Ülke değiştirmek

Yapabiliyorsaniz Avrupa ülkelerinden biri için iltica başvurusunda bulunun. Nedir ne değildir bilmem ama can güvenliğim yok deseniz belki yol gosterirler

Ne mezunusunuz? Dil mezunuysanız ya da Türkçe Öğretmenliği gibi, Türkçe öğreticileri kursuna ücretsiz katılıp Afganistan’a öğretmen olarak gidebilirsiniz. Maaşı da baya iyi. Bir tanıdığım gitmişti. Sanırım aylık 3bin dolar falan alıyordu. Daha yüksek de olabilir. 1-2 sene kalıp para biriktirip istediğiniz hayatı kurabilirsiniz belki.

Yapabiliyorsaniz Avrupa ülkelerinden biri için iltica başvurusunda bulunun. Nedir ne değildir bilmem ama can güvenliğim yok deseniz belki yol gosterirler
Nasıl başvurabilirim acaba
Can güvenligim yok evet ama elimde kanıtta yok
Ailem bozuk zihniyetli tehditler siddetler hep reelde

Ben üniversite okuyamadım

Peki nasıl bakabilirim güvenli bir site bir yer varmı acaba ben internetten filan bakıyorum ama çok güvenilir gelmiyor bana o sayfalar

Orda gidecek biri mi var
Hayır yok
Ha önceden ıraklı bir erkek arkadaşim vardı şuan görüşmüyoruz ama bazen bı yaşadiklarima bakınca keşke evlenseydim onunla diyorum
Ben tek hayatt kurmaktan bahsediyorum
Evlilik kesinlikle istemiyorum

Kürt bölgesinde yaşayan arkadaşinızdan bilgi alabilirmisiniz iş olanakları nasıl güvenlik nasıl yerleşim filan

Gerçekten mi varmı böyle bir uygulama
Şoyle soyleyeyim devlette tanıdıkları var brlediye başkanı vb
OGrenmezler dimi

Kürt bölgesinde yaşayan arkadaşinızdan bilgi alabilirmisiniz iş olanakları nasıl güvenlik nasıl yerleşim filan
O da türkiyede yaşıyo aklını yedin herhalde ne diyoruz sana güvenli değil türkirden çok kişi var bulamazlar mı sanıyorsun 23 yaşında koca kızsın mesleğin vs yok mu ne yaptın bu yaşına kadar ırak ırak tutturdun ben inanmıyorum sana artık parwn yok öyle bi ülkede iş bulamazsın bulsan ev tutamazsın

Ay Afganistan bir kadın için kabus gibi bir seçenek. Orada birinin bilmem kaçıncı karısı olur zorla hepten hayatı kayar.
Sakın konu sahibi Afganistan’a falan gidip başına bela alma.
Orada da şiddet görürsün bir de yaşlı bir adamın bilmem kaçıncı karısı olursun.
Aç osama filmini bir izle. Kendine gel

Ay ister inan ister inanma bide senimi inandiricam burda ben
Liseye kadar okdum zarzor
Üniye gidemedim
Bı sure bı işte çalıştım onda bile yemdigim iftirs damga kalmadı

Ben afkan filmleri izlemiştim korkunç
Oranın 3bin doları bana lazm değil aman
Adamın biri zorla karısı yapsa kime ne anlatcam devleti onlardan beter

Ay ister inan ister inanma bide senimi inandiricam burda ben
Liseye kadar okdum zarzor
Üniye gidemedim
Bı sure bı işte çalıştım onda bile yemdigim iftirs damga kalmadı
Bari açıktan okusaydın bi insan neden kürdistana gitmej ister türkiyeden anlam veremiyorum iyi yolun açık olsun bu kafayla sokakta kalıp teröristlerin eline düşersen ne olacak acaba orda yollarına çiçek serilecek herhalde

15 sene önce belki oluru vardı bunun şuan imkansız yahu

Gerçekten mi varmı böyle bir uygulama
Şoyle soyleyeyim devlette tanıdıkları var brlediye başkanı vb
OGrenmezler dimi
Kadın derneklerime başvurup yardım da isteyebilirsin. Elinin altında internet var, kadın stk larına mail at. Elinden tutabilirler

Neden mi şiddet görürsen ölumle tehdit edilirsen ve ölünce kimsenin ceza almayacağını
Bi işe girmek istesen namusuna laf edilse
Okumak istesen engel olunsa
E maddi durumun da elvermiyosa ABD ye gitme hayalleri tabiki kuramazsin
Ancak Kürdistana Ortadoğu'ya kaçmak istersin

Kadın derneklerime başvurup yardım da isteyebilirsin. Elinin altında internet var, kadın stk larına mail at. Elinden tutabilirler
Ben kesin bir yol arıyorum hani çünkü aksi olursa geri bu eve gelirsem mahvederler beni
Bu ülkede kalmak beni çok korkutuyor
Ya bulurlarsa ya şöyle böyle olursa diye duşunmeden durmuyorum
istiyorum ki başka bı ülkeye gideyim gerekirse 5 yemem 1 yerim calisirum yeterki kurtulayim kimse izimi bulmasın

Khomyuk a katılıyorum Kıbrıs iyi bir seçenek.
Birkaç arkadaşımız demiş Azerbaycan da olabilir.
Bu ikisi diğer saydığınız ülkelere göre çok daha güvenli geldi. Lise mezunu değilseniz ya da üniversite Kıbrıs’ta ki otellerin ilanına bakın yatılı personel alıyorlar. Temizlik bölümüne falan müracaat edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…