Ülke değiştirmek

Antalyada çok kürt var kızı bulurlar. Kürt yoğunluğunun az olduğu iç Anadolu bölgelerini ve köylerini öneriyorum ben tabi ırak konusunda fikri değişirse.
antalya değil de datçada marmariste bi sürü butik otel var
sezon geliyor

ha oralarda kürt yok mu
kürt her yerde var ama antalyanın otelleri genel olarak büyük doğal olarak personel sayısı çok, birinin birini görmesi tanıması ihtimalleri artar ya da soruşturunca bulunması.

egenin bu tarafında ise oteller küçük, personel sayısı az ve oteller birbiriyle iç içe değil. her otele tek tek girip çıkıp kim kimi bulacak, ben ihtimal vermiyorum. özel olarak x şehirdeymiş diye bilgi olmadan zor, buralar dağınık bir de çünkü.

ama tabii tanıdık olmadan girmesi bira zor. yine de düşünsün derim. azerbaycana gitmekten kolay datçaya gitmek.

ben ankaraya otobüsle ailemin yanına gidiyordum geçen sene sezon sonuydu yanımda bir kız vardı, kırşehirliymiş sezonda çalışmış, kışın dönüyordu evine. daha 18-20 yaşındaydı, üniversite okumamış, ailesinin durumu yokmuş. ilanı da baya internette görmüş başvurmuş. oldu mu oluyor demek.

güven sorununu anlıyorum ama cidden bu tarafta otellerinde işletmelerinde çalışacak personel bulma sıkıntısı yüksek. bu tarafın insanları çalışmıyor, pek çalışmayı tercih etmiyorlar. genelde personel dışarıdan gelen kişiler zaten. genç, bekar (sürekli elinde telefonla mesalaşmayacak) ve çocuğu olmayan (çocuk olunca saatler sıkıntı oluyor) otelin/restaurantın lojmanında kalacak personel en aranan şey aslında.

iç anadolunun köylüsüyüm. oralarda ne yapacak kız anlamadım. bizim oralarda iş yok ki.
bizim hayvanlarımıza afgan çobanlar bakıyor, köylerimizde genç yok. olan genç de afgan işte. genç bir kız iç anadoluya bir köye gitsin tek başına, muhtar direkt jandarmaya haber verir. bizim köylerde böyle kişileri bulmak 3 dakikalık meseledir.

Valla ırakta ne yapmayı düşünüyorsa iç anadoluda da onu yapar diye düşünüyorum. En azından kaçtığını ya da Aranılan biri olduğunu söylemezse kimse duymadığı sürece jandarmaya gitmez hatta köylüler insan sever sahip çıkarlar diye düşünüyorum yanlış düşünüyor olabilirim. Ancak antalyada otellerin ciddi anlamda bir kısmının (mesela side bölgesinde) olduğu gibi kürtlere ait olduğunu çok iyi biliyorum. En fazla kürt yoğunluğunun olduğu antalya mersin bölgesini önermek bana o sebeple çok mantıksız geliyor. Eğer antalyada kürtlerin elini atmadığı bir iş kolu arıyorsa batı antalyaya gidip kumluca finike gibi bölgelerde seralarda ya da bahçelerde çalışması çok daha mantıklı. Bu işlerde işçi evleri olur kalacak yerini direkt bahçe içindeki evlerde ayarlarlar ama o durumda da aile olarak alıyorlar genelde işçileri. Öyle tek başına genç bir kıza al burası senin kalacak yerin bu bahçeye de bak demezler karı koca büyük çocuklu aileler aile işi gibi girer çalışır. Bu bahçe sera vs işleri hep yörüklerin oluyor kürtlerin değil.

Bu kadar kaçmak isteyen beni bulurlar korkusu yaşayan birine mantıklı yollar bulmaya çalışıyoruz ama tabi hiçbirimiz böyle bir şey yaşamadığımız için mükemmel fikirler çıkmayabiliyor.

yahu Irak da zaten kimseyi tanımadan gidip kalabilecğei bir yer değildi
o fikre sadece dil konusunda kolaylık olur diye kapılmış ama kırmançi bile konuşulmuyor alfabe arapça kürdistan özerk bölgesinde, çok da öyle bir kolaylık olmayacaktı onun için. ama gittiği yerde gidip köyde tavuk beslemeyi düşünmüyordu zaten. gidecek bir otelde restaurantta en olmadı AVMde filan çalışacak %90
başka işi mesleği olmayan bir kadın nerede çalışabilir ki?

erbilde süleymaniyede köyde çalışmayacaktı yani gitseydi. oralar da türkiyeden iç anadolunun çoğu yerinden daha kentsel yerler zaten (ankara filan hariç tabi), bu arada. bakü filan da öyle her yeri gökdelen.

iç anadoluda eskişehirden sivasa kadar olan tüm bölgeyi bilirim, hem memleketim hem ailemin hem kardeşlerimin yaşadığı, okuduğu vs. şehirler, hepsi bu bölge. bir de ben köyüme filan sürekli gidiyorum.
bu bölgelerde sadece kaplıca turizmi vs. olan istisna 1-2 ilçe hariç kırsalda dışarıdan birinin "hadi ben geldim bi iş bulayım" diyebileceği köy kasaba yok. köylerde kadının yapacağı tek iş meyve, domates vs. toplama işi. onu da tek işçi kimse almaz çavuşlar toplu verir işi. yatılı, yani tarlalarda kalarak çalışanlar da topludur, aile halinde çalışır, bizdekiler hataydan gelir 30 senedir (depremle alakasız yani). gerisi zaten oranın kendi köylüsüdür.

köylüler insan filan sevmez.
köylüler tek başına bir kıza ev de vermez. çünkü ne münasebet?
o kız köydeki hasan amcanın şehirden gelen yeğeni olur, devletin atadığı ebe öğretmen olur, köyden birine gelin gelmiş olur, depremden kaçmış gelen aile olur bizim köye tee 42 sene önce erzurumdan depremzede gelmiş, 1000 km bize erzurum, gayet ağırlamış bizimkiler neden devlet getirmiş çünkü yardım edin demiş, bizimkiler nesi var nesi yok paylaşmış, o zaman köylü seve seve yardım eder. şu durum bunlardan hiçbirisi değil ama

ha ücra bir köyde hastası yaşlısı olan birisine bilerek gitse mesela bakıcı bulduk deseler, o olurdu. tanımadan o işler olmaz.

bence de en mantıklı çözüm hazır yatılı kalacağı turizm ya da sera işleri de olabilir (ama seralarda yazın çalışmak turizmden bile zor, ben ikisinde de çalıştım biliyorum) bulabilir inşallah öyle, güvenilir bir yer.

Bence yatılı bakıcı maaşlarını bilse başka iş düşünmez bile. Zaten evden çıkmayacak, uzun süre böyle çalışırsa iyice kendini unutturur. Ne adres kaydı ne sigorta yaptırır rahat rahat çalışır. Artık eğitimli bakıcı bile olmasa kabul edecek çok kişi var maalesef piyasa durumundan dolayı bulmak çok zor.

yatılı bakıcılık bulur ve yaparsa kesinlikle en rahatı, üstelik sezonluk da değil.
dediğiniz gibi zaten evden de çıkmayacak, bulunma derdi de yok...

Herkes kendi yaşadığı yeri biliyor işte Sera işi zor tabi fiziksel olarak güç gerektiriyor o sebeple karılı kocalı alıyorlar. Dediğiniz doğru atanan gelen öğretmen hemşire vs sever herhalde iç Anadolu, çok içinde olmadan bilinmesi zor şeyler bunlar. Belki Azerbaycanlı biri de çıkıp o öneriyi bir tartar da mantıksız seçenekler böyle böyle elenir.

Ben Azerbaycanlıyım. Güvenlik açısından iyi ama iş bulmak orda gerçekten çok zor. Burdan geliri olsa orda rahat sakin yaşardı ama maalesef çalışması da lazım.

Ben Azerbaycanlıyım. Güvenlik açısından iyi ama iş bulmak orda gerçekten çok zor. Burdan geliri olsa orda rahat sakin yaşardı ama maalesef çalışması da lazım.
ben de oyumu azerbaycana verenlerdenim.
ama bazi ülkelerde- turkiye gibi- vasıflıysan is bulman zor. "ne is olsa yaparim" modunda olanlar icin bulasikcilik, otellerde temizlik, konfeksiyon falan daha ulasilasi. azerbaycanda da boyledir diye düşündüm. bir Türk lokantasi bulsa kaçak bulasikcilik yapsa gecinebilir mi acaba? ya da o kadar gökdelen var birinde temizlikci olsa, bir otelde housekeeping olsa?
e tabiii ki olmasi gereken bu. eger insan hep oldugu yerde dursa, ona verilenle yetinse, "azi bana yeter" dese mağaralarda yasiyorduk :)

Yani orda çoğu yerde temizlikçi işine almak için bile para istiyorlar öncesinde. Ya da bulur ama maaşını alamama gibi durumla karşılaşır. İyi bir Türk işletmecisi bulursa orda çalışabilir ama tanıdığı yok, nerden bulacak da iyi olduğunu bilecek. Bulsa da böyle işlere verecekleri maaş 300 manat olur mesela onla da geçinemez.

Ailen seni bulmak istedikten sonra her türlü bulur zaten.
Bindiğin otobüsten uçaktan nerede olduğunu bulmak o kadar zor değil
Teknoloji çağındayız

İltica etmeni söylemiştim ama o da o kadar kolay değilmiş araştırdım senin için

Saklanmak o kadar kolay değil nereye kaadar bu hayatı yaşayacaksın

Antalya demişler ama inan burada kürt nüfısu çok fazla özellikle gece hayatı ve turizm onların elinde.
Seralar da da azımsanmıyacak kadar çalışanlar var illaki bir şekilde bulurlar seni

Tüm bunlarla uğraşmak yerine polise gidip sığınma talebi istersen çok daha güzel olur

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmanı istemem

Sorunun nedir açıkca yaz bence. Çok mağdursan hemen kadın sığınma evine başvurmalısın. Devletimiz sana yardımcı olacaktır. Eğer sorun çok büyük değilse biraz çalışıp para biriktir öyle karar ver hem araştırma yapacak zamanın olur. İnan dünya yalnız kadınlar için çok zor her türlü risk ve kötü muamele görülebilirsin kendini yakma gerekirse psikolopa git. Paran yoksa aile ve sosyal hizmetler sana ücretsiz yardımcı olacaktır

Peki arkadaşlar üniversite sınavina girsem iyi kötü bı puanla başka bı ülkeye tercih yapabilir miyim
Bunun için para lazım burs bulman lazım kızım anladığım kadarıylr yaşın küçük hepimiz bu yollardan geçtik. Geçecek lütfen sakin ol

İlk etapta tanımadığın, dilini bilmediğin bir ülkeye göçmektense, ailenin tahmin edemeyeceği bir şehre gitsen? Orda isim değişikliği yapıp kadın sığınma evlerine sığınabilirsin diye düşündüm.

Yine gideceğin yerde bir hastaneye gidip hasta yakınlarıyla, çalışanlarla konuşup hastabakıcılık ayarlayabilirsin diye düşünüyorum. Hastanede yatması gereken hastalar için bakıcı ihtiyacı çok oluyor. Bu şekilde hastane ortamında, hem geceyi de orda geçirerek tecrübe kazanabilirsin. Farklı ülkeye de biraz para biriktirip daha sağlam ve tecrübeli şekilde göçebilirsin benim naçizane düşüncem.

İsviçre eskiden esnekti ama artık çok zor gelenlerde resmen sürünüyor burda. Görüyoruz gelenleri. Bence hiç bu işlere bulaşmayın gelenlerde hep fetö ve doğu illerinden iltica ediyorlar sebebini bildiğiniz konudan dolayı yani kısaca iltica etmeniz için gelecekler için söylüyorum vatanınızı satmanız gerekiyor

Ne kadar güzel yazmışsınız. Bizim suçumuz namuslu bir vatandaş olmak sanırım ki bize vize verilmiyor.

Ne kadar güzel yazmışsınız. Bizim suçumuz namuslu bir vatandaş olmak sanırım ki bize vize verilmiyor.
Nedeni aslında ne biliyor musunuz buraya gelen Türklerin sicili temiz değil her türlü dolandırıyor burayı o yüzden Türklere güven yok polisler bizzat söylüyor zaten bunu. Mesela örnek verecek olursam çalışmıyorlar devletten geçiniyorlar almanca öğrenmiyorlar kafadan hasta raporu alıp genç yaşlarında emekli olmuşlar o yüzden gelecek olanları da asla ama asla istemiyor hükümet

Ya sende otur evde. Ailenin dizinin dibinde otur. Dediklerini yap. Akıllı evlat ol. Buna rağmen öldürecek değiller. Birşeyler yapmışsındır onaylamadıkları o yüzden bu tepkileri. Aklı başında bir kız olsan birşey yapmazlar

Ne biçim bi laf bu? Kız çalışıyor diye namussuz damgası vuruyormuş babası? Okumasına izin vermemişler? Kıza vuruyorlarmış? Aile içinde kadının değeri yok. İnsan yerine koymuyor diyor. Tamam detayları söylemiyor ama bu bile yeter ne biçim insanlar olduğunu anlamak için. Ne demek aklı başında kız olsan bişey yapmazlar. İnsanı sinirlendiriyo bazen şu yorumlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…