umre yolculuğu

cesurkiz39

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
5.425
1.596
698
Allah nasip ederse annen umreye gitcek aranızda gidenler yada bilgisi varsa uçak yolculuğu nasıl olur yanına ne gibi eşya alabilir kıyafet gibi tel ile nasıl iletişim kurabiliriz bunları merak ediyorum

hiç bilgim yok ya ALLAH kabul etsin ne zaman gidecek anneniz ?
sanırım oradan hat alıp o şekilde telefon edebiliyorlar

Ordan kart alıyorlar gidince. Başlarındaki rehber yönlendiriyor. Turkcellse hattın yurtdışına direkt arayabiliyorsun. Diğer operetorlerde yurtdışı aramalara açtırmak lazım. Yani 5 yıl önce öyleydi en azından. Amabiraz pahalı. Onun araması daha uygun düşüyor.

Yani şimdi biz annenizin ihtiyaçlarının ne olduğunu bilemeyiz misal sürekli kullanmak zorunda olduğu ilaçları varsa onları alması lazım giymeden rahat edemediği bir kıyafeti varsa onu da alsın :KK53:

Telefon, kimlik, kıyafet iç çamaşırı ne lazımsa alsın yanına ama telefonunu gitmeden yurt dışı aramalara açtırmanız gerekiyorsa açtırın normal de şehir dışına 1 haftalığına giderken insan yanına ne alıyorsa bu tip şeylerini alsın işte.

Allah kabul etsin anneniz bize de dua etsin:)

Kıyafet zaten ihrama giriyorlar. Odalar felan hep klimalı zorluk cekmiyorlar. Yanına para alsın nakit, orda çekecek banka zor bulur. Ama dikkatli olsun gene de. Özel odada kalırsa sıkıntı yok o konuda. Aşçılar türk oluyor otelde, türk kanallarını felan ayarlıyorlar hersey aynı yani. Ayaklarında sıkıntı varsa, taşıyıcılar var onları kullansın, kendi cabalamasin. Uçakta hacılar için kilo sınırlaması yok ayrıca dönüşte olabilir ama . Zemzem getiriyorlar ya o bakımdan.

Kısaca o gidince ordan arabistan kartı alicak. Cep telefonunda ülke koduna gerek yok. Direkt aynı numarayı arayıp iletişim kuruluyor. İlk gün gidince zor endişelenme iletişim kuramazsaniz. Yallah yallah şükran hacı yla işlerini hallediyorlar zaten. :eek: hayırlı olsun.

arkadaşların dedigi gibi ordan sim kartı alıcak ...ümreye giderken onları yönlendiren ne yapacaklarını söylüyen rehber hocaları gerekli olan herşeyi ailene anlatır ona göre hazırlık yaparsınız

kokulu şeyler, ıslak mendil falan götürmemeye dikkat etsin ayrıca anneniz ordan kart alınca sizi ararsa sizde o numarayı ptt'den arayabiliyosunuz.. ayrıca bol bol çamaşır alsın rahat ayakkabı ve önü fermuarlı atletlerden falan alabilir para için.. uçaktada kilo sınırlaması vardı..Kazasız belasız gitsin gelsin inşallah Allah kabul etsin.

Şimdi ben gecen sene gittim anne ve babamla orda tek gelen teyzeler de vardı zaten.iletişim içi orda sim kartları var onlardan alınması gerekiyor o sizi ararsa daha uyguna gelir.kafile başlarında zaten kadin ve erkek hocalar vardı başımızda biz diynetle gittik ve havalanında valizlerde filan hep yardımcı oldular türk görevliler.ayrıca mutlaka güneş gözlüğü ve sapka almalı çok gerekli oluyor.Kiyafet olarak biz gecen sene annemle şu ikili takımlar oluyo ceket ve pantolon gbi genis krem rengi filan onlar çok rahat oluyo almanızı oneririm bide ferace alincada altina değişik değişik giyiliyor para olarak burdan goturmeli cnku ben orda pek fazla banka gormedim bide hırsızlık çok oluyo dmislerdi biz giderken ama denk gelmedi bize co k şükür oyinede çantasını ayirmasin namaz kilarkende onunde olsun başka aklima bisi gelmedi umarım yardımcı olmusumdur.Allah kabul etsin simdiden

kokulu şeyler, ıslak mendil falan götürmemeye dikkat etsin ayrıca anneniz ordan kart alınca sizi ararsa sizde o numarayı ptt'den arayabiliyosunuz.. ayrıca bol bol çamaşır alsın rahat ayakkabı ve önü fermuarlı atletlerden falan alabilir para için.. uçaktada kilo sınırlaması vardı..Kazasız belasız gitsin gelsin inşallah Allah kabul etsin.

islak mendil ve kokulu seyler yasakmi

Umreye giderken goturulmesi gereken en onemli seylerden biri ortopedik rahat bi terlik..sonra terligin falan sigabilecegi boyutta bol cepli sirt cantasi..cunku terlik ayakkabi mutlaka kayboluyo mescitlere girerken o yuzden yaninizda tasimaniz gerekiyor.bolca pamuklu tulbent veya sal. Ayrica islak mendil sabun kullanimi yasak degil.sadece ihramdayken o bir iki saatlik surecte kullanimi yasak o kadar goturulmesinde bi mahsur yok yani.Allah simdiden kabul etsin isteyen herkese nasib etsin insallah..

Düzenli kullandığı ilaçları varsa mutlaka fazla fazla yanına alsın. Tansiyon, şeker vb

ıslak mendil, parfüm,kokulu sabun gibi şeyler ihramlıyken, yani yalnızca umre yaparken yasak.en fazla 2-3 kere umre yapar. o zaman yanında taşımazsa sorun olmaz. onun haricinde zamanını devamlı mescidlerde geçirir. ıslak mendil götürdüm ben. çünkü odada devamlı lazım oluyor. yeter ki ihramlı olduğu zaman kullanmayacağını unutmasın.

arkadaşlar söylemiş, tel kartı ordan alır. telefonunu yanında götürsün. ama tavsiyem değerli eşyasını, parasını, telefonunu muhakkak uçakta el valizinde, ya da el çantasında tutsun.çünkü havaalanında bagajlarda hırsızlık olabiliyor.

ortapedik terlik alsın. ayakkabıya hiç gerek yok. otel odasında ve odada tuvalette giymek için iki çift terlik daha götürsün.

eğer üç günde bir çamaşır yıkar asarım diyorsa az çamaşır götürsün ama benim tavsiyem her gün için özellikle iç çamaşır alsın. yıkamakla uğraşmak istemiyor insan.

rahat kıyafetler ve abaye iyi olur. giyer çıkar.

yaşlıysa öğlen sıcağında çıkmasın. güneş vurur.

devamlı yanında su bulundursun.

Her yer de klimalı. dışarısı sıcak, iç kısımlar, cami serin olabiliyor. yazlık kıyafetlerin yanına bir tane de ince hırka ya da yelek alsın.

Bir de, seyahat hali, yorgunluk. insanlar gergin olabiliyor. odalarda sorun olabiliyor. hemen sinirlenmesin, dua etsin içinden. insanlara da aynı şeyi tavsiye etsin. orda her sevap ve her günah kaç katına karşılık geliyor.

Allah şimdiden kabul etsin.

Merhaba Allah hakkiyla istifade.etmeyi nasip etsin ins.
Arkadaslar genelini yazmislar. ben gittiimde atistirmalik seyler cok lazim oldu. mescide girdiginiz de uzun zaman ibadet etmek istiyorsunuz insan bir sure sonra gucten dusuyor. ceviz ici,findik buskuvi gibi atistirmalik seyler goturrlerse yemek saatine kdar tutuyor. zzemzem iciyoruz diye suyu birakmasinlar. zemzem bobreklere inmedigi icin insan skntilaniyor. bu yizden su icip bobrekleri calistirmak gerekiyor.
K.kerim okuyorsa gotursun. cunku ordaki k.kerimleri ben okurken cok.zorlanmistim.
ic camasiri yikamakla hic ugrasmasin bolbol gotursun.
evde giydigimiz bol etekler orda cok rahat oluyor.
Bir de sicakta olsa say yaparken ayagindan patik terlik ne giymisse sakin cikarmasin. cunku zemin mermer oldugundan insanin ayaklari yuruyemez hale geliyor.
para calinmasi hirsizlik vs gibi seyler hic gormedim duymadim yeteri kadar dikkat edilirse merak etmeyin hicbirsey olmuyor.
Alah hayirla gidip gelmeyi nasip etsin :)

islak mendil ve kokulu seyler yasakmi
İhramda iken yasak .Hac mlz satan yerlerde sabunlar var.euro ve tl bozdurabilir orada döviz büroları var riyal için.Atm yok.Otel yakınsa çok iyi oluyo.Küçük bi çantaya uçak vs için eşyalarını koyabilir.2 pardesü yeter. Ordan ferace alabilir .Hediyelik kıyafet oyuncak Medineden alabilif.Ne hoşuna giderse alsın bidaha aynı seyyar aynı yerde olmuyo.Size çeyiz mutfak eşyası Mekkeden alsın haaaârika lüks şeyler var.Ve pazarlıkla çok iniyolar.Söylede banada dua etsin.He he he.Bide medine biraz soğuk oluyo.Ha bide Kabe yi seyretmek her her şeyden daha sevap.

Son düzenleme:
Ben martta gitmistim, aksamlari epey serin oluyordu, subatta gidecegine gore o da usur diye dusunuyorum, mutlaka bi şal ya da yelek vs alsin yanina.

Allah kabul etsin.Oncelikle anneniz rahat bir terlik alsın ayakkabı giyip çıkarmak kalabalikta zor.iletisim olarakta ben geçtiğimiz nisanda gittim kendi hattimi kullandım.tum gsm operatörlerinin umre veya yurt dışı paketi oluyor çok avantajlı.oradan alınan kartlar çok çabuk bitiyor ve pahalı oluyor.benim arkadaslarim oradaki kartlarla çok zorluk yaşadı hiç tavsiye etmem.ayrica tavafta kullanacağı içine terlik, su şişesi ve para cüzdanı sigacak hafif bir çanta hayat kurtarıyor.bol iç çamaşırı ve güneş gözlüğü olmazsa olmaz.

Rabbim kabul etsinnn ne guzel bizlerdende peygamber efendimize selam gotursun annecigin saglikla gidip gelsin insallah

Back
X