devam zorunluluğu var ama mesela bir dersten bir dönem boyunca 3 ders gitmeyebiliyorum.Bence yapılabilir. Dersleriniz ne derece ağır bilmiyorum ama hafta sonu iki gün güzelce çalışır ve dersleri dikkatle dinlerseniz başarabilirsiniz.
Devam zorunluluğu yoksa tüm derslere de gitmezsiniz zaten.
Hevesini kırmak istemem ama bence ihtimaller üzerine plan yapmaktan vazgeç. Önce kpssye gir kazan sonra bunları düşünürsün.
Çünkü artık atanmak yüksek puan almak çok zor .
Zaten atandın mı gerisi bir şekilde hallolur. Gunumuzde önemli olan işsiz kalmamak
İkincisi hakim olmak istiyorum diyorsun önce dgs ile geçiş yap bitir sonra bunları düşün . Ki bunları yapsan bile önünde çok zor bir sınav + Mülakat olacak .
eğer dgs ile uzatamazsam zaten adalet bölümü okuduğum için adliye için uğraşacağım :) benim başvuracağım yer küçük bir il belki o kadar bekleyen olmazAdliye sınavlarına torpilin yoksa bel bağlama. 4 bin kişide 45. oldum yüzüme bakmadılar :) çok iyimsersin ama ülkenin memur alım durumları ortada. kendine başka iş bakarsan da iyi olur.
kpss den zaten biraz korkuyorum kendimi iyice demorilize olmaya gerek yok sanırım :)Sen bir memur olda okumasi kolay.
Kpss beni mahfetti diye bir konu var.onu bir oku
İnsallah kazanirsin canim.oglum 5 yildir 83 puanla atanamiyor.inş. muhendisikpss den zaten biraz korkuyorum kendimi iyice demorilize olmaya gerek yok sanırım :)
devam zorunluluğu var ama mesela bir dersten bir dönem boyunca 3 ders gitmeyebiliyorum. ki zaten ikinci öğretim olarak gitmeye çalışacağım zaten derslere girebilirim. Şuan kendimi daha iyi hissediyorum teşekkür ederim :)
Bir derdim var ki günlerdir başımı ağrıtıyor.
Ben adalet bölümü 2.sınıfa geçtim . Zaten biliyorsunuz iki yıllık bir bölüm. Ben ve kardeşim şehir dışında üniversite okuyoruz ve ailem ikimizi okutmakta çok zorlanıyor. Okuduğum yerde çalışabileceğim alan yok gibi . Memurluğu bir sene sonrasında düşünüyordum ama aileme yardımcı olmak zorunda hissediyorum kendimi çünkü üzerimizde ki gözüken ev yüzünden burs da çıkmıyor ve babamın işleri kötüye gidiyor.
Lise düzeyinden sınava girip adliyede memur olmak istiyorum okuduğum şehirde. Ama ben örgün yani 1.öğretimim ve okulla konuşup 2.öğretimlerle girsem de aynen programım şu olacak ; sabah 7 de okuduğum ilçeden merkeze gidip akşam 5.buçukta tekrar ilçede ki okula gideceğim . akşam 10 gibi okuldan çıkıp kaldığım yurda geri dönüp hemen duş alıp yatarım muhtemelen. derslerimi h.sonu çalışabilirim. sınav zamanı ya adliyeden idare etmeleri isterim yada yıllık iznimden kullanırım. Sizce bu yapılabilir bir şey mi ? Ne denli zorlanırım ? Annem pek desteklemiyor derslerimin kötüye gitme ihtimali yüzünden ama benim çıkar yolum yok gibi geliyor.
dgs ile hukuk a geçiş artık olmuyor diye biliyorum oluyor mu ?gerçekten de tek korkum mülakat ama denemekten başka çarem yok . ileride ki hedefim aslında hakimlik ama dgs ile hukuk olarak uzatmam gerekecek.
ilçede yok o yüzden :) ben derslere girmek için izin veya idare demiyorum sadece sınav haftası için demiştim :)Sen hele sınavdan yüksek al
Sonra kadro açılsın
Uygulamayı ve mülakatı geç
Bu süreçte okul bitmezse o zaman düşünürsün
Bir de neden il yani madem ilçedeki ne adliyeye girme hayalin neden yok
Adliye'ler yeterince karıştı zaten sen kpss puanını yüksek tutmaya ve atamalara kadar da okul derslerine iyi çalışmaya bak
Sonra zamanı gelince iş ve okul yürür mü kısmına bakarsın
Ama resmen kimse seni öğrenci ve memur olduğun için idare etmek zorunda değil memur derse gitmek zorunda mı demişsin ya diğerleri ne yapmak zorunda ise memur da zorunda
torpil yok ama her girenin de torpili yoktur ya. 150 yazıp da torpili ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum da açıkçasıZaten zabıt katipliğine başvurmayacak mısın? Adalet mezunu olunca yapacağın iş de o.
Valla güzel düşünmüşssün.
Kpssden korkma. 70i havada karada alırsın.
Torpil işi sıkıntılı ama. Cidden torpil bulmasın yoksa umutlanma bile. Mülakat zaten bunun için var.
Okul dediğin her türlü biter.
Lise degilde önlisans olarak gir derim mezun olunca tercih verirsin hem atanman liseye göre daha kolay olur part time olarak çalışabilirsin hem 2. ögretimin harcları yüksek olur.Bir derdim var ki günlerdir başımı ağrıtıyor.
Ben adalet bölümü 2.sınıfa geçtim . Zaten biliyorsunuz iki yıllık bir bölüm. Ben ve kardeşim şehir dışında üniversite okuyoruz ve ailem ikimizi okutmakta çok zorlanıyor. Okuduğum yerde çalışabileceğim alan yok gibi . Memurluğu bir sene sonrasında düşünüyordum ama aileme yardımcı olmak zorunda hissediyorum kendimi çünkü üzerimizde ki gözüken ev yüzünden burs da çıkmıyor ve babamın işleri kötüye gidiyor.
Lise düzeyinden sınava girip adliyede memur olmak istiyorum okuduğum şehirde. Ama ben örgün yani 1.öğretimim ve okulla konuşup 2.öğretimlerle girsem de aynen programım şu olacak ; sabah 7 de okuduğum ilçeden merkeze gidip akşam 5.buçukta tekrar ilçede ki okula gideceğim . akşam 10 gibi okuldan çıkıp kaldığım yurda geri dönüp hemen duş alıp yatarım muhtemelen. derslerimi h.sonu çalışabilirim. sınav zamanı ya adliyeden idare etmeleri isterim yada yıllık iznimden kullanırım. Sizce bu yapılabilir bir şey mi ? Ne denli zorlanırım ? Annem pek desteklemiyor derslerimin kötüye gitme ihtimali yüzünden ama benim çıkar yolum yok gibi geliyor.
Oluyor.dgs ile hukuk a geçiş artık olmuyor diye biliyorum oluyor mu ?
torpil yok ama her girenin de torpili yoktur ya. 150 yazıp da torpili ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum da açıkçası
ne alaka torpili kim yapıyor acaba hepsi gücü yeten herkes yapıyorİnsallah kazanirsin canim.oglum 5 yildir 83 puanla atanamiyor.inş. muhendisi
Torpil ile oluyor diyorlar ama bilmiyorum.
Belki fetö cökertilirse torpil biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?