Ülke değiştirmek

Bunları tek yaşayan sen misin orda adamın biri seni hapsetse kimden yardım alacaksın terör diye bir gerçek var. Arkadaşımın yurttan arkadaşı vardı kızın montu yoktu 20lerine okul kazanmış yurtta kalıyor gidecek yeri yok o da doğuluydu okudu yolunu buldu. Botla avrupaya kaçıcam yüzücem fikri bile ıraktan daha güvenli

Evet benim.çogu kadın özgür benim gibileride
Bir yol arıyor çalışsan olmuyor okusan olmuyor e ne yapayım burda kendime bı fikir arıyorum
20 de okul kazanmişmiş demekki ailesi gondermiş kızı iftira atmamiş ezmemiş
,delirtmemiş.

Reşitsin ya sen kazandın da ailen mi göndermedi açıktan da okunuyor atanılıyor liseden bile iş bulunuyor

Reşitsin ya sen kazandın da ailen mi göndermedi açıktan da okunuyor atanılıyor liseden bile iş bulunuyor
Böyle konuşmak kolay
Ailem göndermeyecegini taa ortaokulda soylemişti mesele işmi sizce iş olsa ben bir süre çalıştım diyorum yemedigim laf iftira kalmadı
Psikolojim allak bullak oldu

Böyle konuşmak kolay
Ailem göndermeyecegini taa ortaokulda soylemişti mesele işmi sizce iş olsa ben bir süre çalıştım diyorum yemedigim laf iftira kalmadı
Psikolojim allak bullak oldu
Ailen ne istiyor hiç polise gittin mi sığınma 3vine gittin mi açıktan okusaydın yaşlı bakım evde sa9lık tıbbı sekreterlik o bu bir sürü bölüm var

Ailen ne istiyor hiç polise gittin mi sığınma 3vine gittin mi açıktan okusaydın yaşlı bakım evde sa9lık tıbbı sekreterlik o bu bir sürü bölüm var
Ailem kadınlari sevmiyor nefret ediyor
Babam anneme bile neler yapıyor bir erkek isterse cinnet geçirirse 20 kadını öldürür der yani buna hakkı var
Sürekli insanın şerefinden namusundan vurup pasifleştirip ezmeye çalışır
X sektöründe calişanlar bilmem neresini verir
Y sektöründe calişan şunu yapar diye çalıştığım dönem sürekli böyle konuştu
Bu x y sektöründe üretim sektorü yani başka bişey diil
Hani insanın ağzına eder sen cevap verince ne namus bırakır ne bişey şiddet deden havalarda uçar

İstiyorlarki ezik gibi yaşayip birgün evlenincede eşim ağzıma etsin onun kontrolünde yine ezik gibi öleyim kadınım ya hani

İstiyorlarki ezik gibi yaşayip birgün evlenincede eşim ağzıma etsin onun kontrolünde yine ezik gibi öleyim kadınım ya hani
Bu düzenden kurtulan çok var. Sanki ırakta bulamayacaklar. Hiç kaçakçı vs tanıdıkları yok ırakta çalışan yok

15 sene önce belki oluru vardı bunun şuan imkansız yahu
Arkdaşlar bu devlet programı. Devlet gönderiyor. Size koruma veriyor. Ev tutuyor, okulunuzu ayarlıyor. Yok öyle birinin karısı olmak şu bu Hala giden tonla eğitimci var çünkü cidden baya yüksek maaş alıyorlar. Bundan 6 sene önce 70bin alıyorlardı.
Zaten arkadaş okumayarak hayatının en büyük hatasını yapmış.

6 sene önceki Afganistan şuan yok yalnız 2021de taliban tamamen ele geçirdi o projeler eskide kaldı

Devlet buradaki kadınları koruyamıyor, Afganistan’da nasıl koruyacak?
Taliban’dan bahsediyoruz.

6 sene önceki Afganistan şuan yok yalnız 2021de taliban tamamen ele geçirdi o projeler eskide kaldı

Devlet buradaki kadınları koruyamıyor, Afganistan’da nasıl koruyacak?
Taliban’dan bahsediyoruz.
Rica ederim bilginiz yoksa fikriniz de olmasın çünkü komik oluyor :) maarif okullarını hiç duymadınız herhalde?
Neyse zaten konu sahibinin işine yaramıyor tartışmaya gerek yok.

Belki Avrupa'ya burada can güvenliğim yok diye iltica edebilirsiniz.Sığınmaci gibi.

Trakyaya çok yakın bı ilde ysiyoruz
Bende düşündüm tipimi filan değissem olurmu diye
Başka bı il olabilir aslında
Bilmiyorum korkuyorum bulma ihtimalleri var

Nasıl yapabilirim bunu arkadaşım nereye başvurmam gerek
Canım benim önemli olan şeyi yazmayı unutmuşum.Oncelikle o ülkeye bir şekilde gitmelisin, kaçak olur ya da turist vizesi.Ama bu vize yeterli süre olması lazım çünkü orada ilticaya başvuracaksin,resmi kuruma.Misal Almanya ya gidip oradaki resmi kuruma başvurup,neden iltica ettiğine dair evrak hazırlanıp,başvuracaksin.Oradaki yetkililer yol gösterir elbet.Evet sancılı ,zahmetli bir süreç ama kafaya koyan,kaybedeceği hiçbir şeyi olmayanlar çok daha cesur ve istikrarlı oluyorlar.Almanya en çok sığınmacı kabul eden ulkelerden biri.

Ya arkadaşlar Avrupaya git diyenler şaka mı yapıyor ciddi mi? Sizce konu sahibine vize çıkma olasılığı var mı? İnsan kaçakçılarına dolarları bayılıp tır kasasında yakalanmadan ve ölmeden kaçak yolla geçerse geçebilir. Onda da deport edilir zaten. Onun dışında konu sahibinin yasal yolla avrupaya gitme olasılığı yok. Almanyadan multi vizesi olan arkadaşım vizesi bitince tekrar başvurdu ve red yedi 6 ay önce. Sizce konu sahibini kabul ederler mi? Biraz gerçekçi olalım.

Ayrıca iltica böyle bir şey değil. Ailem baskıcı, beni tehdit ediyor beni ülkenize alın diye bir iltica gerekçesi yok. O zaman önce kendi ülkenin adli makamlarına git derler ki konu sahibi adli makamlara başvurmamış hiç. İltica dediğiniz siyasi görüş, din, dil, ırk, cinsel yönelim gibi sebeplerle devlet veya toplumun önemli bir kısmı tarafından ayrımcılığı uğrayan ve bu sebeple ülkesinde can güvenliği olmayan insanlar için var. Ve bunun için insanlar aylarca hatta yıllarca iltica dosyası oluşturup ayrımcılığa uğradığını belgelendirip başvurduğu ülkeye sunuyorlar.

Bir de konu sahibi ailenle arandaki meselen ne? Neden anlatmıyorsun? Mesela sevgilin olduğunu mu öğrendiler? Zorla istemediğin biriyle evlendirmeye mi çalışıyorlar? Ne yapıyolar?

Son düzenleme:
Konu sahibi, tek başınıza, bahsettiğiniz ülkelerde yaşama ve hayatta kalma şansınız var mı??? Bence imkansız..
Naçizane fikrim büyük şehirlerde yatılı çocuk ve yaşlı bakımında iş bulmanız. Hem aile ile yaşarsınız izinizi kimse süremez, hem para kazanıp daha aklı selim planlar kurarsınız geleceğiniz için.

Kızım ırak ile sizin ev arasında ne fark var aynı değer görmeme orda da olacak. Başka bir ilde yaşayabilirsin neden bulsunlar bir hasta bakıcı olsan mesela gün boyunca yaşlı biriyle evin içindesin nerden bulacaklar seni .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…