ıslak mendil, parfüm,kokulu sabun gibi şeyler ihramlıyken, yani yalnızca umre yaparken yasak.en fazla 2-3 kere umre yapar. o zaman yanında taşımazsa sorun olmaz. onun haricinde zamanını devamlı mescidlerde geçirir. ıslak mendil götürdüm ben. çünkü odada devamlı lazım oluyor. yeter ki ihramlı olduğu zaman kullanmayacağını unutmasın.
arkadaşlar söylemiş, tel kartı ordan alır. telefonunu yanında götürsün. ama tavsiyem değerli eşyasını, parasını, telefonunu muhakkak uçakta el valizinde, ya da el çantasında tutsun.çünkü havaalanında bagajlarda hırsızlık olabiliyor.
ortapedik terlik alsın. ayakkabıya hiç gerek yok. otel odasında ve odada tuvalette giymek için iki çift terlik daha götürsün.
eğer üç günde bir çamaşır yıkar asarım diyorsa az çamaşır götürsün ama benim tavsiyem her gün için özellikle iç çamaşır alsın. yıkamakla uğraşmak istemiyor insan.
rahat kıyafetler ve abaye iyi olur. giyer çıkar.
yaşlıysa öğlen sıcağında çıkmasın. güneş vurur.
devamlı yanında su bulundursun.
Her yer de klimalı. dışarısı sıcak, iç kısımlar, cami serin olabiliyor. yazlık kıyafetlerin yanına bir tane de ince hırka ya da yelek alsın.
Bir de, seyahat hali, yorgunluk. insanlar gergin olabiliyor. odalarda sorun olabiliyor. hemen sinirlenmesin, dua etsin içinden. insanlara da aynı şeyi tavsiye etsin. orda her sevap ve her günah kaç katına karşılık geliyor.
Allah şimdiden kabul etsin.