istemediğiniz bir bölümdeyseniz biran önce bırakıp istediğiniz bölüme geçin, ben istemediğim bir bölümü bitiriyorum ve çok çok çok pişmanım bırakıcam dediğimde bırakmadığıma...
peki kızlar bi sorum daha olacak mesela üniv yıllarında cok gezdim derslerimi söyle söyle ihmal ettim veya hep ders calıstım hiç sosyal hayatım olmadı o yuzden cok pişmanım dediğiniz anlar oldumu??
canım eğer akademik kariyer planlıyorsan notlarını yüksek tut
yok ben akademik kariyer peşinde değilim diyorsan, devlette kimse transkriptini ver demiyor yada ben diyen duymadım
ama ikisinin arasını bulmak lazım
sonuçta üniversite okuyorsun hakkını vermelisin
ama sosyal hayatı da ihmal etme çünkü en güzel yılların bu yıllar :asigim:
pamuk hangi bölümdesin ??neden pişmansın? istediğin bölüm neydi ?cok mu soru sordum ne layhayhoy
peki kızlar bi sorum daha olacak mesela üniv yıllarında cok gezdim derslerimi söyle söyle ihmal ettim veya hep ders calıstım hiç sosyal hayatım olmadı o yuzden cok pişmanım dediğiniz anlar oldumu??
ben bir hafta sonra kimya bölümünü bitiriyorum ki türkiyenin en iyi kimya bölümünü bitiriyorum. ama 3 yaşımdan beri mimarlık istiyordum. sınava 2 ay kala annem şehir dışına göndermem dedi, mimar sinan istiyordum, ben de o zaman kazanmam dedim inatlaştık ben de bıraktım çalışmayı son 2 ay annemle rosalinda izledim :roflol: gene de az bi farkla kaçırdım mimarsinanı, katü de ve balıkesirde mimarlığa (daha bissürü şehir vardı da) girebiliyordum ama annem dizinin dibinde olayım istedi, e dedim madem istediğimi okuyamıyorum o zaman para kazanıcağım bi bölüm okıyım, beslenme ve diyetetik yazdım ki puanımın çok çok altındaydı ama o yıl sistem değişti ve nasıl olduysa puanlar fırladı. kimyayı da öylesine yazmıştım hani ilk tercihime giriyorum ama boş olmasın tercih formu diye... şans işte kimyaya girdim annem çok sevindi... 1.5 yıl sonra da annemi kaybettim. o 1.5 yılı annemle geçirdiğim için mutluyum ama hala içimde mimarlık okumak var. belki hazırlanıp girerim mimar sinana okumama müsait bi iş bulabilirsem. çünkü çok büyük bir tutku benim için mimarlık...
Ben de açıköğretim işletmeyi bitirdim.O kadar güzel okulları bitirmişsinizki kendimi, o kadar emek vermeme rağmen üniversiteli hissedemedim.Evli ve çalışan biri olarak eğitimim için daha fazlasını yapamadım belki ama bunu başarmış olmak bile mutlu ediyor.
Ama bana iş hayatında neler katar araştırmaya cesaret edemedim.Sizce açıköğretimle bir diploma sahibi olmak bana neler kazandırır :1rolleyes: yada bişey kazandırırmı demeliydimm:çok üzgünüm:
evet geldim azmettim azmettim sonuda yıllar dır istediğim oldu neredeyse kızımla mezun olucaktım