• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif kolıt olanlar sıkıntılarımızı burada paylasalım

Arkadaşlar çok şükür güzel haberle geldim.Babama 2019 Mayıs’ta tanı konmuştu tanı konduğunda sol tutulum vardı 2020 Ocak’ta 3. Kez kolonoskopi yapıldı (ilk kolonoskopide 2019 Nisanda yapıldı tanı konamadı) sonuncu da özel tanı distal kolit yazıyor.Sizde de böyle mi olmuştu tanıdan sonra iyiye gitti hastalık uzun süre yok oldu...vs yoksa tanıdan sonra genellikle daha mı kötüye gitti?

Arkadaşlar çok şükür güzel haberle geldim.Babama 2019 Mayıs’ta tanı konmuştu tanı konduğunda sol tutulum vardı 2020 Ocak’ta 3. Kez kolonoskopi yapıldı (ilk kolonoskopide 2019 Nisanda yapıldı tanı konamadı) sonuncu da özel tanı distal kolit yazıyor.Sizde de böyle mi olmuştu tanıdan sonra iyiye gitti hastalık uzun süre yok oldu...vs yoksa tanıdan sonra genellikle daha mı kötüye gitti?
Benim tam tutulum cikti ilk kolonoskopide aktif pankolit dendi 2. Kolonoskopiyi istedi hoca ben reddettim 1 ay gecmisti cunku suan ilaclari kullaniyorum bir sonraki kontrole kesin kolonoskopi isteyecek bakalim ne cikar alevlenme.doneminde tani konuldu 6 aydir cok sukur bir sorun sikintim yok ama sonrasi ne olur bilmiyorum.Baban nasil.peki suan her hangi bir belirti sikinti var mi bir defa alevlenme yaşayıp hayat boyunca daha hiç hastalık atağı geçirmeyen hastalar da varmış.

Benim tanı konulduktan sonraki kolonoskopi temiz gelmişti. Kolit bulgusu yoktu.

Doktor 15 gün pentasaya ve lavmana devam et görüşelim dedi.Remisyon devam etse bile bıraktırmıyor doktor genellikle değil mi ilaçları?

Benim tam tutulum cikti ilk kolonoskopide aktif pankolit dendi 2. Kolonoskopiyi istedi hoca ben reddettim 1 ay gecmisti cunku suan ilaclari kullaniyorum bir sonraki kontrole kesin kolonoskopi isteyecek bakalim ne cikar alevlenme.doneminde tani konuldu 6 aydir cok sukur bir sorun sikintim yok ama sonrasi ne olur bilmiyorum.Baban nasil.peki suan her hangi bir belirti sikinti var mi bir defa alevlenme yaşayıp hayat boyunca daha hiç hastalık atağı geçirmeyen hastalar da varmış.

Babam da ataksız 6 ay geçirdikten sonra kolonoskopi istedi doktor.Beslenmesine dikkat ediyor ilaçlarını kullanıyor.Doktorun istediği tarihte yaptırmadı babam iki ay erteledi az daha zaman geçmesi için

Bazı drlar kesiyor. Dr um bırakma dedi. Lavmanı hergün kullanıyordum haftada 3 e düşürmüştü. Ağızdan olanı her gün alıyorum.

Distal tutulum çıktığı için ilaçların dozunu düşürebilir ama siz hastalığı atlatmışsınız şükür,distal tutulum da yok.Kronik olduğu için yıllar sonra ortaya çıkma korkusu oluyor yine devran düzelmiş sayamıyor insan kendini

Distal tutulum çıktığı için ilaçların dozunu düşürebilir ama siz hastalığı atlatmışsınız şükür,distal tutulum da yok.Kronik olduğu için yıllar sonra ortaya çıkma korkusu oluyor yine devran düzelmiş sayamıyor insan kendini
Bıraksam bırakırım ama tekrar atak geçirmekten korkuyorum. Her atak kansere biraz daha yaklaştırır.

Merhabalar.. Distal tutulum ne demek acaba

Merhabalar.. Distal tutulum ne demek acaba
Merhaba
Ülseratif kolit tutulum yerine göre üç gruba ayrılır.

· Distal Tip:Sadece kalın barsağın son kısmı (rektum ve sigmoid kolon ) tutuludur.

· Sol Tip:Kalın barsağın dalağa kadar olan sol kısmı tutuludur.

· Pankolit :Kalın barsağın tümü hastadır.

Merhaba
Ülseratif kolit tutulum yerine göre üç gruba ayrılır.

· Distal Tip:Sadece kalın barsağın son kısmı (rektum ve sigmoid kolon ) tutuludur.

· Sol Tip:Kalın barsağın dalağa kadar olan sol kısmı tutuludur.

· Pankolit :Kalın barsağın tümü hastadır.
Anladim cok cok tesekkurler o zaman benimki rektumda tutulum diyo yani distal demekki

En hafif tutulum o zaman sizinki ataklarınız ne sıklıkta oluyor,genetik kaynaklı mı hastalık,aynı tanı konmuş akraba var mı? Bizim ailede var
Benim annemin anneannesi kolitten ölmus sanirim ondan guzel bi miras kaldi... Benim ataklarim rezaletti kandan tuvalete girilmiyodu ama hemen doktora gittim kolonoskopiye ilaclari vs almaya basladim

Benim annemin anneannesi kolitten ölmus sanirim ondan guzel bi miras kaldi... Benim ataklarim rezaletti kandan tuvalete girilmiyodu ama hemen doktora gittim kolonoskopiye ilaclari vs almaya basladim
Stres kaynaklı olduğu söyleniyor hastalığın ama daha çok genetik kaynaklı sanırım.

Benim remisyonda canım. Sıkıntım yok ama ilaç kullanmaya devam. Sen nasıl oldun?
Benimde remisyonda lavman hap hepsi karisik gidiyoruz vallahi canim.aman remisyonda olsunda onemli olan en azindan kafam rahat... o lavmani bi gun al bigin alma dedi hakikatende fazla olmustu her gun lavman

Back