- 15 Ocak 2014
- 5.926
- 5.124
-
- Konu Sahibi Dilara55333
Evet benim primim 90 dan fazla ama idareyle sorun yaşıyorum. İş göremez raporumdan sonra beni işten çıkarırBen şöyle birşey okudum, ücretli öğretmenler haftada 30 saat çalışıyorsa ve Doğum öncesi ve son 1 yıl içerisinde 90 gün primi ödenmişse raporda alabilirmişsiniz istirahat parası da, eğer raporluyken işten çıkartılırsanız ihbar tazminatı da alabiliyormuşsunuz.
Sgk sitesinden hizmet dökümünüze bakın, 90 gün primi hesap için 1 yıl içinde sgklı olarak çalışılan aylık çalışma saatlerini 7,5'a bölün, çıkan sonuç 90 gün ve üzeri çıkarsa rapor ve iş görmezlik parası alabilirsiniz.
Ama yine okuduğuma göre siz raporluyken işten çıkarırlarsa ihbar tazminatı alabilirmişsiniz. Siz bence bu işlerden iyi anlayan yasal haklarınızdan haberdar biriyle görüşün, rapor ve Doğum izni hakkınız var, raporluyken işten çıkaramazlar, sizi işten çıkarmaya niyetleri varsa yasal haklarınızı bildiğinizi anlarlarsa geri adım atarlar.Evet benim primim 90 dan fazla ama idareyle sorun yaşıyorum. İş göremez raporumdan sonra beni işten çıkarır
Bende tam hakim değilim bu konulara, konu sahibesi için netten baktım biraz, açıklamalar bu yöndeydi, ücretli öğretmenler 90 günlük prim olunca doğum parası alabiliyor diye yazılmış birçok yerde, umarım alır.Ben aldım ancak milli eğitimde değil başka bir bakanlıkta ücretli öğretmen adı altında çalışırken aldım. MEB teki gibi 15 gün yetmiyordu bizim primimiz tek farkımız buydu MEB den. SanırımMune nin dediği kural uyduğu sürece doğum parası alınabiliyor Sgk dan. Kafana takılan birşey varsa özelden yazabilirsin
Merhabalar ben de bu sene ücretliye başvurdum da merak ettim sonucunuzu. Doğum parasını alabildiniz mi acaba ve hangi şehirdesiniz. şimdiden teşekkür ederim.Kızlar 32.haftamda iş göremez raporu alınca işten çıkarsam doğum parası alabilir miyim? Çünkü devlet okulunda ücretli öğretmenlik yapıyorum ve okul şartlarına göre çalışmadığın an çıkışın veriliyor. Ne yapmam gerekiyor fikri olan varmı 170 i aradım sürekli farklı cevaplar aldım birebir yaşayan alan varmı??
Merhabalar ben de bu sene ücretliye başvurdum da merak ettim sonucunuzu. Doğum parasını alabildiniz mi acaba ve hangi şehirdesiniz. şimdiden teşekkür ederim.
çok teşekkür ederim ön bilgi için ilgilenicem en yakın zamandaEvet aldım hemde 7bin civarı 32.haftanız da iş göremez raporu alıp çıkar yada iş görebilir alıp 37ye kadar çalışmak gerek. Son olarak bir sene içimde mutlaka 90gün sgk pirim yatmalı. Bulunduğnz yerin sgk giderek detaylı bilgi alınız
Evet aldım hemde 7bin civarı 32.haftanız da iş göremez raporu alıp çıkar yada iş görebilir alıp 37ye kadar çalışmak gerek. Son olarak bir sene içimde mutlaka 90gün sgk pirim yatmalı. Bulunduğnz yerin sgk giderek detaylı bilgi alınız
Merhaba bende ucretli ogretmenlik yapiyorum 32. Haftama girmeye az kaldi rapor alacagim ama fakat okul muduru şube müdürü ile görüsmem gerekiyor dedi sizce sorun çıkar mi parayı alabilir miyim
Acaba durum ne oldu bilgi verebilir misiniz? Bende ücretli öğretmenlik yapıyorum 36. Haftamdayım bir kaç gün sonra ayrılacağım acaba çıkışımızı verecekler mi bilginiz var mı az önce alo 170 şe konuştum diyor ki 10 günlük rapor ücreti alırsınız yasa değişti diyor şaşırdım ve üzüldüm umarım öyle olmazMerhaba bende ucretli ogretmenlik yapiyorum 32. Haftama girmeye az kaldi rapor alacagim ama fakat okul muduru şube müdürü ile görüsmem gerekiyor dedi sizce sorun çıkar mi parayı alabilir miyim
Hocam sanırım 32. Haftanızda sigortalı olmanız gerekiyor 32. Hafta tatile denk geliyorsa sorun olabilir OlmaZsa başka bir iş yerine sigorta girişi yaptırın tatildeArkadaşlar benimde bi sorum var. Ben 4senedir ucretli calisiyorum. Ekim sonu gibi dogumum var. Bi ay icin calismayacaktim. Ama alinan dogum ucreti cok ciddiymis. Sgk dokumune baktim az once. Hazirana kadar 90is gunu olacak primler. Daha sonra bende basvurabilirim dimi. Ama calismam lazim sanirim eylulde tekrar.. 1ay icin. Acaba alirlarmi ucretli ogretmenlige 8aylik hamileyken