umre yolculuğu

Ben martta gitmistim, aksamlari epey serin oluyordu, subatta gidecegine gore o da usur diye dusunuyorum, mutlaka bi şal ya da yelek vs alsin yanina.
Evet buna katılıyorum ben geceleri Kabe'nin mescitlerinde bile usudum iyi ki salimi goturmusum.hele ki insan bazen uyuyakaliyor klimalar çok güçlü şal olmadan mümkün değil durulmuyor...

Annen bi kac ferace mutlaka gitmeden önce alsin. Orda belki hemen alisveris yapamiyabilir. Aksama kadar baya terliyor insan orda. Bir de saglam bi spor ayakkabi ve terlik alsin yanina. Kiyafet olarak fazla biseye dikkat etmesi gerekmiyo. Giydigi elbise onun ihrami olacak ama kokulu seyler ihramda yasak oldugu icin onlara dikkat etmesi gerekiyo. Hatti ordan alir. Ama zaten telefonlasmaya gerek kalmiyor. Dünyalik isler en sona kaliyo orda. Kendimi bi an orda hissetti.
Allah simdiden kabul etsin.

Ha bir de kabeyi ilk gördügünde edecegi duayi iyi düsünsün. Ettigi dua mutlaka kabul olacaktir

Rahat bir terlik, klimalardan korunmak için kalın bir şal, tavaf ederken sıcaktan korunmak icin ıslatip başina koyabilecegi kucuk bi havlu, mescitlerde aciktigi zaman atistirabilecegi kuruyemis ve biskuvi, telefonunu ve parasini koyabilecegi kucuk cep cuzdani, ferace denilen kiyafet, bone ve yazma, esarp goturmesine gerek yok surekli pamuklu yazma kullanir rahatlik acisindan, tavaf patigi (hac malzemesi satan yerlerde satiliyor ve say sirasinda cok ise yariyor), kucuk, yumusak ve hafif bir canta suyunu ayakkabisini vs. koymak icin ama sakin el cantasi olmasin sirta ya da omza capraz takilan bir canta olsun, bol bol ic camasiri ama yine de ne olur ne olmaz diye biraz elde yikama deterjani, ip ve birkac mandal, bol bol pamuklu corap (ayakkabisiz dolasacagi icin gunluk degistirmesi gerekir), pecete ve islak mendil. Aklima gelenler bunlar. Ben cok sukur yasamadim ama hirsizlik olaylari maalesef oluyor. Biz paramizi kucuk telefon kilifina koyup lastikle ic camasirimiza baglayip gogsumuze koymustuk ve bunu tavsiye ettigimiz herkes cok memnun kaldi bu taktikten telefon hatti burda pahali oraya gidince havaalanindan ucuza alir. Para birimini ve turk parasi karsiligini iyi ogretin cunku oradaki esnaf surekli kandirma pesinde.

Allah nasip ederse annen umreye gitcek aranızda gidenler yada bilgisi varsa uçak yolculuğu nasıl olur yanına ne gibi eşya alabilir kıyafet gibi tel ile nasıl iletişim kurabiliriz bunları merak ediyorum

Allah kabul etsin ,yolu açık olsun annenizin.burada kullandığı tlfn hattı pahalıya çıkıyor.hem size hem annenize yazıyor.orada sokaklarda bile seyyar satıcılarda konturlu tlfn hatları var .gittiği şirketin görevlileri yardımcı oluyor o konuda.burada ferace dediğimiz kıyafetler çok rahat.altına da siyah rahat bir kesim penye kumaştan pantolon tarzı birşey giyerse rahat eder.ortopedik rahat bir ayakkabı ve terlik.seccade ,kullandığı ilaçları .Mescidlerin içi klimalardan dolayı biraz serin olduğu için ben yanımda şal gibi bir şey almıştım,faydası olmuştu. iğne iplik,küçük bir makas.aklıma gelenler bunlar.

tşk ederim annemin kullandığı ilaç yok yaşlıfa değil 64 doğumlu bilgi için tşk

Bende gecen sene subatta gittim.. ozellikle medine serin oliyuo sabah ve aksamlari.
Yanina panco gbi hirka gibi seyler almayi ihmal etmesin..

Allah nasip ederse annen umreye gitcek aranızda gidenler yada bilgisi varsa uçak yolculuğu nasıl olur yanına ne gibi eşya alabilir kıyafet gibi tel ile nasıl iletişim kurabiliriz bunları merak ediyorum
ben umreye gittim çoök şükür.
en zorunlu olanlar
güneş gözlüğü
kullandığı ilaçlar varsa alsın
ayrıca ağrı kesici grip hapı yara bandı alın lazım olmayan şeyler lazım oluverir
sallama çay götürsün otel odasında ketil oluyo tavaftan gelince bi çay süper oluor. oranın çaylarını hiç içemedim
bol iç çamaşırı
deterjan çamaşır yıkamak için
tavaf patiği mutlaka. erkekler ihramlıyken giyemeiyor ama kadınlar hep özgür
rahat terlik
ayakkabı giyilmiyor
biz ordan arap hattı aldık
birde leblebi fındık tarzı kuruyemiş götürün dışarı çıktığınızda çantanızda bi avuç bulunsun açlık bastrımaya iyi oluor

dipnot orda normal olarak sölediğiniz şeyler dua yerine geçior mesela şu olsa ne güzel olurdu diyince oluyor çok yaşadım çok dua edin. annenize sölermisiniz tez zamanda bebeğim olması için kabede dua etsin adım zehra.. yabancının duası kabul olurmuş. şimdiden allah kabul etsin.

tşk ederim inş sağlıkla bebeğinizi kucağınııza alırsınız

Tavaaf patiği kullanmadım ince terlikler var çok sırıtmayan türden onu kullandım tavaf yaparken filan patiklerin naylon olan ya da kapalı olanlar çok zorluyor ayakkabıyı. Kıyafet olarak ferace tercih etsin rahat olur ince. Sırt çantası alsın küçük omuza takılan gerçi diyanet filan veriyor ama omzundan olan zorluyor sırt çantası daha iyi oluyor. Bisküvi çerez tarzı şeyler iyi oluyor oteller gayet doyurucu ama dışarıdan çok bişey yiyemiyorsun atıştırma için iyidir. Bol bol dua etsin hayırlı olsun inşallah :) Telefon işi sorun olmuyor orada hemen gidince zaten havaalanında bile görevliler satar oranın simkartlarından. Bir de anne ile baban ayrı ayrı alsın birbirlerinin numaralarını kaydetsinler önemli. Bin Daawood var market orada her tür ihtiyaçlarını giderebilirler kabede zemzem tower ın yanındaki binadaydı Medinede'de 16 kapının çıkışının orada. Başka market yok zaten öle. Bir de annenize söyleyin akıllarında bulunsun zemzem getirirken ince bu damacanalar var 10 kiloluk hani marketteki su şişleri gibi olan sakın ona koydurmasınlar beyaz kalın olan şişelere koysunlar biz dönüşte pek çok kişinin şişesi patlamıştı zaten tek şişe hakkınız oluyor.

bilgi için tşk annem kendi gitce babam gitmiyor

Medine'de otellerin hemen icinde satılıyor hatlar canım 10 riyal20 riyallık hatlar oluyor içine Kontör de yüklenebiliyor. Bolca çamaşır koymasını tavsiye ederim çünkü öyle sıcak ki oralar terden suya Dönüyor insan. Ben tek bi ferace götürmüştüm bir tane de ordan almıştım. Cüz Cüz sarılan Kur'anlar var onlardan götürmesi tavsiye ederim tüm Kuran'ı taşımak bayaa zor oluyor çünkü bide küçük yasinlerden. Aklıma gelenler bu kadar

Allah kabul etsin bende cok istiyorum gitmeyi.. Anneniz bizim icinde o mubarek topraklarda dua etsin lutfen

Fermuarli ferace daha rahat olur dugmeli hem ac kapa onla ugrasmaz hemde oralarda dugme kopma riski olmaz digeriyle

fazla bi kiyafete luzum yok, zaten ferace filan giyecektir?
ic camasiri, dis fircasi, sampuan vs temel esyalarini alir zaten.. gunes kremi ve gozluk mutlaka olsun..
telefon hattini ordan aliyorlar.. basit eski bi telefon goturse daha iyi olur..
su ipli sirt cantalari var ya, hani takinca buzusup agzi kapaniyo, onlardan alsa super olur, hem cok rahat, hem icine su terlik seccade vs koyuluyo.. diger cantalar basa bela olur, tasimasi zor olur, sirt cantasi o yuzden idealdir..
Kur'ân-ı Kerim'ini, Cevşenini gotursun..
bi de parasini telefonunu koymak icin, boyuna asilan cuzdanlardan alsa cok iyi olur, daha guvenli
bi de kolay giyilip cikan, rahat yumusak bi babet goturse cok iyi olur.. bez ayakkabi bile olur..
Rabbim kabul etsin..

bi de feracenin altina eski bluzler, rahat penye esofmanlar giyilebilir, ozel ust bas yuk etmesin hic.. yalniz altina giydigi seyin pacalari bol olmasin, disarlarda abdest alirken cok zorluk gecer, toplanmaz, yerlere surunur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…