Ülke değiştirmek

Olurmu dersiniz arkadaşim
Sizce gitsem iş filanda bulurmuyum
Azeri arkadaşım var burada diyorum neden donmuyosun biraz yokladım iş yok diyorlar
Bende bilmiyorum orası pahallimidir iş varmıdır yerlesebilirmiyim sizce
hic kotu bir ulke degil, ben seyahat amacli gitmistim, her yeri gokdelen olan gelismis bir ulke. Hele ki baskent bakü. bence irak mirak yerine daha modern olan ve turkce konusabilecegin azerbaycan daha mantikli. hicbir yetenegin yoksa bile binlerce otel, gokdelen var. onlarda temizlikte çalışırsın. hem yeni kimlik kartinla 90 gunluk sorunsuz girersin vizeye pasaporta gerek yok. iyice bir arastir turist olarak gidip nasil is vizesine basvuracagini. turk oldugin icin bir tik daha kolay olur. o zamana kadar oradaki yuzlerce turk lokantasindan birinde kacak calisabilirsin, bulasikcilik falan yaparsin.
en olmadi soyle olabilir eger calisma vizesi alamazsan 90 gun kacak calisirsin biraz birimim yaparsin 90 gunun dolmadan komsusu gurcistana gidip orada bir turk lokantasinda calisirsin sonra 180 gün icinde 90 gunden fazla kalmama sartini karsiladigin ici azerbaycana devam edebilirsin. gibi gibi.
chatgptne sora sora ilerle.
eger kuaforluk nail art egitimi falan alirsan bence oralarda tutunman daha kolay olabilir. hem azerbaycanda hem gurcistanda adim basi kuafor ve tirnak studyosu gördüm. gişede calisanlardan metroda tutunanlara cok fazla kadinin tirnaklari protezdi. online de olsa ogrenip bir sekilde sertifika sahini olursan, esine dostuna yapip videolar izleyip iyice ogrenirsen en azindan bir mesleğin olur

Rica ederim bilginiz yoksa fikriniz de olmasın çünkü komik oluyor :) maarif okullarını hiç duymadınız herhalde?
Neyse zaten konu sahibinin işine yaramıyor tartışmaya gerek yok.
Maarif okullarına lise mezunu kimi alıyorlar da siz böyle fikirler verebiliyorsunuz hayret doğrusu..Devlet de sınavla belirli branşlardan öğretmenleri gönderiyordu, edebiyat öğretmeni arkadaşım kadın olduğu için elendi, buna bizzat şahit oldum. Afganistan’a turist giden kadın bile iki gün dayanamıyor genç bir kadın ne yapsın konu sahibi umarım bir çözüm yolu bulabilir.

Irak mırak çok berbat fikirler kızım, 2ye kesilirsin. Çok berbat bir fikir at gitsin aklından. Azerbaycan da kötü bir fikir bence insanlar ordan çıkıp buraya çalışmaya geliyor. Dil bilmiyorsan, paran da yoksa Türkiyeden çıkma. Bana kalırsa Antalyada iş bak, turizm sezonunda çalış kalacak yer de oluyor. Ordan da Kıbrısa geçersin.

Sorun güvenlik sorunu ve kaçışsa seni o gitmek istediğin orta doğu ülkeleri anında geri teslim eder

Kıbrıs ve Azerbaycan arasındayım
Azeri arkadaşım var buraya gelmiş çalışmaya dönmüyor
Diyo iş yok para yok burdada sürünüyo
Bilmiyorum ya yinede ikisine bakicam

Arkadaş var Azeri bı ara konuşmuştum niye burdasın mutsuzsan diye iş yok filan dedi ondan kafama takildı insan bide bişey bilmeyince çok tedirgin oluyor
Kıbrıs veya azerbaycani araştirayim en iyisi

Bende korkuyorum gerçekten calişmak icin biryerlere başvurduğumda kötü insanlara denk gelirde kötü şeyler yaşarsam diye

Bak yukarıda bu konuya yaptığım ilk mesajım var. Ne yazdığımı Okumadan etmeden neyin olayındasınız? :)

Bende korkuyorum gerçekten calişmak icin biryerlere başvurduğumda kötü insanlara denk gelirde kötü şeyler yaşarsam diye

Yaşarsın tabi, kadın alıp satanların eline düşersin. Paran ve dilin yoksa yurtdışı ütopik bir fikir.

Bence aileni fazla büyütüyorsun kızım, bir avuç mağara adamı güçleri anca sana yetiyor. Seni sindirmişler yani bir savcı polis görseler titreyip kalırlar. Gideceksen iş bul öyle git Ankara olur, Antalya olur poluse başvur soyadını değistir nerden bulacaklar seni koca ülke 80milyon insan var.

Gercektenmi bı araştirayim Kıbrıs'a nasıl gidebilirim
ÇAlışma izni olmadan malesef sadece turist olarak gelebilirsin önce iş bulman lazım sonrasında ön izin çıkartıyorlar sigortalı olarak işe başlayıp kalabiliyorsun ya öğrenci olarak ya çalışma izni yani yoksa izin verilmiyor instegramdan Münhal sayfasını takip edip iş bakabilirsin ...

Antalyada çok kürt var kızı bulurlar. Kürt yoğunluğunun az olduğu iç Anadolu bölgelerini ve köylerini öneriyorum ben tabi ırak konusunda fikri değişirse.

Azerbaycan demişken ülkede bürokrasi ve adalet genel anlamda çok kapalı işliyor, güvende olursunuz ama netlik olmaz asla. Yani başınıza bir şey gelirse duyuramama şansınız var maalesef.

Arkadaş var Azeri bı ara konuşmuştum niye burdasın mutsuzsan diye iş yok filan dedi ondan kafama takildı insan bide bişey bilmeyince çok tedirgin oluyor
Kıbrıs veya azerbaycani araştirayim en iyisi
amaaan insanlar hep bunu diyor salla gec. benim sevgilim avrupali, geldi burada yasamaya basladi. daha bugün bile market sirasinda tanistigim adam "biz gitmeye calisiyoruz kizim o niye geldi? sen gitsene" dedi. her bu lafi diyen bize 10 euro verse zengin olurduk :)
insanlar göçen yaratiklardir. sen begenmezsin x ulkesine tasinirsin, senin kaçtığın y ülkesi bir başkasının hayali olur - o buraya gelmeye calisir. onun kactigi ülkeye de birileri gelmeye calisir. dunya böyle bir yer yani. benim tanıdığım cok fazla avrupali var "boyle hayatin icine edem" diyip daha iyi bir hayat icin baska avrupa ulkesine, avusturalyaya, amerikaya falan tasinan.
Avrupanin az gelismis yerinden bir cocuk taniyorum, cocuklugundan beri belcikada yasiyor.
yazilim okudu, is bulamayinca insaatlarda calismaya basladi, en sonunda bakti olmuyor bari burs parasi alayim diye mastera basladi. onunla konusuyoruz geldikce, o da iş yok diyor. 3 dil konuşuluyormus ulkede, bu en az konusulan dilin oldugu bolgede - sirf bu yuzden bile issizmis. hos, onlarin işsizliğiyle bizim işsizliğimiz bir degil, onlarin fakirligi bile zengin - yine asgari gecimini saglayacak - turkiyeye tatillere gelebilecek para alıyor devletten. ama o da kanadaya gitme hayalleri kuruyor - onun dilini kullanan bir bolgesi varmis kanadanin. oralardan iş kovaliyor - bulamadi yillardir bulsa bir saniye durmadan gidecek.
böyle bir yer yani dunya, belki de o sirada kanadadan birileri belcikada is ariyordur - dilimi konusuyorlar gideyim de kurtulayim diye:))

Hayat işte herkes bişeylerin peşinde herkesin hayali amaçları farklı
Gerçekten ben böyle hayatları okuyunca bir kez daha anlıyorumki doğduğun ev doğduğun topraklar kaderindir
Mesela benim en büyük hayalım huzurlu ezilmediğim şiddet görmediğim kavga olmayan sadece içinde huzur olan bir ev bir oda
Oysa insanlar ne hayatlar yaşiyorda beğenmiyor haliyle daha iyisini istiyor çok farklı hayatlar
Kimisi ben gibi sadece huzur bulsa dünyanın en mutlusu olur yiyecek ekmeği olmasada umru olmaz
Kimisi her imkana sahip olup tatmin olmaz hep daha fazlasını ister hayat işte

Bak yukarıda bu konuya yaptığım ilk mesajım var. Ne yazdığımı Okumadan etmeden neyin olayındasınız? :)
Konu sahibi defalarca lise mezunu olduğunu yazdı konuyu bilmeden yorum yapıp üste çıkıyorsunuz. Ayrıca üniversite mezunu kadının Afganistan’da ne işi var ? Siz neyin olayındasınız çok meraklıysanız kendiniz gidin.

Ben senin gibi tüm mesajları okumuyorum, ilk yazdığına göre yazıyorum. Irak’a giden Afgansitana da gider ne farkı var ayrıca sizi ne alakadar ediyor? Hem üniversite okumadan nasıl gidecek maarif okullarına diyosunuz hem ne işi var diyosunuz absjssksk Giden bir sürü eğitimci tanıyorum, onlar insan değil mi?. Şimdi git duvara konuş çünkü benden sana malzeme çıkmaz ciciş, absbsskslsnzbzjsslslaö
Fikrin yok zikrin de olmasın benden sana tavsiye kapiş?

Ne kadar seviyesiz bir insan olduğunuz yazdığınız yorumdan belli sizin seviyenize düşmeyeceğim, amacınız insanlara yardımcı olmak değil belli ki, kapiş ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…