- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
Üniversitede ders zili çalmaz. Hocalar ne zaman derse gireceğinizi söyler. Tek tek yoklama alan hocalar olabilir, bizde vardı. Derslere girme zorunluluğu varsa girin mutlaka sonra kalabiliyorsunuz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Güvenmem zaten zaman geçireceğim keyifli 2-3 arkadaş yeter banaÖncelikle hayırlı olsun sana tavsiyem kimseye kolay kolay güvenme çıkar arkadaşlığı çok oluyor maalesef. Benim sınıfımda bir kız vardı benim eve gelir yer içer gider ertesi gün bana okulda selam vermezdi. Bunu 3 4 kez tekrarlayınca konuşmayı kesmiştim. Sonra beni herkese kötüleyip etrafımda kimseyi bırakmamıştı. Benim açımdan böyle kötü anılarla dolu yıllar maalesef. Senin insallah çok güzel geçer. Ama lütfen bu dediklerimi unutma
Yurtta kalmıyorum ama yurttan arkadaş edinmeye çalışırım.universite arkadasliklari cok onemlidir, cunku hepsi sizin is arkadaslariniz, rakipleriniz olacaklar.
Muhabbetim olmayan cogu kisiyi bile linkedin den takip ederim, cunku meslektasiz hic bir sey olmasak da.
universitede yurtta kalanlar herkesi tanir, her seyi bilir,
yurtta kalmiyorsaniz yurtta kalan bir arkadas edinin, cok faydasini gorursunuz.
hocalar size takmaz, lisede de takmazlar, bu biraz bahane biliyorsunuz ki.
bazi hocalarin tarzi size uyar, bazilarininki uymaz,
bazisi gelenekci bazisi degildir,
normal yani.
ay cok guzel zamanlar ama kiymetini bilin.
Hatta ilk bir seneİlk birkaç ay içinde sınıfın yarısı birbiriyle çıkıp ayrılma potansiyeli gösterecek. :)
Az mevcutlu kucuk siniflarda, hocanin da karakterine bagli olarak derste soru sorabilir, tartışmaya dahil etmeye calisabilirler.Yurtta kalmıyorum ama yurttan arkadaş edinmeye çalışırım.
Takmak derken lisedeki gibi derse dahil etmeye çalışırlar mı derse sadece dinleyici olarak katılan öğrenciyle uğraşırlar mı ?
Lisede öyleydi ben bazı dersleri sevmezdim veya sınıftan çekinirdim katılmazdım.Ama iyi dinler not tutardım.Yine de uğraşırlardı.
Neyse ki üniversitede sözlü notu yok.
Ben de büyükşehirde olacağım ama kendim Anadolu’dan kopup gelmeyim.Sınıftakiler öyle olmayacak büyük ihtimalle.Bölümüm hukuk.Şehre ve bölüme çok değil ama biraz bağlı. Ben insanları darlamayan bir şehirde, sosyalliği yüksek ve sanat ağırlıklı bir bölümde okudum. Herkes benim gibiydi, büyükşehirlerden gelmeydi, öyle Anadolu'nun bağrından denen cinsten insan yoktu. Farklı bölümlerde ve üniversitelerde okuyan arkadaşlarımdan da bu yorumu duydum ama dediğim gibi, bölümüne ve şehre göre istisnası olabilir.
Benim sınıfım da 50 kişilikti, normal dersliklerde ders yapılıyordu. Ciddi psikolojik rahatsızlıkları olan biri olmadığı sürece kimse lisedeki gibi seninle uğraşmaz, en fazla görünmez olursun. Ama görünmez olarak yıllar geçmez, çok zorlanırsın. Not alman gerekirse kime soracağını bilemezsin, ders araları ne yapacağını bilemezsin. O yüzden aynı sınıftan sana yakın gördüğün birkaç kişiyle mümkün olduğunca arkadaşlık kurmaya çalış. Özel bir şey yapmana gerek yok, havadan sudan konuşmakla, onlar nereye giderse onlara takılmakla başla, bir zaman sonra kaynaşırsınız.
Üniversiteden bir şey anlamak istiyorsan da öğrenci kulüplerine katıl, yoksa liseden bir farkı olmadan biter.
Çekingen olduğunu yazmışsın, hazırlığı olan bir bölümse hazırlığı okuman daha iyi olur. Çünkü çoğu insanın dili pek iyi olmadığı için hazırlık sınıfını atlayan çok az kişi vardır. Olur da atlarsan içine gireceğiniz birinci sınıf sizden bir yıl önce okula başlamış ve bir yıldır kaynaşmış insanlardan oluşur, çok daha fazla zorluk çekersin.
Hoca çok idealist değilse öğrenciyi derse katmakla uğraşmaz, ben hiç öyle bir durum yaşamadım. Derse gelmeyen de umurunda olmaz, ama yoklama alınıyorsa devamsızlıktan kalırsın.
Eğer okuduğun bölümü meslek edinmek istiyorsan derslerle sınırlı kalma. Kütüphaneden araştır, internetten araştır, hocalarından fikir al. Hocalarla da aranı iyi tutmaya çalış. Üniversite yıllarını mutlaka meslek hayatın için avantaja dönüştürmeye bak. Çalışmaya başlayınca bir daha ne bu kadar vakit, ne de huzur bulacaksın.
İlk birkaç ay içinde sınıfın yarısı birbiriyle çıkıp ayrılma potansiyeli gösterecek. :) O süre içinde sınıftan birine ilgi duyarsan aceleye getirmemen daha iyi bence. Ama sınıftan ya da okuldan kimseyle sevgili olma diyemem, olup yıllarca beraber olan, evlenenler de var. Bu konu senin kendini ne kadar iyi tanıdığına ve karşındakini ne kadar iyi çözümleyebildiğine, biraz da şansına bağlı. Bu konularda kendine güvenmiyorsan aynı sınıftakiler konusunda dikkatli ol ki ayrıldığın sevgilinle aynı projede çalışmak zorunda kalma. :)
NOT: Ben devlet üniversitesinde okudum, özelde nasıl farklar olur ya da bu dediklerimin tam tersi durumlar olur mu bilemiyorum.
Bol şans.
Bildiğim bir şey ise söylerim onda sorun olmaz ama bilmediğim konuyu sorarsa bilmiyorum dersem sorun olur mu ?Az mevcutlu kucuk siniflarda, hocanin da karakterine bagli olarak derste soru sorabilir, tartışmaya dahil etmeye calisabilirler.
Üniversitede ders zili çalmaz. Hocalar ne zaman derse gireceğinizi söyler. Tek tek yoklama alan hocalar olabilir, bizde vardı. Derslere girme zorunluluğu varsa girin mutlaka sonra kalabiliyorsunuz.
Ben de büyükşehirde olacağım ama kendim Anadolu’dan kopup gelmeyim.Sınıftakiler öyle olmayacak büyük ihtimalle.Bölümüm hukuk.
Sevgilim var zaten.
Ben o konuları okumuyorum ki genelde konu açıyorumBu yaşta kadınlarkulubunde niye kv ve görümce konularıyla ic içesin canım.Ünive girdiğinde burada takılma bari iki gençliğini yaşa.Üniv yılları bence en güzel yıllar.Yaşayarak öğrenirsin
Hayır orası değil başka bir üniversitebu arada çankaya mı
çünkü sormuştun diye hatırlıyorum özel ankara da hukuk vs vs diye
Önce ilk dönem özellikle çömez olduğunuz belli oluyor herkes böyle grup halinde filan takılıyor ayy aklıma geldi ürkek ürkek arkadaş edinmeye çalışıyorlar. Sonra diğer dönem hafif hafif bağlar gevşiyor yaprak dökümü başlıyor ... lisede Farklı tabi. Bazen kendini yalnız hisesedersin biraz iyi biraz kötü böyle böyle zaman gecer. Birey olarak kendini var edebilmenin en güzel zamanlarıdır ünv yılları. Çıkarcı, parazit , takıntılı , iyi kalpli , ideoloji sahibi , ruh hastası, mütevazi sıcak kanlı , çeşit çeşit insan göreceksin bi kere buna hazırlıkla ol. Herkese hemen açılma ama geri de durma girdiğin ortamı dışardan bi ölç tart sonra dahil ol. Ve oku oku oku !!!!!! gez gez gez!!!!! yani kendin için bunları yap. Yoksa dört sene sonunda elinde bi kaç arkadaş dışında hiç bişey kalmaz.Üniversiteye başlayacağım bugün whatsapp grubu buldum ve biraz heyecanlandım açıkçası nasıl bir ortamdır üniversite,liseden farklı mıdır ortam nasıldır konuşkan fakat kendi halimde sakin bir kızım çok sosyal değilim ezilir miyim ? Liseden farkları nelerdir ?
Lisede zorbalık yaşadığım için korkuyorum bu tarz okul ortamlarından.
Büyük şehirdeyimÜniversitede kimse kimseye zorbalık yapmaz. Hiç tanık olduğum bir şey değil. Zaten kimsenin kimseyle işi yok herkes kendi halinde. Ortam da gayet güzel. Mutlaka kafa dengi arkadaşlar bulur çeşitli sosyal faaliyetlere katılırsınız. Hele büyükşehirse missss.
1-Sevgilim zaten var.Hayatının en güzel yıllarına hazır ol o kadar diyeceğim :) Benim sın8f arkadaşlarımla pek ortamım yoktu ama üniversite cok kozmopolitik bir yer. Tavsiyelerim :
1-)Sınıftan,okuldan sevgili yapma.
2-)İlk sevgilinle birkac ay sonra ayrılacaksınız biz evlenicez triplerine girme
3-)Sınıfra gruplaşma olacaktır sen herkese mesafeli dur o gruplar zamanla dağılacak
4-)Kendine üst siniflardan da arkadaş bul
5-)2 aylik arkadaşınla hadi eve cikalım deme. En yakın arkadaslarınla eve çıkma. Ev arkadaşlarınla samimiyet kurma.
6-)Benim kankam yapmaz diye gomca gibi her şeyini açma
7-)Her yere kankanla gitme yeni insanlarla tanış bulduğun sosyal etkinliklere cogunlukla yalnız katıl.
İnan ki düzenli calisirsan vizelerden yüksek almak cok kolay. Derste not tutup aksam 1 kere okusan o bile yeter.