• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif kolıt olanlar sıkıntılarımızı burada paylasalım

Arkadaşlar yenibaharı denediniz mi dokunuyor mu kimyona ve karabibere benziyor tadı mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geliyor diye biliyorum ama ülseratif koliti olanlara iyi gelir mi bilmiyorum

Bir de sütlü tatlıları laktozsuz sütle mi yapıyorsunuz.Laktozu alınmamış sit dokunuyor mu?Bir de peynir çeşitlerinden hangileri dokunmuyor? Hellim,tulum,eski kaşar,olgunlaştırılmış peynir daha sağlıklı ve en az dokunan türler diye biliyorum

Çok soru sordum ama merak ediyorum birbirimize yardımcı olalım bu konuda

Bir de sütlü tatlıları laktozsuz sütle mi yapıyorsunuz.Laktozu alınmamış sit dokunuyor mu?Bir de peynir çeşitlerinden hangileri dokunmuyor? Hellim,tulum,eski kaşar,olgunlaştırılmış peynir daha sağlıklı ve en az dokunan türler diye biliyorum

Çok soru sordum ama merak ediyorum birbirimize yardımcı olalım bu konuda
Laktozsuz süt içmekte bir sakınca yok doktoruma sormuştum hatta yoğurt çok yerim zaten ben doktor da onunla alakalı birşey demedi bana olgunlaştırılmış beyaz peynir kaşar peyniri en sevdiğim peynirlerdir hellim peynirini de kızartarak yerim bir sakıncasını görmedim

Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun salofalk lavman yok piyasada asacolu yapması çok zor kullanamadım onu imdadıma osirec lavman yetişti o salofalk gibi yapılması daha kolay ve salofalk kadar da yüksek fark ücreti çıkmıyor çok memnunum yani ola ki asacol bulamazsanız aklınızda bulunsun
Osirec bulabildim piyasada. Fiyat farkı çıkmadı. Yeni ve yerli bir ürünmüş.

merhaba arkadaslar 3 gün önce ülseratif kolit olduğumu öğrendim.moralim sıfır.hep kötünün kötüsüde var dıye düşünmeme rağmen,kendimi üzülmeten alamıyorum.kafam hep hastalıkta.belkıde daha yenı dıye bılemıyorum.gelın beraber paylaşalım sıkıntılarmızı, birbirimize destek olalım..
Merhaba bnde 20 gundur ogrendim sizin gbiyim bnde berbat durumdayim

ben salofalk içiyorum gebelik için güvenilir olan bir ilaç (ben bekarım bu arada bebek düşüncem yok tabi ama araştırdım)
gebeliğe remisyonda iken başlamanın tabi büyük avantajı var genelde okudugum ilk 3 ay ilaç içmekten kaçınman daha sonra içilebilir -eğer atak olursa-
@AYŞEGÜL41
ben ilacı kafama göre bırakmadım aslında kutu bitti yenisini alamadım SGK provizyon vermedi vs vs. şimdi 1 senelik heyet raporu aldım artık içecem düzenli olarak.
ama benim hocam kontrole gel filan demedi onu nasıl yapacam bilmiyorum.
Meraba ilaclari devlet karsilamiyor mu ve ucreti nekadar

2.5 senedirü.k hastası olduğumu biliyorum.
Bu süreç içinde 3 kez kolonoskopi bir kez endoskopi girdim.
İlkkolonoskopi sonucum tam tutulum idi.
4 farklı ilaç günde 15 hap içiyordum.
Atak dönemim geçtiğinde sadece ımuran kullanmaya başladım.
Bir yıl sonra kanamalarım arttı.
2.kolonoskopide bağırsağın%95 gibi temizlendiği ve çıkışta hastalık kaldığı sonucu çıktı.
Imurana devam..
Ağrılar kanamalar son zamanlarda çok şiddetlenince 3. kolonoskopi ama hastane ve dr.değişikliği ile.
Sonuç yine aynıydı.
Hastalık sadece çıkışş kısmında stressiz bir hayat(!) ve asacol lavman ile bir yıl devam.
Lavman kullanalı bir ay oldu ve şikayetlerimin hepsi kesildi..

Bu hastalıkla başetmek için gamsız olmak gerek biraz.
Bense yeryüzüne gelmiş en tipik stresli,kötü senaristve asabi biriyim.
Oğlum 2 yaşında.
Bu hastalık sebebi ile 2. çocuk şuan için aklımda yok.
Hepimiz için acil şifalar diliyorum.
Mora çok önemli,destek olmakta.
Ben hep hastalığın kötü senaryolarını yazdım uzunca bir süre,işte kanser vs...
Şimdi bunun olma riskinin bir trafik kazası riskinden fazla olmadığını düşünüyorum.
Oğlum ve eşim moral kaynağım.
Meraba cocuk neden dusunmuyorsunuz bnde bu hastalik yeni ogrendim.cocuk dusunuyordum

Herkese merhaba,

Bende de 4 aydır bu kötü rahatsızlıktan çıktı.Bir hayli araştırdım.Bir site buldum en son ( site ile alakam yoktur) Yazılanlar mantıklı geldi esasında.Yaklşık 15 gün oruç tuttum.Ağrılar tamamen kesildi.İftarımı dukan diyetine göre açtım.(proteinli yemekler)Ayrıca Kudret narı tükettim ve kanamalarım tamamen bitti , iltihaplarım azaldı..Henüz doktora gitmedim ama inanılmaz rahatım.

Herkese merhaba,

Bende de 4 aydır bu kötü rahatsızlıktan çıktı.Bir hayli araştırdım.Bir site buldum en son ( site ile alakam yoktur) Yazılanlar mantıklı geldi esasında.Yaklşık 15 gün oruç tuttum.Ağrılar tamamen kesildi.İftarımı dukan diyetine göre açtım.(proteinli yemekler)Ayrıca Kudret narı tükettim ve kanamalarım tamamen bitti , iltihaplarım azaldı..Henüz doktora gitmedim ama inanılmaz rahatım.

En önemlisi stres yapmamak.Herkese geçmiş olsun
Peki simdi nasilsiniz hala bu tedaviye devam mi ediyorsunuz

Ñn
bende 1 senedir ü.k hastasıyım.benm şikayetim kanama ile başladı ve daha sonra iltihap geldi.kolonoskopi yapıldı ve rektumda çıkış kısmında hastalık olduğu söylendi.fakat kan ve dışkı tahlilerim gayet normal çıktı.doktor bana ilaç vermedi psikolojik olabilir dedi.ağrı falan hiç olmuyor bende.biraz zamana bırakalım dedi.peki dedim ilerlemezmi hastalık? bunun ilerlemesi bağırsağın delinmesi diye birşey yok dedi bana.hem de dr proftu yani.fakat zamana bırakılacak birşeyde değil kanama ve iltihaplar artmaya başladı.günde düzenli olarak 4-5 kez wc ye gidiyordum.sonra başka bir doktora gittim 4 ay sonra.doktor bana bağırsağının %1 inde hastalık var ve çıkış kısmnda sadece şanslısın dedi.500 mg salofalk ın fitilini verdi sadece.günde 1 tane kullancan dedi.iyleştikçe düzelme oldukça 2 günde bir, daha sonra da haftada bir kullan dedi.kolit hastalığının iyileşme durumu yok ama senin başlangıç olduğu için iyileşme ihtimali var dedi.sadece süt yasak ve hijyeninden emin olmadığın yiyecekleri yememem gerektiğini söyledi.ilacı 6 aydır kullanıyorum ama kanama az da olsa oluyor. ama tamamen iyileşeceğine inanıyorum.ben de sedef hastalığı vardı kii bu hastalıkta ömür boyu süren bir hastalık.fakat yaklaşık 9 senedir hiç olmadı iyileştim tamamen.hastalığın bitmesinde inanç çok öenmli bence.bağırsaklarımıza nelerin iyi gelmediğini bizim kendimizin keşfetmesi lazım.dışarıda yemek yediğimde benm bağırsaklar ölüyo sanki. doktor çiğ köfte yeme demişti temiz yapılmadığı için.çiğ köfte yediğimde de kanamanın arttığını gördüm. bizim bi akrabamızında kolit hastalığı varmış zeytinyağlı limonlu havuç salatası yiyerek iyileştiğini söylüyor. kudret narı ve enginarın iyi geldiğini duydum. sizlere sorum doktora hangi aralıklarla gidiyorsunuz.ben doğuda görev yaptığımdan 6 aydır kontrole gidemedim.tekrar kolonoskopi faciasını yaşamak istemiyorum:KK43:(( bi de hastalığımız normal doğum yapmaya engelmi acaba?? doğum kontrolü haplarını kullanmanın bir zararı olur mu ???

Merhaba bnde 20 gundur ogrendim sizin gbiyim bnde berbat durumdayim
Meraba ilaclari devlet karsilamiyor mu ve ucreti nekadar

Geçmiş olsun lütfen moralinizi bozmamaya çalışın grip olduğunuzu varsayın demek isterim ama tanı konduğunda bunu başarmak hastalıkla savaşacak gücü bulmak çok zor zira bu hastalık en güçsüz dönemde ortaya çıkan bir hastalık
Babama ük tanısı kondu eski mesajlarıma bakarsanız çok fazla paylaşımım var ük ile ilgili
Yaşam kalitesini etkileyen ama yaşamı daha ciddiye alarak yaşamayı sağlayan bir hastalık hastalığın en zor yanı kolonoskopidir sanırım.İkinci zor yanı da sevdiğin yiyeceklerden mahrum olmak özellikle atak döneminde.Ama yıllarca remisyon (düzelme) döneminde olan hastalar da var
Yalnız değilsiniz aklınıza takılan her şeyi sorun lütfen içinizde tutup büyütmeyin.
İlaçlar özellikle lavman zor bulunuyor ama devlet karşılıyor.

Peki
Geçmiş olsun lütfen moralinizi bozmamaya çalışın grip olduğunuzu varsayın demek isterim ama tanı konduğunda bunu başarmak hastalıkla savaşacak gücü bulmak çok zor zira bu hastalık en güçsüz dönemde ortaya çıkan bir hastalık
Babama ük tanısı kondu eski mesajlarıma bakarsanız çok fazla paylaşımım var ük ile ilgili
Yaşam kalitesini etkileyen ama yaşamı daha ciddiye alarak yaşamayı sağlayan bir hastalık hastalığın en zor yanı kolonoskopidir sanırım.İkinci zor yanı da sevdiğin yiyeceklerden mahrum olmak özellikle atak döneminde.Ama yıllarca remisyon (düzelme) döneminde olan hastalar da var
Yalnız değilsiniz aklınıza takılan her şeyi sorun lütfen içinizde tutup büyütmeyin.
İlaçlar özellikle lavman zor bulunuyor ama devlet karşılıyor.
Tesekkur edrm.buaradaa ben bayiltarak yaptilar diye birsey hissetmedim kolonoskopiyi yaptim ben evliyim ve 1 senelik cocuk dusunuyordum bu durumda dusunmuyorum.sanirim cocuga zarari olabilir dediler

Peki

Tesekkur edrm.buaradaa ben bayiltarak yaptilar diye birsey hissetmedim kolonoskopiyi yaptim ben evliyim ve 1 senelik cocuk dusunuyordum bu durumda dusunmuyorum.sanirim cocuga zarari olabilir dediler
Hamilelik ve emzirme döneminde ilaç kullanan çok hasta var bir değil beş çocuk sahibi de olursunuz hiç endişe etmeyin benim tanıdığım çok anne baba var ük olan hatta hemen çocuk düşünseniz hamilelik döneminde bebeğe odaklanıp hastalığınızı da büyütmezsiniz gözünüzde daha iyi olur bebek size iyi gelir inşallah

Babama tanı konduğunda ben hamileydim bebek hepimize iyi geldi hastalığa alışmamızı,hastalıkla yaşamaya başlamamızı kolaylaştırdı 🙏

Hamilelik ve emzirme döneminde ilaç kullanan çok hasta var bir değil beş çocuk sahibi de olursunuz hiç endişe etmeyin benim tanıdığım çok anne baba var ük olan hatta hemen çocuk düşünseniz hamilelik döneminde bebeğe odaklanıp hastalığınızı da büyütmezsiniz gözünüzde daha iyi olur bebek size iyi gelir inşallah
Ohh sukur bir nezlede olsa rahatlattiniz acikcasi Allah razi olsun sizden:)

Babama tanı konduğunda ben hamileydim bebek hepimize iyi geldi hastalığa alışmamızı,hastalıkla yaşamaya başlamamızı kolaylaştırdı 🙏
Insan alisiyo ya ilaclarin yan etkisi oldugu dogrumu ve devlet hastanesi mi onerirsiniz yoksa ozelmi buarda bn 20 yasindayim sanirim bu hastaligim 1 yildir olustu ama bn yeni ogrendim

Insan alisiyo ya ilaclarin yan etkisi oldugu dogrumu ve devlet hastanesi mi onerirsiniz yoksa ozelmi buarda bn 20 yasindayim sanirim bu hastaligim 1 yildir olustu ama bn yeni ogrendim
Babam özele gidiyor ama ük için kullanılan belli başlı ilaçlar var devlet hastanesinde de aynı tedavi yapılır

Back