Bende bunu anlatmaya çalışıyorumYa arkadaşlar Avrupaya git diyenler şaka mı yapıyor ciddi mi? Sizce konu sahibine vize çıkma olasılığı var mı? İnsan kaçakçılarına dolarları bayılıp tır kasasında yakalanmadan ve ölmeden kaçak yolla geçerse geçebilir. Onda da deport edilir zaten. Onun dışında konu sahibinin yasal yolla avrupaya gitme olasılığı yok. Almanyadan multi vizesi olan arkadaşım vizesi bitince tekrar başvurdu ve red yedi 6 ay önce. Sizce konu sahibini kabul ederler mi? Biraz gerçekçi olalım.
Ayrıca iltica böyle bir şey değil. Ailem baskıcı, beni tehdit ediyor beni ülkenize alın diye bir iltica gerekçesi yok. O zaman önce kendi ülkenin adli makamlarına git derler ki konu sahibi adli makamlara başvurmamış hiç. İltica dediğiniz siyasi görüş, din, dil, ırk, cinsel yönelim gibi sebeplerle devlet veya toplumun önemli bir kısmı tarafından ayrımcılığı uğrayan ve bu sebeple ülkesinde can güvenliği olmayan insanlar için var. Ve bunun için insanlar aylarca hatta yıllarca iltica dosyası oluşturup ayrımcılığa uğradığını belgelendirip başvurduğu ülkeye sunuyorlar.
Bir de konu sahibi ailenle arandaki meselen ne? Neden anlatmıyorsun? Mesela sevgilin olduğunu mu öğrendiler? Zorla istemediğin biriyle evlendirmeye mi çalışıyorlar? Ne yapıyolar?
Orada çalışır normal yaşarim diye düşünüyorumKızım ırak ile sizin ev arasında ne fark var aynı değer görmeme orda da olacak. Başka bir ilde yaşayabilirsin neden bulsunlar bir hasta bakıcı olsan mesela gün boyunca yaşlı biriyle evin içindesin nerden bulacaklar seni .
Ya ben o kadar ıraqa giden turistlerin video larını izledim dinledim baya buralar gibiydi öyle anormal bı durum yoktu hani afkanistan gibiKonu sahibi, tek başınıza, bahsettiğiniz ülkelerde yaşama ve hayatta kalma şansınız var mı??? Bence imkansız..
Naçizane fikrim büyük şehirlerde yatılı çocuk ve yaşlı bakımında iş bulmanız. Hem aile ile yaşarsınız izinizi kimse süremez, hem para kazanıp daha aklı selim planlar kurarsınız geleceğiniz için.
Eee Türkiye’ye gelen turistlere bak o zaman Kapadokya da balonundan Türk gecesine, Antalya’da beachlerden clublara.. Senin hayatın böyle mi?? Çağlar öncesi kalmış Göbeklitepeden hallice. Iraka turist olacaksın da napacaksın onu söyleYa ben o kadar ıraqa giden turistlerin video larını izledim dinledim baya buralar gibiydi öyle anormal bı durum yoktu hani afkanistan gibi
bilmiyorum ya hayat sadece avrupadamıEee Türkiye’ye gelen turistlere bak o zaman Kapadokya da balonundan Türk gecesine, Antalya’da beachlerden clublara.. Senin hayatın böyle mi?? Çağlar öncesi kalmış Göbeklitepeden hallice. Iraka turist olacaksın da napacaksın onu söyle
Ya ben o kadar ıraqa giden turistlerin video larını izledim dinledim baya buralar gibiydi öyle anormal bı durum yoktu hani afkanistan gibi
Ben size Avrupa’ya gidin demedim, çünkü çok ütopik olur sizin durumunuza.bilmiyorum ya hayat sadece avrupadamı
Başka bı ülke sizce mümkünmü srap ülkesi filan
Aileniz ücra bir köyde bulamaz sizi mesela, benim ailem köyde kim nerden bulacak dersiniz yani ülkenin her yerinde sizin ailenin adamları yok belediye başkanı nerden bulacak sizi ikamet vesaire değiştirmeden. Irak a meraklı olmayabilirsiniz onu demiyorum zaten ama orası hiç iyi değil kadınlar konusunda en son gidilecek ülkeler arasında. Yani tam olarak da açıklamıyorsunuz . Mevsimlik meyve işçisi olsanız mesela kimse bulamaz sizi ne bileyim ordan kaçmak derdiniz ama cahilce yaklaşıyorsunuz .Orada çalışır normal yaşarim diye düşünüyorum
Yahu bende ırağa meraklı değilim beni bulurlarsa kötü olur ülke değiştirsem bari bulamazlar diye düşünüyorum
Benim eşime irakta iş çıktı, aileyi de getirebiliyor muyuz,güvenli mi diye sorduğunda hayır getirmeyin demişlerdi.Ya ben o kadar ıraqa giden turistlerin video larını izledim dinledim baya buralar gibiydi öyle anormal bı durum yoktu hani afkanistan gibi
Kıbrısa gidebilirsin orda sartlar çok fsrklı bu beni tehdit ediyor dersen direk kırmızı mühürü vurup adadan atıyorlar kadınlar çok korunaklı sakin ve huzurlu hayat için tercih edebilirsinHayır kan davası değil
Şiddet
Madem gidecekseniz adam akili bir yere gidin benceÇünkü sorun en yakınlarım
Bu ülke içinde bulurlar beni
E Avrupa ülkesinde şuan imkansız gibi tek çare ortadoğu
Bu ülkede sizce can güvenliği varmı sizce çaremi adli makamlar kaç kadın öldürülüyor
Gercektenmi bı araştirayim Kıbrıs'a nasıl gidebilirimKıbrısa gidebilirsin orda sartlar çok fsrklı bu beni tehdit ediyor dersen direk kırmızı mühürü vurup adadan atıyorlar kadınlar çok korunaklı sakin ve huzurlu hayat için tercih edebilirsin
Şeytan vallahi farkeder yedi yirmidörtte ona hap içirememki hem sürekli hastaneye gidiyo tahlillerinde çıksa filan belasından kurtulamam ahahahahaSorun babansa koy çayına en ağır sinir haplarini bütün gün uyusun bulaşmasın size...ha başka sorunların var bence o ayrı..herşeyin bir çözümü var.. Türkiye'de seni bulacak güçleri varsa heryerde bulurlar
İnanın bilmiyorum nereye gideceğimi ne yapacağımı bende düşünüyorumMadem gidecekseniz adam akili bir yere gidin bence
Ne biçim konuşuyosun sen böyle konuştuğuna göre senin zihinsel sorunların varSeni dağa meze yaparlar kafan mı iyi aklı başında kadın oralardan kaçmaya çalışır zihinsel bir sorununuz mu var sizin?
Of nasıl bı kaosun içinde yaşadiğimi bilsenizAileniz ücra bir köyde bulamaz sizi mesela, benim ailem köyde kim nerden bulacak dersiniz yani ülkenin her yerinde sizin ailenin adamları yok belediye başkanı nerden bulacak sizi ikamet vesaire değiştirmeden. Irak a meraklı olmayabilirsiniz onu demiyorum zaten ama orası hiç iyi değil kadınlar konusunda en son gidilecek ülkeler arasında. Yani tam olarak da açıklamıyorsunuz . Mevsimlik meyve işçisi olsanız mesela kimse bulamaz sizi ne bileyim ordan kaçmak derdiniz ama cahilce yaklaşıyorsunuz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?