Uçuş gönüllüsü

berlin8982

🌸
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2018
4.044
17.695
208
Sevgili arkadaşlar , fikir ve yardımınıza ihtiyacım var .

Bundan 1,5 yıl önce , annem 3 tane yavru köpek bulmuştu sokakta . Onlara özel yuva yaptırdı , baktı büyüttü ( Bin bir türlü zorlukla karşılaştı tabii ki bu süreçte , adı yaşlı , köpekli deli kadına çıktı , ama oraları uzun uzun yazmayacağım )

Bu üç köpek bundan 3 ay önce , etraftaki insanların sayısız şikayeti sonucu hayvan barınağına alındı. Ama kapatıldıkları yer küçücük bir kafes , orada yiyorlar , orada içiyorlar , tuvaletlerini orada yapıyorlar ve orada uyuyorlar . Bu hayvanların kalan 10-15 yılını burada geçireceğini kabul etmek açıkçası kalbi olan kimsenin kabul edeceği birşey değil .

Annem 60 yaşında şeker hastası bir kadın , köpekler gittiğinden beri her gün oraya mamalar taşıdı , ağlaya ağlaya hasta oldu, ama sonunda neyse geçici olarak başka bir yere alındı bu 3 kardeş köpek. Kötünün iyisi .. öyle diyeyim .

Ben kendim Almanya’da yaşıyorum, köpeklere ve anneme çok üzüldüğüm için burada hayvanları koruma derneği gibi bir yer ile görüştüm, bir şekilde o hayvanların buraya getirilmesi konusunda onay aldım . Bilen bilir , hayvanları buraya getirmek çok zor bir iş . Önce belli testler , aşılar ve belli zaman geçmesi gerekiyor . Maddi -manevi zor bir süreç . Neyse herşeyi hallettik , bu ayın sonundan sonra bu hayvanlar buraya gelmeye hak kazandılar . Ama ha diyince de gelemiyorlar (!) mesela hepsi aynı anda uçak ile gelemiyor , yine bilen bilir , her uçağa sadece 1 köpek alınıyor . Sosyal medya vs . Kullanmıyorum o yüzden belki burda bana yardımcı olacak birileri olabilir ; eylül ayı içinde Almanya’ya uçacak biri var mı ki ? Köpeklerden en azından birini yanında gönüllü olarak getirebilecek??
Gerçi burda çok cevap alamıyor insan , araya kaynana - gelin hikayesi mi yazsaydım bilemedim
Sevgili Mune
S sassyassyy Milana22 aklıma siz geldiniz şimdilik

Not ; annem gelebilirse eylül aynında bir tanesini getirecek , ben de getirmeye çalışacağım . Ama olmazsa diye , bir seçenek olsun istedim .

Eklentiler

• 0DB2BBC5-253D-4337-A219-E560849341D0.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 119
Düşünceniz, yaptıklarınız ne kadar güzel! Bir hayvansever olarak sizi gönülden tebrik ediyorum! Umarım ilerde bende anneniz ve sizin gibi olurum, 19 yaşındayım elimden geldiğince sokak kedilerine, köpeklerine yardımcı oluyorum. Keşke bu konuda da yardımcı olabilsem. Yazmak istedim bu duyarlılığınızı görünce :)

Çok güzeller, kurban olsunlar onları verene o kadar güzel bir şey yapıyorsunuz ki anlatamam, keşke yurtdışına çıkıyor olsaydım, kesinlikle üçünü de getirmek için bir yol bulup getirirdim size.

Ahhh ahh şu hayvancıklarından ne isterler bilmiyorum boşverin adı deliye çıksın, bana da öyle diyorlardı köpek çeteleriyle geziyorum diye, köpeklerin yüzlerinden bile belli ne kadar uysal oldukları, annnnemmm kuzuuuum deyince kuyruk sallayacak kadar sakin yapılılar.

Anneniz sosyal medya kullanıyor mu? Hayvanseverlerin sayfalarına yazılsa mutlaka birileri çıkardı, umarım buradan da yardımcı olacak biri vardır.

Annemin sosyal medya hesabı var , bir kere yazmıştı abuk subuk 60 yaşında kadına arkadaşlık teklifleri gelmişti :/ bir söyleyeyim bakayım yine yazsın . Çok sağolun ama aklıma birşey geldi ; sizin orda öyle muhtaç hayvanlar varsa , bu hayvanlardan sonra ara ara belki buraua getirebiliriz bir hayır işlemiş oluruz :) Mune

Bana ozelden bilgilerini ver , ben simdi fotoyu paylasacagim bir yerde
Hangi sehre gelucek kopusler?

Hayvanseverlerin grup sayfalarında mı oldu bu arkadaşlık talebi? Tövbe tövbe ne günlere kaldık.
Bizim buradakiler bir şekilde sahiplendiriliyor çok şükür, Türklerin ve İngilizlerin ortak çalıştığı gönüllüler grubu var, biz gruptan bağımsızız gerçi, eşimle bireysel kurtarma ve sahiplendirme çabalarımız oluyor, bir şekilde hayvancıkların tedavi, yeme ve barınma ihtiyaçlarına çare buluyoruz ama zehir atan insanlara henüz bir çözüm bulamadık maalesef

Bana ozelden bilgilerini ver , ben simdi fotoyu paylasacagim bir yerde
Hangi sehre gelucek kopusler?
Milana, bu haylazları uçak dışında bir araçla üçünü de aynı anda yurtdışına gönderme imkanı var mı? Benim bilgim olmadığı için cahilim bu konuda, yani ne bileyim yarın öbürgün böyle birşey yapmamızı gerektiren bir olay olursa mesela ben arabamla yurt dışı seyahatine çıkıyor olsam 3 köpeğim olsa götürebiliyor muyum?

Mune mesaja bakar mısın?

Her ulkenin kurallari degisik tatlim
Yani oyle istedigin ulkeye arabayla yada ucakla fark etmez , istedigin sekilde sokamiyorsun hayvanlari
Mevzuatlari farkli ve zor oluyor
Bu almanyaya gidecek olanlar icinde ozel izin , kopislere kimlik , cip , asi belgeleri vs vs gerekecek

yaa ben okula giderken hep frankfurt aktarmalı gidiyorum. o şekilde bir şeyler uydurabilir miyiz acaba? çok isterim yardımcı olmak.

Yardımcı olmayı istemekte çok değerli benim için ... ben de size çok teşekkür ederim

Aşı vs. Onların hepsi halloldu . Bide kuduz aşısı olduktan sonra , (ki onlar zaten annem tarafından ilk bulunduklarında yapılmıştı ) kan alıp, Ankara’ya yolluyorlar . O kuduz alışı vücutta bağışıklık oluşturdu mu oluşturmadı mı diye . Kağıt kürek olarak herşey tamam . Ağustos’un sonuna doğru izinliler uçmaya . Sadece gönüllü uçacak refakat edecek biri lazım . Annem ve benim dışında.

Bu bebekler nerde ? Hangi sehird?

https://m.haberturk.com/buyukcekmece-de-evin-bahcesinden-kopek-hirsizligi-1634286-amp

Bide annem bir ara televizyonlara çıkmıştı kadın gözü yaşlı . Köpeğimizi sabaha karşı bahçemizden çalmışlardı . Annem sokak sokak elinde ilanlar ağlaya ağlaya gezmişti . Sonra duyduk ki bu işi kağıt toplayıcıları yapıyormuş (hepsini zan altında bırakmıyorum tabii ki ) annem o mahalleleri gezdi tek tek. Annem para vereceğim getirene diye de bastırmıştı ilana , o çalan adam sonra bide köpeğimizi getirmek için para istedi annemden 1000 lira , annem de kendi köpeği için 500 lira verip geri aldı köpeğimizi
Hep bu kadını buluyor böyle işler . Şimdi de bu 3 kardeş ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…