- 1 Eylül 2010
- 2.772
- 8.401
-
- Konu Sahibi Prettylittleliars2
Tamam teşekkür ederim"Felsefe öğretmeni olmalısın." Tavsiyesi veren öğretmenini dinleme demeye geldim.
Hem ilgini çekecek hem de iş bulabileceğin meslekleri araştır. Felsefeye çok ilgin varsa 2. üniversite olarak okursun.
Tamam teşekkür ederim sadece okulda o kadar baskı var ki nereye gitsem kazanamazsin deniyor artik korkuyorum bende kendime güvenememeye başladımHedefin diyetisyen olmaksa neden dil gibi diğer bölümleri düşünüyorsun. Diyetisyen olmak atla deve değil. 70.000 ve daha üstü hatta 100000. bile olsan yazabileceğin diyetisyenlik bölümleri var. Gerçekten matematiğin iyi ise biraz da diğerlerinden yaparsan zaten kazanırsın. Kafanı karıştırma bence istediğin mesleği yap . Ancak bu şekilde başarılı olabilirsin
Teşekkür ederim ablam da İngilizce öğretmenliği okuyor üniversitedeçok sevmiyosan dil seçme derim, ilgin olmazsa pes edebilirsin. lise son sınıf dil öğrencisiyim soruların varsa özelden konuşabiliriz
Tamam teşekkür ederim Türkiye de cidden zor... Bugün hocalarımız bahsetti MEB Amerika gibi üniversiteye sınavsız ortalama ile girme yolunda adımlar atıyor. Bizden alt sınıfların bazı sınavlarını artik hocalar değil direk MEB yapacak bu sene.. Zaten tüm güzel şeyler bizden sonra gelirEşit ağırlık seçip işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler falan okuyanların hepsi işsiz, ben dahil. Dil seçenler, formasyon alıp öğretmen oldular. Direk öğretmenlik yazsan daha mantıklı ama bu sefer kpss belasıyla yüzleşeceksin. Geleceğini düşünüyorsan sayısal seç yada hiç seçme meslek edin. Felsefe öğretmenliği okuyup atanamayacağına kuaförde çalış bir sene, meslek öğren, yurt dışına git, herkesin kıskanacağı bir hayatın olur. Net meslekler seçmen gerek tıp, hemşirelik, mühendislik gibi. Malasef hepsi fen.
Ben aslında fizik severim, kuantum fiziği, astronomi, temel fizik okurum ama lisede tiksinirdim. Eğitim sistemimizin rezaleti işte. Şu anda okuyor olsam internetten, yabancı kaynaklardan faydalanırdım. Abla dilciymiş sana çevirerek yardımcı olabilir. 2 sene dayanırsın hayatın kurtulur.
Ben diplomat olmak istedim. Şehrimin en iyi lisesinden mezunum, ege uluslararası ilişkiler bitirdim, kppsde 91 aldım ve bakanlığa çağrılmadım torpilim olmadığı için. 7 yılım çöp oldu. Burası böyle bir ülke. 2. üniversite dış ticaret okudum. Sana direk meslek verecek bölüm oku. Marangozluk oku, deri işletmeciliği oku, takı tasarım oku daha iyi. Araştır mezuniyet sonrası iş imkanlarını ona göre seç olmak istediğini ama bence kesin fen oku.
Teşekkür ederim ablam da İngilizce öğretmenliği okuyor üniversitede
Maraş üniversitesi bu sene açıldı dil bölümü dene güzel,hangi üniversite
Tamam teşekkür ederimmFen sevmiyorsan onunla ilgili bir bölüm Seçmen hata olur.
Kendini iyi analiz et neyde mutlu olursun ve hangi alanda mutlusun
Ona göre geleceğine Yön vermeni tavsiye ederdim.
Evet haklisiniz teşekkür ederim bende öyle düşünüyorumBen de dile ve sosyal alanlara daha çok yatkındım ama fen seçip mühendis oldum, yani becerilerimi değil de isteğimi takip etmek daha mantıklı gelmişti, muhakkak zorlandığım noktalar oldu ama eşit ağırlık secsem yetenekli olmama rağmen mutsuz olurdum
Çok güzelmiş teşekkür ederim bende öyle yapacağım sanırım diyetisyenlik istiyorumLisede alan seçeceğim zaman ben hukuk istiyorum elit ağırlık seçeceğim dedim. Hocalarım deli misin sen tarih coğrafya edebiyatın karnede 2. Fizk kimya biyoloji matematk 5 asla olmaz dedi. Babam avukat olup sahtekar mı olacaksın sayısalı seç eczacı ol mezun olur olmaz eczaneni açarım dedi. Direttim. Eşit ağırlık seçtim. Öss de edbiyat sosyalden 12 yanlış yaptım ama matematikleri fulledim. Daha üstüne de 5 fen net yaptım. İlk yıl hukuk gelmedi. Ek kontenjandan sınıf öğ. Yazdım malesef geldi rürkiyenin en iyi eğitim fakültesinde. Neden malesef çünkü asla öğretmen olmam demiştim ama son tercih günü bir hışımla yazdım tek tercih 1 kişilik kontenjan ve olacak ya geldi. Kesinlikle aşağılamak içşn değil ama bölümü herkes 2. Senesinde fakan kazanmış ve ben ilkokula da erken başladığım için daha 16 yaşımı doldurmamışken üni 1. Sınıftım. Vize final haftası millet deli gibi çalışır ben son gece çalışırım çoğundan yüksek alırdım. 2. Sene dedim ki ben burda köreliyorum olmuyor. Ara tatilde dedim ben okulu donduracağım. Ailem karşı çıktı bizfen hiçbir drstek bekleme vs dediler ok dedim. Martta başladım çalışmaya eski kaynaklarımı falan çıkardım internnetn konu anlatmları izledim ve 3 ay sonraki sınavda ilk 5 bine girerek hukuk kazandım. Çok severek okudum sabahlara kadar uyumadan ders çaluştım ama bir gün şikayet etmedim. Sınıfımızda puanı yüksek olup okul ve ailesi tarafından puanın ziyan olmasın mantığıyla hukuk yazan arkadaşlarımız 4 yılı lanet ederek geçirdiler. Onun için alan şu bu hikaye. Ne istiyorsun hayttan gözünü kapatyığın zaman kendini hangi meslekte förünce yüzünde güller açıyor onu düşün.