Üniversite kazanamazsam?

çalışırım yaparım diyorsan sayısal diyorum hedefin oradaysa.yeteneğin olduğu alanda daha kolay başarılı olursun herkes 4 saat çalıyorsa sen 2 saatte yaparsın mesela ama herşey yetenek meselesi değil.hedeflerin için daha çok çile çekmeyi ve çalışmayı göze alıyorsan devam.
Evet teşekkür ederim

Evet teşekkür ederim ama dil bölümünde sanırım ya tercüman olunuyor(babam bunu hic istemiyor kendisi muhendis ve özel sektörü bir kadın için iyi bulmuyor) yada öğretmen olunuyor diye biliyorum ablam da öğretmenlik okuyor zaten. Birde ben ablam gibi oturduğumuz şehirde değil de İstanbul düşünüyorum. Gecen seneye kadar İstanbul da okumak kesin kararimdi teyzem orada oturuyordu bana göz kulak olurdu ama teyzem bir kaç ay önce vefat etti ve kuzenlerim orada oturuyor yaşları çok küçük babaları çalışıyor orayı kazanıp ben göz kulak olmak istiyorum Annemler de beni görmek için onları da ziyarete gelebilirler falan.
Sen bilirsin cnm ama bence öğrenciyken helek ki unv okuyorsan kendinden baska hiçbir seyle ilgilenmemen daha iyi olur. Diploma notunu yuksek tutarak ünv de akademisyen olmayı hedefleyebilirsin. Yani standart bir öğretmen olmak istemiyorsan ünv de iyi bir akademik kariyerin olabilir.istanbul yerine oturdugun sehir de olmak bunu kolaylaştırır bence. Baska şehirde okumanın maddi manevi zorlukları var. Bunları iyice düşün cnm. Sadece kendine odaklan zaman bir daha geri gelmiyor. Umarım pişman olmayacagın iyi seçimler yaparsın

Evet çok teşekkür ederim bu arada öğretmenler gününüz kutlu olsun😇 dil bölümü beynin sayısal kismindaymis diye duymuştum ama 😮
Ogrencilerin bir kismi sayisal yapamadiklari icin dil bolumunu seçiyor. Aslinda gercekten dil zekasi olanlar isterse matematik de yapabilir. Bazi seyler icin yetenek sart ama calismayla basarmak da mumkun tabi ki.

Felsefe öğretmeniniz acaba size düşman mı? Atamalarda 100-150 civarı kontenjan alan bir bölüm çünkü.

Yapmak istediğiniz mesleklere göre alan seçmelisiniz. Dişinizi sıkar birkaç sene fen derslerini halledersiniz. Sevmediğiniz meslekte ömür geçer mi?
😂😂😂 bende görünce endişelenmiştim zaten eşit ağırlıkta olduğu için eledim eşit ağırlığın onu kapalı biraz.. Galiba dediğimiz gibi bir kaç sene dişimi sıkıp fen çalışmam gerek

Ya mesela dil seçince sadece İngilizceye falan yogunlasacagim kelime ezberi dil bilgisi falan ama mesela sayısal secsem daha fazla dersten sorumluyum o biraz gözümde büyüyor👼teşekkür ederim

Dil de secsen, sayisal da secsen iyi bir üniversite ve bölüm kazanmak için tyt'de Türkçe, matematik, sosyal ve fen yapmak zorundasın. Dili seçenler zaten ingilizceyi çok sevip yapabilen çocuklar, fark atmak istiyorsan diğer alanlarda da kendini geliştirmen lazim

Sen bilirsin cnm ama bence öğrenciyken helek ki unv okuyorsan kendinden baska hiçbir seyle ilgilenmemen daha iyi olur. Diploma notunu yuksek tutarak ünv de akademisyen olmayı hedefleyebilirsin. Yani standart bir öğretmen olmak istemiyorsan ünv de iyi bir akademik kariyerin olabilir.istanbul yerine oturdugun sehir de olmak bunu kolaylaştırır bence. Baska şehirde okumanın maddi manevi zorlukları var. Bunları iyice düşün cnm. Sadece kendine odaklan zaman bir daha geri gelmiyor. Umarım pişman olmayacagın iyi seçimler yaparsın
Evet haklisiniz teşekkür ederimm . oturduğumuz şehirde dil bölümü var hatta bu sene açıldı ama biz ablamla ayni değiliz o asosyal ben ise çok sosyalim maceraciyim. Basıma kötü şeyler de gelebilir ama kendime güveniyorum yaa. Hakkımda hayırlısı olsun

Canım benim bu yollardan geçmiş, hem de biraz dereceyle geçmiş bir ablan olarak konusuyorum, önce bi anlaşalım. Hayatta her şey istedigimiz gibi olmuyor. Öyle şunu seviyorum bunu sevmiyorum diyerek hiçbir şey olamazsın. Çok isteyerek seçtiğimiz bölümde bile 5 dersi seviyosak 5 dersi sevmeyebiliyoruz. Hayatta karşına çıkan zorluklara karşı tavrın yolunu değiştirmek olmamalı. Böyle olursa hiçbir yerde dikiş tutturamazsın. Önce bi otur karar ver ben ne olmak istiyorum Nasıl bir hayat istiyorum diye düşün. Mezunlarla konus, iş imkanlarını araştır nasıl bir hayat sürdüklerine bak. Yine kararsızsan senin hangi alanda yeteneğin olduguna dair Okulunun ya da dershanenin rehber öğretmeni sana yardımcı olur. Ama dediğim gibi yolunu aman bunu sevmiyorum bunu yapamıyoruma göre çizme
Tamam çok teşekkür ederim haklisiniz. Sanırım ben biraz kolaya kacmak için dil düşünüyorum. Bunu da düşününce bile aklım diyetisyenlikte kalıyor. O masa başında kendimi hayal edebiliyorum

Meslek lisesi çıkışlı biri olarak hiçbir ders görmediğim halde o son sene köpek gibi çalışıp her şeyimi hallettim kazandım arkadaşlarımda oyle. Yani cok önemli bir seçim olabilir seninnicin ama sonuçta kesin değişmez bir seçim değil. Her şey istemene bağlı. Ayrıca birde psikoloji düşün derim👍

Meslek lisesi çıkışlı biri olarak hiçbir ders görmediğim halde o son sene köpek gibi çalışıp her şeyimi hallettim kazandım arkadaşlarımda oyle. Yani cok önemli bir seçim olabilir seninnicin ama sonuçta kesin değişmez bir seçim değil. Her şey istemene bağlı. Ayrıca birde psikoloji düşün derim👍
Teşekkür ederimmm. Tamam ona da bakayım bir amcam psikolog okulda çalışıyor meslegi de rahat bunu dusunmemistim

bence su an cok iyi bir sey yapiyorsun bu konuyu dert edinmekle. cunku ortalik kafasina gore bolum secip son sinifta kafasi karisanlarla dolu.

yerinde olsam sayisal secerdim. matematigin zaten cepte degil mi onu calisinca yapabiliyorsun. zaten hic kimse universiteye hazirlanirken her dersi bayilarak calismiyor kendimden ornek vereyim. zorla da olsa o kimyaya calismistim ama nefret ediyordum inanamazsin ben gercekten aglaya aglaya soru cozdugumu biliyorum. simdi baslarsan guzelce calismaya bence hic de zorlanmadan konularini tamamlaya tamamlaya gidersin. ha bak matematigi cok iyi ilerletirsen ileride dusuncen degisse bile tmye gecmek cok daha kolay olur senin icin.

ben kendim 3 yil boyunca yatip son sene calistigim icin sirf matematik sayesinde 9bin civari bir siralama yaptim muhendislik okuyorum. feni planli calisirsan korkmana hic gerek yok. zaten diyetisyenlik istiyormussun o da sayisalda, fen icin hedefini dusurme derim.

bence su an cok iyi bir sey yapiyorsun bu konuyu dert edinmekle. cunku ortalik kafasina gore bolum secip son sinifta kafasi karisanlarla dolu.

yerinde olsam sayisal secerdim. matematigin zaten cepte degil mi onu calisinca yapabiliyorsun. zaten hic kimse universiteye hazirlanirken her dersi bayilarak calismiyor kendimden ornek vereyim. zorla da olsa o kimyaya calismistim ama nefret ediyordum inanamazsin ben gercekten aglaya aglaya soru cozdugumu biliyorum. simdi baslarsan guzelce calismaya bence hic de zorlanmadan konularini tamamlaya tamamlaya gidersin. ha bak matematigi cok iyi ilerletirsen ileride dusuncen degisse bile tmye gecmek cok daha kolay olur senin icin.

ben kendim 3 yil boyunca yatip son sene calistigim icin sirf matematik sayesinde 9bin civari bir siralama yaptim muhendislik okuyorum. feni planli calisirsan korkmana hic gerek yok. zaten diyetisyenlik istiyormussun o da sayisalda, fen icin hedefini dusurme derim.
Evet teşekkür ederim buraya yazınca ferahladim biraz netleşmeye başladı. Bir diyetisyen ile karşilaşsam milyonlarca sorum var.

"Felsefe öğretmeni olmalısın." Tavsiyesi veren öğretmenini dinleme demeye geldim.
Hem ilgini çekecek hem de iş bulabileceğin meslekleri araştır. Felsefeye çok ilgin varsa 2. üniversite olarak okursun.

Hedefin diyetisyen olmaksa neden dil gibi diğer bölümleri düşünüyorsun. Diyetisyen olmak atla deve değil. 70.000 ve daha üstü hatta 100000. bile olsan yazabileceğin diyetisyenlik bölümleri var. Gerçekten matematiğin iyi ise biraz da diğerlerinden yaparsan zaten kazanırsın. Kafanı karıştırma bence istediğin mesleği yap . Ancak bu şekilde başarılı olabilirsin

çok sevmiyosan dil seçme derim, ilgin olmazsa pes edebilirsin. lise son sınıf dil öğrencisiyim soruların varsa özelden konuşabiliriz

X