Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

hafzacım elini emmesi diş sağlığı için iyi değil. cemre de emiyor. yeşil soğan ver dedi bizim doktor. o da kokuyor gerçi. ama bence havuç, salatalık ve soğan vermeyi dene.

Baby,yok valla canim, gercekten tebrik ederim seni hakikaten cok mucadele ediyorsun.Insallah ek gidaya gectigindede hic bir problem yasamazsin..

Ben dun kontrole gittim,masallah oglum 6225 gr. Boy :63 santim olmus.. Boyu en son gittigimde 5 hafta once 57 cm di,5 haftada tam 6 santim uzamis her ay 6 santim uzuyor masaallah .. kilosuda tam bi kilo almis bundan bi ay once 5225 filandi..

Bu arada ilk asimizi oldun,ilk etapta cok acimadi gibiydi ama,eve gelince cok felaket agladi bacaklari titriyordu yavrumun. Icim acidi .. Neyseki fitil verdik.ignenin yerlerinede soguk bez koyduk oyle uyudu cok sukur...

Ayy babytwin.... Ne tatli icin gitmistir degilmiiiii... yerim ben bu yavrucuklari ya..

Benim,oglumda dikkatimi cekiyor,artik beni okadar iyi taniyorki baskasinin kucagindayken hep beni suzuyor yaa bana asik asik bakiyor goreceksin,kaynanamda diyor bugun kizim bu sana cok farkli bakiyor Beni al anne diyormuscasina bakiyor dedi.. Icim eriyor zaten oyle baktikca.... Askim oglum benim yaa...

herkese merhaba,
Nurgül haberi vermiş , evet beni büyüten kadını kaybettim.. yaşı hiç önemli değil önemli olan gitmiş olması.. fazla konuşamıyorum bunun hakkıında içim daralıyor ...

Doruk 7. ayının içinde artık. Bir sürü şey değişti hayatımızda. bir sürü yenilik bir sürü beklenmedik sorun tabii ki beraberinde...

Öncelikle 5,5 aylık olana dek hep anne sütü aldı. 2 hafta boyunca anne sütü + günde 1 kez Milupa muhallebi ( akşam yatarken ) bu şekilde 6 ayı bitirdik. 10 gündür ise sabah anne sütü + öğlen sebze çorbası + 3-4 gibi anne sütü + akşam 8 gibi muhallebi + gece anne sütü diye devam ediyoruz.

Bu haftadan sonra öğleden sonra anne sütü yerine meyve püresi de eklenecek menüye..Zaten sütüm azalmaya başladı artık her seferinde bol bol gelmiyor. Emmeyi aynı Cemre gibi uyumak için kullanıyor.Onun emmediği zamanlarda pompa ile çekip buzluğa atıyorum zira bu ayın son haftasında sabah kahvaltısı da eklenecek menyüe. Onu anne sütü ile yapmayı planladım, hiç olmazsa süt geldiği sürece içsin evladım bir şekilde.

Sebze çorbası veya diğer ek gıdaları hani iple çekiyorsunuz ya :)))) O kadar da hevesli olmayın derim niyesine gelince :
1- Sebze çorbası işini kolaylıkla atlatanlar, anne sütünün yanında mama da alan bebekler..Yani başka tadlara biraz da olsa alışmış bebekler. Sadece anne sütü alanların işi daha zor, istemiyorlar , sevmiyorlar bu yeni tadı..Zaten çorba dediğin başlangı.ta berbat bir şey, kabak+ patates+havuç ...bunu bebek ne yapsın, tuz yok, 1-2 çay kaşığı zeytinyağı var o kadar.. 2. hafta içine 2 tatlı kaşığı pirinç atıyorsun, 3. hafta et koyuyuor, pişince içinden alıyorsun eti, 4. hafta eti de içinde bırakıyorsun ..Tüm bunlar blendırda çekiliyor ve kaşıkla veriliyor. O esnada tenvcere, tava, bardak, telefon evbde şıngırdayan müzik aletli ne varsa geliyor mama tabağının yanına..uğraş dur artık 1 saate mi yer 3 saatte mi bilemem..

Doruk'un bu esnadaki tepkileri :
- Iyyssyyssss istemiyorum ağlaması,
- ağzını sımsıkı kapaması
-ağzını açıp, kaşığı alıp 2 saniye sonra püskürtmesi
-üst baş önlük vs kirlenmesi
-Sena nın ayyyy yeter ama haaaaaa diye bağırınması..

Ben şu anda tek başıma mümkünatı yok yediremiyorum, evdeki yardımcımız olmazsa sebze çorbası işini kıvıramıyorum. evde yapıyoreum temiz temiz tazecik yesin diye ama yenmeyince demoralize oluyorum..Doktorum pes etme alışacak dedi 2 hafta oldu hala tam alışmadı bilemiyorum..Her çocuk böyle olacak diye bir şey yok, ama benim oğlum bu işte ..Neyimiz kolay geçiyor ki ?? şaşırmama lazım değil mi ??? Tatile giderken zor olmasın diye Milupa nın , Bebelac ın ve Hipp in kavanoz çorbalarına baktım.içlerinde bizim yediğimiz içeriğe en uygun olanı Bebelac şu anda, diğerleri çok içerikli zengin çorbalar onlara henüz hazır değiliz. bebelac verdim 2 gün o çorbaları 5 dakikada nasıl yuttu dehşete düştüm, demek ki neymiş, katkı maddesi olma ihtimali olan, hazır olanalrı içinde şekeri veya tuzu olanları götürdü..ama ev yapımına burun kıvırdı :KK43:(( Uğraşacağız öyle görünüyor...

Sonra bir diğer sorun, oğlum su içmek istemiyor, ama su elzem..Ağzına tıkıyorum resmen hadi oğlum hadi diye.. bu sorunun da aşılması lazım.

Meyve püresini höpür höpür götürüyorlar niyeeee şekerli ve tatlı diye .. bunda sorun yok çok şükür..

akşam muhallebisini höpür höpür götürüyor aynı püre ggibi o da tatlı çünkü..

Doruk emzik almadı, hiç sevmedi, parmak da emmiyor , ama sık sık diş kaşıyor ..Şu anda 4 dişimiz var :)) arada sırada emzirmek acılı olabiliyor anlayın durumu :)) Ama yan dişleri de geliyor 2 ay içinde ağzında 6 veya 7 dişi olacaktır dedi doktor ..adam oldu büyüdü resmen şok içindeyim :)) Kilosu boyu yaklaşık 1,5-2 ay önden gidiyor , uğraşılarımın karşılığını alıyorum bari deyip kendimi motive etmeye çabalıyorum.. Biberon da kullanamıyoruz, en azından su içsen oğlum diye debeleniyorum ama o nuh diyor peygamber demiyor..

Emzik yok, biberon yok, herşey kaşıkla...su içmekten hoşlanmıyor, sebze çorbalarına direnç gösteriyor. Geceleri 21.30 gibi yatıp 2 de ve 5 te kalkıp emiyor, 8 de uyanıyor günaydın anneeee diyor..Yani uykularım hala bölük pörçük, emzirmeye devam, ek gıda da sancılı kısmen bizim için.

Milupa muhallebi onda alerji yaptı sanırım bir de bu sorun oldu, göğsünde iri kırmızı kaşıntılı döküntüler oldu, Dr süt alerjisi olabilir ve de mama alerjisi, bunu vermeyelim dedi.. 100 tl verdim özel süt tozu olmayan bir mama, onu beğenmedi diye 20 lira verdim 2. bir mama aldım. ağzına bile koymadı..Mama kutuları çöp oldu ilk seferden..Uleemm tamam da ne vericem diye isyan ettim. Bir damla ve kortizonlu krem kullanmak zorunda kaldık..Geçti isilikler ama ben Mülupa yı kesmedim hiç zira ondan olduğunu sanıyorum , turunçgiller de yapabilirmiş 1 aydır ben sabah kahvaltıda portakal reçeli yiyordum ondandır dedim..Şimdilik tezim doğru gibi görünüyor ama reçeli 1 haftadır kestim ona rağmen yine olursa döküntüler o zaman Doktor haklı, muhallebiyi kesmem gerekecejk. O zaman ne vericem bilemiyorum.....

Biraz yorgunum, biraz üzgünüm, biraz bıkkınım anlayacağınız.12 haziran da Antal yaya gidiyorum, Gözdeyi ( Respi ) göreceğimi umuyorum ama sanırım düşük ihtimal..Bu tatil bize iyi gelsin diye umuyorum ama havalar da berbat sanırım hava o zaman da kötü olacakmış..

Sadede gelmeliyim, evet çok yorgunum ama gene de bana bir baksın bir kıkırdasın hepsi geçiyor, içime sokasım var, iyice tatlı oldu, adam oldu konuşuyor kendi dilinde agular huular, ıklar mıklar, ınneeee diye beni çağırması ...dünyaya değişmem onu ayrı :))))

Hepinize sevgiler,

mihriban cım
aşı yerine o günlük 1-2 defa Lasonil jel sür, hemen alıyor ağrısını ..eğer aşı bacakta veya kolda ise tabii..

Sena basin sagolsun canim,Allah rahmet eylesin anneannene insallah..

Ben ek gidaya gecmeye hevesleniyorum,ama hic aklima gelmiyordu sorun cikabilecegi ne yalan soyleyim..Ins sorun yasamam..
Benim oglum mamayi veirken hic sorun cikarmadi,ama suyu benim oglumda cok sevmiyor.Ama biberonla iciyor yuzunu eksitsede :))

Ben bir ay sonra ufak ufak baslamayi dusunuyorum,alissin farkli tadlara diye. Yanliz burda once,sekersiz ,sebze ceistlerinden balsanmasi tavsiye ediliyor. Cunki sekerli seyleri kabullendirmek zaten cok kolaymis. Ama seninde dedigin gibi sekersiz seyler biraz daha zor olabiliyormus.

Peki o magzalarda satilan hazir sebze mamalari hakkinda ne dusunuyosunuz?? Ben hazir olanlar buharda yapildigi icin daha vitaminli ve saglik oldugunu duymustum,acaba dogrumu bu? Yada evde yapilan dahami saglikkli??
Burda kesinlikle tuz filan koymuyorlar hazir mamalarin icine..

Bu arada,seni emdigi icinmi uyaniyor acaba geceleri,belkide sadece senin kokunu alabilmek icindir,cunki eger kati gidalarada basladiysa acikmamasi gerek geceleri,yani acikabilir ama Dorugun yasindaki bebeklerl hic uyanmadan tum gece uyuyabilirmis acikmadan...

Hatta 4 ayliktan sonra artik yavas yavas gece uyanmamaya baslarlarmis,yani uzarmis gece uykulari..

Benim oglan 8 bucuk 9 gibi yatirdigim zaman,4-5 kadar uyuyor.. Dun 10 bucukta yatirdim 7'ye kadar uyudu... Ama belkide mama verdigim icin daha uzun uyuyordur bilemiyorum..

senacim tekrardan basin sagolsun canim ALLAH rahmet eylesin,insallah tatil sana ve aylene cok iyi gelir.Masallah doruk beyede .:nazar:

selam kızlar
bugun biz de 1.ayımızı doldurduk hayırlısıyla,hala inanamıyorum.
kızım bu aralar baya huzursuz kusmaları devam ediyor,dün tüm gün sadece 4 saat uyumusum.ama dert yandıgımı sanmayın derdim uykusuzluk değil bebeğin sancıyla kıvranması.bir kaç ay sonra bunlar da gecicek inşallah
hepinizi teker teker opüyorum,Allaha emanet olun

Biraz yorgunum, biraz üzgünüm, biraz bıkkınım anlayacağınız.12 haziran da Antal yaya gidiyorum, Gözdeyi ( Respi ) göreceğimi umuyorum ama sanırım düşük ihtimal..Bu tatil bize iyi gelsin diye umuyorum ama havalar da berbat sanırım hava o zaman da kötü olacakmış..

canım tekrar başın saolsun,anneanneciğinin mekanı cennet olsun
üzgüngen bile hala bizleri düşünüp yardım etme çabası içindesin ya sana ne diyim
hani eli öpülesi kadın derler ya öylesin
zamanım fazla olmadıgından ek gıdayla ilgili yazdıgın önemli bilgileri ilerde okumak üzere yıne bilgisayarıma senadan yararlı bilgiler diye kaydediyorum
bu arada yine konusuruz ama buyuk bir ihtimal bebekle yolculuk yapamıyacagım kusmalardan dolayı,ama tatildeyken arar rahatsız ederim seni

Sena basin sagolsun canim,Allah rahmet eylesin anneannene insallah..

Ben ek gidaya gecmeye hevesleniyorum,ama hic aklima gelmiyordu sorun cikabilecegi ne yalan soyleyim..Ins sorun yasamam..
Benim oglum mamayi veirken hic sorun cikarmadi,ama suyu benim oglumda cok sevmiyor.Ama biberonla iciyor yuzunu eksitsede :))

Ben bir ay sonra ufak ufak baslamayi dusunuyorum,alissin farkli tadlara diye. Yanliz burda once,sekersiz ,sebze ceistlerinden balsanmasi tavsiye ediliyor. Cunki sekerli seyleri kabullendirmek zaten cok kolaymis. Ama seninde dedigin gibi sekersiz seyler biraz daha zor olabiliyormus.

Peki o magzalarda satilan hazir sebze mamalari hakkinda ne dusunuyosunuz?? Ben hazir olanlar buharda yapildigi icin daha vitaminli ve saglik oldugunu duymustum,acaba dogrumu bu? Yada evde yapilan dahami saglikkli??
Burda kesinlikle tuz filan koymuyorlar hazir mamalarin icine..

Bu arada,seni emdigi icinmi uyaniyor acaba geceleri,belkide sadece senin kokunu alabilmek icindir,cunki eger kati gidalarada basladiysa acikmamasi gerek geceleri,yani acikabilir ama Dorugun yasindaki bebeklerl hic uyanmadan tum gece uyuyabilirmis acikmadan...

Hatta 4 ayliktan sonra artik yavas yavas gece uyanmamaya baslarlarmis,yani uzarmis gece uykulari..

Benim oglan 8 bucuk 9 gibi yatirdigim zaman,4-5 kadar uyuyor.. Dun 10 bucukta yatirdim 7'ye kadar uyudu... Ama belkide mama verdigim icin daha uzun uyuyordur bilemiyorum..

saol canım.
hazır gıdaya karşıyım ben ama malesef darda kalınca başvurucam gibi görünüyor.
benim oğlan biraz doymuyor, biraz süt azaldı, biraz da emme içgüdüsü hepsinden var anlayacağın..açıkçası uykuya dalması en az 7-8 saat uyuması gerekirken o gecede 2-3 kalkıyor.. bu da benim kaderim ne yapayım..mama vermiyorum ama yatarken muyhallebi yiyor..şimdi şimdi onu da istememeye başladı niye bilmiyorum... işim zor.. neyse allah sağlık sorunu vermesin dişimizi sıkımaya devam...

senacim tekrardan basin sagolsun canim ALLAH rahmet eylesin,insallah tatil sana ve aylene cok iyi gelir.Masallah doruk beyede .:nazar:

saol tatlım, amin diyorum, inşallah tatil yarar bize...

selam kızlar
bugun biz de 1.ayımızı doldurduk hayırlısıyla,hala inanamıyorum.
kızım bu aralar baya huzursuz kusmaları devam ediyor,dün tüm gün sadece 4 saat uyumusum.ama dert yandıgımı sanmayın derdim uykusuzluk değil bebeğin sancıyla kıvranması.bir kaç ay sonra bunlar da gecicek inşallah
hepinizi teker teker opüyorum,Allaha emanet olun

canım tekrar başın saolsun,anneanneciğinin mekanı cennet olsun
üzgüngen bile hala bizleri düşünüp yardım etme çabası içindesin ya sana ne diyim
hani eli öpülesi kadın derler ya öylesin
zamanım fazla olmadıgından ek gıdayla ilgili yazdıgın önemli bilgileri ilerde okumak üzere yıne bilgisayarıma senadan yararlı bilgiler diye kaydediyorum
bu arada yine konusuruz ama buyuk bir ihtimal bebekle yolculuk yapamıyacagım kusmalardan dolayı,ama tatildeyken arar rahatsız ederim seni

ne demek Gözde cim, sen bak yavruna çok normal zaten bu kadar bebiko bırakılıp bir yere gidilmez. ben de ararım seni, kızçemize iyi bak.. biricik o :))))

hepinizi öperim
20 hazirana dek yokum,
dönünce okururm bir bir gelişmelerinizi
kalın sağlıcakla...

hepinizi öperim
20 hazirana dek yokum,
dönünce okururm bir bir gelişmelerinizi
kalın
sağlıcakla...[/QU
CANIM BAŞIN SAĞOLSUN.ARKADAŞLAR BENİM MORALİM BOZUK YARDIMA İHTİYACIM VAR.KARNIMSA BÖYLE YUVARLAK Bİ SERTLİK OLUYODU.BENDE BEBİŞİM Bİ YERİNİ DAYADI DİYE SEVİNİYODUM.AMA DOKTOR ONUNRAHİM SERTLEŞMESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ İĞNE VERDİ.ERKEN DOĞUM OLMASIN DİYE.BİDE SIKSIK OLMAMASI LAZIM DEDİ AMA BENDE SÜREKLİ OLUYO.DOKTOEDAN ÖNCEDE SÜREKLİ OLUYODU.BEBEK BÜYÜMEYE BAŞLADIĞINDAN BERİ BÖYLE BU KORKUYORUM ÇOK.SİZEDE OLMUŞMUYDU?

ooo kimsecikler uğramamış. sessizlik çökmüş sayfamıza.. bize yakışmıyor kızlar... hadi sena tatilde sizler neredesiniz?
bebecan ben öyle birşey yaşamadım canım, ama inşallah düşünüğün gibi değildir. bence dinlen bol bol.

bizim kontrol sonucu yine düşük çıktı. cemreciğim sadece 450 gr almış. bu nedenle mama verdi doktor günde iki kez 30 cc. bugün verdim yemedi, aç kalmıyor aslında neden yeterli kilo almaığını anlayamadım kızlar. neyse senanın tecrübelerinden milupa muhallebi ve hero baby ballı tahıllı da aldım. bakalım deneyeceğim.

senacım tatil güzel geçiyordur inşallah. öperi herkesi...

günaydin kizlar nasilsiniz???
Biz iyiz bugün ultrasonumuz var bakalim cinsiyetini gösterceklermi...
Ya benim ellerim cok sisdi,ama sadece ellerim ne ayaklarim ne yüzüm nedendir aceba bu??ß
Baby belki cemre cok hareketli iyse o yüzden kilo alamyior ola bilirmi??
Hepinizi öpüyorum...

ooo kimsecikler uğramamış. sessizlik çökmüş sayfamıza.. bize yakışmıyor kızlar... hadi sena tatilde sizler neredesiniz?
bebecan ben öyle birşey yaşamadım canım, ama inşallah düşünüğün gibi değildir. bence dinlen bol bol.

bizim kontrol sonucu yine düşük çıktı. cemreciğim sadece 450 gr almış. bu nedenle mama verdi doktor günde iki kez 30 cc. bugün verdim yemedi, aç kalmıyor aslında neden yeterli kilo almaığını anlayamadım kızlar. neyse senanın tecrübelerinden milupa muhallebi ve hero baby ballı tahıllı da aldım. bakalım deneyeceğim.

senacım tatil güzel geçiyordur inşallah. öperi herkesi...

merhaba baby, sizin yazdıklarınızı düzenli olarak takip ediyorum ama bende yazıcak pek fazla birşey yok... bildiğiniz gibi dinlenerek zaman geçiriyorum, riskli dönemimizi hayırlısıyla atlatınca daha rahat olucaz inşallah... zamanım yavru kuşumu beslemek ve onun için faydalı birşeyler yapmaya çalışmakla geçiyor... beslenme düzenim tamamen ona odaklı artık... bütün çabam ona rahat ve konforlu ve sağlıklı bir ortam sağlamak :))) gelicek hafta kısmetse kontrolümüz var ense kalınlığımız ölçülücek...

cemrecik yeterikadar kilo almadı diye sıkma canını... genel anlamda sağlığı yerinde olsun gerisi bir şekilde çözülür nasıl olsa... hassasiyetini çok iyi anlıyorum tabii çok emek veriyorsun kızın için ama için rahat olsun işte sen elinden gelenin fazlasını yapıyorsun zaten... ikinizide öpüyorum...

günaydin kizlar nasilsiniz???
Biz iyiz bugün ultrasonumuz var bakalim cinsiyetini gösterceklermi...
Ya benim ellerim cok sisdi,ama sadece ellerim ne ayaklarim ne yüzüm nedendir aceba bu??ß
Baby belki cemre cok hareketli iyse o yüzden kilo alamyior ola bilirmi??
Hepinizi öpüyorum...

Asumancım gördünüzmü cinsiyetlerini ???

günaydin kizlar evetttttt dün büyük gündü ve kontrolumuza gitdik,öncelikle bebeklerim :nazar: cok saglikli ve asiri derecede hareketlilermis doktorumuz dioyrki hic ikiz gibio degil gelismeleri masallah bunlarin dedi....
Cinsiyetine gelinceee teyzeleri teki kiz o kesin ama ikinci bebegim göstermedi kendini oda insallah bugün göstercek cünkü bugün 4 boyutlu ultrasona gircez......
benim ellim ve bacaklarim felaket cekilde sisme yapti icin dün cok SIKI bi corap yazdi doktor bana bacak ölcüsü alinip ona göre dikilcekmis ama sol kolum cok fena aciyor,magnesium eksikli var dedi ve günde 4 tane magnesium hapi almaliyim...
Hepinizi öpüyorum bugünki gelöismelerden haberdar edecem sizlerii....

günaydin kizlar evetttttt dün büyük gündü ve kontrolumuza gitdik,öncelikle bebeklerim :nazar: cok saglikli ve asiri derecede hareketlilermis doktorumuz dioyrki hic ikiz gibio degil gelismeleri masallah bunlarin dedi....
Cinsiyetine gelinceee teyzeleri teki kiz o kesin ama ikinci bebegim göstermedi kendini oda insallah bugün göstercek cünkü bugün 4 boyutlu ultrasona gircez......
benim ellim ve bacaklarim felaket cekilde sisme yapti icin dün cok SIKI bi corap yazdi doktor bana bacak ölcüsü alinip ona göre dikilcekmis ama sol kolum cok fena aciyor,magnesium eksikli var dedi ve günde 4 tane magnesium hapi almaliyim...

cnm çok sevindim biri kızmıymış ayyy süper hayırlı olsun cnm ben kız çocuklarını çok severim...cnm benimde ellerim şişiyo yüzümde şişiyo ayaklarım da şişiyo ama ben kilo almadım hiç hatta 3 kilo verdim bulantılar felan beni mah vetmişti şimdi kendimi zorluyorum yemek için hiç cnm bişi istemiyo zorla yiyorum valla sen nasılsın harket lenme felan varmı :nazar:bebiş lerde yemekle aran nasıl kilo aldın mı....:CüvCüv:

canım benim hadi bakalım kızçen hayırlı uğurlu olsun hihoyyyt bakalım ikincisi neymiş valla bende pek merak içindeyim... önemli olan öncelikle sağlıklı olmaları tabiiki ama insan yinede merak ediyor işte... haberlerini bekliyorum tatlım görüşmek üzere:dance:

selam kizlar harika gecti ultrasonumuz bebklerim cok saglikliymis herseyler cok normalmi
Bi kizim bide oglum oluyor....

X