarar mı ?Tavsiye veririm almak istersen;
Sınıfta çok sivrilme ilk birkaç ay etrafı gözlemle.
Ne çok suratsız ne de çok cıvıl cıvıl ol gülümse ama cıvıtma
Derslerine odaklan ve hocanın anlattığı ile yetinme, hoca X anlattıysa sen o akşam google’a gir x nedir ne işe yarar mazisi nedir. Google scholar, dergipark, yök tez sistemi gibi sitelerde ilgini çeken konulara ilişkin makale tez arayıp bulmayı okumayı kendine bi alışkanlık hobi gibi bişey edin, alanın sosyal bilimler ise çok işe yarar
Hiç kimse canın kanın biricik dostun olmasın herkes herkesi şutlayabilir adımlarını sağlam at.
Ne giyeceğim ne süreceğim gibi konular aslında çok da üzerinde durulmaması gereke konulardır fazla zaman kaybetme.
Dil konusunu üniversite hayatın bitene kadar yani mezun olana kadar halletmiş ol.
naçizane
Hayırlı olsun
Sizinki bayağı lise gibiymiş hangi bölümü okudunuz ?Imza olayı vardi, sınıfa girince herkes imza atardi o derste olduğuna dair. Devam zorunluluğun olursa ve derslere gitmezsen dersten kalırsın. Vee malesef sözlü ve listeden isim seçme üniversitede de vardıders anlattım, sözlümde oldum, listedende adım seçildi ohooo. Cok aktif olman lazım derste. Ben okul sonrası bu sebeple hocalarımdan iş teklifi almıştım. Arayı iyi tutmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?