Üniversite okurken memur olarak çalışmak ?

krisopraz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
489
485
108
30
Bir derdim var ki günlerdir başımı ağrıtıyor.
Ben adalet bölümü 2.sınıfa geçtim . Zaten biliyorsunuz iki yıllık bir bölüm. Ben ve kardeşim şehir dışında üniversite okuyoruz ve ailem ikimizi okutmakta çok zorlanıyor. Okuduğum yerde çalışabileceğim alan yok gibi . Memurluğu bir sene sonrasında düşünüyordum ama aileme yardımcı olmak zorunda hissediyorum kendimi çünkü üzerimizde ki gözüken ev yüzünden burs da çıkmıyor ve babamın işleri kötüye gidiyor.
Lise düzeyinden sınava girip adliyede memur olmak istiyorum okuduğum şehirde. Ama ben örgün yani 1.öğretimim ve okulla konuşup 2.öğretimlerle girsem de aynen programım şu olacak ; sabah 7 de okuduğum ilçeden merkeze gidip akşam 5.buçukta tekrar ilçede ki okula gideceğim . akşam 10 gibi okuldan çıkıp kaldığım yurda geri dönüp hemen duş alıp yatarım muhtemelen. derslerimi h.sonu çalışabilirim. sınav zamanı ya adliyeden idare etmeleri isterim yada yıllık iznimden kullanırım. Sizce bu yapılabilir bir şey mi ? Ne denli zorlanırım ? Annem pek desteklemiyor derslerimin kötüye gitme ihtimali yüzünden ama benim çıkar yolum yok gibi geliyor.

İlk yıl yıllık izin olmuyo öncelikle onu belirteyim de. Her gün derse gitmen gerekiyo mu peki?olmaz değil işte bile çalışabilirsin derslerini..

Günümüzde memur olmak çok zor. Önce bi gir kpss ye, atamalar başlasın, teferruatları ondan sonra düşün.

onparmak olduğu için kpss o kadar zorlamaz

İlk yıl yıllık izin olmuyo öncelikle onu belirteyim de. Her gün derse gitmen gerekiyo mu peki?olmaz değil işte bile çalışabilirsin derslerini..

hayır sadece sınav haftalarında bir hafta izin için dedim. olmadı parasız izin hakkını. derslere girmek zorunlu ama ikinci öğretimlerle girmek için izin verirler diye düşünüyorum. işte çalışmak benim de aklıma geliyor ama adliyelerde ki memurların pek boş vakti olmuyor. staj dönemimdeki gözlemlerime dayanarak söylüyorum.

Yine söylüyorum, sen önce sınava gir memurluğu kazan, okul bir şekilde biter. Ama onparmak olduğu için kpss zorlamaz diye düşünme. Puanın olmazsa sadece onparmakla kimse kimseyi işe almaz. Ki artı torpil vs de çok dönüyor.

Benim zabit katibi arkadasim var haftaici hergun belli bi saat calisiyor sonra okula gidiyor. Istersen detayli bilgi alabilirim

zaten kpss de kendimi zorlayacağım. torpil filan yok ama bilgi ve yetenek olarak güveniyorum kendime ama herşey olacağına varır tabi ki

zaten kpss de kendimi zorlayacağım. torpil filan yok ama bilgi ve yetenek olarak güveniyorum kendime ama herşey olacağına varır tabi ki

Diyorum ya okul bir şekilde biter, hocalar anlayışlı olur, en kötü ihtimal 1 sene uzar. Sen işe gir de bu devirde asıl mesele işe girmek. Mezun olduktan 3 sene sonra kpss ile anca atanabildim. Üni zamanında bir arkadaşım kpss ile atandı, zor da olsa üniversiteyi bitirdi. Ben mezun olduğumda işsizdim, kız 4 yıllık memurdu. Şimdi Ben daha yeni işe girebildim, arkadaşım 7 yıllık memur. Düşün yani :)

aslında haklısın zaten 2 yıl orada kalmak zorundayım. ama hukuk bölümü de düşünüyorum o yüzden ortalamamın çokda düşmemesi gerekiyor

Yano

Sordum simdi. Sinavlara girebiliyorum ama derslere giremiyorum dedi.yanlis hatirlamisim
çok teşekkür ederim ama ben 2.öğretim olarak derslere girmeye çalışacağım. bakalım olursa çok iyi olur ama devlet memurunun derse girme zorunluluğu var mı yok mu onu da sorabilir misin ? internette net bir bilgi yok maalesef

İki arkadaşımda adalet mezunu. Çok çalışmalarına sınavdanda iyi not almalarına rağmen mülakatlarda 2 yıldır eleniyorlar. Umutlarınızı kırmak istemem ama sandığınızdan daha zor memur olmak. Önce memur olun okulunuzu dışardanda bitirirsiniz. Zaten okul bittikten sonrada hedefiniz memurluk olacak.

gerçekten de tek korkum mülakat ama denemekten başka çarem yok . ileride ki hedefim aslında hakimlik ama dgs ile hukuk olarak uzatmam gerekecek.

Yav sen hele bir memur ol da okul isterse 4 senede bitsin. Sınav eylülde. Ama memur alımı ne zaman. Bunca insan kaç sene uğraşıyor memurluk için. Sen ne kadar kesin konuşmuşsun, yani bu kadar eminsin kendinden.

Yav sen hele bir memur ol da okul isterse 4 senede bitsin. Sınav eylülde. Ama memur alımı ne zaman. Bunca insan kaç sene uğraşıyor memurluk için. Sen ne kadar kesin konuşmuşsun, yani bu kadar eminsin kendinden.
olma ihtimalini konuşuyorum olmazsa zaten normal bir şekilde okula gideceğim . dediğim gibi olma ihtimalini konuşuyorum

Bence yapılabilir. Dersleriniz ne derece ağır bilmiyorum ama hafta sonu iki gün güzelce çalışır ve dersleri dikkatle dinlerseniz başarabilirsiniz.

Devam zorunluluğu yoksa tüm derslere de gitmezsiniz zaten.

Hevesini kırmak istemem ama bence ihtimaller üzerine plan yapmaktan vazgeç. Önce kpssye gir kazan sonra bunları düşünürsün.
Çünkü artık atanmak yüksek puan almak çok zor .
Zaten atandın mı gerisi bir şekilde hallolur. Gunumuzde önemli olan işsiz kalmamak

İkincisi hakim olmak istiyorum diyorsun önce dgs ile geçiş yap bitir sonra bunları düşün . Ki bunları yapsan bile önünde çok zor bir sınav + Mülakat olacak .

Adliye sınavlarına torpilin yoksa bel bağlama. 4 bin kişide 45. oldum yüzüme bakmadılar :) çok iyimsersin ama ülkenin memur alım durumları ortada. kendine başka iş bakarsan da iyi olur.

Bence yapılabilir. Dersleriniz ne derece ağır bilmiyorum ama hafta sonu iki gün güzelce çalışır ve dersleri dikkatle dinlerseniz başarabilirsiniz.

Devam zorunluluğu yoksa tüm derslere de gitmezsiniz zaten.
devam zorunluluğu var ama mesela bir dersten bir dönem boyunca 3 ders gitmeyebiliyorum. ki zaten ikinci öğretim olarak gitmeye çalışacağım zaten derslere girebilirim. Şuan kendimi daha iyi hissediyorum teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…