Bunları tek yaşayan sen misin orda adamın biri seni hapsetse kimden yardım alacaksın terör diye bir gerçek var. Arkadaşımın yurttan arkadaşı vardı kızın montu yoktu 20lerine okul kazanmış yurtta kalıyor gidecek yeri yok o da doğuluydu okudu yolunu buldu. Botla avrupaya kaçıcam yüzücem fikri bile ıraktan daha güvenliNeden mi şiddet görürsen ölumle tehdit edilirsen ve ölünce kimsenin ceza almayacağını
Bi işe girmek istesen namusuna laf edilse
Okumak istesen engel olunsa
E maddi durumun da elvermiyosa ABD ye gitme hayalleri tabiki kuramazsin
Ancak Kürdistana Ortadoğu'ya kaçmak istersin
Evet benim.çogu kadın özgür benim gibilerideBunları tek yaşayan sen misin orda adamın biri seni hapsetse kimden yardım alacaksın terör diye bir gerçek var. Arkadaşımın yurttan arkadaşı vardı kızın montu yoktu 20lerine okul kazanmış yurtta kalıyor gidecek yeri yok o da doğuluydu okudu yolunu buldu. Botla avrupaya kaçıcam yüzücem fikri bile ıraktan daha güvenli
Reşitsin ya sen kazandın da ailen mi göndermedi açıktan da okunuyor atanılıyor liseden bile iş bulunuyorEvet benim.çogu kadın özgür benim gibileride
Bir yol arıyor çalışsan olmuyor okusan olmuyor e ne yapayım burda kendime bı fikir arıyorum
20 de okul kazanmişmiş demekki ailesi gondermiş kızı iftira atmamiş ezmemiş
,delirtmemiş.
Böyle konuşmak kolayReşitsin ya sen kazandın da ailen mi göndermedi açıktan da okunuyor atanılıyor liseden bile iş bulunuyor
Ailen ne istiyor hiç polise gittin mi sığınma 3vine gittin mi açıktan okusaydın yaşlı bakım evde sa9lık tıbbı sekreterlik o bu bir sürü bölüm varBöyle konuşmak kolay
Ailem göndermeyecegini taa ortaokulda soylemişti mesele işmi sizce iş olsa ben bir süre çalıştım diyorum yemedigim laf iftira kalmadı
Psikolojim allak bullak oldu
Ailem kadınlari sevmiyor nefret ediyorAilen ne istiyor hiç polise gittin mi sığınma 3vine gittin mi açıktan okusaydın yaşlı bakım evde sa9lık tıbbı sekreterlik o bu bir sürü bölüm var
İstiyorlarki ezik gibi yaşayip birgün evlenincede eşim ağzıma etsin onun kontrolünde yine ezik gibi öleyim kadınım ya haniAilen ne istiyor hiç polise gittin mi sığınma 3vine gittin mi açıktan okusaydın yaşlı bakım evde sa9lık tıbbı sekreterlik o bu bir sürü bölüm var
Bu düzenden kurtulan çok var. Sanki ırakta bulamayacaklar. Hiç kaçakçı vs tanıdıkları yok ırakta çalışan yokİstiyorlarki ezik gibi yaşayip birgün evlenincede eşim ağzıma etsin onun kontrolünde yine ezik gibi öleyim kadınım ya hani
Ay Afganistan bir kadın için kabus gibi bir seçenek. Orada birinin bilmem kaçıncı karısı olur zorla hepten hayatı kayar.
Sakın konu sahibi Afganistan’a falan gidip başına bela alma.
Orada da şiddet görürsün bir de yaşlı bir adamın bilmem kaçıncı karısı olursun.
Aç osama filmini bir izle. Kendine gel
Arkdaşlar bu devlet programı. Devlet gönderiyor. Size koruma veriyor. Ev tutuyor, okulunuzu ayarlıyor. Yok öyle birinin karısı olmak şu bu15 sene önce belki oluru vardı bunun şuan imkansız yahu
6 sene önceki Afganistan şuan yok yalnız 2021de taliban tamamen ele geçirdi o projeler eskide kaldıArkdaşlar bu devlet programı. Devlet gönderiyor. Size koruma veriyor. Ev tutuyor, okulunuzu ayarlıyor. Yok öyle birinin karısı olmak şu buHala giden tonla eğitimci var çünkü cidden baya yüksek maaş alıyorlar. Bundan 6 sene önce 70bin alıyorlardı.
Zaten arkadaş okumayarak hayatının en büyük hatasını yapmış.
Devlet buradaki kadınları koruyamıyor, Afganistan’da nasıl koruyacak?Arkdaşlar bu devlet programı. Devlet gönderiyor. Size koruma veriyor. Ev tutuyor, okulunuzu ayarlıyor. Yok öyle birinin karısı olmak şu buHala giden tonla eğitimci var çünkü cidden baya yüksek maaş alıyorlar. Bundan 6 sene önce 70bin alıyorlardı.
Zaten arkadaş okumayarak hayatının en büyük hatasını yapmış.
6 sene önceki Afganistan şuan yok yalnız 2021de taliban tamamen ele geçirdi o projeler eskide kaldı
Rica ederim bilginiz yoksa fikriniz de olmasın çünkü komik oluyor :) maarif okullarını hiç duymadınız herhalde?Devlet buradaki kadınları koruyamıyor, Afganistan’da nasıl koruyacak?
Taliban’dan bahsediyoruz.
Belki Avrupa'ya burada can güvenliğim yok diye iltica edebilirsiniz.Sığınmaci gibi.Çunku avrupa ülkesi hem maddi olarak hem iş anlamında zor gidemem yani durumum yok
Şiddet çok gördüm en ufak birşeyde ailem tarafından tehdit ediliyorum
Yok bı erkek cinnet geçirirse 20 kadını öldürür laflarını çok duydum ki öylede öldürseler kim ne yapacak ki doğru yani görmüyomuyuz ceza bile almiyorlar ve başka birçok sorun.
Bana bu hayatı dar edenlerin iki dünyası dar olsun istememki ölsem kimse mezarıma gelmesin.
Trakyaya çok yakın bı ilde ysiyoruzTrakya'ya git. Bi köyde yaşa. Sos. Med vs kullanma. Tipini değiştir. Numaranı değiştir. Ya da akdeniz'de bi köye taşın. Çiftlik bul. İşe gir. Hayvan bak. Kimseye kimliğini açık etme. Adını farklı söyle. Olmuyor mu böyle?
Nasıl yapabilirim bunu arkadaşım nereye başvurmam gerekBelki Avrupa'ya burada can güvenliğim yok diye iltica edebilirsiniz.Sığınmaci gibi.
Canım benim önemli olan şeyi yazmayı unutmuşum.Oncelikle o ülkeye bir şekilde gitmelisin, kaçak olur ya da turist vizesi.Ama bu vize yeterli süre olması lazım çünkü orada ilticaya başvuracaksin,resmi kuruma.Misal Almanya ya gidip oradaki resmi kuruma başvurup,neden iltica ettiğine dair evrak hazırlanıp,başvuracaksin.Oradaki yetkililer yol gösterir elbet.Evet sancılı ,zahmetli bir süreç ama kafaya koyan,kaybedeceği hiçbir şeyi olmayanlar çok daha cesur ve istikrarlı oluyorlar.Almanya en çok sığınmacı kabul eden ulkelerden biri.Nasıl yapabilirim bunu arkadaşım nereye başvurmam gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?