Seranescim bu epidural normal nasıl oluyor?Ben de epidural normal istiyorum ama nasıl olduğu konuusunda çok da fikrim yok...
muallimcim hayırlı olsun canım
ne güzel üç kız annesi olacaksın tek seferdekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
biliyosundur 3kız evladını allah rızası doğrultusunda yetiştiren annelere cennet müjdesi var
ne kadar şanslısın
rabbim sağlıkla kucağına almayı ve onları hayırlı evlatlar olarak yetiştirmeyi nasip etsin
kızlar bende epidural düşünmeye başladım bakalım doktorumla görüşücem
daha erken ama nasıl olur bi danışalım bakalım
hepinizi öpüyorummmmmmmmmmmm güzel anneler:1hug:
benim bildiğim epidural anestezi hem sezeryanda hem de normal doğumda kullanılıyor. belden aşağısı uyuşturuluyor her ikisinde de ... birinde bebek rahimden geliyor diğerinde batından sezeryanla alınıyor. her ikisinde de anne uyanık oluyor ve bebeğini doğar doğmaz emzirebiliyor.
bir arkadaşım epidural sezeryan yaptırmış, belden aşağısının buz gibi olduğunu hissetmediğini ve hiç ağrı sızı olmadan doğurduğunu söyledi... sonraki bir haftayı da belinde bir aletle geçirmiş... ikincisini doğurmak üzere şimdi, yine aynı yöntemi düşünüyor... bana da tavsiye etmişti..
Senacığım arkadaşın da 77 doğumluydu... ben de öyleyim... yaş konusunu sorun yapıyordum epiduralla normal doğum için, ben de hocamla görüşeyim bakalım ne diyecek size de yazarım...
eselciğim çoğul gebeliklerde doktor tavsiye etmez sanırım... hele bir de tüp bebek... biz doktor ne derse onu yapacağız... kaydirigubbakcemile5
gunaydın guzel anneler....................
Kızlar sizleri böyle gömek ne güzel,daha geçen sene bu sayfalarda el muallim,toprak felan tüp bebek deneyimlerimizi paylaşıp birbirimize destek oluyorduk,bakıyorum şimdi herkes hamiş,Allah nazarlardan saklasın...Benimde doğumuma 15 gün kaldı,Allah hepinize bebişlerini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin,çok sevindim yaa,uzun zamandır bu sayfalara girmiyordum...
sagol canım ıyıyız cok sukur...............kadınlar hamamı gıbıyım yawww.............opuyorumnanaktan
Kızlar sizleri böyle gömek ne güzel,daha geçen sene bu sayfalarda el muallim,toprak felan tüp bebek deneyimlerimizi paylaşıp birbirimize destek oluyorduk,bakıyorum şimdi herkes hamiş,Allah nazarlardan saklasın...Benimde doğumuma 15 gün kaldı,Allah hepinize bebişlerini sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin,çok sevindim yaa,uzun zamandır bu sayfalara girmiyordum...
toprak cım
arkadaşımda gözlemdiğim ve diğer epidürelli doğumlardan duyduğum kadarı ile sancılar hafif de olsa gelmeye ve rahim ağzı 4 cm ve üstünde açılmaya başlayınca belinin omurilik hizasından iğne yardımı ile anestezist sana anestezi veriyor , eskiden narkoz alınırdı ya ağızdan burundan maske ile o işlem burada yok. Verilen anestezinin ince bir kablosu var o tıpkı serumu ayarlar gibi arada sırada dozu artırılacak veya azaltılacak şekilde doğum bitene kadar takılı kalıyor.. Belden aşağısında diz kapakları hizasına kadar bir uyuşukluk var, ağrıyı duyuyuorsun ama acı duymuyorsun, sadece doğuma 1 saat kala falan ağrılar hissedilebilir oluyormuş ama dayanılmayacak değil dedi hepsi. Sonra da doğum bitince bu anesteziyi çıkartıyorlar.. Sezaryen doğumda anestezinin dozu daha yüksek belden aşağısını ayaklar dahil uyuşturuyorlar ki ameliyatı hissettme diye.. Normal doğum yapan arkadaşım doğumdan 30 dak sonra her tarafını rahat rahat oynattı, sezaryenli olan 3-4 saat sonra .... Pek methediyorlar ben epidüreli seçeceğim zaten doktorum da epidürelsiz taraf değilim diyor. Darısı başımıza kolay doğumlar olsun inşallah.. Sen nasılsın, ne durumdasınız ??