Üniversite mezunu ev hanımı olmak??

Yazınızın başlarında kısmen hak vemiştim ama o son cümle nedir ya

Ya bu gelisen ülkeler uzaya gidecek yaşamaya , okumayan çalışmayan dünyada mahsur kalacak oylemi inaniyormusunuz buna.

Bence o zaman direk çocuk düşün , sonra çocuk mu iş mi diye arada kalma :) bu esnada kendi sevdiğin işi kurmanın planlarını yaparsın

+1
Çok güzel anlatmışsınız ya gerçekten . İş yoğunluğu arttıkça insan kendisini geliştiremiyor, bu sene iş yoğunluğumu azalttık kendimi ve çocuklarımı geliştirmek üzerine çalışıyorum :)

Ya bu gelisen ülkeler uzaya gidecek yaşamaya , okumayan çalışmayan dünyada mahsur kalacak oylemi inaniyormusunuz buna.

Bu mantıkla olduğumuz yerde sayalım

Gelişmekte olan ülke vatandaşları kadın erkek hepsi yan gelip yatsın ne de olsa bir baltaya sap olamayacağız!!!

Ne diyeyim, samanı bile ithal eden ülkede yaşamak sizin gibilere müstehak!

Bu mu yani adam 4 bin 5 bin kazanıyorsa nafaka alıp asalak hayat süreneyiz, o zaman çalışmalıyız???

Bahsettiğiniz şey asalaklık

Adamın geliri > 4000 : boşansak nafakayla yaşayayım adama asalak olayım

Adamın geliri < 4000: nasılsa geçiniyoruz bir şekilde boşanırsak da eşşek değilim ya bir iş bulurum o zamana kadar beslesin

Çalışmak, üretmek, kariyer yok, varsa yoksa koca parası üstünden hayat idame ettirme hesapları?!??? Bu hayat formunun adı asalaklık kimse kusura bakmasın

Son düzenleme:

Ne kadar guzel, cok cok buyuk bir sans bu, hepimizin hayatin biyerlerinde molalara ihtiyaci var.
Zaten sistem bastan daha cok calismaya endeksli, isci problemi gibi, bir isci gunde kac saat calisarak bitirebilir, ama kimsenin umrunda degil o iscinin butun enerjisini o iste birakip ciktiktan sonra ne hissettigi. keşke gunde 6 saat calisabilecegimiz işlerimiz olsa, hayat akip giderken dunyayi ofis camindan izlemesek :)
Uyumayi bile zaman kaybi olarak goruyoruz artik. O kadar az vakit kaliyor ki sevdiklerimize, kendimize hatta dunyaya vakit ayiramiyoruz.

Benim gittiğim Avrupa'da refah seviyesi aşırı yüksek ülkelerde çalışan 65-70'lik teyzelerden daha çok şey biliyor bizim kadınlarımız. Bırakın kocayı, kadına devletin bakmasına rağmen çalışıyor, acaba neden? Hele ki bizim gibi, kadınların 2. hatta 3. sınıf vatandaş olduğu Türkiye'de, "ben haftada 2 kitap okur, her gün 1 film izlerim, e dil de öğreniyorum daha ne canım?" oyalama cümleleri biz kadınları daha da geriye götürecektir. Modern erkek hegomanyası aynen bu cümlelerle şekil değiştirmiş ama içeriği değişmemiştir. Ülkecek tembeliz anacım biz, mesele bir şeyler üretmek. "Üretmek" kelimesinin anlamını çocuk doğurup, büyütmekten ibaret olanlar için; bu üretim iyi üretim değil. Nüfus piramidinde genç nüfus oranı arttıkça "gelişmemiş ülke" statüsüne geriliyoruz. Ayrıca herkes erkek çocuk yetiştiriyor sanırım, çünkü bu mantıktaki annelerin yetiştireceği kız çocuklarıda ilerde üretmek adına hiç bir şey yapmayacaklar muhtemelen.

Mübalağa sanatı yapiyorum. Uzaya gitmek cok zor bisey degil artik zaten ayrica. 2030dan itibaren sular altinda kalmaya baslicak maldivler vs. Küresel ısınma var. Kontrolsuz nufus artisi var. Kaynaklar tukeniyor. Kyoto protokulu var birlesmis millet iklim degisikligi cerceve sozlesmesi var. Bilinen gercekler var.

Ben de bir gözlerimi ovuşturmadım değil, şok oldum gerçekten.

Eskiden <kibar olsun diye hayat kadini diyorum tek kelimelik versiyonu daha cuk yoksa> hayat kadinlari kucumsenirdi. Para icin o is yapiliyor diye. Simdi para icin kadinlar adamin donuna kadar yikiyor ustune bi de sevisiyor ben "yeni nesil hayat kadınligi" deyince niye gocunuyorlar anlamiyorum yaparken gocunmuyorlar da.

Hayır yazdığınızı kastetmemiştim. Neden bu kadar sinirli cevap yazdınız ki? Çalışmamayı düşünüyorsanız bunu göz önünde bulundurun, 4 5 bin iyi bir maaş değil dedim sadece. Yalan mı?

Çok çok doğru yazmışsınız

Kadınlar tembel, emek koymak istemiyor. Sabah 7de uyanıp yola düşmektense kestirme yoldan koca parası yemeyi tercih ediyor.

Pelincim peki neden dinlenme, soluk alma lüksü sadece kadınların? Neden kadının yükü erkeğin sırtında olmak zorunda ??!? Adam da dinlensin kadın da dinlensin evi kim geçindirsin o zzaman?

haftada 2 kitap okuyan bendim, ama artık okuyamıyorum çünkü çalışıyorum,
neyse,
ben öğrenciyken (2000-2004) çağdaş yaşamı destekleme derneğinin bazı aktivitelerinde görev alıyordum.
gümüşsuyunda küçük bir dairede imkanı olmayan üniversite öğrencilerine ücretsiz ingilizce dersi veriliyordu. bu öğrencilerin çoğu da tıp fakültesi öğrencisiydi (tus a hazırlık için de bir sınıf vardı)
bu öğrencilere ingilizce derslerini, burada "işsiz, asalak, ev hanımı, yeni nesil hayat kadını" diye yaftalanan, mükemmel yabancı dili olan ve imkanı olmayan öğrencilere yarımcı olmayı, para kazanacakları düzenli bir işte çalışmaya tercih eden kadınlar veriyordu.
sadece orada değil, yedikule hayvan barınağında, bahçelievler çocuk esirgeme kurumunda, küçükyalı sevgi evinde yüzlerce kadınla tanıştım, oturup konuştuklarında hayranlıkla dinlediğim, çoğu gayrımenkul gelirine sahip, hayatı keyif alarak yaşamayı bilen insanlardı hepsi.
ben çalışan bir kadın olarak, onların maruz kaldığı hakaretlere tahammül edemiyorum ama eminim onlar güler geçerdi, öyle de egosuz insanlardı hepsi.
şimdi bu kadınlar dünyayı geriye götürüyor da, bütün pazartesi gününü yeni başladığı diyeti konuşarak geçiren iş arkadaşlarım (ve ben) ileri götürüyorsak, diyecek şeyim yok, dünyaya çok yanlış biyerden bakıyorum demek ki...

Ne kadar hadsizsin ya..
(Çalışan bir kadınım) sen yazıyorsun ben utanıyorum.
Eğer toplumu, dünyayı senin gibi kadınlar ileri
taşıyacaklarsa
Ben mümkünse geri de kalayım.

Pelincim peki neden dinlenme, soluk alma lüksü sadece kadınların? Neden kadının yükü erkeğin sırtında olmak zorunda ??!? Adam da dinlensin kadın da dinlensin evi kim geçindirsin o zzaman?

canımcım diyorum ya, ekonomik imkanı varsa ve çalışmak istemiyorsa cinsiyetten bağımsız olarak herkes hayatı istediği gibi yaşayabilmeli ve bunun için suçlanmamalı, yaftalanmamalı, hakarete uğramamalı.
adamın bakırköyde işhanı var, bir ayda aldığı kira getirisi benim bir ömür kazanacağımdan fazla, çalışmak istemiyor, çalışmıyor, dünyayı geziyor, instagramda ve blogunda paylaşıyor, e bi de ordan gelir elde ediyor. şimdi bu adam neden her sabah 7 ye saat kurup işe gitsin? sen böyle bir imkana sahipken ve zevk aldığın bir mesleğin de yokken çalışır mısın? ben çalışmam.
çok sevdiğim bir işim olsaydı sanatçı, sporcu olsaydım evet, ama adam gazetcilik mezunu, neden çalışsın yahu, neden asalak olsun bunun için, herkes atom fiziği profesörü değil ki

Hep şu çalışan-çalışmayan kadın
Konularına yorum yapmicam diyorum yine olmadı, olamadı.

Çalışan kadınların çalışmayanı asalak olarak yaftaladığı
Çalışmayanın çalışanı anneliğinden vurduğu sürece
Bizden bir mok olmaz.
Olayın özeti bu.

kızmayında neden okudunuz çalışmıycaksaız kız kardeşimde 5 yıl okudu oda evinin kadını oldu evinde 2 tane köpekle yaşıyor ve ailesini köpeklere değişti madem çalışmıycaksanız okumayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…