Olayı yorumlar mısınız

Merhaba soru sahibi, benim 4 tane teyzem var hepsinin yeri ayrı annelik yaptılar bana. Onlardan biri böyle bir durumda olsa ki Allah korusun tiyatrosu falan yere batsın. Ha bazı insanlar sogukkanlı oluyor sizin gibi tiyatroya gitmis olabilirsiniz ben daha duygusalım mesela bu durumdayken gitmem ama gitseniz dahi paylaşım yapmanız gerçekten hoş olmamış

Boşuna yazıyoruz, okumuyor bile muhtemelen. Beğenmedi yorumları çekti gitti.

Realistlik böyle bir şey değil, duygusuzluk bu biraz. Kendine göre teyze olan kişinin annesine göre kardeş olduğunu algılayamıyor.

Ben de tam olarak bunu düşündüm ve çok şaşırdım o kısmı okurken.
Yaşı doğruysa 43 yaşında konu sahibi. Bu da ayrı şaşırttı.

Üyelik iptali gelir bence yakında.

Eşimin dayısı rahatsız benim hastanede yatıyor lösemi. Telefon konuşmalarımıza falan da aşırı dikkat ediyoruz. bu süreçte bir şey paylaşmıyorum ki sosyal medyayı çok aktif kullanıyorum. Bambaşka bir ülkede yaşıyorum bu arada. Türkiye’deyken de sürekli hastanedeydik neredeyse her gün gittik çocuklarla ilgilendik falan. Üzgünüm ama teyze çok yakın. Gerçekten bir gün sonra ölebilir belki aylar sürecek bizim durumda aylar sürdü mesela. Hayatı durdurduk mu hayır hala eğleniyoruz. Story atmak istediğimde ki işle ilgili bir kutlamada storyimi bütün aileye gizledim. Canla uğraşmak bambaşka bir psikoloji. Ötesi berisi de yok. Kırılmakta da haklılar bence. Siz bu noktadan sonra üste çıkmaya çalışmayıp Story atmayacaksınız. Ya da gizleyin. Yanlarında olun. Çok üzgünüm ama helva sizin evde kavrulmazsa tadı lezzetli gelir. Anneniz aynı durumda olsaydı sizde aynınhissi hissederdiniz eminim. Empati yapmak gerekiyor böyle durumlarda.

Simdi söyle ben olsam ben de giderdim tiyatroya foto da atardım ama paylasacaksam akrabalardan gizlerdim öyle paylasırdım. Çünkü eleştireceklerini biliyorum akrabalarımın.
Tamda bu yorumu yapacaktım bende giderdim ve storylerimi gizlerdim. Akrabalar biraz şey oluyorlar. Yani Allah korsun anneniz o durumda olsa ve yerinizde kuzenleriniz olsa ne düşünürsünüz. Konu akraba olunca herşeyini gizli yapmalısın. İşin açığı ben bu kafadayım. Bir de akrabalığlık ilişkilerinde kimin neye takılacağı ve söz konusu olacağı hiç belli oluyor o yüzdende bile gizlerim

tiyatroya kültürel bir faaliyet değil de elalem görsün sosyalliğimi mantığıyla gidip bunu da paylaşmışsın. Onlar da anneleri yoğun bakımdayken elalemin storysinin derdine düşmüş. Al birini vur ötekine

Merhaba soru sahibi, benim 4 tane teyzem var hepsinin yeri ayrı annelik yaptılar bana. Onlardan biri böyle bir durumda olsa ki Allah korusun tiyatrosu falan yere batsın. Ha bazı insanlar sogukkanlı oluyor sizin gibi tiyatroya gitmis olabilirsiniz ben daha duygusalım mesela bu durumdayken gitmem ama gitseniz dahi paylaşım yapmanız gerçekten hoş olmamış
Her türlü yanlarında olmuş zaten,Kadın sanki bara falan gitmiş,tiyatro sosyal hayatın içinde bir durum..akraba hastayken gitme ayıp olur,hastanedeyken gitme ayıp olur, yeni öldü dur hele 40'ı çıksın, dur biraz zaman geçsin yeni 40'ı çıktı,dur 1 sene geçsin....kadın altüst eşiyle bi tiyatroya gitmiş ne var bunda..çocukları anneleri hastanedeyken yaşadıkları belirsizlikten bunalmışlar ,konu sahibine gereksiz tavır yapıyorlar..konu sahibi bu tavırları hiç takmasın bence...

Merhaba. Teyzem kanser hastası yıllardır son 2 aydır çok ağırlaştı kanser her yerini sarmış. Son bir aydır da yoğun bakımda entübe durumda. Ben bu süreçte kuzenlerimin yanında olmaya çalıştım. Hastane ziyaretlerimi yaptım. Elimizden geldiği kadarıyla yardımımızı esirgemedik eşimle birlikte.

Durum şu ki. Benim biletini aylar öncesinden aldığım pahalı bir tiyatro oyunu vardı.( biletlerin yanmasını göze alamadım 5 bin lira verdim.) Ben geçen hafta eşimle o oyuna gittim. İnstagram da post paylaştım. Eşimle bir kaç foto oyundan foto kahve içerken falan işte bilirsiniz klasik.

Bunun üzerine kuzenlerim bana küsmüşler arkamdan demediğini bırakmamışlar işin kötüsü annem de bana tavır yapıyor. Şu an sülaleden aforoz edildim gibi bi şey.

Yahu teyzem 1 aydı yoğun bakımda belki daha aylarca orda kalacak ya da yarın vefat edecek bunu Allah bilir. Ben de herkes kadar üzgünüm. İşin açığı yaptığım etkinlikten zevk bile alamadım. İnsanların bana haksızlık yaptığını düşünüyorum. Biz can derdindeyiz kasap et derdinde ye getirdiler.

Hepimiz ölücez. Kim hayatını aylarca askıya alabilir ki teyzesi ölüm döşeğinde diye. Ya da gitmem değil de paylaşım yapmam mı sorun oldu onu da çözemedim.

Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor. Siz böyle bir durumda ne düşünürdünüz napardınız samimi düşünceleri merak ediyorum
Teyzenizle yakinliginiz nedir bilmiyorum ama benim kızım Allah korusun kardeşimin böyle bir durumunda Instagram'da post üstüne post paylaşsa ben de tepki gösteririm.
Sessiz sedasız gidip gelseydiniz keşke. Gitmenize değil paylaşım yapmanıza bozulmuslardir. Yoksa tabiki de hayat devam ediyor. İnsanlar en yakınları vefat ediyor, 1 hafta sonra ise gidiyor. Ancak teyzenin belli ki son günleri, paylaşım çok hoş olmamış bana göre.

Her türlü yanlarında olmuş zaten,Kadın sanki bara falan gitmiş,tiyatro sosyal hayatın içinde bir durum..akraba hastayken gitme ayıp olur,hastanedeyken gitme ayıp olur, yeni öldü dur hele 40'ı çıksın, dur biraz zaman geçsin yeni 40'ı çıktı,dur 1 sene geçsin....kadın altüst eşiyle bi tiyatroya gitmiş ne var bunda..çocukları anneleri hastanedeyken yaşadıkları belirsizlikten bunalmışlar ,konu sahibine gereksiz tavır yapıyorlar..konu sahibi bu tavırları hiç takmasın bence...
Yorumumda da ifade ettiğim gibi herkesin problemle başa cıkması farklıdır. Soru sahibi de gidebilir onun tercihi ama fotoğraf paylaşmak ne bileyim bana anlamsız geliyor. Yani paylaşmasa hiçbir şey kaybetmez.

Tamda bu yorumu yapacaktım bende giderdim ve storylerimi gizlerdim. Akrabalar biraz şey oluyorlar. Yani Allah korsun anneniz o durumda olsa ve yerinizde kuzenleriniz olsa ne düşünürsünüz. Konu akraba olunca herşeyini gizli yapmalısın. İşin açığı ben bu kafadayım. Bir de akrabalığlık ilişkilerinde kimin neye takılacağı ve söz konusu olacağı hiç belli oluyor o yüzdende bile gizlerim
Evet görmemeleri daha iyi olur yoksa gidilebilir bence , herkesin kafa dağıtmaya ihtiyacı var. Teyzemin eşini tanımam etmem mesela ama ağır bir hastalık durumu oldu o zaman da hep gizledim hikayelerimi. İnsanlar hassas oluyor hastalık gibi durumlarda.

Ben tatile yada ilginç bı yere gitmediysem onun dışında foto falan paylaşmam.tabiki hayat devam ediyor ama paylaşmanız bence de hoş olmamış.

tiyatroya kültürel bir faaliyet değil de elalem görsün sosyalliğimi mantığıyla gidip bunu da paylaşmışsın. Onlar da anneleri yoğun bakımdayken elalemin storysinin derdine düşmüş. Al birini vur ötekine
Kültürel faaliyet olarak gidilen gerçek tiyatroların biletleri 150-200 lira falan. 5000 liradan satılan oyun ünlü birinin oyunu ya da stand up’ıdır. Ona da zaten bakın ben kimin oyununa gittim diye şov yapacak olanlar veriyor parayı genelde.

Ben şu kısmı anlamadım : ''İşin açığı yaptığım etkinlikten zevk bile alamadım''
Zevk bile almadığınız bir eylemi paylaşmaktaki amacınız neydi peki ?
Herkesin görmesini sağlamaktı.bu iş öyle bı hal aldı ki sosyal medyada birilerine göstermeden nefes almak bile haram geliyor bazılarına.

Merhaba. Teyzem kanser hastası yıllardır son 2 aydır çok ağırlaştı kanser her yerini sarmış. Son bir aydır da yoğun bakımda entübe durumda. Ben bu süreçte kuzenlerimin yanında olmaya çalıştım. Hastane ziyaretlerimi yaptım. Elimizden geldiği kadarıyla yardımımızı esirgemedik eşimle birlikte.

Durum şu ki. Benim biletini aylar öncesinden aldığım pahalı bir tiyatro oyunu vardı.( biletlerin yanmasını göze alamadım 5 bin lira verdim.) Ben geçen hafta eşimle o oyuna gittim. İnstagram da post paylaştım. Eşimle bir kaç foto oyundan foto kahve içerken falan işte bilirsiniz klasik.

Bunun üzerine kuzenlerim bana küsmüşler arkamdan demediğini bırakmamışlar işin kötüsü annem de bana tavır yapıyor. Şu an sülaleden aforoz edildim gibi bi şey.

Yahu teyzem 1 aydı yoğun bakımda belki daha aylarca orda kalacak ya da yarın vefat edecek bunu Allah bilir. Ben de herkes kadar üzgünüm. İşin açığı yaptığım etkinlikten zevk bile alamadım. İnsanların bana haksızlık yaptığını düşünüyorum. Biz can derdindeyiz kasap et derdinde ye getirdiler.

Hepimiz ölücez. Kim hayatını aylarca askıya alabilir ki teyzesi ölüm döşeğinde diye. Ya da gitmem değil de paylaşım yapmam mı sorun oldu onu da çözemedim.

Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor. Siz böyle bir durumda ne düşünürdünüz napardınız samimi düşünceleri merak ediyorum.

Merhaba bizde böyle bi durun iceridindeyiz kp kanser. Bu sürecte esimin kuzenleri a*kol icerken eglence sazli sozlu yaparken attilar, bi diger kisim da dügüne gidip göbek attilar babamizi unuttular. Bu biraz aile baglarina bagli. Acikcasi siz cok duygusal degilsiniz nasilsa bugün var yarin yok diyerek bi aci hissetmiyor olabilirsiniz.

Sizin ne demek istediginizi cok iyi anliyorum. Sizinde bir hayatiniz var insanlar gülecek yerde gülmeli, aglayacak yerde aglamali. Fakat aile yapilarina göre eger laf söz gelecegini biliyoduysaniz keske keyfini cikarip paylasmasaydiniz. Yada cektikleriniz telefonda hatira kalsaydi. Bu herseyi paylasma aliskanligi da ayri bi konu. Bazi seyler özel kalsin bi anisi olsun mesela.. neyse

Sonuc olarak farz edin orda yatan teyzeniz degil anneniz ve kendinizi simdi kuzenlerinizin yerine koyun. Aile kavramina göre bu konular sekil alir veyatta nekadar hasta yataginda olan kisiyi nekadar sevdiginize göre sekil alir.. bu tür seyler hassas gercekten kisi kendi yasamadan anlamak imkansiz. Herkesin bir aci günü olucak bu isler sirayla.. bugün sen baskasinin kapisini calarsin ,baska bir günde baskasi senin kapini calar.. en güzel sekilde anlatmaya calistim ama seni bikmis usanmis gördüm anlayacagini da,düsünmüyorum pek.

( herkes kendine göre hakli) rabbim hastalara sifa versin , hayirli kapilar acsin burasi icinse burasi, diger taraf icinse diger taraf icin hayirli kapi olsun 🙏🏼

Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor. Siz böyle bir durumda ne düşünürdünüz napardınız samimi düşünceleri merak ediyorum
Gidebilirsiniz, eğlenceli bir vakitte geçirebilirsiniz ama post paylaşmak,story atmak bu dönem için uygun bir davranış değil bana göre. Ben giderdim oyunumu izler kahvemi de içerdim ama atmazdım sosyal medyaya bir şey.

Anne de haklı tabi ki, kardesi can çekişiyor, kızı kocişimle tiyayro queyfi paylaşıyor. Saçmalık tamamen. Tiyatroya gittiysen de gittin konu sahibesi ona bir sey diyen yok da paylaşma işi tamamiyle abes. Ne oldu paylaşınca, herkes arkandan 5000lik oyuna gitti bilsinler mi istedin😶oyununa git, izle gel bu kadar.

Sosyal medyada paylaşmaya mı gidiyorsunuz, oyun izlemeye mi? 100 kere tiyatro izlemeye gitsem aklıma gelmez instaya koymak. Ben anlamıyorum bu yaşam tarzını. İnternette paylaşmayınca eksik mi hissediyorsunuz nasıl oluyor?

Son düzenleme:
Mahalle yanarken deli kız saçını tararmış deyimine benzemiş sizin iş

Milletin ciğeri yanarken olmamış sosyal medya olmazsa olmazlarınızdan mı

Back
X