İçler acısı gerçekten. Arkadaslar ne kapitalizmden bahsediyorsunuz. Oecd 2016 verilerine göre turkiyede kadınların %78i çalışmıyor zaten. Ama yemeye içmeye tuketmeye devam ediyor avci-toplayici özüne geri dönmedi yani. Esek gibi ayak ustunde calisma hakkini alamama bunlara ben de karsiyim ama hic calismamak nedir. Aksam eşiniz geldiginde ne anlatacaksiniz. Sosyalleşmek günlerde mi olacak. Ben kadinlara ülkeye laf edince kizarsiniz milliyetçi ruhunuz kabarir ama kalkinmak icin kimsenin en ufak cabasi yok. Madem durumunuz iyi birinin altinda calismaya gerek yok o zaman is kurun istihdam saglayin. Ama yok siz balik tutmayi değil yemeyi seviyorsunuz. Ve bunun adi "yeni nesil hayat kadinligi" bence.
Ya bu gelisen ülkeler uzaya gidecek yaşamaya , okumayan çalışmayan dünyada mahsur kalacak oylemi inaniyormusunuz buna.Ya allahaskina herkes yiyip icip gezip tozsa, diger ulkeler uzaya giderken sen boklu batan dünyada uc cocugunla kalakalsan mutlu mu olacaksin. Kitap okuyarak belgeselle vs kendini bi yere kadar gelistirirsin. Insanlarin birbirleriyle etkilesmesiyle cikio o kitap belgeseller zaten calismayan tembel insanlar sayesinde degil.
Eskiden annelerimiz utanirdi calismiyorum, erkek eline bakiyorum demeye. Simdi guya modern kadinlar ne var bunda diyor. Pes. Hic mi gururuna dokunmuyor yahu. Bundan 3 sene sonra adam sana o niye satın aldin dese kendi parami kazaniyorum alicam tabi diyemiceksin ve is hayatina dönmeye kalksan donemeyeceksin. 3 yildir nerdeydin diyecekler. Ara vere vere ebedi issiz oluyorsunuz. Ev hanimiyim diye duzeltip durmayin ayrica, issizsin iste.
+1Bu sabah keyifle işe gidenlere selam olsun
Baya bir elestirilmis sistem elestirim.
Bekliyordum zaten.
Ama sanki kocaniz calissin siz oturun demisim gibi algilanmis onu bir duzelteyim, zaten demistim atiyorum 2 evim olsa kirasini yiyip gezsem, ya da ne bileyim dukkanim, tarlam, faizini yiyebilecegim nakit param falan da olabilir sıkıntı yok
Ama hicbiri yok, calisiyorum, olup da calismayana bos insansin, statun yok vs vs demem, kadin yiyip icip geziyor fıstık gibi hayati var, ben senede 15 gun tatil yapiyorum o bütün yaz yazlikta, arada avrupada falan, biri eziklenecekse o beni eziklesin
Sistem bize nasil da dayatmis title aşkını, degerin title in kadar, ne yazik.
Calismiyorken haftada 2 kitap bitiren, her gun en az 1 film izleyen, belgeselleri takip eden, sokak hayvanlarina, alisverise, kisisel bakimina ve gelisimine vakit ayiran, yabanci dillerini gelistiren ben cahildim de calisirken ayda 1 kitabi anca bitiren ben kiymetli oldum, cunku bir title im var o giris kartinda "hebelube uzmani" yaziyor ya, sosyal oldum, calismiyorken haftada 2 gorustugum arkadaslarimla ayda bir bulusabiliyor olmam bu gercegi degistirmedi....
Calismayan kadin diyince neden akla butun gun muge anlı izleyip gunlerde kisir tokusturan teyzeler geliyor bilmiyorum... ama egitimli, kendini gelistirmis, vizyon sahibi bir kadin, hayati boyunca hic calismasa da hem kendine hem dunyaya faydasi olur.
Bunlar yoksa zaten o etiketlerin alti boş kalmaya mahkum degil mi...
Ya bu gelisen ülkeler uzaya gidecek yaşamaya , okumayan çalışmayan dünyada mahsur kalacak oylemi inaniyormusunuz buna.
Herkes çalışmak ya da çalışmayı sevmek zorunda değil. Sosyalleşmek sadece iş hayatıyla olmuyor diye düşünüyorum ama şartlar malum, 4 5 bin liraya güvenip iş bırakmak akıl karı değil.
Geçenlerde bir kadınla tanıştım konsoloslukta, damadı ona ev almış kızına uzak oturmasın diye mesela. Kızı da çalışmıyormuş, arkadaşlarıyla gideceği tatil için pasaportunu yeniletiyordu, o sırada konuştuk. Şimdi bu damadın bariz yüksek bir geliri var ve boşansalar bile kadın hayatını rahat şekilde sürdürebilecek kadar nafaka alabilir. İyi gelir dediğiniz aslında iyi olmayan 4 5 bin liraya şu an için güvenip, hele türk lirasının durumu malumken, gelecekteki olası bir boşanma/ölüm durumunda ortada kalıp sürünmek çok da uçuk bir ihtimal değil. Biraz gerçekçi bakmak lazım olaya.
+1
Çok güzel anlatmışsınız ya gerçekten . İş yoğunluğu arttıkça insan kendisini geliştiremiyor, bu sene iş yoğunluğumu azalttık kendimi ve çocuklarımı geliştirmek üzerine çalışıyorum :)
Ya bu gelisen ülkeler uzaya gidecek yaşamaya , okumayan çalışmayan dünyada mahsur kalacak oylemi inaniyormusunuz buna.
Ben de bir gözlerimi ovuşturmadım değil, şok oldum gerçekten.Bu mu yani adam 4 bin 5 bin kazanıyorsa nafaka alıp asalak hayat süreneyiz, o zaman çalışmalıyız???
Bahsettiğiniz şey asalaklık
Adamın geliri > 4000 : boşansak nafakayşa yaşayayım adama asalak olayım
Adamın geliri < 4000: nasılsa geçiniyoruz bir şekilde boşanırsak da eşşek değilim ya bir iş bulurum o zamana kadar beslesin
Çalışmak, üretmek, kariyer yok, varsa yoksa koca parası üstünden hayat idame ettirme hesapları?!??? Bu hayat formunun adı asalaklık kimse kusura bakmasın
Bu mu yani adam 4 bin 5 bin kazanıyorsa nafaka alıp asalak hayat süreneyiz, o zaman çalışmalıyız???
Adamın geliri < 4000: nasılsa geçiniyoruz bir şekilde boşanırsak da eşşek değilim ya bir iş bulurum o zamana kadar beslesin
Çalışmak, üretmek, kariyer yok, varsa yoksa koca parası üstünden hayat idame ettirme hesapları?!??? Bu hayat formunun adı asalaklık kimse kusura bakmasın
Hayır yazdığınızı kastetmemiştim. Neden bu kadar sinirli cevap yazdınız ki? Çalışmamayı düşünüyorsanız bunu göz önünde bulundurun, 4 5 bin iyi bir maaş değil dedim sadece. Yalan mı?Bu mu yani adam 4 bin 5 bin kazanıyorsa nafaka alıp asalak hayat süreneyiz, o zaman çalışmalıyız???
Benim gittiğim Avrupa'da refah seviyesi aşırı yüksek ülkelerde çalışan 65-70'lik teyzelerden daha çok şey biliyor bizim kadınlarımız. Bırakın kocayı, kadına devletin bakmasına rağmen çalışıyor, acaba neden? Hele ki bizim gibi, kadınların 2. hatta 3. sınıf vatandaş olduğu Türkiye'de, "ben haftada 2 kitap okur, her gün 1 film izlerim, e dil de öğreniyorum daha ne canım?" oyalama cümleleri biz kadınları daha da geriye götürecektir. Modern erkek hegomanyası aynen bu cümlelerle şekil değiştirmiş ama içeriği değişmemiştir. Ülkecek tembeliz anacım biz, mesele bir şeyler üretmek. "Üretmek" kelimesinin anlamını çocuk doğurup, büyütmekten ibaret olanlar için; bu üretim iyi üretim değil. Nüfus piramidinde genç nüfus oranı arttıkça "gelişmemiş ülke" statüsüne geriliyoruz. Ayrıca herkes erkek çocuk yetiştiriyor sanırım, çünkü bu mantıktaki annelerin yetiştireceği kız çocuklarıda ilerde üretmek adına hiç bir şey yapmayacaklar muhtemelen.
Ne kadar guzel, cok cok buyuk bir sans bu, hepimizin hayatin biyerlerinde molalara ihtiyaci var.
Zaten sistem bastan daha cok calismaya endeksli, isci problemi gibi, bir isci gunde kac saat calisarak bitirebilir, ama kimsenin umrunda degil o iscinin butun enerjisini o iste birakip ciktiktan sonra ne hissettigi. keşke gunde 6 saat calisabilecegimiz işlerimiz olsa, hayat akip giderken dunyayi ofis camindan izlemesek :)
Uyumayi bile zaman kaybi olarak goruyoruz artik. O kadar az vakit kaliyor ki sevdiklerimize, kendimize hatta dunyaya vakit ayiramiyoruz.
Benim gittiğim Avrupa'da refah seviyesi aşırı yüksek ülkelerde çalışan 65-70'lik teyzelerden daha çok şey biliyor bizim kadınlarımız. Bırakın kocayı, kadına devletin bakmasına rağmen çalışıyor, acaba neden? Hele ki bizim gibi, kadınların 2. hatta 3. sınıf vatandaş olduğu Türkiye'de, "ben haftada 2 kitap okur, her gün 1 film izlerim, e dil de öğreniyorum daha ne canım?" oyalama cümleleri biz kadınları daha da geriye götürecektir. Modern erkek hegomanyası aynen bu cümlelerle şekil değiştirmiş ama içeriği değişmemiştir. Ülkecek tembeliz anacım biz, mesele bir şeyler üretmek. "Üretmek" kelimesinin anlamını çocuk doğurup, büyütmekten ibaret olanlar için; bu üretim iyi üretim değil. Nüfus piramidinde genç nüfus oranı arttıkça "gelişmemiş ülke" statüsüne geriliyoruz. Ayrıca herkes erkek çocuk yetiştiriyor sanırım, çünkü bu mantıktaki annelerin yetiştireceği kız çocuklarıda ilerde üretmek adına hiç bir şey yapmayacaklar muhtemelen.
Eskiden <kibar olsun diye hayat kadini diyorum tek kelimelik versiyonu daha cuk yoksa> hayat kadinlari kucumsenirdi. Para icin o is yapiliyor diye. Simdi para icin kadinlar adamin donuna kadar yikiyor ustune bi de sevisiyor ben "yeni nesil hayat kadınligi" deyince niye gocunuyorlar anlamiyorum yaparken gocunmuyorlar da.
Pelincim peki neden dinlenme, soluk alma lüksü sadece kadınların? Neden kadının yükü erkeğin sırtında olmak zorunda ??!? Adam da dinlensin kadın da dinlensin evi kim geçindirsin o zzaman?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?