• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç günlük bir kedi buldum yardım :(

Arkadaslar 7-24 açık veteriner arıyorum ama özele gücüm yetmez var mı bildiğini z

Arkadaslar çok canlı bi kedi canavar gibi maşallah ama bugun durgun ölme belirtisi olabilir mi
kakasini iki günde bir yapıyor bu iki mi yoksa üçüncü Gün mu bilmiyorum açık veteriner bulamıyorum

alışmışsınızdır ama eğer düzgün beslenmezse ölür. lütfen kendinizden önce kediyi düşünün.
doğum yapmış anne kedi hemen kabul eder yavrunuzu
Nasıl yani neden kendimi düşüneyim böyle bir durumda ne çıkarım olabilir araştırdım kabul edilmedi bu saatten sonra da güzel bakiacagina guvenmedigom için vermek istemiyorum

Size tüm bildiklerimi anlatmak istiyorum :)

Yavru kediler tek başına tuvaletini yapamazlar. Siz ılık ıslak bi pamukla o bölgesine hafif baskı uygulayarak yaptırmalısınız aksi taktirde tuvaletini yapamazsa zehirlenip ölür. Bu kötü tecrübeyi ben edindim malesef ama artık çok geçti.
Ona bizim içtiğimiz pastörize süt değil de veterinerlerdeki süt tozundan vermelisiniz. Suya da yaş ya da kuru mama yediği zaman başlayabilirsiniz.

Havalar sıcak da olsa yavru kediler üşür, onu bi kutunun içinde sıcak su torbası üzerine de bi örtü koyup o şekilde ısıtmalısınız. Böylece annesini aramadan uykuya dalar.

Arada karnı şiş gibiyse bu normal değildir hemen masaj yapmalısınız karnına. İshalse direkt veterinere gidin hiç iyi bi durum değildir onun için. Gözleri açılırken kolaylık açısından bir pamuğa soğuk çay sürebilirsiniz eğer gözlerinde sorun görürseniz hemen doktora başvurun.

Bildiklerim bunlar. Allah sizden razı olsun ve sizin gibi insanlar çoğalsın inşallah :)
buna istinaden bisey daha ekliyim bebek kediler icin annesiz hissetmemeleri icin o sıcak su torbasını beze sarıp koyuyoruz ya onun icine bi de saat koyun kol saatinde olur tık tık gittikce kalk atısı gibi olur annesini aramazmıs bende duydum bı yerden etkili olabilir hem sıcaklık hem kalp atısı sesi

buna istinaden bisey daha ekliyim bebek kediler icin annesiz hissetmemeleri icin o sıcak su torbasını beze sarıp koyuyoruz ya onun icine bi de saat koyun kol saatinde olur tık tık gittikce kalk atısı gibi olur annesini aramazmıs bende duydum bı yerden etkili olabilir hem sıcaklık hem kalp atısı sesi
Teşekkür ederim ama kulakları duymuyormus sadece kokuya göre hareket ediyor ve altı günde bana ve yuvasına alıştı aglamiyor

Nasıl yani neden kendimi düşüneyim böyle bir durumda ne çıkarım olabilir araştırdım kabul edilmedi bu saatten sonra da güzel bakiacagina guvenmedigom için vermek istemiyorum
kendinizi derken kediyle olan bağınızdan bahsediyorum. ben annesiz 5 kardeş buldum. hepsi yavrum gibi oldular, hepsini sahiplendirirken ağladım. kendinizi düşünmekten kastım bu durum, bana da kalsa hiçbirini vermek istemezdim.

oralara kabul etmiyorlar evet. ne belediye ne barınaklar.

isterseniz sahibinden.com'a fotoğraflarını koyun. arayanlar içinden içinize sinen yuvalar seçebilirsiniz. ben 5 yavrumu da çok güzel yerlere verdim.

iyi günler dilerim

Bebegi almadan once bir gun boyunca iyice baksaydiniz annesi var mi diye... Cunku anne kedi uc gunluk yavrusunu birakip gitmez, yemek aramak icin gidip geri donuyorlar. Yazik annesi varsa o da yavrusunu aramistir... Ustelik anne sutu almayan yavrular yasasa bile turlu hastalikla ugrasiyor, kemikleri olmasi gerektigi gibi gelisemiyor. Umarim almadan once bir gun boyunca beklemissinizdir annesini...

Bebegi almadan once bir gun boyunca iyice baksaydiniz annesi var mi diye... Cunku anne kedi uc gunluk yavrusunu birakip gitmez, yemek aramak icin gidip geri donuyorlar. Yazik annesi varsa o da yavrusunu aramistir... Ustelik anne sutu almayan yavrular yasasa bile turlu hastalikla ugrasiyor, kemikleri olmasi gerektigi gibi gelisemiyor. Umarim almadan once bir gun boyunca beklemissinizdir annesini...
Annesi araba altında ezilip öldü
bu arada bazen yavruyu kabul etmeme durumları da olabiloyor

Bu arada ben daha sağlıklı olması için başka bir mamaya geçmek istedim veteriner bebelac gayet iyi bırakma dedi

ooo bak yasamaz dıyodun veterıner seytan gıbı demıs bısey sorucam veterıner ucretı ne kadar tuttu bende kedı almak ıstıyorum ama çalısmadıgım ıcın ya masraflarına yetısemezsem dıye korkuyorum:KK51:

ooo bak yasamaz dıyodun veterıner seytan gıbı demıs bısey sorucam veterıner ucretı ne kadar tuttu bende kedı almak ıstıyorum ama çalısmadıgım ıcın ya masraflarına yetısemezsem dıye korkuyorum:KK51:
Ben ücretli sanıyordum ama özel olmayınca sokak hayvanı olunca ücret almıyorlar muayene için ama bir tedavi olursa onu bilmiyorum
daha önce hiç kedi bakmadım masrafı ne kadar okur nasıl olur bilmiyorum ama gerçekten sevgisi için değer
hele oradaki insanlari bir gördüm ki herkes yavrusu gibi seviyor
bence mutlaka almalısın mutlaka

ya evet Öyle dedi ama işte endişelendiriyor :)

Back
X