- 8 Eylül 2019
- 305
- 337
- 24
-
- Konu Sahibi Prettylittleliars2
Teşekkür ederim inşallah yaaCok sukur boyle guzel dersle ilgili konu acan kizlarimiz da var (bu yaslarda ) genelde sevgili komulari görüyorum.
Meslrk secimi cok onmli mutsuz olacagin bir isi secme cok dusun ama derslerin iyiymis zaten bnce fenin vs diger yapamadigin derslerin biraz uzerinde dursan yapabilirsin . Hakkinda hayirlisi olsun canım yolun açık olsun:)
Ya mesela dil seçince sadece İngilizceye falan yogunlasacagim kelime ezberi dil bilgisi falan ama mesela sayısal secsem daha fazla dersten sorumluyum o biraz gözümde büyüyorGercekten hangi dersten zevk aliyorsan ona gore bir bolum sec ve hangi bölümü secersen sec gerçekten sorumluluklarini bilerek calis derslerine. Ingilizce ogretmeniyim. Dil bolumu hakkinda sormak istediklerini sorabilirsin.
Boyle dusunup dil bolumune gelen, aslinda isin sadece kelime ezberlemek kadar kolay olmadigini goren ve ilk haftadan bolum değiştiren cok ogrencim oldu.Ya mesela dil seçince sadece İngilizceye falan yogunlasacagim kelime ezberi dil bilgisi falan ama mesela sayısal secsem daha fazla dersten sorumluyum o biraz gözümde büyüyorteşekkür ederim
Feni sevmeme sebebim daha önceki bütün fen dersi hocalarimin kayırma yapmasıydı mesela ortaokulda en son şöyle bir olay olmuştu : hocaya soru götürdüm şuan bakamam demişti benden hemen sonra feride götürdü (bütün hocalar bu kızı sever) ona bakmıştı çok zoruna gitmişti adamdan da dersinden de sogumuştum bir daha da dinlememiştim yatmiştim ama sınavlardan nasıl olduysa yuksek aldım ve LGS de feni baya iyi yapmıştım yirmi beş sorudan yirmiydi galiba mantık yürütmüştüm hep.okul rehberlik servisi bu sene geldi(okulumuz yeni biz ilk ogrencileriydik) gideyim o zaman. Teşekkür ederim çok kibarsinizYa sen ne güzel bi gençsin.
Senden kalmadı müzeliksin.
Feni neden sevmediği tespit etmeye çalış.
Sıkıcı mı geliyor seni zorluyor mu vs.
Sana önerim okul rehberlşk servisinden yardım al.
Şimdi daha çok korktumBoyle dusunup dil bolumune gelen, aslinda isin sadece kelime ezberlemek kadar kolay olmadigini goren ve ilk haftadan bolum değiştiren cok ogrencim oldu.
Hevesin ve yetenegin var. Ciddi bir sekilde calisirsan yapabilirsin. Eger matematiğin de iyiyse cok avantajlisin cunku dilde matematik yapabilen az. Sinavda seni bir adim one gecirir.Şimdi daha çok korktumçok kararsız bir insanım ama mesela şöyle bir düşününce İngilizce dersine de matematikte olduğu gibi en çok ben katiliyorum. Telafuzum çok güzel akıcı okuyorum metinleri türkçe yazı okur gibi çok fazla yabancı şarkı dublajsiz film izlediğim , dinlediğim için kelime dagarcigim da geniş ve dinledigimi anlayabiliyorum
Evet çok teşekkür ederim bu arada öğretmenler gününüz kutlu olsunHevesin ve yetenegin var. Ciddi bir sekilde calisirsan yapabilirsin. Eger matematiğin de iyiyse cok avantajlisin cunku dilde matematik yapabilen az. Sinavda seni bir adim one gecirir.
Evet teşekkür ederim ama dil bölümünde sanırım ya tercüman olunuyor(babam bunu hic istemiyor kendisi muhendis ve özel sektörü bir kadın için iyi bulmuyor) yada öğretmen olunuyor diye biliyorum ablam da öğretmenlik okuyor zaten. Birde ben ablam gibi oturduğumuz şehirde değil de İstanbul düşünüyorum. Gecen seneye kadar İstanbul da okumak kesin kararimdi teyzem orada oturuyordu bana göz kulak olurdu ama teyzem bir kaç ay önce vefat etti ve kuzenlerim orada oturuyor yaşları çok küçük babaları çalışıyor orayı kazanıp ben göz kulak olmak istiyorum Annemler de beni görmek için onları da ziyarete gelebilirler falan.Dil oku, matematigin avantajını da ales ve kpss de kullanabilirsin. Ablanla aynı bolumu okuyup farklı seyler yapabilirsin. Sana yol gostermesi acısında da iyi olur.
Evet haklisiniz teşekkür ederim. Hocalar bizi yeteneklerimize gore yönlendiriyor çünkü biz kazanırsak okuldan mezun sayisi artar okulun adi duyulur falan.. Bunu yeni fark ettim. Kimse bu çocuk orda mutlu olacak mi demiyor. Oysa meslek secimi hayatımızın en önemli kararlarından birisi.öğretmenlerim dile yeteneğimden dolayı dil seçmem konusunda yönlendirmişti ama ben sayısal seçtim çünkü istediğim bölüm sayısaldaydı ama sonra gittim tmden istediğim başka bir bölüm okudumzamanla fikirler ve şartlar değişebilir sırf yetenek veya tek bir hedefe göre değilde daha esnek düşünmek lazım.
Tamam teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Peki nasıl çalıştınız fen konularını mesela ? Soru çözerek mi? Fizik zaten inanılmaz zor üniversite sınavındaben 2003te girdim sınava tabi o dönem sınav mevzuları çok farklıydı. fen-mat öğrencisiydim çünkü hayalim mühendislikti.
fizik dersini ben de hiç yapamadım. hatta 19 sorudan 6 net falan yapmıştım. ama matematik-geometri 45 soruda 1 boş 1 yanlış, türkçe 45 soruda 1 yanlış, sosyal (bizde böyleydi adı) 45te 40 küsür net, kimyada 3 yanlış, biyoloji de 4 yanlış yapmıştım.
istanbulda iyi bir devlet üniversitesinde mühendislik okudum.
ve inan mühendislik okurken fizik değil matematik ve geometri bilmek işe yarıyor.
belki seçimine yardımcı olur.
ve en önemli tavsiye, kesinlikle içine sinecek bölümü seç.
ben tek tek gitmek istediğim her üniversitenin her istediğim bölümünün ders içeriklerine kadar incelemiştim. ve seçimimde çok faydalı oldu.
çalışırım yaparım diyorsan sayısal diyorum hedefin oradaysa.yeteneğin olduğu alanda daha kolay başarılı olursun herkes 4 saat çalıyorsa sen 2 saatte yaparsın mesela ama herşey yetenek meselesi değil.hedeflerin için daha çok çile çekmeyi ve çalışmayı göze alıyorsan devam.Evet haklisiniz teşekkür ederim. Hocalar bizi yeteneklerimize gore yönlendiriyor çünkü biz kazanırsak okuldan mezun sayisi artar okulun adi duyulur falan.. Bunu yeni fark ettim. Kimse bu çocuk orda mutlu olacak mi demiyor. Oysa meslek secimi hayatımızın en önemli kararlarından birisi.
Herkese iyi akşamlar lise2 ye gidiyorum yıl sonu bölüm seçmem gerek hala kararsizim.. Diyetisyen olmayı düşünüyordum ben çok zayıf bir kızım ve kendim gibi insanlara yardim etmek onlara kendimden örnek vermek istiyordum ama sayısal secmem gerek ve ben fen dersini sevemiyorum.. Kafam basmiyor değil sayisalciyim matematigim çok çok iyi tüm soruları ben cozuyorum sınıfta genelde ama fen e gelince işler değişiyor.. Fen yapamadığımdan değil aslında sevmiyorum çalışmak istemiyorum o derse soru da çözmek istemiyorum hic içimden gelmiyor dinlerken bile sıkılıyorum ama kafam basıyor matematiksel işlemler olduğu için ve katılıyorum derse soruları da çözüyorum derste ama fizik mesela hoca derste bir kaç şey öğretiyor gerisini bizim tamamlamamizi istiyor bunu da ben yapmıyorum okuldan eve gelip uyuyorum uyanınca da şuan olduğu gibi kalkasim gelmiyor.. İngilizce çok iyi mesela dil bölümü secebilirim ama ablam o bolumu okuyor zaten onunla ayni şey olmak istemiyorum ve ben ezber yaparken sıkılırmıyım acaba diye düşünüyorum acaba matematiği özlermiyim.. Felsefem çok iyi hoca çok ısrar ediyor felsefe bölümü sec diye. Ben çok hayal gücü geniş bir insanım ve konuşmayı , okuduğum şeyleri paylaşmayı seviyorum, insanları bilgilendirmeyi falan filan ama felsefe öğretmenliği de eşit ağırlık ben bu sefer de coğrafya ve tarih sevmiyorumöğretmenler çok baskı yapıyor kazanamazsiniz falan diye bende gerçekten korkuyorum ya kazanamazsam? Kendimi garantiye alıp dil mi seçsem diyorum ama ya aklım diğerinde kalırsa ve pişman olursam? Denemelere bakıyorum fen kısmından hic çözümüyorum zaten cozuncr yanlış çıkıyor siralamam geriliyor coğrafya tarih cozuyorum mantık yürüterek edebiyatım zaten iyi sorun yok matematik de iyi felsefeyi de çözüyorum. Ne yapsam bilemedim siz nasıl seçtiniz mesleginizi? Aklınız diğerinde kaldı mi?