• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite ortamı nasıldır anlatır mısınız

Teşekkür ederim :) Bölümüm hukuk,dediğiniz şeyler işime yarar mı ?
Bölümün hukuksa genel olarak şöyle söylim o zaman, hocanın anlattığı ile yetinme. Ben lisans dönemimde bu hatayı yaptım, insan hiçbir akademik kitabı kendi başına alıp okumaz mı hiçbir tez makale araştırıp okumaz mı. Öyle vizyonsuzdum malesef hocalar da sağolsun ufkumuzu açacak tarzda değillerdi.
Ha bi de çok çok çok çalış, hukuk artık bir derya deniz mezunlar çok sayıda, çok çalışmaktan zevk al ki eziyet olmasın derim.

Hukukta devam zorunluluğu yok zaten canım...
Ben de hukuk mezunuyum bizim sınıfta 400 kişi olduğu için %85 ini tanımıyorduk zaten... Kafana hiç takma bu tarz şeyleri... Hangi üni de okuyacaksın?
Ben özeldeyim maalesef bizde devam zorunluluğu var,ne kadar önemseniyor bilmiyorum ama.
Bir de bizde amfi değil sınıf olacak 400 kişi değil de 50 kişi olur.

Hayır yani karışmak derken “Derse niye girmedin” “Niye derse katılmıyorsun” gibi gibi.
Lisede listeden parmakla seçerlerdi sözlüye kaldırmak için,hayatımızın en heyecanlı anlarıydı 😂
Ben öğretmenlikten yeni mezun oldum. Bolca sunumlu demolu, örnek ders yaptığımız bir bölüm. Sizi seven/size sempati duyan hocalar ya da danışman hocanız “derse niye gelmedin” diye sorar bizde. 20-25 kişilik sınıflarda işlenir çoğunlukla. Derse katılım konusunda dürten hocalarımız da vardı. Sınıf içinde yapılan etkinliklerde ya da bir sonraki haftanın sunumunu belirlemede aynı lisedeki gibi listeden seçilirdik bazı derslerde. Bize lise, ortaokul ve ilkokulda öğrencilerimize yaptıracağımız etkinlikleri de yaptırırlardı. Yani sanki biz yükseköğretim görmüyormuşuz gibi daha alt kademe öğrencileri gibi dersler işlerdik. Tabi bu bittikten sonra etkinliğin nasıl uygulandığı ile ilgili değerlendirmeler yapıp dikkat etmemiz gereken yerlerden nasıl geliştirebileceğimize kadar detaylı tartışmalar yapılırdı.

Bölümünüzü okumadan yazmıştım bunu. Benim okuduğum okulda hukuk, devam zorunluluğu olmayan, çok büyük amfilerde derslerin işlendiği, aynı sınıftaki yüzlerce kişinin pek birbirini tanımadan mezun olduğu bir bölümdü.

Üniversiteye başlayacağım bugün whatsapp grubu buldum ve biraz heyecanlandım açıkçası nasıl bir ortamdır üniversite,liseden farklı mıdır ortam nasıldır konuşkan fakat kendi halimde sakin bir kızım çok sosyal değilim ezilir miyim ? Liseden farkları nelerdir ?
Lisede zorbalık yaşadığım için korkuyorum bu tarz okul ortamlarından.
Liseden bir farkı yok :D

Üniversiteye başlayacağım bugün whatsapp grubu buldum ve biraz heyecanlandım açıkçası nasıl bir ortamdır üniversite,liseden farklı mıdır ortam nasıldır konuşkan fakat kendi halimde sakin bir kızım çok sosyal değilim ezilir miyim ? Liseden farkları nelerdir ?
Öncelikle hayırlı olsun 🙂 sana tavsiyem kimseye kolay kolay güvenme çıkar arkadaşlığı çok oluyor maalesef. Benim sınıfımda bir kız vardı benim eve gelir yer içer gider ertesi gün bana okulda selam vermezdi. Bunu 3 4 kez tekrarlayınca konuşmayı kesmiştim. Sonra beni herkese kötüleyip etrafımda kimseyi bırakmamıştı. Benim açımdan böyle kötü anılarla dolu yıllar maalesef. Senin insallah çok güzel geçer. Ama lütfen bu dediklerimi unutma 😘

Bu yaşta kadınlarkulubunde niye kv ve görümce konularıyla ic içesin canım.Ünive girdiğinde burada takılma bari iki gençliğini yaşa.Üniv yılları bence en güzel yıllar.Yaşayarak öğrenirsin

Çok değişken bir durum herkesin öğrenciliği farklı. Her hoca değişik. Benim uluslararası ilişkiler teorileri hocam eline ne geçerse fırlatırdı amfide mesela ,biraz kırık bir hatundu. Süper yakışıklı,kaslı, boylu poslu deniz hukuku hocası yoklama almaz, proje vermez , herkesi geçirirdi falan . Sınıfta her guruptan her insan vardı. Ben ilk gün yakınımda oturanlara grup oldum ve üni bitene kadar onlarla kaldım. Asla ayrılmayız diyordum, asla konuşmuyoruz 🤣🤣 Herşey sınıf değil ,başka bölümlerden de arkadaş edin. Kulüplere katıl, aktivitelere git. Herkese atlama ama biraz atak ol. Gerisi gelir zaten,herkes arkadaş arayacak.

Ben dil edebiyat mezunuyum. Hukuk bölümünde öğrencilik hakkında detay bilmiyorum; ama genelgeçer bilgileri yazacağım. En başta zorbalık katsayısının üniversitede artmayacağından emin olabilirsiniz. Çünkü her kafadan insan tanıyacak ve göreceksiniz. Ama burada samimi bir ortam kurmayı kesinlikle unutun, size sıcak davranan insanların çoğu aslında ders notlarınızdan yararlanmaya çalışacak. Ki inek biriyseniz, muhtemelen bir sürü iyi gün dostunuz olacaktır. :) Şimdiden söyleyeyim, üniversite öğrencilerinin açtığı wp gruplarından bir şey beklemeyin. Sizi davet ettikleri etkinliklerde gereksiz samimiyet ve gruplaşma çabaları sezince anlarsınız demek istediğimi. Hocaların bildikleriyle yetinmemenizi tavsiye ederim; çünkü anayasa dersleri, borçlar hukuku, ağır ceza hukuku derken derin bir deryaya (çevreden duyduğum) gömüleceksiniz. Bol bol okumanız gerekiyor. Bir de, gelecek iş hayatınızda size yardımcı olabilecek eğitimleri alın, yeteneklerinizi ve bilgisayar becerilerinizi muhakkak geliştirin. İngilizcenin yanında bir dil daha öğrenmeye çalışın. Kendinizi mezun işsizler ordusundan sıyırmanız şart. Ama sosyal kulüplere de katılın, öğrenciliğiniz tamamen üniversite ekseninde devam etmesin. İş görüşmelerinde katıldığınız sosyal kulüpleri, aldığınız eğitimleri ve yeteneklerinizi özellikle isteyecekler. Staj yapmanız gerektiğini hatırlatmama gerek yok sanırım. :)

Merhaba, öncelikle kazandığınız bölüm için tebrik ederim.
Şöyle söyleyeyim, üniversite hayatınızda benzerine rastlayamayacağınız ve iyisiyle kötüsüyle harika bir yerdir. Bu kadar farklı özelliklere sahip insanla ancak üniversitede bir arada bulunabilirsiniz. Her günün, her dersin tadını çıkarmaya çalışın. Ben henüz yüksek lisanstayken bile lisans dönemimi özlüyorum ki öyle ahım şahım bir üniversite hayatım olduğunu da sanmıyorum. Bu dönem muhtemelen uzaktan eğitim alacaksınız, dolayısıyla wp gruplarında sıyrılan tipler olabilir. Fakat onların çoğunun gerçek hayatta gösterdikleri insan olmadıklarını yüz yüze eğitime geçince fark edeceksiniz. İlk sene özellikle ilk günlerde kendini öne çıkarmaya çalışan insanlar olacak, bu sizde acaba geri planda mı kalıyorum korkusu yaşatmasın. Yine ilk günlerde kalabalık arkadaş grupları oluşmaya başlar, eğer dahil olursanız kimseyle sırlarınızı ya da özel hayatınızı paylaşmayın. Çünkü bu arkadaş grupları genelde ilerleyen dönemlerde dağılır hatta küsebilirler. İnsanlarla derin dostluklar kurmak çok keyiflidir ama insanları tanımak sahiden çok zor, elbette samimiyet kurun fakat koz vermeyin. Arkadaşlarınızı arada bir kafanızda tartın, mesela ben bazı arkadaşlarımın notlarımı paylaştığım için yanımda olduğunu son senemde anlamıştım. Kimsenin yerine imza atmayın, bana kalırsa siz de attırmayın. Devlet üniversitelerinde bu duruma takıp tek tek sayan birkaç hoca var. Özellerde ise buna gerçekten dikkat edildiğini duymuştum, bu durumun ciddi yaptırımları olduğunu söyleyen tanıdıklarım vardı. Başarılıysanız sizden kopya isteyenler olacaktır onları kibar dille reddedin, bu durumun da ciddi cezaları var. Burasının artık lise olmadığını ve her davranışınızın sorumluluğu olduğunu aklınızın bir köşesinde bulundurun.
Hocalar kimseye kolay kolay takmaz, soru sorduklarında cevap veren öğrencileri de severler. Fikirlerinizi söylemekten korkmayın aşırıya kaçmadığınız sürece. Farklı hoca tipleriyle karşılaşacaksınız, keza benim bahar ayında bu havada niye derse geldiniz diyen hocam da oldu, dersten bayılacak kadar kötü olmadığınız takdirde çıkamazsınız diyen hocam da... Ama hepsini gülümseyerek hatırlarım, üniversite bambaşka ve kendinizi geliştirebileceğiniz harika bir yer. Lütfen sonuna kadar üniversitenin kulüpler olsun, konferanslar olsun her fırsatından yararlanın. Ortalamanızı yüksek tutun, sonraki senelerde yükseltmek daha zor oluyor. Bol bol anı biriktirin. Sanırım önceki yorumlarda söylemişlerdi, sevgili işleriyle uğraşmayın. Toksik arkadaşlıklar elbette olacaktır, bunlara takılmayın. Her dersin her günün tadını çıkarın.
Zorbalık konusuna gelince, ben sadece bir arkadaşımın zorbalığa uğradığına şahit oldum o da abartılı davranışları nedeniyle yalnızca sınıfın çeyreği tarafındandı. Birkaç ay sonra artık kimse tarafından zorbalığa da uğramıyordu. İçiniz rahat olsun. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın, sadece keşke üniversiteye başlarken biri bana bunları söyleseydi dediğim şeyleri yazdım. Başarılar diliyorum şimdiden.

Üniversitede kimse kimseye zorbalık yapmaz. Hiç tanık olduğum bir şey değil. Zaten kimsenin kimseyle işi yok herkes kendi halinde. Ortam da gayet güzel. Mutlaka kafa dengi arkadaşlar bulur çeşitli sosyal faaliyetlere katılırsınız. Hele büyükşehirse missss.

Merhaba
Öncelikle hayırlı olsun. Dilerim gönlündeki bir bölümdür ve sevdiğin mesleği yapma şansın olur.
Üniveriste pek çok kültürden insanın aynı ortamda bulunduğundan hayatının en keyifli donemi olabilir.
Benim sana birkaç tavsiyem olacak. Ben de üniversiteye başlarken bunları duydum ve uygulamadım. Tabi sonra başımı çok taşlara vurdum.
1. Asla sınıfından biri ile sevgili olma
2. Aynı sınıftan biri ile eve çıkma
3. Bol bol gez, keşfet ve öğren. Kamplara git. Okul gezilerine katıl.
4. Nasıl başlarsan öyle gider ve genelde en kolay sınıf 1. Sınıf olur en baştan sıkı tut.
Arkadaş çevreni geniş tut.
Tabi bunların hepsi pandemi süreci göz önünde alınmadan yapılmış yorumlar.. Dilerim bu illet kısa sürede biter ve kampüste çimlere uzanıp bol kahkahali günler geçirirsin :)

Aaaa

Bana da ikinci sınıfta birini bul demişlerdi

Birinci sınıfta tanıyamazsınız sonra da iyileri kalmaz 😩😩

İkinci sınıfta 20 yıl önce bulduğum adam içeride uyuyor

Hayatının en güzel yıllarına hazır ol o kadar diyeceğim :) Benim sın8f arkadaşlarımla pek ortamım yoktu ama üniversite cok kozmopolitik bir yer. Tavsiyelerim :
1-)Sınıftan,okuldan sevgili yapma.
2-)İlk sevgilinle birkac ay sonra ayrılacaksınız biz evlenicez triplerine girme
3-)Sınıfra gruplaşma olacaktır sen herkese mesafeli dur o gruplar zamanla dağılacak
4-)Kendine üst siniflardan da arkadaş bul
5-)2 aylik arkadaşınla hadi eve cikalım deme. En yakın arkadaslarınla eve çıkma. Ev arkadaşlarınla samimiyet kurma.
6-)Benim kankam yapmaz diye gomca gibi her şeyini açma
7-)Her yere kankanla gitme yeni insanlarla tanış bulduğun sosyal etkinliklere cogunlukla yalnız katıl.
8-)İnan ki düzenli calisirsan vizelerden yüksek almak cok kolay. Derste not tutup aksam 1 kere okusan o bile yeter.

Son düzenleme:
Hayatının en güzel yıllarına hazır ol o kadar diyeceğim :) Benim sın8f arkadaşlarımla pek ortamım yoktu ama üniversite cok kozmopolitik bir yer. Tavsiyelerim :
1-)Sınıftan,okuldan sevgili yapma.
2-)İlk sevgilinle birkac ay sonra ayrılacaksınız biz evlenicez triplerine girme
3-)Sınıfra gruplaşma olacaktır sen herkese mesafeli dur o gruplar zamanla dağılacak
4-)Kendine üst siniflardan da arkadaş bul
5-)2 aylik arkadaşınla hadi eve cikalım deme. En yakın arkadaslarınla eve çıkma. Ev arkadaşlarınla samimiyet kurma.
6-)Benim kankam yapmaz diye gomca gibi her şeyini açma
7-)Her yere kankanla gitme yeni insanlarla tanış bulduğun sosyal etkinliklere cogunlukla yalnız katıl.
:cool:İnan ki düzenli calisirsan vizelerden yüksek almak cok kolay. Derste not tutup aksam 1 kere okusan o bile yeter.
Bunlara şunu da eklemek istiyorum. Bol bol hata yap. İleride ne salakmışım ben diye gülersin.

Zorbalık hayatının her yerinde olacak bu maalesef insanların çirkin tarafı mükemmel bile olsan bundan kaçış yok maalesef. Eğer ailenden farklı bi ile okuyacaksan harika bi hayat macerası seni bekliyo. Benden sana naçizane tavsiye ailenden kurtulmuş gibi her saçmalığın içine kendini atma , otokontrolunu yüksek tut, iyi dostlar bul ,guvenmedigin insanlardan ve ortamlardan uzak dur. Derslerini ihmal etme ama derslerimi ihmal etmeyeceğim diye hayat macerasından geri kalma. Hayatının en güzel yılları olabilir .

Peki dersler nasıl işleniyor lisedeki gibi hocalar öğrencilere çok karışıyor mu veya tabiri caizse “takıyor” mu ??
Takan var. Ama bunlar siyasi olarak takıyor öyle takalım diye değil, sol görüslü bir hoca başı kapalıları sevmiyordu tam tersi hocamızda makyajlıları başı açıkları sevmezdi. Dekolte giydim diye beni en arkaya oturtmuştu. Kadınları sevmezdi ders tarih olmasına rağmen "Kadının sırtından sopayı,karnından sıpayı eksik etmeyeceksin" atasözünü yazdırmıştı mesela. Ben asiyim tavırları ünide işlemez hocasına göre davranacaksın. Genç hocalar iyi oluyor onların dersine katıl yaşlıların dersinde pasif kal.

Bizde galiba ders amfide olmayacak sınıfta işlenecek.Çok farkı olur mu lisedeki gibi bir sınıf ortamı istemiyorum :KK43:
Lısedekı gıbı degıl hoca anlatır not alırsan alırsın dınlersen dınlersın lısedekı gıbı zorunlu degılsın hoca sana benı dınle dıye baskı yapmıyor mesela, lısede telefn kullanamazsın ama unvrstde masanda durabılır msj atabılırsın. Ayaga kalkmıyorsun( ben ılk gun alıskanlık kalkmıstım snra bozuntuya vermedn gerı otrdum) lısedekı gıbı hıc degıl yanı cogu hoca gelır anlatır cıkar gıder muhabbet bıle etmez bazıları lıse hocası gıbı davranır. Degısık yanı okula gorede degısır bunlar

Back
X