• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üçbin lirayı üfürmüşüz!

Eşim kvye 1,500TL vermişti bana sorarak, bende borc oldugu icin ver demistim. Kv her ay ödeyeceğim demişti aradan 6-7 ay gecmisti ses seda yok, meğer ödememişte. Ben bunu öğrendim ve kuruşu kuruşuna o 1,500 TLyi bir güzel geri aldım. Ufurmek neymiş ya gökten mi dusuyor bu paralar. Zaten size sormadan vermiş. Ayrıca paranın miktarının büyük olmasi gerekmiyor geri almak icin.
Buarada kv ödemediğinde eşim annesine öde diyemedi bu gorevi ben yaptim yani bosuna esine geri al geri al deme isteyemez muhtemelen kardeşi. Sen duyuyursan alırsın anca yoksa esinden beklersen unut.

Evet, üstü kapalı söylerim artık gördüğümde. İnsanda gurur olur ya. Nasıl kabul eder insan 3000 lira hibeyi?

Al benden de o kadar. Babamin ameliyat masraflarini biz karsiladik. Eşim iste iste diye tuttursa cok fena olurdu. Haksizsin konu sahibi kusura bakma

herkesin kardeşlik anlayışı farklı kızım, ben kendime almadığımı kardeşlerime döşerim, eşim de bilir sesi çıkmaz.. ha kendisi de alsın kardeşine lafı bile olmaz.. hani çok çok sıkışık olursun zaten o zaman onlar çıkarır verir de ben durumu olup da 300-500'ü borç olarak görenleri anlamıyorum.. gerçi biz kimi anlıyoruz ki dimi :27:

Yanlis anlamayin ama ne acgozluluk yapmissiniz, bu ne para hirsi? Alti ustu bi kahit parcasi yahu o kadar deger vermeyin.
Bi de abisi yani vermis gitmis ben de veririm abime geri de istemem can sagligimiz olsun yeter. Para gelir ama kirilan kalpler geri gelmez.

O kadar kolay değil. Çok fedakarlık yaptım, yapıyorum. Kimseye birşey üfürecek durumda değilim. Maddi manevi sorunlar. Sabır taşıyım. Ne anlatayım ben size.

Biri kardeşe para vermek mi dedi ..:confused:
Para zaten verilmiş, geçti o iş boşuna eşinle aranı bozmuş olursun o kadar diyim:KK39:
Verilme aşamasında olsaydı neyse.

herkesin kardeşlik anlayışı farklı kızım, ben kendime almadığımı kardeşlerime döşerim, eşim de bilir sesi çıkmaz.. ha kendisi de alsın kardeşine lafı bile olmaz.. hani çok çok sıkışık olursun zaten o zaman onlar çıkarır verir de ben durumu olup da 300-500'ü borç olarak görenleri anlamıyorum.. gerçi biz kimi anlıyoruz ki dimi :KK53:
Ne kadan mikemmel oldugumuzu suan bir kez daha anladım. Birbirimizi anlamamiz yeterli bu sebepten:KK53: Bati hayranligimizdan olsa gerek:deli:

Arkadaşlar kadının kocası o parayı düğün parası için çektiği krediden vermiş. düğün zamanı kardeşin destek olması gerekirken kocası kardeşe destek olmuş, hem de bankaya borçlu olduğu paradan. yani durumun iyi olur, o 3 bini nereye harcayacağını bilemiyorsundur verirsin.

Çıldırmama az kaldı. İki yıl önce düğünümüz için eşim 30.000 lira kredi çekmişti. O sırada abisi çok sıkışıkmış, eşimden üçbin lira borç istemiş. Eşim de vermiş, sonradan bana söyledi. Herşeyi ikimiz yaptık, kimseden fayda görmedik, bir de üstüne kredi çektik diye hemen dibimizde bitmeler falan. Hadi neyse dedim. Peki bu para geri ödenmez mi arkadaş? Alınan borç geri ödenmez mi? Hayır ödenmezmiş. Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya? Hadi ihtiyacım yok hiçbir şeye, o para bana ödenmeyecek mi? İlla yoryoksul mu olmamız lazım, hastanelere mi düşmemiz lazım? Kaldı ki eşim ameliyat oldu 1 ay önce, döner yaptırıp getirdi hastaneye 7 kişiydik, 70 lirası ödenmiş oldu galiba üçbin liranın! Bizim de sıkışık zamanlarımız oluyor, aha ben de ameliyat olacağım gözümden. İste abinden paramızı, hiç olmazsa eline geçtikçe peyderpey ödesin dedim. Kavga çıktı. Niye sürekli aynı konuyu açıyormuşum, unutacakmışım artık o parayı, üfürdük gitti unut artık diye bağırdı. Böyle birşey var mı ya? Yine aynı konuyu açmamak için zor tutuyorum kendimi bu akşam. Çok büyük kavga çıkacak. Ben kendime harcamazken, en ufak birşeyi bile alırken birbirimize sorarken abisine 3000 lira üfürmesi inanılmaz zoruma gidiyor. Ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Bu para nasıl geri alınır? Çıldıracağım ya :KK34:
Paranın nasıl geri geleceğini bilen varsa banada yazsın. Aynı durumda görümceme 4bin gitti

3 bin lira yaaa
Sanki 30 bin lira
Ayıp cidden
Eşiniz çok haklı

Benim eşim iki de bir paragözlük yapsa kardeşimle ilgili hemde üç bin lira için. Cidden boşanmayı düşünürüm

Eşiniz geri istemiyor kardeşinden niye kavga ediyorsunuz ki.
Şahsen ben kardeşime borç versem istemem geri, ihtiyacım varsa da borcumu ver demem yardım isterim.

Eşiniz geri istemiyor kardeşinden niye kavga ediyorsunuz ki.
Şahsen ben kardeşime borç versem istemem geri, ihtiyacım varsa da borcumu ver demem yardım isterim.

Peki yardım istemenize gerek var mı, kardeşiniz bilmiyor mu sizin de ucu ucuna ev geçindirdiğinizi? Niye yardım istemenizi bekliyor, zor duruma düşmenizi bekliyor illa? Arkadaşınızdan borç alsanız geri ödemek için onun çok müşkül duruma düşmesini mi beklersiniz? Müşkülü yoksa ödemez misiniz yani borcunuzu? Hayatımda böyle şey duymadım, görmedim. Borç namustur ya, ister kardeşim olsun ister kim olursa olsun!

3 bin lira yaaa
Sanki 30 bin lira
Ayıp cidden
Eşiniz çok haklı

Benim eşim iki de bir paragözlük yapsa kardeşimle ilgili hemde üç bin lira için. Cidden boşanmayı düşünürüm

Paragöz değilim, hakkımı soruyorum. Zengin değilim, bir maaşa bakıyorum. Siz boşanabilirsiniz.

Cok fedakarlik yaptim demissiniz. İste burda hata ediyorsunuz yapmayin fedakarlik. Yapmayin yani. Madem zorunuza gidiyor para vermesi siz de harcayin.
Cok fedakarlik yapinca kimsenin basi da goge ermiyor.
Hayir bi de isteyerek yapiyorsaniz o fedakarligi lafini etmeyeceksiniz kusura bakmayin.

Harcayin maasinizi siz de ufurdum kardesime deyin, biraz da keyfinize ufurun ne bileyim, hadi kenarda para olur verilir ihtiyac yoktur istenmez anlarim ama siz o 3bini faiziyle oduyorsunuz bankaya neticede

Aile arasında böyle şeyler olur ama senin ailenden sen onun ailesinden o sorumludur .
Kredinin son 3 bin tl sini ödeme yapma abinle üfürdüğünüz kısım ben karışmam de olsun bitsin . 10 bin vs olsa haklısınız da durumunuz çok kötü değilse çok üstelemeyin
Birde hastaneye yemek getirmek insanlık görevi . Borç vermek ayrı insanlık yapmak ayrı !

Kredi ödendi bitti bile. Kırdık, sardık ödedik. Eşim hem öksüz hem yetim. Kendi kendimize borçlarla, kredilerle yaptık herşeyi. Maddi manevi hiçbir işin ucundan tutulmadı. Annesi babası olmayınca kimse oralı olmadı. Bu insandan borç alınır da geri ödenmez mi? Üstelik de elin kızı var artık, işler değişti. Hayatta hiçbir şeyi olmayan bir öksüz yetime parası verilmez mi? İnsanlık budur hanımefendi, insanlık budur.

Kredi ödendi bitti bile. Kırdık, sardık ödedik. Eşim hem öksüz hem yetim. Kendi kendimize borçlarla, kredilerle yaptık herşeyi. Maddi manevi hiçbir işin ucundan tutulmadı. Annesi babası olmayınca kimse oralı olmadı. Bu insandan borç alınır da geri ödenmez mi? Üstelik de elin kızı var artık, işler değişti. Hayatta hiçbir şeyi olmayan bir öksüz yetime parası verilmez mi? İnsanlık budur hanımefendi, insanlık budur.

Abi olarak hem yardım etmemesi hem de böyle üste çıkması çok ilginç !
Ancak eşinizin tarafından bakınca tek yakını ağbeyi . Abisine yardım etmeyecekte kime edecek .
Olmuşla ölmüşe çare yok daha fazla kurcalamayın bence . Bir daha böyle bir şey olmamasını sağlayın kafi :)

Back
X