• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üçbin lirayı üfürmüşüz!

Krediyi ceken esim, parayi veren esim ise git parayi iste diye beyninin etini yemem. Hele ki bu aile ise hic demem. Ama ailesine surekli para yardimi ediyor bizi güç durumda birakiyorsa eşimi hatali görürüm. Esimle konuşup hallederim. Kardesine falan dis bilemem. Eşimin verdiği parayi ben istemem. Bu eşini hiçe saymaktır. Paragoz davranmaktir. Eş cocuk mu robot mu kumanda edeyim.

Eğer surekli yardim ediyorsa onlarda maddi manevi sömürüyorsa hatayi esinizde arayin onunla konuşun.

Adamdan para istemeyeceğim ki, eşimi neden çiğneyip geçeyim. Gerçi o beni çiğnemiş geçmiş. Ortaya bir laf söyleyeceğim, gerçi etkili olur mu bilmem. Anlasa da anlamazlıktan gelir, bazı yapılan veya söylenenleri anlayıp da anlamama huyları var ailece. Çünkü anlasalar ne olur, bana birşey söyleyecek durumları yok, o yüzden susarlar. Neyse. Kredi çeken eşim, parayı veren eşim de peki ben eşimin nesi oluyorum burada ve o kredi ne için çekildi???

3000 alti ustu deyip azimsayanlari vallaha anlamadim sanirsin Ali ağaoğluyla kapi komsusu neye gore kime gore az yani hayir bide borc cekilen paradan borc verip hibe etmekte ne demek kusura bakmayin cok cok ozur dilerim hem seyi buyuk hem donu delik derler bizde tesbihte hata olmaz bide esin neden haberi yok verilen paradan oh abi sefa sursun es cefa ceksin iyimis... konu sahibi benden sana tavsiye kardesim esinin aklina bisey sokacaksan bunu bidi bidi yaparak yapma ters teper alacagi varsada abime verdigim paraya goz oldu diye inada bindirir kapat konuyu uzun bi sure esini sogutma kendinden oda biliyo hatali ufurmus parayi:KK48: yuzune vurma uygun bi zamanda askim elimiz cok dar bu ara abinden baska yardim istenecek kim var sen cekiniyosan ben konusayim mi biraz destek cikacak durumun varsa bize bi 3000 ufur :KK48:abi diye soyleyimde... ay ufurmeyide ilk defa duydum ne var banada birileri ufuru versee... erkekler uydum akilli bakma ama bunu adami bunaltarak deyil.akil veriyomus gibi yapip anlatirsan uygular

3000 alti ustu deyip azimsayanlari vallaha anlamadim sanirsin Ali ağaoğluyla kapi komsusu neye gore kime gore az yani hayir bide borc cekilen paradan borc verip hibe etmekte ne demek kusura bakmayin cok cok ozur dilerim hem seyi buyuk hem donu delik derler bizde tesbihte hata olmaz bide esin neden haberi yok verilen paradan oh abi sefa sursun es cefa ceksin iyimis... konu sahibi benden sana tavsiye kardesim esinin aklina bisey sokacaksan bunu bidi bidi yaparak yapma ters teper alacagi varsada abime verdigim paraya goz oldu diye inada bindirir kapat konuyu uzun bi sure esini sogutma kendinden oda biliyo hatali ufurmus parayi:KK48: yuzune vurma uygun bi zamanda askim elimiz cok dar bu ara abinden baska yardim istenecek kim var sen cekiniyosan ben konusayim mi biraz destek cikacak durumun varsa bize bi 3000 ufur :KK48:abi diye soyleyimde... ay ufurmeyide ilk defa duydum ne var banada birileri ufuru versee... erkekler uydum akilli bakma ama bunu adami bunaltarak deyil.akil veriyomus gibi yapip anlatirsan uygular

Haklısınız da hayatta istemez. Bu abi ailenin sorunlusu. Batar bunlar çıkarır, tefecilerin eline düşer bunlar kurtarır. Bunun arkasını toplarlar böyle. Yine de sağolun.

Adamdan para istemeyeceğim ki, eşimi neden çiğneyip geçeyim. Gerçi o beni çiğnemiş geçmiş. Ortaya bir laf söyleyeceğim, gerçi etkili olur mu bilmem. Anlasa da anlamazlıktan gelir, bazı yapılan veya söylenenleri anlayıp da anlamama huyları var ailece. Çünkü anlasalar ne olur, bana birşey söyleyecek durumları yok, o yüzden susarlar. Neyse. Kredi çeken eşim, parayı veren eşim de peki ben eşimin nesi oluyorum burada ve o kredi ne için çekildi???

Esiniz ona destek oldugunu o parayı geri almayacagini ihtiyaç halinde kendisininde isteyebilecegini söylemiş bence bu açıklama yeterli olmalıydı sizin için. Sizin bunu dile getirmeniz laf sokmanız eşinizi bu konuda ciddiye almadığınızı gösterir. O parayi bu sekilde geri mi almış olacaksınız?

Ben bunu çok yanlış buluyorum.. ortak kredi çekmişsiniz ve sizin paranız yokmuş en ihtiyacınız olduğu en yardıma ihtiyaç duyduğunuz evlilik döneminde yardım görmediğiniz gibi bir de yardım etmişsiniz. Hani elinizde birikim olsa ordan verse eşiniz yine neyse ama ikiniz adına bankadan borç alıp size sormadan gidip hibe edemez ailesine.

Ben de olsam kızardım... haklısınız..

Heralde bütün KK çok zengin 3 bin lirayı kimse beğenmemiş o para da istenir mi diye döşenmiş herkes.
Kredi çeken insanın tepesine akbaba gibi üşüşmek nedir yahu bu adam zengin değil ki
Elinde olsa zaten 30 bini çekmez gidip, var da lafı edilmiş değil ki kim nesini anlayamıyo?
Ayrıca 3 bini beğenmeyen arkadaşlar evinize ne kadar para giriyo ayda kaç binle geçiniyosunuz lütfen yazın merak ettim şahsen

Bu para siz evli olmadan çekildi sanırım.tabi siz odemissinizdir de.yine de evli olmadan çekilen para olduğu için birşey diyemeyebilirsiniz.abisi de o zaman bekar olduğu için kardeşine borçlanmis oldu.aslinda odediğiniz için sinir bozucu ama işte bu durum biraz karışık.o yüzden artık unut diycem ben de.ama sizden şimdi borç istese odemese asla kardeş para isteyebilir diye dusunmem.her aile ayrıdır kimse kardeşe,anne babaya para vermek zorunda değil.

Esiniz ona destek oldugunu o parayı geri almayacagini ihtiyaç halinde kendisininde isteyebilecegini söylemiş bence bu açıklama yeterli olmalıydı sizin için.

İki defa hastaneye yattı çıktı eşim, daha ne olması gerekiyor? Yeni evliydik, her ay bin lira içeri giriyorduk, ne olması gerekiyor? Hadi benimki istemiyor, insan nasıl yatar da uyur ya? Şu an vermeyi uygun bulmuyor bence. Herhalde biz ölünce cenaze işleri için harcayacak. Bu şekilde ödemiş olacak. Hay Allah razı olsun!

Bu para siz evli olmadan çekildi sanırım.tabi siz odemissinizdir de.yine de evli olmadan çekilen para olduğu için birşey diyemeyebilirsiniz.abisi de o zaman bekar olduğu için kardeşine borçlanmis oldu.aslinda odediğiniz için sinir bozucu ama işte bu durum biraz karışık.o yüzden artık unut diycem ben de.ama sizden şimdi borç istese odemese asla kardeş para isteyebilir diye dusunmem.her aile ayrıdır kimse kardeşe,anne babaya para vermek zorunda değil.

İyi de nişanlıydık. Düğün hazırlığında çekildi o kredi.

Yani para yuzunden aranizi acmayin derdim ama 3 bin lira diyorsunuz. Afedersiniz o 3 bin lira icin esek gibi 1 ay calisiyoruz. Bir de dugun arefesi ihtiyaciniz var diye cektiginiz krediyi firsat bilip borc adi altinda alinmis bir para. Ben olsam bende cok sinir olurdum. Esimin uste cikmasina izin vermez bir temiz kavga ederdim. Ve sen istemiyorsan ben isterim derdim. Fakat biliyorum ki kendi esimi dusununce bu duruma gelsek ne bana soz hakki tanirdi ne o parayi isterdi. Niye cunku alemin mali biziz..

bazıları 3 bin lira altı üstü yeaa demiş, o parayla 2 ay geçinenler var.
ayrıca biyere para harcanırken mutlaka eşten rıza alınmalı. bu kadın veya erkek olabilir.
bir de, burada artniyet var. kredi çekilince para isteyen kardeş, tıpkı akbaba gibi davranmış.

Hakkaten kadının ne açgözlülüğünü koymuşlar nede parayı çok görmüşler
Arkadaş burda herkes zengin mi 3000 sarsmıyormu milleti
Düğün icin çekilen krediden borç veriyorsa eşşşek gibi soracaktı çünkü konu sahibiyle geri Ödemiş borcunu düğünden sonra
Muhtemelen çift maaşlı ya bizim millet rahat gözüyle bakıyorya o nedenle istedi
Konu sahibi eşin demiyorsa sen de bi ima et baktın anlamadı diğer sefere açıkça söyle
Yada olmadı biz şunu alıcaz 3000 eksik diyip iste üfürmek kolaysa onlarda size üfürsün ama ne olaursa olsun iste Milena81 Milena81

Çıldırmama az kaldı. İki yıl önce düğünümüz için eşim 30.000 lira kredi çekmişti. O sırada abisi çok sıkışıkmış, eşimden üçbin lira borç istemiş. Eşim de vermiş, sonradan bana söyledi. Herşeyi ikimiz yaptık, kimseden fayda görmedik, bir de üstüne kredi çektik diye hemen dibimizde bitmeler falan. Hadi neyse dedim. Peki bu para geri ödenmez mi arkadaş? Alınan borç geri ödenmez mi? Hayır ödenmezmiş. Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya? Hadi ihtiyacım yok hiçbir şeye, o para bana ödenmeyecek mi? İlla yoryoksul mu olmamız lazım, hastanelere mi düşmemiz lazım? Kaldı ki eşim ameliyat oldu 1 ay önce, döner yaptırıp getirdi hastaneye 7 kişiydik, 70 lirası ödenmiş oldu galiba üçbin liranın! Bizim de sıkışık zamanlarımız oluyor, aha ben de ameliyat olacağım gözümden. İste abinden paramızı, hiç olmazsa eline geçtikçe peyderpey ödesin dedim. Kavga çıktı. Niye sürekli aynı konuyu açıyormuşum, unutacakmışım artık o parayı, üfürdük gitti unut artık diye bağırdı. Böyle birşey var mı ya? Yine aynı konuyu açmamak için zor tutuyorum kendimi bu akşam. Çok büyük kavga çıkacak. Ben kendime harcamazken, en ufak birşeyi bile alırken birbirimize sorarken abisine 3000 lira üfürmesi inanılmaz zoruma gidiyor. Ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Bu para nasıl geri alınır? Çıldıracağım ya :KK34:

sen haklısın ama bence boşver, bazen boşvermek huzur getirir bu da öyle bişey, ama bi daha yapacak olursa ki artık sanırım yapamaz çünkü artık geliri gideri sen de biliyorsundur, o zaman sert bi şekilde hesap sorarsın
ısrar etmen birşeyi değiştirmez, ölse de abisinden o parayı istemez, bu konuda ısrar etmen ilişkinize zarar verecek gibi, o yüzden boşver derim...

Hakkaten kadının ne açgözlülüğünü koymuşlar nede parayı çok görmüşler
Arkadaş burda herkes zengin mi 3000 sarsmıyormu milleti
Düğün icin çekilen krediden borç veriyorsa eşşşek gibi soracaktı çünkü konu sahibiyle geri Ödemiş borcunu düğünden sonra
Muhtemelen çift maaşlı ya bizim millet rahat gözüyle bakıyorya o nedenle istedi
Konu sahibi eşin demiyorsa sen de bi ima et baktın anlamadı diğer sefere açıkça söyle
Yada olmadı biz şunu alıcaz 3000 eksik diyip iste üfürmek kolaysa onlarda size üfürsün ama ne olaursa olsun iste Milena81 Milena81

İster hiç ihtiyacım olmasın çok zengin olayım, ister çok bol gönüllü olayım, insan aldığını geri öder. Alıp almayacağımı ben bilirim. Bu ister anne baba olur, ister arkadaş, ister abi. Herkesin parası ayrı, bütçesi kendine göre. Üstelik bu adamın bir karısı var, bu adam karısına karşı sorumlu. Bekâr mısınız, küçük oyun çocuğu musunuz? Eşimin istemiyor olmasını nasıl oluyor da kabulleniyor? Demek alışmışsa onun bunun parasının üstüne yatmaya.

sen haklısın ama bence boşver, bazen boşvermek huzur getirir bu da öyle bişey, ama bi daha yapacak olursa ki artık sanırım yapamaz çünkü artık geliri gideri sen de biliyorsundur, o zaman sert bi şekilde hesap sorarsın
ısrar etmen birşeyi değiştirmez, ölse de abisinden o parayı istemez, bu konuda ısrar etmen ilişkinize zarar verecek gibi, o yüzden boşver derim...

Haklısınız. Üç maymunlar beş maymun oldu bende. Hadi bu da öyle olsun. Hadi bunu da ben ısmarlayayım. Gerçekten yuvayı dişi kuş yapıyor, kadın sırtlıyor herşeyi. Sırtından indirdim mi de bitiyor zaten. Sadece bu konu için değil, genel olarak şöyle bir düşündüm de.

Nişanlı demek ne demek sizce? Bir ay sonra düğün yapacak olmak ne ifade ediyor size?

Degil nisanli 8 yıllık evliyim esimin ailesi ile ilgili para mevzularîna karışmam. O kadar cok verdiki!!! Para konusunda eşimle yüzgöz olmam dogru veya yanlis soylerim yaparsa yapar yapmazsa kendi bilir. Simdi benim yanimda konusma haberim olmasin insaniz huzursuz olabiliriz diyip geciyorum.

eğer çift haneli rakamlar değilse bende kardeşlerime verdiğim parayı geri almam, onlara benden almazlar.. o yüzden bu konudan tırım tırıs çıkıyorum çok sinirle yazmışsın bana açılma :KK53:
Çift haneli derken, yani mesela 9 lira ok ama 10 lira olursa istiyor musun? :KK53:

Ben anlamadı:KK64:

Giden gitmiş şimdi bundan sonra eşinle kavga etsen ne olur, ortalığı yıksan ne olur? Kardeş yani bu,verdiyse verdi geri alabiliyorsan al bakalım ama alamazsın bence. Evet, bence de alınan para geri verilmeli, üstüne yatmak olmaz ben olsam mutlaka geri verirdim ama yapacak tek şey bundan sonra para verilmesine müsaade etmemek. Bence bu kadar fazla takmamak lazım. Düşün mesela senin kardeşin ya da ailenden birinin başına birşey gelse, zor durumda kalsalar ya da ameliyat vs eşin karşılasa o masrafı... Örneğin 3000 TL'lik bir ihtiyaç da senin ailenden olmuş olsa ve eşin verse... Daha sonra da senin kadar kafasına taksa, bu yüzden kavga etse falan. Ne yapardın? Ne hissederdin? Şimdi buna "çok mecbur değillerdi o 3000'e" diyebilirsin ama sen o parayı "hayati bir ihtiyaç oldu da ona harcandı" diye düşün ve gitti say.

Yani para yuzunden aranizi acmayin derdim ama 3 bin lira diyorsunuz. Afedersiniz o 3 bin lira icin esek gibi 1 ay calisiyoruz. Bir de dugun arefesi ihtiyaciniz var diye cektiginiz krediyi firsat bilip borc adi altinda alinmis bir para. Ben olsam bende cok sinir olurdum. Esimin uste cikmasina izin vermez bir temiz kavga ederdim. Ve sen istemiyorsan ben isterim derdim. Fakat biliyorum ki kendi esimi dusununce bu duruma gelsek ne bana soz hakki tanirdi ne o parayi isterdi. Niye cunku alemin mali biziz..

Yooo aşkolsun, mal biziz. Baksanıza üfürüp geziyoruz. Sert olmak, lafını söyleyip çekilmek çok kolay. Hele benim gibi gerçekçi ve sivri dilli biri için. Ama sonra? Eşimle ne kavgalar olur...

Back
X