• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçuş gönüllüsü

https://m.haberturk.com/buyukcekmece-de-evin-bahcesinden-kopek-hirsizligi-1634286-amp

Bide annem bir ara televizyonlara çıkmıştı kadın gözü yaşlı . Köpeğimizi sabaha karşı bahçemizden çalmışlardı . Annem sokak sokak elinde ilanlar ağlaya ağlaya gezmişti . Sonra duyduk ki bu işi kağıt toplayıcıları yapıyormuş (hepsini zan altında bırakmıyorum tabii ki ) annem o mahalleleri gezdi tek tek. Annem para vereceğim getirene diye de bastırmıştı ilana , o çalan adam sonra bide köpeğimizi getirmek için para istedi annemden 1000 lira , annem de kendi köpeği için 500 lira verip geri aldı köpeğimizi :KK43:
Hep bu kadını buluyor böyle işler . Şimdi de bu 3 kardeş ...

Gülüm maalesef her yerde her çeşit insan çalıyor, sürekli gittiğimiz bir yerin iki köpeğini satmak için çaldılar, çalan tespit edildi polis nezaretinde gidilip köpekler alındı, birkaç ay sonra yine çalındılar ama bu sefer köpekler bulunamadı, yine başka bir tanıdığın sırf köpeğini çalmak için evine giriyorlar, her zaman yanında götürürdü, o gün hava sıcak bunalmasın diye evde bırakmış, resmen evi kollamışlar, yalnız kaldığını fark edince de girip almışlar, çalanların kim olduğunu öğrendiler evcilleri parayla satan yerlere ilanlar verilmiş köpeği satmak için, o ilanlardan sanki satın alacak gibi arayıp buluşma talebinde bulunuldu da köpek öyle kurtarıldı.

Benim dört bacaklıyla yürüyüşe çıktığımızda sevmek maksadıyla yaklaşanlardan 10 tanesinden 5 tanesi istisnasız kaç para bu köpek diye sormaya yanaşıyor, siz köpeği mi seviyorsunuz evcil piyasası araştırması mı yapıyorsunuz diyorum, kucaklarına almak isteseler de izin vermiyorum böylelerine çünkü kaşla göz arasında çalıyorlar, kaç vaka oldu buralarda, sürekli kayıp ilanları veriliyor, tasmasız gezdirmiyorum, 5 dakika gözümü ayırmıyorum, evcil bakanlar anlar, insanın çocuğu gibi oluyor evciller, Allah göstermesin alıp gitseler üzüntüden kahrolurum :(

Sevgili arkadaşlar , fikir ve yardımınıza ihtiyacım var .

Bundan 1,5 yıl önce , annem 3 tane yavru köpek bulmuştu sokakta . Onlara özel yuva yaptırdı , baktı büyüttü ( Bin bir türlü zorlukla karşılaştı tabii ki bu süreçte , adı yaşlı , köpekli deli kadına çıktı , ama oraları uzun uzun yazmayacağım )

Bu üç köpek bundan 3 ay önce , etraftaki insanların sayısız şikayeti sonucu hayvan barınağına alındı. Ama kapatıldıkları yer küçücük bir kafes , orada yiyorlar , orada içiyorlar , tuvaletlerini orada yapıyorlar ve orada uyuyorlar . Bu hayvanların kalan 10-15 yılını burada geçireceğini kabul etmek açıkçası kalbi olan kimsenin kabul edeceği birşey değil .

Annem 60 yaşında şeker hastası bir kadın , köpekler gittiğinden beri her gün oraya mamalar taşıdı , ağlaya ağlaya hasta oldu, ama sonunda neyse geçici olarak başka bir yere alındı bu 3 kardeş köpek. Kötünün iyisi .. öyle diyeyim .

Ben kendim Almanya’da yaşıyorum, köpeklere ve anneme çok üzüldüğüm için burada hayvanları koruma derneği gibi bir yer ile görüştüm, bir şekilde o hayvanların buraya getirilmesi konusunda onay aldım . Bilen bilir , hayvanları buraya getirmek çok zor bir iş . Önce belli testler , aşılar ve belli zaman geçmesi gerekiyor . Maddi -manevi zor bir süreç . Neyse herşeyi hallettik , bu ayın sonundan sonra bu hayvanlar buraya gelmeye hak kazandılar . Ama ha diyince de gelemiyorlar (!) mesela hepsi aynı anda uçak ile gelemiyor , yine bilen bilir , her uçağa sadece 1 köpek alınıyor . Sosyal medya vs . Kullanmıyorum o yüzden belki burda bana yardımcı olacak birileri olabilir ; eylül ayı içinde Almanya’ya uçacak biri var mı ki ? Köpeklerden en azından birini yanında gönüllü olarak getirebilecek??
Gerçi burda çok cevap alamıyor insan , araya kaynana - gelin hikayesi mi yazsaydım bilemedim :halay:
Sevgili Mune Mune
@sassyassyy Milana22 Milana22 aklıma siz geldiniz şimdilik :KK200:

Not ; annem gelebilirse eylül aynında bir tanesini getirecek , ben de getirmeye çalışacağım . Ama olmazsa diye , bir seçenek olsun istedim .
Üç arkadaş gibi :) Çok şekerler ama kardeş değiller sanırım. Benzemiyorlar çünkü.

Kk’nın güzel yürekli , güzel kadınları :KK200: sizi daha önceden etiketlediğim bir konuda bilgilendirmek istiyorum ... bahsettiğim 3 kardeş köpek bugün itibariyle Almanya’daki yeni hayatlarına başlıyorlar ... şu anda yeni evlerine ve yeni arkadaşlarına gitmek üzere araca bindiler .
Henüz bebecikken , çok sıkıntılar atlatıp hayatta kalmayı başardılar , ve o kadar şanslılarda ki (gerçekten annem diye söylemiyorum ) pırlanta kalpli bir ‘anne’ye rastladılar ... esaretten , özgürlüğe yolculukları böyle başladı . Maddi manevi zorlu bir süreçti , ama hepsi geride kaldı , herşeye değdi !

Eminim bundan sonraki hayatları çok güzel olacak :KK68::KK200: Bugün sevinçten gerçekten ağlıyorum (ki normalde ağlak biri değilim) .

Size de çok teşekkür ederim , manevi gücünüz , yardım etmeye çalışmanız ! Siz varolun, sizin gibi insanlar varolsun . :KK200:

Dipnot; ilk fotoğraf kafes içinde geçen son saatleri . Mecburen böyle taşınmak zorundalar ...
diğerleri ise , yeni evlerinden kareler :nazar:

Mune Mune Milana22 Milana22 , zalım Mune sassy banlı herhalde onu etiketleyemedim:KK23:@Blackswan19 :KK36:

Eklentiler

• 7EEEF372-5E68-43BA-A42C-25EE2F9F6C56.webp
    7EEEF372-5E68-43BA-A42C-25EE2F9F6C56.webp
    72,3 KB · Görüntüleme: 37
  • 68802953-F13B-45ED-910D-218845913393.webp
    68802953-F13B-45ED-910D-218845913393.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 45
  • AA67F239-386F-42EB-94D3-D45C3C22C8B7.webp
    AA67F239-386F-42EB-94D3-D45C3C22C8B7.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 32
  • 56451174-0A46-4CED-8651-101FF8523C90.webp
    56451174-0A46-4CED-8651-101FF8523C90.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 42
  • B13E821D-188F-4174-A66F-059DE5C04A59.webp
    B13E821D-188F-4174-A66F-059DE5C04A59.webp
    20 KB · Görüntüleme: 38
  • E4183579-B3B9-4165-B6F5-1D41AF4D1353.webp
    E4183579-B3B9-4165-B6F5-1D41AF4D1353.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 38
berlin8982 berlin8982 o kadar sevindim ki anlatamam, umarım yeni yuvalarında çooook mutlu olurlar, okurken benim bile gözlerim doldu, sizi düşünemiyorum bile :(
Zalimim değil mi ah ben ne fena bir kadınım :))))

Back
X