Üniversite mezunları buraya dikkat!!

SMYRA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2008
109
0
38
üniversite mezunuysanız yapamadığınız veya yapmadığınız bişeyler varsa ve ahh keşke söyle yapsaydım dediğiniz anlar oluyorsa bunları benim gibi hala öğrenci olan arkadaslarınızla paylaşmaya ne dersinizz??yerimseniben a.s gamyoncuiremsu a.s.

istemediğiniz bir bölümdeyseniz biran önce bırakıp istediğiniz bölüme geçin, ben istemediğim bir bölümü bitiriyorum ve çok çok çok pişmanım bırakıcam dediğimde bırakmadığıma...

pamuk hangi bölümdesin ??neden pişmansın? istediğin bölüm neydi ?cok mu soru sordum ne layhayhoy

selam canım! istemediğ bir bölümde okumanın ne olduğunu bilirim.sadece ailem izin vermediği için istedikleri bölümde okudum ve ne kazanmış olmak nede bitirmiş olmak beni heyecanlandırıp sevindirmedi.şu andada işsizim ve kendi bölümümdede çalışmak cazip gelmiyor.belki okuduğunuz bölümle çok zıt istekleriniz var ama ben yerinizde olsam şansımı denerdim yada psikolaji okurdum en azından isteğinize daha yakın ve son zamanlarda tutulan bir bölüm.sevgiler!

Ben öss de dereceye girilerek gelinen bir bölümde bile mutsuz olup bırakanları biliyorum.
Mutlu olmadıktan sonra ne anlamı kalır
Ama Türkiye şartlarını da birazcık gözönüne almakta fayda var
Herkes istediği bölümde okuyamayabiliyor
Hatta hiç okuyamayabiliyor
Herşeyin hayırlısı olsun...

ben düz lise sosyal bilimler mezunuyum
muhasebe okumak istedim tüm tercihlerimi o yöne yapmıştım
ama korkularım vardı
ticaret liselerine öncelik vardı ve ben sözel çıkışlıydım
muhasebe eşit ağırlıktı
ama istediğim oldu ve kazanmıştım
okuluda bitirdim sayılar işlemler formüller bilgisayara muhasebe kayıt işlemleri
sözel çıkışlı olarak beni yordu ama çok çalıştım
çok şükürde okulumu bitirdim...

peki kızlar bi sorum daha olacak mesela üniv yıllarında cok gezdim derslerimi söyle söyle ihmal ettim veya hep ders calıstım hiç sosyal hayatım olmadı o yuzden cok pişmanım dediğiniz anlar oldumu??

peki kızlar bi sorum daha olacak mesela üniv yıllarında cok gezdim derslerimi söyle söyle ihmal ettim veya hep ders calıstım hiç sosyal hayatım olmadı o yuzden cok pişmanım dediğiniz anlar oldumu??

canım eğer akademik kariyer planlıyorsan notlarını yüksek tut
yok ben akademik kariyer peşinde değilim diyorsan, devlette kimse transkriptini ver demiyor yada ben diyen duymadım
ama ikisinin arasını bulmak lazım
sonuçta üniversite okuyorsun hakkını vermelisin
ama sosyal hayatı da ihmal etme çünkü en güzel yılların bu yıllar
:asigim:

haa ozman ben tamam kararındayım :dance:

pamuk hangi bölümdesin ??neden pişmansın? istediğin bölüm neydi ?cok mu soru sordum ne layhayhoy

ben bir hafta sonra kimya bölümünü bitiriyorum ki türkiyenin en iyi kimya bölümünü bitiriyorum. ama 3 yaşımdan beri mimarlık istiyordum. sınava 2 ay kala annem şehir dışına göndermem dedi, mimar sinan istiyordum, ben de o zaman kazanmam dedim inatlaştık ben de bıraktım çalışmayı son 2 ay annemle rosalinda izledim :roflol: gene de az bi farkla kaçırdım mimarsinanı, katü de ve balıkesirde mimarlığa (daha bissürü şehir vardı da) girebiliyordum ama annem dizinin dibinde olayım istedi, e dedim madem istediğimi okuyamıyorum o zaman para kazanıcağım bi bölüm okıyım, beslenme ve diyetetik yazdım ki puanımın çok çok altındaydı ama o yıl sistem değişti ve nasıl olduysa puanlar fırladı. kimyayı da öylesine yazmıştım hani ilk tercihime giriyorum ama boş olmasın tercih formu diye... şans işte kimyaya girdim annem çok sevindi... 1.5 yıl sonra da annemi kaybettim. o 1.5 yılı annemle geçirdiğim için mutluyum ama hala içimde mimarlık okumak var. belki hazırlanıp girerim mimar sinana okumama müsait bi iş bulabilirsem. çünkü çok büyük bir tutku benim için mimarlık...

walla ben baya gezdim çok sallamadım derslerimi ama 4. yılımda bitiriyorum okulumu... millet kadar çalışsaydım kesin bölüm birincisi olurdum :roflol: derslerini tabiki iyi tut ama üniversiteli olmanın da tadını çıkart, bu çok özel bir şey çünkü... sevgilim lise mezunu, üniversite okumamış olmasından bir gün bile rahatsızlık duymadım ama o ortama girmediği yaşayamadığı için onun adına o kadar çok üzülüyorum ki :1no2:

pamuk hikayen beni cok etkiledi üzüleyimmi sevineyimmi anlamadım acıkcası.. ama dediğin gibi hala istediğin bölümde okuyabilirsin..umarım hersey gönlünce olur a.s.
buarada merak ettim hangi ünivden mezun olacaksın?

hacettepe üniv
%100 ingilizce okudum
ama şu an hacettepe kimyayı önermem çünkü bölümü türkçeleştirdiler pek bi esprisi kalmadı
ama polimer anabilim dalı lisans düzeyinde sadece hacettepe üniv de vardır, şayet kimyayla alakalıysan, uluslararası insanlardan geleceğin konusunu, polimeri öğrenmek istersen öneririm sadece....

hmm yok ben matematik bölümü öğrencisiyim türkiyeni en ii kimya bölümünden mezun oluyorum deyince merak ettim..

Ben de açıköğretim işletmeyi bitirdim.O kadar güzel okulları bitirmişsinizki kendimi, o kadar emek vermeme rağmen üniversiteli hissedemedim.Evli ve çalışan biri olarak eğitimim için daha fazlasını yapamadım belki ama bunu başarmış olmak bile mutlu ediyor.
Ama bana iş hayatında neler katar araştırmaya cesaret edemedim.Sizce açıköğretimle bir diploma sahibi olmak bana neler kazandırır :1rolleyes: yada bişey kazandırırmı demeliydimm:çok üzgünüm:

slm
öncelikle seni tebrik etmek istiyorum azminden dolayı bence cokta güzel bi bölümü bitirmişşin sadece su var ülkemizde en iyi bölümdende mezun olsan öncelikle kendini yetiştrmiş olman gerekiyo ve kendine güvenmen gerekiyor bunu yapabilirsin
ayrıca btrdiğin bölüm tabiki sana bicok sey katacaktr sende bi üniversite mezunusun.türkiye kosulaarında bunun anlamı ve değeri cok büyük canım arastırırsan ve kendine güvenirsin çok güzel yerlere geleceğinden eminim yerimseniben
bu konuda sna yardımcı olucak biçok arkadasın cıkacağına eminim sevgiler a.s.

evet geldim azmettim azmettim sonuda yıllar dır istediğim oldu neredeyse kızımla mezun olucaktım

Kendi üniversitemin hiç bahar şenliklerine katılamamış olduğumu bu yıl fark ettim:mymeka: ve hemen bahar şenliğindeki konsere bilet aldım. Yeniden üniversiteli gibi hissetmek çok hoştu:dance: hele bir de yanımda 6 yaş büyük erkek arkadaşım olunca kendimi daha da genç hissetmiştim, ben daha yeni bu kampüste dolanıyordum diyip durmuştumkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…