• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç günlük bir kedi buldum yardım :(

Size tüm bildiklerimi anlatmak istiyorum :)

Yavru kediler tek başına tuvaletini yapamazlar. Siz ılık ıslak bi pamukla o bölgesine hafif baskı uygulayarak yaptırmalısınız aksi taktirde tuvaletini yapamazsa zehirlenip ölür. Bu kötü tecrübeyi ben edindim malesef ama artık çok geçti.
Ona bizim içtiğimiz pastörize süt değil de veterinerlerdeki süt tozundan vermelisiniz. Suya da yaş ya da kuru mama yediği zaman başlayabilirsiniz.

Havalar sıcak da olsa yavru kediler üşür, onu bi kutunun içinde sıcak su torbası üzerine de bi örtü koyup o şekilde ısıtmalısınız. Böylece annesini aramadan uykuya dalar.

Arada karnı şiş gibiyse bu normal değildir hemen masaj yapmalısınız karnına. İshalse direkt veterinere gidin hiç iyi bi durum değildir onun için. Gözleri açılırken kolaylık açısından bir pamuğa soğuk çay sürebilirsiniz eğer gözlerinde sorun görürseniz hemen doktora başvurun.

Bildiklerim bunlar. Allah sizden razı olsun ve sizin gibi insanlar çoğalsın inşallah :)

Arkadaslar güzeller güzeli bir kedi buldum
henüz iki üç günlük bilmiyorum göbek bağı bile yeni düştü
bebelac veriyorum ne zaman sade su icirmeliyim bakımı nasıl olmalı
lütfen ayrıntılı bilgi verin ölmesin istiyorum daha bir haftamiz bile olmadı ama baglandim
Dr eldiveni içine kaynar su koyup bir elbiseye sararak isitiyiorum
Wc bilgisini de netten öğrendim ama neyi doğru neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum
beyaz pamuguma yardim
yaa kedilerle alakalı gördüğüm hiçbişeye dayanamıyorum. çok farklı bi duygu tatmayan bilemez.
şimdi gelelim tecrübelerime benim rumpimde 10 günlük filandı ilk geldiğinde
biberonla yada şırıngayla besleyebilirsin bebelac olur bide şu bimde devam sütü var oda oluyo bizim bi sıkıntımız olmamıştı.
ılık ver sütünü genelde ve yatağına şişenin içine sıcak su koy üstüne örtü ört onunla ısnır o bizimki üstünde yatardı şişenin (küçük su şişesi)
daha zaten yürüyemez yavaş yavaş önce ön ayaklarını hareket ettirir sonra sonra arkayıda kaldırır. :P tırnak kesimiyle wc alışkanlığıyla alakalı bi sürü ayrıntı var ilerledikçe sorabilrsin elimden geldiğince yardımcı olurum. şu sıra bol bol uyur zaten ve çok az beslenir.

yaa kedilerle alakalı gördüğüm hiçbişeye dayanamıyorum. çok farklı bi duygu tatmayan bilemez.
şimdi gelelim tecrübelerime benim rumpimde 10 günlük filandı ilk geldiğinde
biberonla yada şırıngayla besleyebilirsin bebelac olur bide şu bimde devam sütü var oda oluyo bizim bi sıkıntımız olmamıştı.
ılık ver sütünü genelde ve yatağına şişenin içine sıcak su koy üstüne örtü ört onunla ısnır o bizimki üstünde yatardı şişenin (küçük su şişesi)
daha zaten yürüyemez yavaş yavaş önce ön ayaklarını hareket ettirir sonra sonra arkayıda kaldırır. :p tırnak kesimiyle wc alışkanlığıyla alakalı bi sürü ayrıntı var ilerledikçe sorabilrsin elimden geldiğince yardımcı olurum. şu sıra bol bol uyur zaten ve çok az beslenir.
he bide ıslak pamukla sen tuvaletini yapmasını sağlamalısın. o bölgesini siliceksin sanki annesi yalıyomuş gibi hisstemeli:D

Bebelac yerine yenidogan kedi sutu alabilirsiniz o da toz halinde satiliyor ilik suyla hazırlanıyor. Mutlaka 2-3 saatte bir besleyin, gece alarm kurmalisiniz, uzun sure ac kalirsa yasayamaz. Mutlaka sicak ortamda bulunmali, usumemeli. Tuvaletini anlatmis.arkadaslar ılık pamukla uyararak yaptirmalisiniz.

Etraf pıtırcık gibi yavru kedi kaynıyor, bson 4 günde payıma düşen 5 tane, 4 ü 5 haftalık bir tanesi 3 haftalık ev kedi cennetine döndü :KK48:

Meryemciğim zaten arkadaşlar gerekli tavsiyeleri vermiş, Gimpet'in Kitty Milk'i petshoplarda 35 liraya satılıyor, maalesef anne sütüne en yakın beslenme şekli bununla sağlanıyor, yanında birde özel biberonunu alırsan çok iyi olur çünkü, enjektörle besleme biraz sıkıntılı, bir anda boşalabiliyor ve mamanın akciğerlere kaçma ihtimali var, bu yüzden en sağlıklısı biberon.

Isıtma meselesini ise eğer evde buyot varsa buyota kaynar su doldurup havluya bir kaç kat sar, eğer yoksa 2 litrelik bir pet şişe işini rahatlıkla görür. İçinden çıkamayacağı karton bir kutu, bir yastık ve havluya sarılmış sıcak su şişesi ile gayet rahat ediyorlar.Bunun dışında kaka-çiş meselesine de zaten değinilmiş. Sanırım ekleyebileceğim bir şey yok.

Bu arada allah razı olsun :KK200:

Ölme ihtimalleri çok yüksek herkes Yaşamaz diyor bir de ben saf suyu ne zaman verebilirim
bu aradan tozlar çok pahalı mi netten baktım ama her türden fiyat var

Suya başlayın hemen
Bir çay bardağı suya çay kaşığının ucu ile çok az ama çok çok az tuz ve şeker atın, şırınga ile gün içinde bir kaç kez verin. Bu karışım serum yerine geçer, yeni doğan kedilerde özellikle şeker düşüklüğü çok fazla oluyor. Bebek mamaları son zamanlarda çok revaçta kedi bakımında ama veterinerden kedi yavruları için olan süt tozlarından alırsanız daha sağlıklı bir bebeğiniz olur. Arada arada ılık suya batırılmış pamukla fazla ıslatmadan gözlerini ve poposunu silin. Asla yıkamayın, çok küçük olduğundan ölme riski hep var, acil bir durumda irtibat kuracağınız bir veterineriniz olsun. Bu arada dünyanın en güzel şeyini yaşıyorsunuz şu anda, özlemişim sanırım bebek kedi bakmayı, çok tatlı oluyorlar

Suya başlayın hemen
Bir çay bardağı suya çay kaşığının ucu ile çok az ama çok çok az tuz ve şeker atın, şırınga ile gün içinde bir kaç kez verin. Bu karışım serum yerine geçer, yeni doğan kedilerde özellikle şeker düşüklüğü çok fazla oluyor. Bebek mamaları son zamanlarda çok revaçta kedi bakımında ama veterinerden kedi yavruları için olan süt tozlarından alırsanız daha sağlıklı bir bebeğiniz olur. Arada arada ılık suya batırılmış pamukla fazla ıslatmadan gözlerini ve poposunu silin. Asla yıkamayın, çok küçük olduğundan ölme riski hep var, acil bir durumda irtibat kuracağınız bir veterineriniz olsun. Bu arada dünyanın en güzel şeyini yaşıyorsunuz şu anda, özlemişim sanırım bebek kedi bakmayı, çok tatlı oluyorlar
Sizden alıntı yaptım ama arkadaşlar siz de dahil herkese soruyorum kedim bii kaç gündür bizde ve anladigim kadari ile iki günde bir büyük ve hergün küçük tuvaletini yapıyor karnı şiş iki gündür ve ben büyük tuvaleti en son ne zaman yaptı hatırlamıyorum veteriner e götürdüm normal diyor çok sağlıklı buldu ama o hali beni korkutuyor tekrar mi gitsem be yapsam bilmiyorum suyun içine sıvı yağ koydum karnini ovdum piposuni ovdum ama olmuyor işte yapmıyor buyugunu çok korkuyorum

Bende geçen sene göbek bağı yeni düşmüş kedi büyüttüm bir tane. Şimdi canavar gibi maşallah evin içinde. Ben normal sütü suyla sulandırarak ve içine yumurta sarısı şeker karıştırarak besledim. Tuvaletini ılık pamukla yaptırdım. Özellikle beslemeden önce beslenmesinden yarım saat kadar sonra mutlaka. Kuzenim veteriner öğrencisi ona sormuştum hatta videosunu çekip yollamıştım. Karnında bir şişlik vardı tuvaletini yapmasına rağmen. Kuzenim üst sınıflara sormuş. Parazit olabileceğini söylemişler. Bana belli bir doz ilaç vermemi önermişlerdi. Bende o ilaçtan sadece bir defaya mahsus vermiştim. Şuan gayet iyi ve sağlıklı kocaman oldu. Tabi bebelac ya da kedi sütüyle beslemek çok çok daha iyi. Merak etme sen elinden geleni yap inşallah sağlıkla büyür.

Bende geçen sene göbek bağı yeni düşmüş kedi büyüttüm bir tane. Şimdi canavar gibi maşallah evin içinde. Ben normal sütü suyla sulandırarak ve içine yumurta sarısı şeker karıştırarak besledim. Tuvaletini ılık pamukla yaptırdım. Özellikle beslemeden önce beslenmesinden yarım saat kadar sonra mutlaka. Kuzenim veteriner öğrencisi ona sormuştum hatta videosunu çekip yollamıştım. Karnında bir şişlik vardı tuvaletini yapmasına rağmen. Kuzenim üst sınıflara sormuş. Parazit olabileceğini söylemişler. Bana belli bir doz ilaç vermemi önermişlerdi. Bende o ilaçtan sadece bir defaya mahsus vermiştim. Şuan gayet iyi ve sağlıklı kocaman oldu. Tabi bebelac ya da kedi sütüyle beslemek çok çok daha iyi. Merak etme sen elinden geleni yap inşallah sağlıkla büyür.
Arkadaşım lütfen yardımcı ol karnı şiş ne yapacagimi bilmiyorum bi akıl verebilir misiniz

Suya başlayın hemen
Şimdi bebelac tan başka bir şeye gecsem sorun olmaz mı
hemen temin etmek istiyorum

canım ben 0.5 cc kontil vermiştim şırıngayla. peki karnı sert mi yumuşak mı? kötü bir şeye sebep olmak istemem o yüzden sen yinede bilen birine danış bence başka bir veterinere sorabilirsin.

bu arada ben hiç su vermedim. hatta benim bir kedim daha var onuda küçükken alıp büyüttüm. neredeyse 5-6 ay doğru dürüst su içmedi. zorla alıştırdım suya. ilk zamanlar içtiği mama ya da süt-su karışımından sıvı alıyorlar. daha sonra bir müddet yaş mamayla beslendi. bilen birine sormuştum. süt ve yaş mamadan yeterince sıvı aldığı için su içmediğini söylemişti. sonra kuru mamayla beslemeye geçince su içmeye başladı.

Benimkininde yumuşaktı yinede vermiştim. senin kedi daha çok minik.ilaç ver diyemiyorum o yüzden. bana kalırsa su veriyorsan vermeyi bırak. böbreklerini yorarsın. şimdi ne desem yalan olur. üç günlük daha çok küçük ben ilaç verdiğimde 3 haftalık olmuştu o zamana kadar beklemiştim.

Benimkininde yumuşaktı yinede vermiştim. senin kedi daha çok minik.ilaç ver diyemiyorum o yüzden. bana kalırsa su veriyorsan vermeyi bırak. böbreklerini yorarsın. şimdi ne desem yalan olur. üç günlük daha çok küçük ben ilaç verdiğimde 3 haftalık olmuştu o zamana kadar beklemiştim.
Yoksa su verdiğim için mi yahu önceden böyle değildi offers kesin su verdim diye geç kalmamisimdir insallah

Back
X