• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif kolıt olanlar sıkıntılarımızı burada paylasalım

Sizin de mi genetik... Stres olunca biriyle tartisinca direkt hastaligim artiyo benim
Babama ülseratif kolit tanısı kondu.Ben de hastalıkla ilgili sürekli araştırma yapıyorum.Yaşayan çekiyor zorluğunu biz ne kadar yardımcı olmaya çalışsak da.Bu profesör ülseratif koliti hassas insan hastalığı olarak tanımlamıştı.Babam da dünyanın en hassas,en iyiniyetli insanıdır başkasını üzeceğine kendini üzer.Benim nişan düğün dönemim çok koşturduk hepimiz stresliydik,gergindik sonrasında bu hastalık çıktı.Öncesi var mı o dönem mi bilmiyorum ama çok zor oldu bizim için düğünümden sonra olması daha üzücü oldu.Keşke evlenmeseydim de babam hastalanmasaydı bile dedim.Belki of önem çıkmasa daha sonra çıkacaktı bilmiyorum.Allah daha zor hastalıklar vermesin

Osirec lavman yeni basladim
Aylardir hap fitil atagim durmuyordu fitili bitaktim hap lavman iyi geldi
Fitil sadece barsağıb son 5 cm üzerine etki eder. Tutulum daha fazla olduğu için yarra görmemişsinizdir. Osirec sanki asacol ve salofalk kadar etkili değil gibi geldi bana

Fitil sadece barsağıb son 5 cm üzerine etki eder. Tutulum daha fazla olduğu için yarra görmemişsinizdir. Osirec sanki asacol ve salofalk kadar etkili değil gibi geldi bana
Ilk defa lavman kullaniyorum hangisi daha etkili bilmiyorum
Genetik degil benim

Selam kizlar son atagimin uzerinden yaklasik 9 ay gecti hicbir sorunum yoktu salafalk 500 kullanuyordum ama son 2 gundur inanilmaz bagirsak seslerim var gece kendi sesime uyaniyorum o derece sizde nasil seyrediyor tekrar atak mi gecirecegim acaba korku sardi beni varsa acik olan bana cevap yazabilir mi

Selam kizlar son atagimin uzerinden yaklasik 9 ay gecti hicbir sorunum yoktu salafalk 500 kullanuyordum ama son 2 gundur inanilmaz bagirsak seslerim var gece kendi sesime uyaniyorum o derece sizde nasil seyrediyor tekrar atak mi gecirecegim acaba korku sardi beni varsa acik olan bana cevap yazabilir mi
Merhaba canım. Benim hastalığım barsak sesleri, dışkılama hissi ile başladı. Barsak sesleri gece uykumdan uyandırıyordu. Dışkılama hissi olduğunda tuvalete gidiyordum gaz ve kan geliyordu. Kan var mı? Yediklerinden kaynaklanabilir mi? Biraz takip et kendini.

Merhaba canım. Benim hastalığım barsak sesleri, dışkılama hissi ile başladı. Barsak sesleri gece uykumdan uyandırıyordu. Dışkılama hissi olduğunda tuvalete gidiyordum gaz ve kan geliyordu. Kan var mı? Yediklerinden kaynaklanabilir mi? Biraz takip et kendini.
Atak gecirdim o sekil 9 ay evvel 1 ay cok fenaydim.Simdi gaz hissi var ama siskin degilim ama inanilmaz sesler cikariyorum :( resmen kurba yutmus gibiyim

Merhaba hangi ilacı kullandınız bendE imuran kullanıyorum hamileyim zararı olur mu bilmiyorum
Ben salofalk 500 kullaniyorum gebelik dusunuyorum hocam ilaca devam mi dedim 3×2 kullaniyorum hayir dedi kullanmaya devam ediceksiniz ama kqdin dogum uzmaniyla birlikte yonetecegiz gebeligi dedi tabii ben hala cesaret edip gece kalamadim baska saglik sorunlarim patladi

Merhaba hangi ilacı kullandınız bendE imuran kullanıyorum hamileyim zararı olur mu bilmiyorum
Dr unuza danışın muhakkak. Bu hastalıkta yan etkisi en az salofalk'tır. İmuran immün sistemi baskılar. Gebe kaldığınızdan beri bir gastroenteroloğa gitmediniz mi?

yeni mi kullanmaya başladınız? immünsüpresif ilaç olduğu için kan değerlerinizde değişme olabilir.
Evet 50 mg ile basladi. Prednol düşerken imuran yükseldi 200 mg ye çıktığı vakit wbc değeri 1 e düştü. Doktor bir hafta imuran içme sonra yanıma gel dedi. Açıklama yapmadı. Tedirgin oldum. İlaç değişimi mi yapacak acaba. İmuran kullanmazsam tekrar atak mi geciririm.

Herkese merhaba, 1 sene olmuştur bu tanı konulalı. Bana doktor sadece salofalk verdi. İlk günler düzenli kullansam da baya zamanda kullanmadım. Bu hastalığı olanlar kaç kere tuvelete çıkıyor acaba? Ben 2 günde bir tuvalete çıkıyorum, bazen kan görüyorum. Hafif karın ağrısı ile tuvalete gidiyorum ama dedipim gibi 2 günde 1.
İstanbulda önereceğiniz doktor var mı?

Back