Olayı yorumlar mısınız

Gidebilirsiniz tabi, ama paylaşmanız hoş olmamış. Kuzenleriniz de kırılabilir ama bu kadar abartılmasına gerek yokmuş.

Merhaba. Teyzem kanser hastası yıllardır son 2 aydır çok ağırlaştı kanser her yerini sarmış. Son bir aydır da yoğun bakımda entübe durumda. Ben bu süreçte kuzenlerimin yanında olmaya çalıştım. Hastane ziyaretlerimi yaptım. Elimizden geldiği kadarıyla yardımımızı esirgemedik eşimle birlikte.

Durum şu ki. Benim biletini aylar öncesinden aldığım pahalı bir tiyatro oyunu vardı.( biletlerin yanmasını göze alamadım 5 bin lira verdim.) Ben geçen hafta eşimle o oyuna gittim. İnstagram da post paylaştım. Eşimle bir kaç foto oyundan foto kahve içerken falan işte bilirsiniz klasik.

Bunun üzerine kuzenlerim bana küsmüşler arkamdan demediğini bırakmamışlar işin kötüsü annem de bana tavır yapıyor. Şu an sülaleden aforoz edildim gibi bi şey.

Yahu teyzem 1 aydı yoğun bakımda belki daha aylarca orda kalacak ya da yarın vefat edecek bunu Allah bilir. Ben de herkes kadar üzgünüm. İşin açığı yaptığım etkinlikten zevk bile alamadım. İnsanların bana haksızlık yaptığını düşünüyorum. Biz can derdindeyiz kasap et derdinde ye getirdiler.

Hepimiz ölücez. Kim hayatını aylarca askıya alabilir ki teyzesi ölüm döşeğinde diye. Ya da gitmem değil de paylaşım yapmam mı sorun oldu onu da çözemedim.

Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor. Siz böyle bir durumda ne düşünürdünüz napardınız samimi düşünceleri merak ediyorum
Gittiğinize birşey demiyorumda neden illa resim attiniz ?
Kime gerekiyordu?
Gayette teyzeniz yoğun bakimdayken nispet yapar gibi eğlenmişsiniz.
Gidin edin eğlenin ama sesiz kalin foto atmayin .
Insanlar bu dönem aci içinde .
Bir ayda o kadar çok zaman değil .
Çok ayip olmuş bende tavir alirdin

Merhaba. Teyzem kanser hastası yıllardır son 2 aydır çok ağırlaştı kanser her yerini sarmış. Son bir aydır da yoğun bakımda entübe durumda. Ben bu süreçte kuzenlerimin yanında olmaya çalıştım. Hastane ziyaretlerimi yaptım. Elimizden geldiği kadarıyla yardımımızı esirgemedik eşimle birlikte.

Durum şu ki. Benim biletini aylar öncesinden aldığım pahalı bir tiyatro oyunu vardı.( biletlerin yanmasını göze alamadım 5 bin lira verdim.) Ben geçen hafta eşimle o oyuna gittim. İnstagram da post paylaştım. Eşimle bir kaç foto oyundan foto kahve içerken falan işte bilirsiniz klasik.

Bunun üzerine kuzenlerim bana küsmüşler arkamdan demediğini bırakmamışlar işin kötüsü annem de bana tavır yapıyor. Şu an sülaleden aforoz edildim gibi bi şey.

Yahu teyzem 1 aydı yoğun bakımda belki daha aylarca orda kalacak ya da yarın vefat edecek bunu Allah bilir. Ben de herkes kadar üzgünüm. İşin açığı yaptığım etkinlikten zevk bile alamadım. İnsanların bana haksızlık yaptığını düşünüyorum. Biz can derdindeyiz kasap et derdinde ye getirdiler.

Hepimiz ölücez. Kim hayatını aylarca askıya alabilir ki teyzesi ölüm döşeğinde diye. Ya da gitmem değil de paylaşım yapmam mı sorun oldu onu da çözemedim.

Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor. Siz böyle bir durumda ne düşünürdünüz napardınız samimi düşünceleri merak ediyorum
Hanımlar boşuna yorum yapıp, kendinizi yormayın. Konu sahibi cevap vermeye tenezzül etmiyor.

Hayat devam ediyor konusunu abartmamak lazım
Kuzenleriniz annesini kaybediyor
Anneniz kardeşini kaybediyor
En yakınınızda ki insanların hayatı dönüşümsüz olarak değişirken bu kadar lakayıt davranmak doğu değil
Kuzenlerinizle yakınlığınızı bilemem ama anneniz şimdi bir omuz bekliyordur sizden, önceden yapılmış bir programı herkes anlayışla karşılar ama nispet yapar gibi paylaşım yapmak, herkes bir yana annenizin canını acıtır
Bir evde hasta ya da cenaze olduğunda televizyonun sesini bile açmayan insanlardık hayat devam ediyor şekline ne ara geldik bilemiyorum

Siz garipsiniz kuzenler de garip, postu sonradan da paylaşabilirdiniz yeni gitmiş gibi.Kuzenler de maşallah acılarını unutmuşlar instagrama dalmışlar , bu kadar canları yanıyorsa sosyal medyada fink atmasınlarmış.

Siz garipsiniz kuzenler de garip, postu sonradan da paylaşabilirdiniz yeni gitmiş gibi.Kuzenler de maşallah acılarını unutmuşlar instagrama dalmışlar , bu kadar canları yanıyorsa sosyal medyada fink atmasınlarmış.
Hiç hastanede hasta bakmadınız ya da yoğun bakım önünde beklemediniz değil mi?

Yapacak bir şey olmadığı ve insanlar kafalarını dağıtmak zorunda oldukları için bir şeylere sarmak, bir şeylerle ilgilenmek zorundalar. Ben babam hastanede yatarken günde 2 kitap bitiriyordum düşünmemek için. Bazıları da telefonla, sosyal medyayla kendini meşgul ediyor.

Yapacak bir şey olmadığı ve insanlar kafalarını dağıtmak zorunda oldukları için bir şeylere sarmak, bir şeylerle ilgilenmek zorundalar. Ben babam hastanede yatarken günde 2 kitap bitiriyordum düşünmemek için. Bazıları da telefonla, sosyal medyayla kendini meşgul ediyor.
Beklemedim Allahta bekletmesin zaten evet o duruma düşmediğim için anlayamıyor olabiliirm belki bilemiyorum, bana garip geliyor sadece o ne yaptı bu ne yaptı dıye gözlemek.

Ya böyle şeyleri post atmak çok mu gerekli gerçekten ya? Eşimin birkaç ay önce amcası vefat etti aynısını sülalede yapanlar oldu onlara da bozulanlar oldu. Ne gerek var gerçekten? Hayat devam ediyor tabiyki de sosyalleşmenizi anlıyorum da bunu post atmak neden? İlle de birilerine göstermeniz gerekmiyor yaptığınız her şeyi. Ben de çok saygısızca buldum, hayatınıza devam etmenizi değil ama umrumda değilsiniz der gibi post atmanızı.
Ya

Demem o ki ben mi çok realistim insanlar mı çok duygusal bakıyor. Siz böyle bir durumda ne düşünürdünüz napardınız samimi düşünceleri merak ediyor

Yaşınız kaç acaba?

insanlar sacmalami
bosver, sen duymazliktan gel küstükleri haberini.
sana ne yani teyzen ölene kadar yas mi ilan edeceksin? böyle sacma sey mi olur? benim dedem ölüm dosegindeyken torununun düğünü oldu - kimse de eleştirmedi. "aciyan yer ayrı, oynayan yer ayrı" dediler, eslik ettiler.
böyle sacmaliklara gelemiyorum ben cidden.
ates düştüğü yeri yakar. Kimseden kendileri kadar hayatini heder etmesini- mahvolmasini bekleyemez kimse. sen depresyonlara girsen stresten 15 kilo zayıflasan falan sanki teyzene bir yarari mi olacak?
asla anlayamadigim sacma bir dusunce ve bana bencilce geliyor kendi acin var diye insanlarin hayatini dondurmasini beklemek. sen kimsin? neden bu kadar onemsiyorsun kendini?

Teyzem de öyle bir durumda olsa paylaşmazdım.Tamam üzülüp kahrolmayın ama,paylaşmamak da seçenek.
e iyi de teyzesinin ne zaman gidecegi belli degil. kenan isik gibi 10 yil yogun bakimda kalan akrabasi olan insanlar 10 sene yas icinde yasayip hic paylasim falan yapmasin mi?
tanidigim bir kiz var, kuzeyde doğuda bir yerden. onlarda ölüm döşeğinde hastan varken düğün yapamazmissin. tam nisanlandilar erkegin babaannesi fenalaştı hastaneye yatti iki iyi beş kötü derken yaz gecti. kadin ne iyilesti ne vefat etti. bir de bizimkilerin adeti imam nikahi kiyarlarmis sözde-nisan dugun uzamazmis normalde ayip olurmus. evlenseler evlenemiyorlar, nisanlilar ama tarih belli degil, artik herkes bildigi ve gozler uzerlerinde oldugu icin sevgililikteki gibi rahat takilma da yok.
cok sacma bjr durumdalardi. artik dalga konusu olmustu - herkes caniyla cebelleşen kadinin hayatiyla ilgili espriler yapardi "ölmeye niyeti yok ki, evlenin siz" diye sonuc olarak kadin öldü, birkac ay saygı icin beklendi sonra evlendiler.
insanlarin hayatini gereksiz yoran bir sey bence. ne saygiyla alakasi var ne sevgiyle

insanlar sacmalami
bosver, sen duymazliktan gel küstükleri haberini.
sana ne yani teyzen ölene kadar yas mi ilan edeceksin? böyle sacma sey mi olur? benim dedem ölüm dosegindeyken torununun düğünü oldu - kimse de eleştirmedi. "aciyan yer ayrı, oynayan yer ayrı" dediler, eslik ettiler.
böyle sacmaliklara gelemiyorum ben cidden.
ates düştüğü yeri yakar. Kimseden kendileri kadar hayatini heder etmesini- mahvolmasini bekleyemez kimse. sen depresyonlara girsen stresten 15 kilo zayıflasan falan sanki teyzene bir yarari mi olacak?
asla anlayamadigim sacma bir dusunce ve bana bencilce geliyor kendi acin var diye insanlarin hayatini dondurmasini beklemek. sen kimsin? neden bu kadar onemsiyorsun kendini?
Kimse hayatını durdursun demiyor göze sokulmasın, acıya saygı duyulsun diyoruz. Asıl bencillik bakııın ben nasıl da geziyorum diye göze sokmak. İnsan annesinin acısına bile saygı duymuyorsa insanım diye gezmemeli ortalıkta.

Nedir bu fotoğraf paylaşma ihtirası/ hırsı an la ya mı yo rummm.

Yemin ederim anlamıyorum. İnanın ki o paylaşma motivasyonunu anlamıyorum.

Yaa bir şey paylaşırken hiç aklınıza gelmiyor mu bunu yapan var yapamayan var, alan var alamayan var, giden var gidemeyen var vs.

Neyi ispatlamak zorunda hissediyorsunuz eylemlerinizle?

Bazısı diyor; “ ben arşivde kalsın vs diye fotoğraf paylaşıyorum”

Yahu binlerce hard disk var piyasada, fiziksel saklama alanı istemezseniz bulut teknolojisi diye bir şey var.

Geçen görev icabı bir yerde bulunmam gerekti. Ortamdan bir adam “instagramınız varsa alabilir miyim” dedi.

Dedim “hiç kullanılmadım, hesabım yok”.

Gerçekten mi, yemin edin vs diyor. Te ellam yaa!!

Sanırım yalan söylediğimi düşünerek “ama instagramınız varmış gibi bir havanız/tipiniz var” diyerek tüyü de dikti.

Garip bir yere doğru gidiyor bu işler, çok ilginçleşiyor.

Yurt dışında çok bulundum, yurt içi keza öyle. Yani galaksiler arası seyahat etsem kimsenin ruhu duymaz.

Dediğim gibi bunları yapmak için herkes bizimle/sizinle eşit şartlara sahip değil.

Hesabı olanlara değil bu yazım, olamaz da zaten. Sadece o paylaşım isteğini anlamdıramıyorum kafamda.

Biraz empati diyorum başka bir şey diyemiyorum.

Ben bekledim amcam aylarca yoğun bakımda yattı. Evet, uzun süren bir durum olduğu için aç susuz, sürekli ağlayarak beklemek vs. zaten sürdürülebilir bir şey değil. Herkes rutinini devam ettiriyor.
Ama bu süreçte bilmem ne konserine gittim diye bir şey paylaşmadım. Zaten gitmedim ama gitsem bile paylaşmak içimden gelmezdi.
Aile içinde büyük problemler yoksa teyze, amca, dayı yakın akraba oluyorlar. Babamın kardeşi yani, daha ne kadar yakın olacak?
Onu takma, buna hassas davranma eee bunun sonu nerede? Aile kaybında da hassas olmayacaksak ne hassas olacağız ki?

Kimse hayatını durdursun demiyor göze sokulmasın, acıya saygı duyulsun diyoruz. Asıl bencillik bakııın ben nasıl da geziyorum diye göze sokmak. İnsan annesinin acısına bile saygı duymuyorsa insanım diye gezmemeli ortalıkta.
bunun saygiyla alakasi oldugunu düşünmüyorum. üzülürsün, ziyaret edersin, varsa bir ihtiyaclari yemek falan götürürsün, ararsin. ama hayatini dogal akışında yaşarsin.
milli yas mi ilan edildi?
teyze 1 ay yogun bakimda diye 1 ay boyunca kimse gülüp eglenmesin, kocasiyla sevismesin, kahkaha atmasin mi?
bu nasil bir ego?
gezmesi, tiyatroya gitmesi sorun degil ama paylasmasi sorun diyorsaniz bu da yine bizim ortadogu zihniyetimize benziyor. her seyi yap ama gizli yap diyor. bu ikiyuzluluk degil mi?
bu mahalle baskisi gereksiz sacma.
ayrica insanin paylasim yapmasi nispet mi gözüne sokmak mi? nasil bir kafa vallahi anlamaya calisiyorum asla mantigim almiyor.
siz gezdiginiz yerleri atinca amaciniz "bakiiin ben nasil geziyorum" diye milletin gözüne sokmak mi? ya da internette birinin seyahat fotolarını görünce "aman iyi ki bi gittin. sok gözümüze, görgüsüz" mü diyorsunuz?
o zaman sizin zihniyetiniz zaten ilginc, hic kullanmayin sosyal medya.

bir de kisi hastanede yogun bakimda. iyi de bazi hastaliklar yillarca süründürüyor. kadin hakkin rahmetine kavusana kadar aylarca herkes bombos mu yaşasın? ölünce de belli bir bekleme süresi var "saygı" için.
ne saçma ya asla anlayamiyorum.
ölüm allahin emri. Ates de düştüğü yeri yakar. Benim babamın babasi öldü, bizim okul var diye götürmek istemediler. gömdü ertesi gün geldi onu özleyen cocuklariyla neşeyle konuştu, espriler yapti, güldü etti. Çünkü hayat boyle bir sey. diger dedem vefat etti, gittik gömdük, mezarlik halamin oldugu yerde. gitmisken oraya ugradim bahceye örtü serdi kuzenim, ben yol yorgunuydum biraz uzandim, o da papatyalardan tac yapti bana, fotograf cekindik, sohbet ettik... sonra babam aldi beni ablamin esinin ilk gelisi diye meshur bir yeri var bizim memleketin oraya götürdü. bir gittik ki bütün cenaze ahalisi gelmis, baska sehirden gelenler dönmeden bir cay içmeye gelmis, birbirini yillardir gormeyen eski arkadaslar yanyana haril haril konuşuyor, gülüyor.
boyledir yani. Eger o kisinin ennn yakini degilsen öleni gömer, hayatina devam edersin - aklina geldiginde anar, fatihani okur hayatina devam edersin. ennnn yakinlarininsa icinde bir ates yanar, her mutlu gunlerinde - her destege ihtiyac duydugunda "ah burada olsaydin" der, yillar sonra bile üzülürler.
siz nasil ki kimsenin acısını tam yurekten hissedeip kendinizi heder etmiyorsaniz (ki eger ediyorsaniz aşırı empati insan icin sıkıntılı bir seydir, konuyla ilgili destek alabilirsiniz) kimseden sizin acinizi tam yürekten hissedip kendini heder eklemesini bekleyemezsiniz.

Ben bekledim amcam aylarca yoğun bakımda yattı. Evet, uzun süren bir durum olduğu için aç susuz, sürekli ağlayarak beklemek vs. zaten sürdürülebilir bir şey değil. Herkes rutinini devam ettiriyor.
Ama bu süreçte bilmem ne konserine gittim diye bir şey paylaşmadım. Zaten gitmedim ama gitsem bile paylaşmak içimden gelmezdi.
Aile içinde büyük problemler yoksa teyze, amca, dayı yakın akraba oluyorlar. Babamın kardeşi yani, daha ne kadar yakın olacak?
Onu takma, buna hassas davranma eee bunun sonu nerede? Aile kaybında da hassas olmayacaksak ne hassas olacağız ki?
Aile ilişkileri soğuk ve uzak olanlar bu gözle bakamıyor muhtemelen. Bir de daha önce yazdığım gibi aynı şeyi yaşamayanlar empati yapamıyor maalesef. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlıyor.

Aile ilişkileri soğuk ve uzak olanlar bu gözle bakamıyor muhtemelen. Bir de daha önce yazdığım gibi aynı şeyi yaşamayanlar empati yapamıyor maalesef. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlıyor.

Ayni seyi yasamaya gerek yokki, birazcik merhameti olan sessiz kalmayi bilir bu ogretilebilir anlatilabilir birsey degil ki

Back
X