- 23 Haziran 2014
- 1.304
- 2.307
- 88
- Konu Sahibi cesurkiz39
-
Evet buna katılıyorum ben geceleri Kabe'nin mescitlerinde bile usudum iyi ki salimi goturmusum.hele ki insan bazen uyuyakaliyor klimalar çok güçlü şal olmadan mümkün değil durulmuyor...Ben martta gitmistim, aksamlari epey serin oluyordu, subatta gidecegine gore o da usur diye dusunuyorum, mutlaka bi şal ya da yelek vs alsin yanina.
Allah nasip ederse annen umreye gitcek aranızda gidenler yada bilgisi varsa uçak yolculuğu nasıl olur yanına ne gibi eşya alabilir kıyafet gibi tel ile nasıl iletişim kurabiliriz bunları merak ediyorum
tşk ederim annemin kullandığı ilaç yok yaşlıfa değil 64 doğumlu bilgi için tşkıslak mendil, parfüm,kokulu sabun gibi şeyler ihramlıyken, yani yalnızca umre yaparken yasak.en fazla 2-3 kere umre yapar. o zaman yanında taşımazsa sorun olmaz. onun haricinde zamanını devamlı mescidlerde geçirir. ıslak mendil götürdüm ben. çünkü odada devamlı lazım oluyor. yeter ki ihramlı olduğu zaman kullanmayacağını unutmasın.
arkadaşlar söylemiş, tel kartı ordan alır. telefonunu yanında götürsün. ama tavsiyem değerli eşyasını, parasını, telefonunu muhakkak uçakta el valizinde, ya da el çantasında tutsun.çünkü havaalanında bagajlarda hırsızlık olabiliyor.
ortapedik terlik alsın. ayakkabıya hiç gerek yok. otel odasında ve odada tuvalette giymek için iki çift terlik daha götürsün.
eğer üç günde bir çamaşır yıkar asarım diyorsa az çamaşır götürsün ama benim tavsiyem her gün için özellikle iç çamaşır alsın. yıkamakla uğraşmak istemiyor insan.
rahat kıyafetler ve abaye iyi olur. giyer çıkar.
yaşlıysa öğlen sıcağında çıkmasın. güneş vurur.
devamlı yanında su bulundursun.
Her yer de klimalı. dışarısı sıcak, iç kısımlar, cami serin olabiliyor. yazlık kıyafetlerin yanına bir tane de ince hırka ya da yelek alsın.
Bir de, seyahat hali, yorgunluk. insanlar gergin olabiliyor. odalarda sorun olabiliyor. hemen sinirlenmesin, dua etsin içinden. insanlara da aynı şeyi tavsiye etsin. orda her sevap ve her günah kaç katına karşılık geliyor.
Allah şimdiden kabul etsin.
Ben martta gitmistim, aksamlari epey serin oluyordu, subatta gidecegine gore o da usur diye dusunuyorum, mutlaka bi şal ya da yelek vs alsin yanina.
ben umreye gittim çoök şükür.Allah nasip ederse annen umreye gitcek aranızda gidenler yada bilgisi varsa uçak yolculuğu nasıl olur yanına ne gibi eşya alabilir kıyafet gibi tel ile nasıl iletişim kurabiliriz bunları merak ediyorum
ben umreye gittim çoök şükür.
en zorunlu olanlar
güneş gözlüğü
kullandığı ilaçlar varsa alsın
ayrıca ağrı kesici grip hapı yara bandı alın lazım olmayan şeyler lazım oluverir
sallama çay götürsün otel odasında ketil oluyo tavaftan gelince bi çay süper oluor. oranın çaylarını hiç içemedim
bol iç çamaşırı
deterjan çamaşır yıkamak için
tavaf patiği mutlaka. erkekler ihramlıyken giyemeiyor ama kadınlar hep özgür
rahat terlik
ayakkabı giyilmiyor
biz ordan arap hattı aldık
birde leblebi fındık tarzı kuruyemiş götürün dışarı çıktığınızda çantanızda bi avuç bulunsun açlık bastrımaya iyi oluor
dipnot orda normal olarak sölediğiniz şeyler dua yerine geçior mesela şu olsa ne güzel olurdu diyince oluyor çok yaşadım çok dua edin. annenize sölermisiniz tez zamanda bebeğim olması için kabede dua etsin adım zehra.. yabancının duası kabul olurmuş. şimdiden allah kabul etsin.
Tavaaf patiği kullanmadım ince terlikler var çok sırıtmayan türden onu kullandım tavaf yaparken filan patiklerin naylon olan ya da kapalı olanlar çok zorluyor ayakkabıyı. Kıyafet olarak ferace tercih etsin rahat olur ince. Sırt çantası alsın küçük omuza takılan gerçi diyanet filan veriyor ama omzundan olan zorluyor sırt çantası daha iyi oluyor. Bisküvi çerez tarzı şeyler iyi oluyor oteller gayet doyurucu ama dışarıdan çok bişey yiyemiyorsun atıştırma için iyidir. Bol bol dua etsin hayırlı olsun inşallah :) Telefon işi sorun olmuyor orada hemen gidince zaten havaalanında bile görevliler satar oranın simkartlarından. Bir de anne ile baban ayrı ayrı alsın birbirlerinin numaralarını kaydetsinler önemli. Bin Daawood var market orada her tür ihtiyaçlarını giderebilirler kabede zemzem tower ın yanındaki binadaydı Medinede'de 16 kapının çıkışının orada. Başka market yok zaten öle. Bir de annenize söyleyin akıllarında bulunsun zemzem getirirken ince bu damacanalar var 10 kiloluk hani marketteki su şişleri gibi olan sakın ona koydurmasınlar beyaz kalın olan şişelere koysunlar biz dönüşte pek çok kişinin şişesi patlamıştı zaten tek şişe hakkınız oluyor.
Medine'de otellerin hemen icinde satılıyor hatlar canım 10 riyal20 riyallık hatlar oluyor içine Kontör de yüklenebiliyor. Bolca çamaşır koymasını tavsiye ederim çünkü öyle sıcak ki oralar terden suya Dönüyor insan. Ben tek bi ferace götürmüştüm bir tane de ordan almıştım. Cüz Cüz sarılan Kur'anlar var onlardan götürmesi tavsiye ederim tüm Kuran'ı taşımak bayaa zor oluyor çünkü bide küçük yasinlerden. Aklıma gelenler bu kadarAllah nasip ederse annen umreye gitcek aranızda gidenler yada bilgisi varsa uçak yolculuğu nasıl olur yanına ne gibi eşya alabilir kıyafet gibi tel ile nasıl iletişim kurabiliriz bunları merak ediyorum
Feraceler bildiğim kadariyla en dusugu 80 civarında basliyor 300 400 tl ye bile var. Yerine gore degisiyor aslindahepinize tek tek tşk ederim ferace dediğini bu elbiseler mi
Eki Görüntüle 1323545 Eki Görüntüle 1323546
nerelrde ne kadara satılıyor
normalde kullanir ama ihrama girdiginde haramdir, kullanirsa sknti olur, onun disinda bsy olmaz..islak mendil ve kokulu seyler yasakmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?