• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif kolıt olanlar sıkıntılarımızı burada paylasalım

Yani bu kesinlikle kanser olacagim anlamina mi geliyo ileride olmayan insanlae yok mu
Hepimiz kanser olabiliriz.30 yıl kanser olmamış olan hasta,sonrasında kanser oldu denek istemedim,ük ile yaşamaya devam ediyor.Benim babama ük tanısı konalı da 5 ay oldu biz hala alışmaya çalışıyoruz,en zor yanı kolonoskopi.6 ayda üçüncü kez yapılacak.

Suan emzirme donemind eoldugum icin bebege fazla mesalezine gidebilir o yuzden simdilik kullanmam ama ilerde belki ikisini birlikte kuanabilirim evet biraz fazla kacinca hic ilaca bakmiyor maalesef me diyelim dediginiz gbi takdiri ilahi...
Bebeğiniz de varmış lütfen onun için moralinizi yüksek tutun.Anne sütü almamak,antibiyotik kullanımı,stresten ortaya çıktığı söyleniyor ülseratif kolitin.Zor bir hastalık ama daha zor hastalıklar var.Allah tüm hastalara şifa versin.

Evet kan ve sık dışkılama ihtiyacı olması durumu. Fitil barsağın ortalama 5 cmlik bölgesine faydası oluyor benim biraz daha ileride olmasına rağmen bir Dr bana fitil yazmıştı. Gittiğim başka bir Dr bunun bir etkisi olmayacağını söyledi. Kolonoskopi ve patoloji rapaorunuzda hangi bölgenin tutulduğuna dair bilgiye ulaşabilirsiniz.
Babamın kalın bağırsağının üçte ikisinde tutulum var.Salofalk ve pentasa kullanıyor bir kaç aydın.Çok şükür yeni yeni kaybettiği kiloları almaya başladı.Düzelme varken haplar olumlu etki yapıyorken doktor tekrar kolonoskopi istedi.Sizce bu normal mi 6 ayda üçüncü kez yapılması

Babamın kalın bağırsağının üçte ikisinde tutulum var.Salofalk ve pentasa kullanıyor bir kaç aydın.Çok şükür yeni yeni kaybettiği kiloları almaya başladı.Düzelme varken haplar olumlu etki yapıyorken doktor tekrar kolonoskopi istedi.Sizce bu normal mi 6 ayda üçüncü kez yapılması
Bunu daha önce de sormuştunuz. Sanırım 2
Kolonoskopiyi yapan dr istedi. Normal görünmüyor.

Bunu daha önce de sormuştunuz. Sanırım 2
Kolonoskopiyi yapan dr istedi. Normal görünmüyor.
Evet sizin cevap verdiğinizi unutmuşum bu soruma teşekkür ederim.Kolonoskopi yapıldıktan sonra bu ilaçları sadece atak döneminde kullanmasını mı isteyecek acaba Dr. Remisyonu uzatmak atak geçirmemek için bırakmaması lazım bu iki ilacı diye biliyorum.

Evet sizin cevap verdiğinizi unutmuşum bu soruma teşekkür ederim.Kolonoskopi yapıldıktan sonra bu ilaçları sadece atak döneminde kullanmasını mı isteyecek acaba Dr. Remisyonu uzatmak atak geçirmemek için bırakmaması lazım bu iki ilacı diye biliyorum.
Önemli değil. Bazı drlar sadece atak döneminde veriyor ilaçları. Yaklaşımlar doktordan doktora farklılık gösteriyor. Atak geçirmek barsak mukozasını tahrip olması ve dolayısıyla kanserleşme riskinin artması demek. Ben remisyondayım 2. 5 senedir ama cesaret edip ilaçlarımı bırakamadım. En son takip olduğum doktorumda benimle aynı fikirde. Ağızdan salofalk granüstix kullanıyorum her gün, haftada 3 gün de salofalk lavman kullanıyorum. Her gün olan lavmanı haftada 3 e düşürebiliriz dedi doktorum.

Hepimiz kanser olabiliriz.30 yıl kanser olmamış olan hasta,sonrasında kanser oldu denek istemedim,ük ile yaşamaya devam ediyor.Benim babama ük tanısı konalı da 5 ay oldu biz hala alışmaya çalışıyoruz,en zor yanı kolonoskopi.6 ayda üçüncü kez yapılacak.
Cok cok gecmis olsun babaniza da... 6 ayda 3 kez yapmasinin sebebini anlamadim yalniz

Bazı drlar sadece atak döneminde veriyor ilaçları. Yaklaşımlar doktordan doktora farklılık gösteriyor. Atak geçirmek barsak mukozasını tahrip olması ve dolayısıyla kanserleşme riskinin artması demek. Ben remisyondayım 2. 5 senedir ama cesaret edip ilaçlarımı bırakamadım. En son takip olduğum doktorumda benimle aynı fikirde. Ağızdan salofalk granüstix kullanıyorum her gün, haftada 3 gün de salofalk lavman kullanıyorum. Her gün olan lavmanı haftada 3 e düşürebiliriz dedi doktorum.
Surekli diyet uyguluyo msnz, yemedihiniz besinlernneler?

Surekli diyet uyguluyo msnz, yemedihiniz besinlernneler?
Bir diyet uygulamıyorum. Sadece ev yemekleri ağırlıklı ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, gıda temizliğine dikkat ediyorum. Bu hastalıkta kendi doktorunuz olacaksınız bazı yiyecekler bazı insanlara yaramıyor süt vb gibi. Eğer size yaramadığını düşündüğünüz gıdalar varsa diyetten çıkarın. Sağlıklı ve dengeli beslenin. Dışarda temizliğinden emin olmadığınız yerlerde yemek yemeyin.

Bir diyet uygulamıyorum. Sadece ev yemekleri ağırlıklı ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, gıda temizliğine dikkat ediyorum. Bu hastalıkta kendi doktorunuz olacaksınız bazı yiyecekler bazı insanlara yaramıyor süt vb gibi. Eğer size yaramadığını düşündüğünüz gıdalar varsa diyetten çıkarın. Sağlıklı ve dengeli beslenin. Dışarda temizliğinden emin olmadığınız yerlerde yemek yemeyin.
Ben sekerli yiyecekler yediginlm anda ishal basliyo maalesef gecen iste dayanamadim waffle yedim 😁 ondan sonra gelsin ishal... Yemenej icin cok direndim ama bazen demekki insan kendini tutamiyor ama genel itibariyle kendime baya ambargo koydum

Benden koloniskopi yapilmasinin ustunden 2 hafta gecmisken istedi ki prof istedi yani birde net goremiyorum diye elinde pataloji sonucu olmasina ragmen ama ben reddettim kusura bakmasinlar insan kendini dr daha iyi taniyor bazen ki reddettigim hafta atak gecti belki tekrar kolonoskopi olsaydim daha kotu olucaktim

Son düzenleme:
Ben sekerli yiyecekler yediginlm anda ishal basliyo maalesef gecen iste dayanamadim waffle yedim 😁 ondan sonra gelsin ishal... Yemenej icin cok direndim ama bazen demekki insan kendini tutamiyor ama genel itibariyle kendime baya ambargo koydum
Babam tanı konmadan önce beslenmeye dikkat etmeye başladı 6 ay boyunca sevdiği her şeyden mahrum kaldı.Hala kızartma yemiyor,patlıcan,karpuz,nohut yemeği,süt,mısır,baharatlı şeyler...vs bunlar en sevdiği yemeklerdi.Laktozsuz sütten sütlaç deneyeceğim inşallah dokunmaz.Bir de kimyon kullanıyoruz yemeklere onun rahatlattığını söylüyor.

Benden koloniskopi yapilmasinin ustunden 2 hafta gecmisken istedi ki prof istedi yani birde net goremiyorum diye elinde pataloji sonucu olmasina ragmen ama ben reddettim kusura bakmasinlar insan kendini dr daha iyi taniyor bazen ki reddettigim hafta atak gecti belki tekrar kolonoskopi olsaydim daha kotu olucaktim
Babama tamamen iyileşmen için yapılması lazım demiş bir de.Bu hastalık kronik insanların aklıyla alay etmeye çalışıyorlar.

Neredeyse ameliyat kadar sarsıyor hastayı kolonoskopi hekimler nasıl bunu görmezden gelip sürekli yapılmasını istiyorlar anlayamıyorum,hekimlere de mi güvenemeyeceğiz

Neredeyse ameliyat kadar sarsıyor hastayı kolonoskopi hekimler nasıl bunu görmezden gelip sürekli yapılmasını istiyorlar anlayamıyorum,hekimlere de mi güvenemeyeceğiz
Evet mehvediyor insanı kolonoskopi. Hazırlık esnası, kullanılan ilaçlar. Sürekli tuvalete gitmek. Hepsi kabus gibi.

Babam tanı konmadan önce beslenmeye dikkat etmeye başladı 6 ay boyunca sevdiği her şeyden mahrum kaldı.Hala kızartma yemiyor,patlıcan,karpuz,nohut yemeği,süt,mısır,baharatlı şeyler...vs bunlar en sevdiği yemeklerdi.Laktozsuz sütten sütlaç deneyeceğim inşallah dokunmaz.Bir de kimyon kullanıyoruz yemeklere onun rahatlattığını söylüyor.
Ben de kimyonu kaynamis suya koyup iciyorum ay cok degisik bi hastalik ya en sewdigim her seyden mahrum kaliuorum

Kolonoskopinin ük tanısı konmuş hastalara yılda bir kez mi yapılması gerekir,araştırmalarım doktorların makalelerine bakıldığında bu yönde bir çıkarımda bulunulabilir.

Back