Ülke değiştirmek

Bi arkadaşım ırak kürt bölgesinde yaşıyor vize sıkıntısı yok ama türkiyenin etkileşimi çok fazla gelip giden çok fazla ha orası ha türkiyede bir şehir mutlaka tanıdık biri çıkar oraya yerleşen çok akıllıca değil onun yerine dubai vs bak avrupa dertse belki yatılı iş bulursun ya da Avustralya orda work and travel study and travel var dünyanın bir ucu

Arap alfabesiyle konuşulmaz, sesle konuşulur harfle okunup yazılır.

yazılı olanı okuyabilmeniz ve kendiniz yazabilmeniz lazım

iş olarak temizlik filan yapmayacaksanız yani, günlük hayatta basılı olan herşeylerini arap alfabesiyle yazıyorlar atıyorum eleman aranıyor şöyle bir şey yazıyor: ستافەکە دەیانویست şöyle bir şey değil: karmend dixwest (benim kürtçem yok)

ve bu bizim harekeyle kuran okumamız gibi değil. ha düz arapça, eski türkçe, osmanlıca filan gibi dersler mi aldınız bilmiyorum ya da medresede/mellede filan mı okudunuz? bu dersleri aldıysanız ve arapçayı harekesiz vs. okuyup yazabiliyorum diyorsanız tabi o ayrı.

her neyse, ailenizden korkuyorsanız sizi koskoca İstanbulda bulabilecek bir aileniz varsa -atıyorum. Erbilde, köy kadar Duhok'ta hayli hayli bulur. İstanbula gidip çalışıp biriyle eve çıkarsanız ev ikamet telefon numarası vs. sizin üzerinize olmazsa sizi nasıl bulacaklar? yurtdışında kimseyi tanımadan gidince sizi çok daha kolay bulurlar. bi kere zaten o şehirde iş arayacaksınız filan, zaten dikkat çekeceksiniz. kabak gibi ortada olursunuz yani.

Haklı sebeplerinizi sunarsanız avrupa ülkelerine iltica edebilirsiniz
Özellikle Almanya Norveç İsviçre gibi ülkeler iltica kabul ediyor.
Gitmek istediğiniz ülkelerde Türkiyeden daha kötü duruma düşersiniz.
ayrıca sizi bulmaj isteseler ortadoğu ülkelerinde daha da rahat bulurlar kadınların 2.sınıf bile olmadığı ülkelerde daha mı güvenli olacaksınız.

Yaşınız kaç ? Neden kaçmak istiyorsunuz?

Şiddet demişsiniz ama altında başka bir şeylerde mi var ?

Maksat izini kaybettirmekse öncelikle İstanbul Ankara İzmir gibi yerlerde çalışabilirsin para biriktirebilirsin sonrasında Kuzey Irak’a gidebilirsin. Durumun acilse demek istiyorum. Durumun acil değilse tabii ki bulunduğun şehirde de çalışıp ailenin yanında para biriktir sonra git. Kuzey Irak’ın zengin bir yer olduğunu ben de duydum ama nihayetinde Orta Doğu ve tek başına bir kadın olarak tekin bir yer olduğunu düşünmüyorum

Herkes Avrupa Avrupa demiş ama Avrupa’dan vize almak sanki çok kolay kuzey Irak yine en makul Azerbaycan da olabilir bak.

ayrıca bence sen ailenin tasvip etmediği bir şey yaptın. Ne yaptın hamile falan mı kaldın? Bu yüzden mi şiddetten kaçıyorsun?

Oradan arkadaşlarım vardı buradalar ve işsizlikten onlarda burada yaşamaya calişiyor
Bilmiyorum ya
Bildiğim kadariyla Arap ülkeleri ve Irak daha güvenli
Bİ yol arıyorum sadece
Güvenlik olarak hiçbir Azerbaycan kadar olamaz, Irakla kıyasla fil karınca farkı. orası bayağı güvenli ama iş konusunda evet sorun var. Bir de yabancıya iş çok daha zor bulursunuz. Mesleğiniz var mı? Online çalışabilir misiniz? 20 bin tl geliriniz olsa Azerbaycanda rahat yaşardınız.

Bence boşverin ırmağı asla akıllarına gelmeyecek bir il seçin can güvenliğiniz yoksa..birkaç il değiştirin..Bayburt Kilis vs

Peki arkadaşlar üniversite sınavina girsem iyi kötü bı puanla başka bı ülkeye tercih yapabilir miyim
Kıbrıs’a gitseniz iş bulamaz mısınız? Güvenli en azından. İlk aşamada sadece uçak parası bulmanız gerekir.
Üniversite puanı oradaki okullarda da geçerli ama özel sanırım orada okullar, ondan iş olarak baktım ama

Biliyorum evet
Ancak İstanbul veya türkiye diyeyim ailemin eli kolu uzun bu yüzden bulurlar biliyorum
En azından ırağa gitsem veya başka ülkeye kimse bilmese oraya gitmişim bı iz süremezler diye düşünüyorum
Bende bir yol,daha iyi bı fikir varsa ariyorum

Siz bir suçtan dolayı aranıyor ve bu yüzden kaçak yollarla Suriye, Irak gibi ülkelere kaçmayı planlıyor değilsiniz değil mi? Çünkü ailesinden kaçan biri ille de Irak diye tutturmaz sanki.
Benim ırak veya ortadoğu diye tutturma sebebim Avrupaya gidcecek dilim yok param yok imkanım yok anliyomusunuz
Biliyorsunuz Avrupaya gidiş şartlari çok zor
Bende Ortadoğu'da veya bir Arap ülkesine gitsem daha kolay olabilir diye bir yol arıyorum
Ayrıca kaçak yolla değil resmi yollarla gitme yolları arıyorum burada
Balkanları düşündüm Azeri arkadaşım var burda diyor iş yok oda burda surunuyo

İnanin herşeyi düşünüyorum ama o korku varya o korku ıragi Suriye'yi bile insana daha iyi gösteriyor
Ailemin eli kolu uzun bulmaları dan korkuyorum
Diyorum en azından başka ülkeye gitsem iz bulamazlar bilmezlerki ben ıraqa Ortadoğu'ya kaçmişim
Türkiye'de ararlar beni

kacak gitmeyeceksen azerbaycan da olur. git küçük bir sehrine seni kim bulacak?
Olurmu dersiniz arkadaşim
Sizce gitsem iş filanda bulurmuyum
Azeri arkadaşım var burada diyorum neden donmuyosun biraz yokladım iş yok diyorlar
Bende bilmiyorum orası pahallimidir iş varmıdır yerlesebilirmiyim sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…