malesef hepimiz yaşıyoruz bu durumu. o yüzden ben asla evli ve çocuğu olmayan birine sormam kim bilir içinde ne fırtınalar kopuyordur.Onlar terbiyesiz inan. Ben zaten eşimle 8 senedir birlikteyim ve nerdeyse 2 sene olacak Haziran'da . Yasimda zaten küçük değil niye erteleyiyim ki mutlu bir evlilikte o insanlar vicdansız ve manevi olarak zayıf insanlar bilinçli şekilde yaralamaya calsiiyorlar
Kesinlikle. Hayatımın hiçbir döneminde sormadım, sormam da . Rabbim de bizi böyle siniyor demekkimalesef hepimiz yaşıyoruz bu durumu. o yüzden ben asla evli ve çocuğu olmayan birine sormam kim bilir içinde ne fırtınalar kopuyordur.
Aynen vallaAllah razı olsun can kuzum rabbim hepimize nasip etsin hepimize ben sadece kendime dua etmiyorum,bizim ne hissettigimizi biz biliyoruz hiç kimse değil
Doktorum sana şuan ki şartlarla sorun şu diyemem sorun vardır tabi tıp şuan onu bulamıyor diyor sebepsiz infertilite için. Bende 28 yaşındayım. Sen bu ay mı başladın tedaviye?ya işte bende böyleyim arkadaşım gittik eşim sperm verdi gayet iyi çok şükür sorun yok. benim de yani öyle aman aman bi sorunum yok tiroidim bi tık yüksek. onun dışında yok sorun. bu da ayrı bir zor. bi sürü doktora gittim sorun yok git doğal yollardan dene deyip gönderdiler hep. yaşında fazla değil dediler (28) ama yok yani yok olmuyor. tek sebep stres mi yani . bana çok anlamlı gelmiyor bu stres olayı. offf hiç bir şey anlamlı gelmiyor artık da aman öyle işte çenem düştü benim bu akşam.
Bizim insanımız tuhaf ve kötü ben bunu biliyorum kardeşimAynen vallakuzenim bebeginin resmini atmis sen nie bekliyosun yapsana diyo bana ya arkadas bi insanin yatak odasina girmeyin sizene ya varsayinki gercekten yapmiyorum misal valla insani onlar bunaltiyo bu zamnda herkes dedigin gibi bilincli yaralama pesinde 1 bucuk yillik ewliyim bende 5 ay korundum 1 yildir deniyorum ama degerlerm yuksekmis kilom vardi bilincsiz bir yilim gitti smdi degerleri normale dondurdum kiloda 56 olfu bakalim artik
offf nerde şu sorun söyleseler çaresini bulmaya çalışırız en azından. benim neyim kolay oldu ki bu kolay olsun buna da şükür :) bu zamana kadar hep doğal yollar denedim kendi kendime kürler denedim. ilk defa bu ay klomen ve iğne kullandım canımDoktorum sana şuan ki şartlarla sorun şu diyemem sorun vardır tabi tıp şuan onu bulamıyor diyor sebepsiz infertilite için. Bende 28 yaşındayım. Sen bu ay mı başladın tedaviye?
Kuzum inan onlardan biri de benim ve hep derim benim neyim kolay oldu ki diye ...sabırla hepofff nerde şu sorun söyleseler çaresini bulmaya çalışırız en azından. benim neyim kolay oldu ki bu kolay olsun buna da şükür :) bu zamana kadar hep doğal yollar denedim kendi kendime kürler denedim. ilk defa bu ay klomen ve iğne kullandım canım
Ahhh rabbim biliyo ya o günleri9ozom ve M Mevsim hep bahar gelin bi sarılalım ya kıyamam size ne çok doluyuz ah ahhh en iyi biz anlarız birbirimizi olacak kızlar olacakbir gün bizimde olacak bebişlerimiz popolarınız ısırcaz onların :)
Sabırla bekliycez canımofff nerde şu sorun söyleseler çaresini bulmaya çalışırız en azından. benim neyim kolay oldu ki bu kolay olsun buna da şükür :) bu zamana kadar hep doğal yollar denedim kendi kendime kürler denedim. ilk defa bu ay klomen ve iğne kullandım canım
Devlette asilama ücretsiz canim ama ilaclari sen aliyosun tabi. Benim 350 tl tuttu bide omega 3 le folik asit istedi doktor 115 tl de ona verdikBende 2 senelik evliyim . Pcos um.
İlk günden beri korunmadık , sonra eşimde ileri hareket ve morfolojide sıkıntı olduğunu öğrendik . Özelde olsun biran önce kavusalım kafası ile başvuru yaptık aşılama ile kesinlikle olur diye düşündü ama nasip olmadi , sonra tüp bebek denedik onda da kimyasal gebelik yaşadım .
Şimdi bu ay itibari ile devlette baştan başlamaya karar verdik devletin labaratuvarlari bizim gittiğimiz hastaneye göre çok çok daha iyi imiş ,hep bu süreçte de duymuştum, bu süreç zarfında eşim keçiboynuzu pekmezi ve başka şeyler şeyler bu içti ve şükürler olsun düzelmiş değerleri ,bende adetimle muayane oldum hormon ve yumurtaliklarimdan çok şükür hepsi normal çıktı
Ama 2 sene beklemissiniz vs dedi , DNA kromozom testi istedi birde hsg istedi (daha önce ki dr.m a kendim hsg yi önerdigimde ücretli olduğu halde hayır gerek yok dedi normalmiş diye )
şuan doktorum famera verdi günde 2 tane , 5.gün boyunca kullanmam gerektiğini ve adetin 12.günü muayane için gitmem gerektiğini söyledi.
İnşallah herşey güzel geçer ve hayırlı şekilde bu 2 senelik sabrın sonunda bende yavruma kavusurum. İnanın bende çok çektim bu süreçte maddi ,manevi , psikolojik olarak en çok tüp bebek sürecinde14 yumurtamin 11 i dolu çıktı ama.esimin spermleri nin döllemeye yetmediğini dediler .
Şimdi devlette famera kullandirip sizce bana çatlatma iğnesi mi verilecek gerçi 1 gün sonra doktorumla konusucam ,buarada devlette aşılama ücretsiz mıdır ? Bileniniz var mı ?
Buarada inanın benim gibi bu yolda olan sizlere canı gönülden dua ediyorum her zaman ,bizi ancak biz anlarız Allah biliyor ya .
İnan bunu bilerek yazdım kuzum1HANIM
Sarilalim9ozom ve M Mevsim hep bahar gelin bi sarılalım ya kıyamam size ne çok doluyuz ah ahhh en iyi biz anlarız birbirimizi olacak kızlar olacakbir gün bizimde olacak bebişlerimiz popolarınız ısırcaz onların :)
Olsun kuzum ozellere verdiğimiz para 2 senedir muayane ücretleri aşılama + tüp bebek ilaçlar vs derken 30 bin var yani . Çok güzel miş . Şuan bekliyor musun hamile misinDevlette asilama ücretsiz canim ama ilaclari sen aliyosun tabi. Benim 350 tl tuttu bide omega 3 le folik asit istedi doktor 115 tl de ona verdik
Ben cuma gunu aşılama oldum beklemedeyim şuanOlsun kuzum ozellere verdiğimiz para 2 senedir muayane ücretleri aşılama + tüp bebek ilaçlar vs derken 30 bin var yani . Çok güzel miş . Şuan bekliyor musun hamile misin
İnşallah hamilesinizdir ,Ben cuma gunu aşılama oldum beklemedeyim şuan
Tatlim asilama nasil oluyo bilgilendirir misin birazcikBen cuma gunu aşılama oldum beklemedeyim şuan
Amin insallah Rabbim isteyen herkese nasip etsinİnşallah hamilesinizdir ,
Canım ben anlamadım bu işi iğneden 14 , 16 gün sonra testte belli olur Senin döngü neden öyle uzun pko mu var sende . Benim mesela iğneden sonda 14. Gün bat oluyor
Canım Ümit Hastanesi doktorum da Seda Deniz Işıklar
Canım iğnem erken başladı adetinin 3 günü başladım 7 gün kullandım sonra 11ci gün çatlama iğnesi oldum o yüzden öğleCanım ben anlamadım bu işi iğneden 14 , 16 gün sonra testte belli olur Senin döngü neden öyle uzun pko mu var sende . Benim mesela iğneden sonda 14. Gün bat oluyor
Canım Ümit Hastanesi doktorum da Seda Deniz Işıklar
İlk once adetin 3. veya 2. günü gittik hastaneye muayene oldum sonra fostimon75 igne ve catlatma ignesi aldirdi hemsire her aksam fostimon 75 i vurdum karindan iki gunde bir kontrol ve yumurta takibi oldu ben toplam sekiz tane kullanmisim yumurta 18 mm olunca o aksam catlatma ignesini vurdum 36 saat sonrada asilama oldum esim sperm verdi iki uc saat sonrada bana enjekte ettiler bu sekilde biraz karisik anlattim ama aklina takilan bisey varsa sorabilirsin canımTatlim asilama nasil oluyo bilgilendirir misin birazcik
Yok yok cok guzel anlattin canim.pko faln varmi sende insaAllah hamile kalirsin canim benimİlk once adetin 3. veya 2. günü gittik hastaneye muayene oldum sonra fostimon75 igne ve catlatma ignesi aldirdi hemsire her aksam fostimon 75 i vurdum karindan iki gunde bir kontrol ve yumurta takibi oldu ben toplam sekiz tane kullanmisim yumurta 18 mm olunca o aksam catlatma ignesini vurdum 36 saat sonrada asilama oldum esim sperm verdi iki uc saat sonrada bana enjekte ettiler bu sekilde biraz karisik anlattim ama aklina takilan bisey varsa sorabilirsin canım