Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

nazenın...................................nazık denmek cok hoşuma gıder esınde yanı zor begenıyomuş valla ısımde bölekı o kızını kımseye vermez ...............benımkıde farklı degıl ya................delikafadulden
ferah
nazenın
nazan
eslem
feriha
ruveyda
...........................ıyı bak kızına

nazenın...................................nazık denmek cok hoşuma gıder esınde yanı zor begenıyomuş valla ısımde bölekı o kızını kımseye vermez ...............benımkıde farklı degıl ya................delikafadulden
ferah
nazenın
nazan
eslem
feriha
ruveyda
...........................ıyı bak kızına

muallimcim ruveyda ismini bende cok seviyorum ince nazik hoş anlamında
ikiz hayalini kurduğum kızların adını hep ruveyda ve rümeysa olarak düşünürdüm
ama isim koymak bana hayal ooduğu için hiç isim düşünmüyorum
bu konuda aranızda en rahat benimkaydirigubbakcemile3

nurgülcüm benimde sol yan tarafta sürekli ağrı var
artık otururkrn karnımda hareketlerini hissediyorumkaydirigubbakcemile2
ayaklarını üşütme canım sıcak tut
hatta havalar soğudukça beline ince bir tülbent sar
birde gece yattığında bacalarının arasına yastık koyarak yat
öptüm seni ve isimsiz kızınıkaydirigubbakcemile5

isim konusunda ben erkek ya da kız çocuklarına çok fazla nazik, hassas modlarında isim konmasını onaylamıyorum ( siz bana bakmayın ama bu benim fikrim ) yaşadığımız ortam, çevre ve ülke koşulları bilmem ne.. bunları düşününce isimler de kişiliğini yanıstır , hassas , nazenin , çabuk kırılan olmasın benim çocuklarım diye düşünürüm hep.. savaş, tufan, gibi sert isimler de olmasın ama hassas nazik de olmasınlar yahu :)) ben cadıyım gerçi cadımsı bir tiple olmasını herkes istemez de baskın karakterleri severim nedense :eek:

isimsiz prensesin kişiliğni de düşünün öyle isim koyun dünürüm.. benim tembel oğlanı yola getirecek unutma , baskın olması lazım delikafadulden

ben bugün hem diyetisyene hem kendi doktoruma gittim. 2 haftada toplam 1300 gram kaybetmişm, neee diye gözlerim açıldı ama baktım ikisi de pek memnun benden. Nasıl yani dedim ??? ama onlar stokta biriken yağların eridiğini bunun bebeği etkilemediğini çünkü 28. haftadayız ve bebeğin 1270 gram olduğunu söyledi. 2 haftada 400 gram almış bizim savaşçı...Vaaay dedim, ben burda erirken , iğne ipliğie dönsem umurunda değil bizim oğlanın, o yedikelrimi silip süpürmeye devam edecek :1shok: Gestasyonel gebeleri 2 haftada bir görmeye devam ediyoruz dedi doktorum, artık bebişim ile randevularım 2 haftada bir oleeeyyyy dedim bu güzel bir haber. Ama diyete devam ediyorum, Pzt günü 07 Eylül de şeker testim tekrarlanacak ve sonuca göre bakacaklar. sanırım düşmüşse şekerim diyetle kontrole devam, düşmediyse insülin kullanmam gerekecek..

ama 2 haftadır kendimi törpülememin ödülü olartak diyet doktorum splenda ile yapılmış ev yapımı, pirinci az sütlaç tatlısı yiyebileceğimi söyledi. inanaın sanki biri bana 5 katlı pasta izni vermiş gibi sevindim, hey allahım ne günlere kaldık oğlum dedim içimden, elbette hepsi onun için o iyi gidiyorsa ben 2,5 ay daha sıkarım dişimi.. Doğurum kendimi profiterole vericem amaaa hihoyyyt . 2 hafta sonra değerlerim hala güzelse diyetisyenim splendadan yapılmış kek de yiyebileceğimi söyledi. Yani 2 hafta sonrası için bana önden havuç uzattı. kaydirigubbakcemile3 . Kendimi okul çağında öğretim gören çocuk gibi hissettim vallahi ...

allah hepimizin yardımcısı olsun, bebişleriniz büyüyüor, ikizler üçüzler yakında cinsiyetleriyle birlikte iyice belli olan hareketlerini anlattıracak sizlere.. Vallahi birlikte büyütüyoruz gibi kızlar, hayırlısı ile doğmuş hallerinin fotolarını da göndeririz inşallah birbirimize..

Hepinizi öpüoyrum kocamaaaannnnn

selam melek anneler...

muallimcim teşekkürler canım önerilerin için... biz baba ile ancak klasik isimlerde anlaşabiliyoruz... ben de bir süre ara verdim bu isim işine... yoksa kafayı fena takmıştım... belki böyle daha kolay olur... kaydirigubbakcemile3

cumartesi hafif üşütmüştüm sanırım, eve gidip ısınınca kendime geldim... önerileriniz için tekrar teşekkürler... kaydirigubbakcemile2

eselciğim ne güzel bir duygu değil mi? gün ve gün sıklaşıyor canım o hareketler... ben ilk başta ürkmüştüm şimdi çok hoşuma gidiyor... :asigim:

senacığım ne güzel, bu rejimin doğum sonrasına da yarayacak... yağlarından şimdiden kurtuluyorsun... Doruk'un taş gibi bir annesi benim taş gibi bir dünürüm olacak.. hihoyyyt bebek de daha sağlıklı olacak... :nazar:sanırım sen tatlı seviyorsun... ben neredeyse hiç yemiyorum, zaten önce de sevmezdim...
canım isim konusunu senin baktığın açıdan düşünmemiştim hiç... ama ben bu işe biraz mola veriyorum...
benim de 3 boyutlu ultrasonum olacak yakında... heyecanla onu bekliyorum... 20. haftaya girdim... şaka gibi... gamyoncuiremsu dün gece doğurmuşum rüyamda, sezeryan yarası yok, bebek yok ortada... zaman yaklaştıkça her gece doğuracağım sanırım... :uhm:

hepinize güzel ve sağlıklı bir hafta dilerim... opuyorumnanaktan

nurgül cüm hayırlı evlada hayırlı isim olsun , aslında gerisi boş.. biz işte bir heyecan böyle böyle kendimizi oyalıyoruz.. sen bilirsin en doğrusunu , bize bakma..

size bir doğum hikayesi anlatıcam, darısı hepimizin başına inşallah ..

anne babanın 7 yıllık evlilikleri var, anne adanalı bab istanbul lu, anne istanbula üniversite okumaya geliyor, baba burda okuyor zaten herikisi de 77 doğumlu.. annein bir arkadaşı var sonradan ortaya çıkıyor ki baba ile orta arkadaş, bu kişi ilk 3-4 sene her ikisi ile de arkadaşlık ediyor ama kafasında birdüşünce bunlardan iyi çift olur diye. Baba zaten anneyi görmüş ve de beğeniyor ama ortak arkadaş babanın gönlüm herkese konar tavrından hoşlanmıyor ve hayatta yapmam aranızı diyor..

Sonra gel zaman git zaman , baba ile anneyi tesadüfen bir yemekte bir araya getiriyor, anne o sırada eski erkek arkadaşından ayrılmış, babanın tavrından etkilendiğini söylüyor bu arkadaşa..E neden olmasın diye arada kalmaktansa bir deneyin deyip birleştiriyor bunları ortak arkadaş. Öyle birbirlerine uygun, öyle düşkün bir çift oluyorlar ki 3 sene sonra evleniyorlar. Allah bozmasın 7 yıldır da evliler ...Anne çalışıyor, baba çalışıyor, ilk 3 seneden sonra herkesin aaaaa bebek yok mu sorusuna mazur kalıyorlar, kurtuluş yok ama henüz istemiyoruz diye geri çeviriyorlar....Bu arada ortak arkadaş da evleniyor, aynı cevabı kendi için o da veriyor soranlara.. ama herkesin koşulları bir değil...arkadaşları bir süre sonra bende sorun var deyip tüp bebek tedavisina başvuruyor, 2-2,5 sene uğraşıyor..Anne ile baba destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar, bazen kendileri için biz yapabiliyor muyuz acaba diye düşündükleri bile oluyor.. Eylül 2008 de yumoşları donduruluyor ortak arkadaşın 1-2 ay sonra transfer yapılacak diye..Beklenmedik ne kadar aksilik varsa hepsi başına geliyor kızın, ertelemeler, hormonel sorunlar, ilaç tedavileri, umutsuzluk, moral bozukluğu, bütün süreci yaşıyor anne baba üzülme diyerek ...1-2 ay sonra beklenen transfer bir türlü gerçekleşmiyor.. Bu arada sinirlerini bozmamaya çalışan arkadaş ben yapamıyorum bari siz yapın diye anne babaya şaka yollu ısrar ediyor. Zırt pırt telefon açıyor , beraberken eeee nezaman çalışmalara başlıyorsunuz diye takılıyor, doğum kontrolü bıraktın mı diye sıkıştırıyor, benim bebişime arkadaş olsun diye nerdeyse özel hayatlarının her gününün detayını soruyor. çok yakınlar kimse birbirinden rahatsız olmayacak kadar. Gülüyor anne baba, moralini bu düzeltecekse eee yapalım bari diyorlar... Yılbaşı aralık 2008 geliyor, hep biraradalar.. yemekler, içkiler, dans , eğlence derken Yeni yılın ilk haftası geceyarısını geçmişken arkadaşlarının telefonu çalıyor, bir garip heyecan, bir duraklama, bir telaş var.. Ne oldu diyor kız ? Bir anne alıyor telefonu bir baba, sonunda yumurta ağızdan çıkıyor... " Biz bebek bekliyoruz..??!!!!!! Ve de şok içindeyiz !!?? " Bu habere şok üstüne şok ve sevinç bağırırşları karışıyor. Eh burada anlıyoruz ki bağıran sadece arkadaş, diğerleri şokta :)))

O bebek dün gece saat 21.00 civarı mükemmel bir doğumla, normal epidurelle dünyaya gelen bir erkek bebek. 50 cm 3200 gr, sağlıklı, neşeli, pembe tenli, hokka burunlu, etli dudaklı bir oğlan çocuğu..

O arkadaş benim, anne baba da en yakın arkadaşlarım..Sırf ben moral bulayım diye bebk mevzularına benle birlikte ilgilenen, tüp bebek incelemerine bakan, buldukları her bilgiyi ilk fırsatta bana yollayan, kontrollerime gelen, beni takip eden canım arkadaşlarım anne baba oldular. Sanki ben ürettirdim ( tövbe allahım ) bebeklerine gibi , sanki ben taşıdım , ben doğurdum gibi sahiplendiğim de biricik bebekleri.. Anne babanı ben tanıştırdım, ben evlendirdim, sen aramıza gelesin diye çok uğraştım, adet günlerini bile kontrol ettim ben senin hem teyzenim hem halanım diye seslendim ona dün gece.. Dengem bozuldu vallahi, hepimiz hayran hayran bebişimizi seyrettik tüm gece. Sağlıkla, sevgiyle , huzurla, sakinlikle geldi, tüm hayatı da böyle geçer umarım. Hepinmizin ilk göz ağrısı o, kendi bebeğimi görecekmişim gibi heyecan yaptım annecik çıkana kadar. çıktı ve ağlaştık, benimle arasında 2 ay olmasından mıdır , herşeyimizi beraber yaptık bunu da allah nasip etti bize ondan mıdır, hadi o anne oldu ben niyeysem salya sümük halimizden midir nedir, serseme döndük... Eşim bir hamileyle uğraşmak zor 2 tanesi fecaaat diye gülüyordu zemuszemus

Gece 12 ye kadar kaldık yanlarında , sonra eve geldim yorgunluktan sızmışım. Rüyamda arkadaşımın doğuma giderken giydiği yeni beyaz ayakkabıları benim evimde unuttuğunu , ve benim de 1 günlüğüne onları giydiğimi gördüm...ınşalllah o sağlıklı, kolay, neşeli doğum bana da nasip olur, inşallah hepini böyle güzel günleri, doğum tecrübeleri olur, her birinizin bebek beklerken, isterken, taşırken, doğururken bundan güzel hikayeleri olur..

Ben kendim doğurmadım ama bir evladıma kavuştum, çok başka birşeymiş.. Allah kendi evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah :nazar:

kızlar doktordan geldım..............üçüde kız kesınleştı.............hayırlısıyla gelsın bebelerımız.................ıyı bakın kendınıze

senacığım maşallah bağışlasın ilk bebeğinizi... çok güzel bir hikaye gerçekten... çok sevindim sağlıklı bir doğum olmasına... normal mi doğurdu arkadaşın? allah anne babası ile birlikte çok güzel bir hayat versin ona inşallah... darısı önce sana, sonra bize...

Son düzenleme:
slm hamişler nasıl gidiyo.Nurgul çalışıyorsun galiba bi riskki yokmuşmu çalışmanın gerçi hastanenin içindesin osman hoca bilgilendirmiştir seni ama beni çevremdeki insanlar hiç yataktan kaldırmamıştı tahlil yaptırana kadar

Muallim tahminim tuttu.. seninkinin üçünün de kız olacağını düşünmüştüm... ne güzelll... aynı anda 3 tane kızın olacak... kaydirigubbakcemile senin bir tane oğlun vardı değil mi? yanlış mı hatırlıyorum...

ya sordum hastasın demedim sadece çevre devamlı yatanları gördüm ve duydum ve şaşırdım

canım tüp bebek gebeliği ile normal gebeliğin çok farkı yok... özellikle ilk ayları atlatınca... ben işlem sonrasında da yatmadım, sadece kanamam olunca yatmıştım... osman hoca her zaman siz hasta değilsiniz gebesiniz der de o yüzden öyle cevapladım...

sen nasılsın elif? tekrar bir deneme düşünüyor musun?

iyi diyelim öyle olsun biz düşünmüyoruz artık canım manavi ve maddi açıdan rabbimden ümit kesilmez hakkımızda hayırlısı.Busefer okadar ümitliydimki ama oda olmadı insan yıkılıyo

kızlar doktordan geldım..............üçüde kız kesınleştı.............hayırlısıyla gelsın bebelerımız.................ıyı bakın kendınıze

HAYIRLI SAĞLIKLI, GÜZEL HUYLU, GÜZEL YÜZLÜ , AKILLI , ANA BABALARINA DÜŞKÜN EVLATLAR OLSUN CANIM. UCU KIZ UCU DE BIRBIRINDEN FARKLI YUMURTA , BAKALIM KIMLERE VE BIRBIRLERINE NE KADAR BENZEYECEKLER zemuszemus

senacığım maşallah bağışlasın ilk bebeğinizi... çok güzel bir hikaye gerçekten... çok sevindim sağlıklı bir doğum olmasına... normal mi doğurdu arkadaşın? allah anne babası ile birlikte çok güzel bir hayat versin ona inşallah... darısı önce sana, sonra bize...

EPIDUREL NORMAL CANIM. BIR METHEDIYOR BIR OVUYOR KI BU DOGUM STILINI SANIRSIN KADIN DOGURMADI GITTI BAKKALDAN ALDI GELDI delikafadulden

AMIN HERKESE NASIP OLUR INSALLAH DERTSIZ TASASIZ..

opuyorumnanaktan,,,,,,,,,,,,,,,,,sagol canımmmmmmmmmmmmmm...........amın

ne güzel 3 tane kız allah anneli ve babalı,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.hayırlı evlat olsunlar.

EPIDUREL NORMAL CANIM. BIR METHEDIYOR BIR OVUYOR KI BU DOGUM STILINI SANIRSIN KADIN DOGURMADI GITTI BAKKALDAN ALDI GELDI delikafadulden

AMIN HERKESE NASIP OLUR INSALLAH DERTSIZ TASASIZ..

Seranescim bu epidural normal nasıl oluyor?Ben de epidural normal istiyorum ama nasıl olduğu konuusunda çok da fikrim yok...

muallimcim hayırlı olsun canım
ne güzel üç kız annesi olacaksın tek seferdekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
biliyosundur 3kız evladını allah rızası doğrultusunda yetiştiren annelere cennet müjdesi var
ne kadar şanslısın
rabbim sağlıkla kucağına almayı ve onları hayırlı evlatlar olarak yetiştirmeyi nasip etsin

kızlar bende epidural düşünmeye başladım bakalım doktorumla görüşücem
daha erken ama nasıl olur bi danışalım bakalım
hepinizi öpüyorummmmmmmmmmmm güzel anneler:1hug:

benim bildiğim epidural anestezi hem sezeryanda hem de normal doğumda kullanılıyor. belden aşağısı uyuşturuluyor her ikisinde de ... birinde bebek rahimden geliyor diğerinde batından sezeryanla alınıyor. her ikisinde de anne uyanık oluyor ve bebeğini doğar doğmaz emzirebiliyor.
bir arkadaşım epidural sezeryan yaptırmış, belden aşağısının buz gibi olduğunu hissetmediğini ve hiç ağrı sızı olmadan doğurduğunu söyledi... sonraki bir haftayı da belinde bir aletle geçirmiş... ikincisini doğurmak üzere şimdi, yine aynı yöntemi düşünüyor... bana da tavsiye etmişti..

Senacığım arkadaşın da 77 doğumluydu... ben de öyleyim... yaş konusunu sorun yapıyordum epiduralla normal doğum için, ben de hocamla görüşeyim bakalım ne diyecek size de yazarım...

eselciğim çoğul gebeliklerde doktor tavsiye etmez sanırım... hele bir de tüp bebek... biz doktor ne derse onu yapacağız... kaydirigubbakcemile5

X