nurgül cüm hayırlı evlada hayırlı isim olsun , aslında gerisi boş.. biz işte bir heyecan böyle böyle kendimizi oyalıyoruz.. sen bilirsin en doğrusunu , bize bakma..
size bir doğum hikayesi anlatıcam, darısı hepimizin başına inşallah ..
anne babanın 7 yıllık evlilikleri var, anne adanalı bab istanbul lu, anne istanbula üniversite okumaya geliyor, baba burda okuyor zaten herikisi de 77 doğumlu.. annein bir arkadaşı var sonradan ortaya çıkıyor ki baba ile orta arkadaş, bu kişi ilk 3-4 sene her ikisi ile de arkadaşlık ediyor ama kafasında birdüşünce bunlardan iyi çift olur diye. Baba zaten anneyi görmüş ve de beğeniyor ama ortak arkadaş babanın gönlüm herkese konar tavrından hoşlanmıyor ve hayatta yapmam aranızı diyor..
Sonra gel zaman git zaman , baba ile anneyi tesadüfen bir yemekte bir araya getiriyor, anne o sırada eski erkek arkadaşından ayrılmış, babanın tavrından etkilendiğini söylüyor bu arkadaşa..E neden olmasın diye arada kalmaktansa bir deneyin deyip birleştiriyor bunları ortak arkadaş. Öyle birbirlerine uygun, öyle düşkün bir çift oluyorlar ki 3 sene sonra evleniyorlar. Allah bozmasın 7 yıldır da evliler ...Anne çalışıyor, baba çalışıyor, ilk 3 seneden sonra herkesin aaaaa bebek yok mu sorusuna mazur kalıyorlar, kurtuluş yok ama henüz istemiyoruz diye geri çeviriyorlar....Bu arada ortak arkadaş da evleniyor, aynı cevabı kendi için o da veriyor soranlara.. ama herkesin koşulları bir değil...arkadaşları bir süre sonra bende sorun var deyip
tüp bebek tedavisina başvuruyor, 2-2,5 sene uğraşıyor..Anne ile baba destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar, bazen kendileri için biz yapabiliyor muyuz acaba diye düşündükleri bile oluyor.. Eylül 2008 de yumoşları donduruluyor ortak arkadaşın 1-2 ay sonra transfer yapılacak diye..Beklenmedik ne kadar aksilik varsa hepsi başına geliyor kızın, ertelemeler, hormonel sorunlar, ilaç tedavileri, umutsuzluk, moral bozukluğu, bütün süreci yaşıyor anne baba üzülme diyerek ...1-2 ay sonra beklenen transfer bir türlü gerçekleşmiyor.. Bu arada sinirlerini bozmamaya çalışan arkadaş ben yapamıyorum bari siz yapın diye anne babaya şaka yollu ısrar ediyor. Zırt pırt telefon açıyor , beraberken eeee nezaman çalışmalara başlıyorsunuz diye takılıyor, doğum kontrolü bıraktın mı diye sıkıştırıyor, benim bebişime arkadaş olsun diye nerdeyse özel hayatlarının her gününün detayını soruyor. çok yakınlar kimse birbirinden rahatsız olmayacak kadar. Gülüyor anne baba, moralini bu düzeltecekse eee yapalım bari diyorlar... Yılbaşı aralık 2008 geliyor, hep biraradalar.. yemekler, içkiler, dans , eğlence derken Yeni yılın ilk haftası geceyarısını geçmişken arkadaşlarının telefonu çalıyor, bir garip heyecan, bir duraklama, bir telaş var.. Ne oldu diyor kız ? Bir anne alıyor telefonu bir baba, sonunda yumurta ağızdan çıkıyor... " Biz bebek bekliyoruz..??!!!!!! Ve de şok içindeyiz !!?? " Bu habere şok üstüne şok ve sevinç bağırırşları karışıyor. Eh burada anlıyoruz ki bağıran sadece arkadaş, diğerleri şokta :)))
O bebek dün gece saat 21.00 civarı mükemmel bir doğumla, normal epidurelle dünyaya gelen bir erkek bebek. 50 cm 3200 gr, sağlıklı, neşeli, pembe tenli, hokka burunlu, etli dudaklı bir oğlan çocuğu..
O arkadaş benim, anne baba da en yakın arkadaşlarım..Sırf ben moral bulayım diye bebk mevzularına benle birlikte ilgilenen, tüp bebek incelemerine bakan, buldukları her bilgiyi ilk fırsatta bana yollayan, kontrollerime gelen, beni takip eden canım arkadaşlarım anne baba oldular. Sanki ben ürettirdim ( tövbe allahım ) bebeklerine gibi , sanki ben taşıdım , ben doğurdum gibi sahiplendiğim de biricik bebekleri.. Anne babanı ben tanıştırdım, ben evlendirdim, sen aramıza gelesin diye çok uğraştım, adet günlerini bile kontrol ettim ben senin hem teyzenim hem halanım diye seslendim ona dün gece.. Dengem bozuldu vallahi, hepimiz hayran hayran bebişimizi seyrettik tüm gece. Sağlıkla, sevgiyle , huzurla, sakinlikle geldi, tüm hayatı da böyle geçer umarım. Hepinmizin ilk göz ağrısı o, kendi bebeğimi görecekmişim gibi heyecan yaptım annecik çıkana kadar. çıktı ve ağlaştık, benimle arasında 2 ay olmasından mıdır , herşeyimizi beraber yaptık bunu da allah nasip etti bize ondan mıdır, hadi o anne oldu ben niyeysem salya sümük halimizden midir nedir, serseme döndük... Eşim bir hamileyle uğraşmak zor 2 tanesi fecaaat diye gülüyordu zemuszemus
Gece 12 ye kadar kaldık yanlarında , sonra eve geldim yorgunluktan sızmışım. Rüyamda arkadaşımın doğuma giderken giydiği yeni beyaz ayakkabıları benim evimde unuttuğunu , ve benim de 1 günlüğüne onları giydiğimi gördüm...ınşalllah o sağlıklı, kolay, neşeli doğum bana da nasip olur, inşallah hepini böyle güzel günleri, doğum tecrübeleri olur, her birinizin bebek beklerken, isterken, taşırken, doğururken bundan güzel hikayeleri olur..
Ben kendim doğurmadım ama bir evladıma kavuştum, çok başka birşeymiş.. Allah kendi evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah