• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üçbin lirayı üfürmüşüz!

Cok fedakarlik yaptim demissiniz. İste burda hata ediyorsunuz yapmayin fedakarlik. Yapmayin yani. Madem zorunuza gidiyor para vermesi siz de harcayin.
Cok fedakarlik yapinca kimsenin basi da goge ermiyor.
Hayir bi de isteyerek yapiyorsaniz o fedakarligi lafini etmeyeceksiniz kusura bakmayin.

İsteyerek fedakârlık yapmıyorum, mecburen yapıyorum. Yoksa boşanmayla biterdi.

bazıları 3 bin lira altı üstü yeaa demiş, o parayla 2 ay geçinenler var.
ayrıca biyere para harcanırken mutlaka eşten rıza alınmalı. bu kadın veya erkek olabilir.
bir de, burada artniyet var. kredi çekilince para isteyen kardeş, tıpkı akbaba gibi davranmış.

sende ailenden birinin zor durumda olduğunu söyleyerek 3000 lirayı ailene ver. ödeşmiş olursunuz. olmazsa araba yükselt, elektronik eşyan bozulsun vs. bir şeye acil para gereksin.

• Beğen
Reactions: anu
Bence kardesler arasinda boyle seyler konu olmamali.
Sahsen verirse alirdim vermezse istemezdim.
Esimin de durmadan bu konuyu elestirmesine kizardim.
O bakimdan hak veremedim.

sende ailenden birinin zor durumda olduğunu söyleyerek 3000 lirayı ailene ver. ödeşmiş olursunuz. olmazsa araba yükselt, elektronik eşyan bozulsun vs. bir şeye acil para gereksin.

Ekim ayında eşim ameliyat oldu, şimdi de ben olacağım. Daha neye gerekebilir gururu olana?

Ekim ayında eşim ameliyat oldu, şimdi de ben olacağım. Daha neye gerekebilir gururu olana?
eşini boşver, aynı ortamdayken ameliyatıma para lazım abi 3-4 lira gider dediler, bir tek senden isteyebilirim gibisinden söylersin. eşine söyleme, abisine söyle. vermek zorunda kalır.

Eşinin parası kendine çok geldi zar kredi çek düğün icin içinden 3 bini abine ver ihtiyacı var diye ...kendisinin ihtiyacı yok zar e be adam sen niye çektin bu parayı ihtiyacın için ....ooffffff o para zor gelir gelsede sürekli eşin yüzüne vurur abimden istedin diye işin zor

Bence kardesler arasinda boyle seyler konu olmamali.
Sahsen verirse alirdim vermezse istemezdim.
Esimin de durmadan bu konuyu elestirmesine kizardim.
O bakimdan hak veremedim.

Bu tip konularda şahsi karar alınamaz bence. Artık evliyiz, iki kişiyiz ve tek maaşız. Borç alınır ve geri ödenir. Her kim olursa olsun. Çünkü herkes bir ev geçindiriyor. Herkesin tenceresi kapalı kaynar. İçini kimse bilemez. Bu yüzden alınan şey aynen geri verilir. Ben böyle öğrendim.

eşini boşver, aynı ortamdayken ameliyatıma para lazım abi 3-4 lira gider dediler, bir tek senden isteyebilirim gibisinden söylersin. eşine söyleme, abisine söyle. vermek zorunda kalır.

İstemeyeceğim. Sadece çok masrafımız olacağını söylerim lafı açıp da anlar mı, anlasa da öder mi bilmiyorum. Hiç görmediğim bir insan tipi.

Tabi herkes farkli düşünüyor. Benim icin keyfi olarak da verilebilir. Kardeş ana baba benim icin cok onemli

Verirsiniz cunku ailenizde size değer veriyordur heralde? Yerinizde olsalar onlarinda size seve seve vereceklerini biliyorsunuzdur ki iciniz rahat olarak veriyorsunuzdur.

Konu sahibinin konusunda uzun uzun kvmi anlatmayacağım. Bazı mevzular var ki ben 1,500TL bile bırakmıyorum.

Beni önemsemeyen insanı bende önemsemem bu kisinin kim oldugu onemli degil. O kadar yüce gönüllü olamıyorum malesef.

Bence eşiniz o parayı çoktan unutmuş.
Bence uç beş bin ah lafi olmaz diyenlere de şunu diyorum;belki bu arkadaş o para için bir ay iki ay çalişti belki kendinden evinden kıstı fedekarlık yaptı.kardeşe değer ama eşi keriz yerine konarak para vermek bu hiledir.
Bu haksizliği size yapmamasi lazimdi

3000 iyi para bu devirde vermeleri lazım da vermiyolar yani 2 sene bunun tantanasını yapıp eşi bezdirip arayı bozmak bana çok mantıklı gelmedi.Öyle yapmayın bence

Çıldırmama az kaldı. ... Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya?

Evet aynen böyle olur kardeşler arasında böyle olmali. Ha birde biz ona üfürme demiyoruz destek diyoruz yardım diyoruz.

Evet aynen böyle olur kardeşler arasında böyle olmali. Ha birde biz ona üfürme demiyoruz destek diyoruz yardım diyoruz.

Öyle mi? İki yıldır aileden hiçbir konuda maddi manevi destek görmediğimizi de yazdım. Peki buna ne diyorsunuz mesela sizler?

Peki yardım istemenize gerek var mı, kardeşiniz bilmiyor mu sizin de ucu ucuna ev geçindirdiğinizi? Niye yardım istemenizi bekliyor, zor duruma düşmenizi bekliyor illa? Arkadaşınızdan borç alsanız geri ödemek için onun çok müşkül duruma düşmesini mi beklersiniz? Müşkülü yoksa ödemez misiniz yani borcunuzu? Hayatımda böyle şey duymadım, görmedim. Borç namustur ya, ister kardeşim olsun ister kim olursa olsun!
Haksız görmüyorum sizi ben ama eşinle kavga sebebi olmamalı.
Paraya ihtiyacım var deyip istesin, borcunu geri ver demezdim ben ama eşin buna da yanaşmıyor sanırım .
Velhasıl eşinle tartışma bunun için .
Ablamdan alıpda geri ödemediğim çok olmuştur bu arada , ne yapayım ya kardeşim versem de almazki.

Paraya ihtiyacım var deyip istesin, borcunu geri ver demezdim ben ama eşin buna da yanaşmıyor sanırım .
Ablamdan alıpda geri ödemediğim çok olmuştur bu arada , ne yapayım ya kardeşim versem de almazki.
Tabi ki siz daha iyisini bilirsiniz ama bence verin, alıp almamak ona kalsın.

E herhalde paramı geri ver demesin. İhtiyacım var diyecek ama demiyor! Gider ellerden borç alır ama abisinden istemez. Çünkü abi iki yıl önce battı. İki yıldır milyarlarca borcu ödüyor. Şimdi durumu eskiye nazaran çok iyi. Kazanabiliyor. Bu yüzden diyorum en azından peyderpey ödeyebilir. İnsan bunu düşünmez mi ya? Dört yaşında çocuğuna ikiletmeden tablet alıyorsa oyun oynasın diye, borcunu da öder herhalde yani. Benim bildiğim budur!

Öyle mi? İki yıldır aileden hiçbir konuda maddi manevi destek görmediğimizi de yazdım. Peki buna ne diyorsunuz mesela sizler?

Krediyi ceken esim, parayi veren esim ise git parayi iste diye beyninin etini yemem. Hele ki bu aile ise hic demem. Ama ailesine surekli para yardimi ediyor bizi güç durumda birakiyorsa eşimi hatali görürüm. Esimle konuşup hallederim. Kardesine falan dis bilemem. Eşimin verdiği parayi ben istemem. Bu eşini hiçe saymaktır. Paragoz davranmaktir. Eş cocuk mu robot mu kumanda edeyim.

Eğer surekli yardim ediyorsa onlarda maddi manevi sömürüyorsa hatayi esinizde arayin onunla konuşun.

Tabii ki haklısın ve böyle bişi olamaz.
Sen çalışıyo musun?
Kendi ödeseydi kredi borcunu dicektim

Krediyi ceken esim, parayi veren esim ise git parayi iste diye beyninin etini yemem. Hele ki bu aile ise hic demem. Ama ailesine surekli para yardimi ediyor bizi güç durumda birakiyorsa eşimi hatali görürüm. Esimle konuşup hallederim. Kardesine falan dis bilemem. Eşimin verdiği parayi ben istemem. Bu eşini hiçe saymaktır. Paragoz davranmaktir. Eş cocuk mu robot mu kumanda edeyim.

Eğer surekli yardim ediyorsa onlarda maddi manevi sömürüyorsa hatayi esinizde arayin onunla konuşun.

Adamdan para istemeyeceğim ki, eşimi neden çiğneyip geçeyim. Gerçi o beni çiğnemiş geçmiş. Ortaya bir laf söyleyeceğim, gerçi etkili olur mu bilmem. Anlasa da anlamazlıktan gelir, bazı yapılan veya söylenenleri anlayıp da anlamama huyları var ailece. Çünkü anlasalar ne olur, bana birşey söyleyecek durumları yok, o yüzden susarlar. Neyse. Kredi çeken eşim, parayı veren eşim de peki ben eşimin nesi oluyorum burada ve o kredi ne için çekildi???

Back
X