Üç çocuklular, çok çocuklular

Amaaaannn en korktuğum şeylerden biri. Valla içim bir tuhaf oldu.
Rabbim korumuş kuzuyu. İşte bir anda oluyor. Bir sadaka dağıt. Çok çok geçmiş olsun. Görmemiş gibi olursun inşallah.

Saçlar gittiiii. Kuaföre dedim ki, sen saçımı biliyorsun. Hangi model yakışır dersen onu yap. O da kısa katlı kesti. Araya gölgeler attı. Işıltı gibi oldu. Beğendim. Değişiklik yapmak istedim.
Oğlanlar saçlarımı toplamamı istemiyorlardı. Tokayı çıkarıp alıp kaçıyorlardı. Anne böyle güzel oluyorsun diyorlardı. İstedikleri oldu.☺

Yarın 7.sınıflar olarak kızımın sınıfı bayram kutlamasına gidecekler. Akşama basket kursları var. Saat 20.00 de. Okuldan ancak 18.00'e doğru çıktıkları için kurs saatleri akşama kayıyor mecbur.

Annem yarın ufaklığın doğum günü için çağırıyordu. Gelemem dedim. Zamanım yok, nasıl geleyim? ( Sabahtan kızımın bayram kutlaması, 2 civarı benim özel dersim, akşam 8 basket kursu.Annemler ayrı ilçede. Uzak değil ama ben yorulduğumu farkediyorum. Birkaç saate de çocuklara çanta vs hazırlamak zoruma gidiyor artık.) Annem de kendi planlarına uymamı isteyen bir insan. Olmadı mı canı sıkılır. Bundan önce onun isteği olsun diye kendimden ödün verirdim ama artık olmuyor. Biraz da olmasın. Memnun etmeye çalışmak uzun vadede yorucu ve de üstüme görev oluyor.
Biz gelemediğimiz için bu sefer o gelmeye karar vermiş. Tamam dedim. Sıkıntı yok. Teyzenle enişteni de getirmeyi düşümüyorum dedi. Haydaaaa.... Teyze demek temizlik yapmak, evi pür-i pak eylemek. İkram yemek vs demek. Başlarım eve de temizliğe de modundayım valla. Birde kendi ağız tadına uyan yemekler olacak...üüüffff yazarken geldiler soldan soldan.
Teyzem bana olumlu bir enerji veren bir insan değil. Zamanında tatsızlıklarımız oldu. Şimdi haliyle yaş ilerledi vs. İşte akraba şöyle iyiymiş böyle güzelmiş...Geçmiş olsun dedim. Anneme de söyledim. Ne seviyorum, ne sevmiyorum. Nötrüm. Bir şey diyeceğim, istemiyorum gelmelerini sözünü anlamak çok zor olmamalı. Baktım kaçış yok. Cumartesi geleyim inşaallah dedim. Sabahtan oğlumun kursu var. Öğlene biter. Kızımın okul kursu iptal. O da normalde 3 e kadar sürerdi. Cumartesiye de müdür 8 saat ders koydu. Gitmek mecburi. Yani zaten bu çocuk haftanın 6 günü 8 saat ders gören bir çocuk. Anneee ben gitmeyeyim, sınavlarım var diyip duruyor da... Yazılı haftası tam. Karıştım kaldım.

Ay çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm. Yavrucağın canı nasıl yanmıştır şimdi. Valla verilmiş sadakan varmış Allah korusun Çelik kapı parmaklarını kesebilirdi. Bizde geçen gün bir kaza atlatık, çocukları parka çıkardım bebek kucağımda ortancanın arkasından koşuyordum tam ortanca durdu oyuna daldı bende yanına oturdum bir çocuk geldi bisikleti ile çocuğuma bir vurdu küt diye sesi kulaklarımda yankılandı. her yeri mosmor oldu.çok korktum oradaki herkes benim çocuğun üstüne koştu gözlerimin önü kararmaya başladı. Kesin çok kötü birşey oldu dedim yoksa niye bu millet bu kadar panikleyip üstüne koşsunki. Aramızda bir adım var yani düşünün artık kendimi nasıl kaybettiysem bir saniye içinde kafamın içinde milyonlarca soru geçti. Resmen RABBİM gözlerini sakındı göz etrafları simsiyah oldu. Nasıl üzüldüm nasıl üzüldüm anlatamam. Karşıdakide çocuk yani onada birşey diyemedim gerçi çocuk çok suçluydu resmen bisiklet ile çocukların arasına daldı. Çocuk galiba rahatsızdı benim sinir olduğum ailesi ne gelip bir özür diledi nede kaza oldu dedi. Muhtemelen çocuğu parka bırakıp bir köşede tel ile oynuyorlardı. Yoksa okadar millet gördü bir tek çocuğun ailesi görmedi kazayı. RABBİM hiç kimseyi evladı ile sınamasın bizleride sınamasın,kaza belalardan korusun inşallah

İyi geceler güzel anneler 2 tane çocuğum var benim de kızım 6 oğlum 4 yaşında 3.cocugu eşim istiyor 3 çocukla nasılsıniz merak ediyorum cvplarsaniz sevinirim
İyi gecelervalla ben anlatayım 2 kızım 1 oğlum var. Büyük 7 yaşında ortanca 2 yaşında küçükte 6 aylık oldu. Bu saat oldu daha ortancayı ayağımda sallıyorum uyutmak içinzor ama imkansız değil herşeye alışıp uyum sağlıyorsun yeterki sağlıkları yerinde olsun. Valla 3 çocukla yemek temizlik alışveriş herşeyimi yapıyorum. 2 çocuk ilede yapıyordum pek değişen birşey olmadı bazı konularda ama ben çok yoruluyorum. Bilmiyorum belkide herşey çok iyi olsun istediğim için kendimi çok yorup yıpratıyorum. Bir iki arkadaşım var omlarında 3 er çocukları var onlar daha rahatlar çünkü ev işlerini fazla umursamıyorlar. Haftada 3 gün dışarda yiyorlar. Ben ev yemeklerini daha sağlıklı şeyler yedirmeyi seviyorum. Onun için yemeğim illa olacak e tabi yemek olunca o ev temiz dururmu durmaz temizlikte düzenli oluyor. Öyle olunca her sabah bir tempo içinde koşturuyorum taaaa akşama kadar. En önemlisi sen 3. Çocuğu istiyormusun çünkü sorumluluğun çoğu sende olacak.

Güzel günler gör yeni saçların ile. Valla canım duruma bakılırsa sen gitmezsen onlar gelecekler. Onlar gelince sen 10 kat daha yorulacaksın Cumartesi git bir kaç saat kal kutlamanı yap bitikten sonra çocukları al eve gel. Orda illa yatılı kalmana gerek yok. Yüz yüze annene durumu anlatırsın çocuğun sınavı var pazar günü evde çok iyi çalışması lazım. Cumartesi annende kalırsan pazar eve dönmek zorunda kalacaksın e o günde duş aldır okul eşyalarını hazırla yemek yap hop zaman bitti çocuk hiç verim alamaz ki derslerinden yazık.

İyi geceler güzel anneler 2 tane çocuğum var benim de kızım 6 oğlum 4 yaşında 3.cocugu eşim istiyor 3 çocukla nasılsıniz merak ediyorum cvplarsaniz sevinirim
Ortaya karışığız.
Ne sen sor, ne ben söyleyeyim'iz.
Gece boyu uykusuz kalıpta sabah "iyi ki" diyen deli miyiz neyiz'leriz.
Hasta olmasalar süperiz. Yoksa enerji yerlerde'yiz.
İyiyiz iyiyiz biz.
Tavsiye ederiz.
İç ses: Biz yandık, sen de yan.

Ahahha harika.aynen böyle

Kızlar günaydın hepinize. Akşamları burayı okumak çok iyi geliyor bana. Ama saat 9dan sonra gözlerim kapanıyor, pilim bitmis gibi hissediyorum. Bebekte aksamlari bana daha çok sarıyor emmek için. Kalan enerjim de bitiyir. Sürünerek yatağa gidiyorum resmen velhasıl aksam yine yazamadim, kısa kestim. 6.45te minik uyandi, emzirdim uyudu. Ben de kalkacaktim zaten iyi oldu. Aksamdan mutfakta kalanlari toparladim. Cay demledim, simdi çorba yapiyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.2 saat sonra tören var, ona gidecegiz. Kahvaltiyi hazirlayip, kahvaltidan sonra, tören, törenden sonra çarşıda işlerimiz var. Avizelerime veda edeceğim. Her anlamda sadelesmeye devam.
Geçenlerde demiştim bir bayanla görüşeceğim temizlik icin diye. Görüştük, anlaştık. Ertesi gün yarım gün temizlik yaptı. Benim icin uyi oldu. Bir aksilik olmazsa devam edeceğiz. Ben de evde bir şeyler yapmaya fırsat bulabilirim. Belim ve dizlerim daha az ağrır, varislerim artmaz diye umuyorum.

Teşekkür ederim güzel tavsiyeler için valla çok güldüm Allahta sizi güldürsün Rabbım acılarını göstermesin

Rabbım acılarını göstermesin inşallah ben istiyor muyum güzel soru bi yanım istiyor bi yanım istemiyor daha küçük yaşları biraz daha buyusunler diyorum okul süreçleri başladı zorlanirim diye düşünüyorum nasip artık suan emin değilim

Merhaba 2 gün önce üçüncüye hamile olduğumu öğrendim özel hayatta yaşadığım sıkıntılardan dolayı doğurabilirmiyim bilmiyorum. Ama doğarsa neyle karşılacağımı merak ediyorum, buradaki mesajları okumaya geldim. Bide benimkiler yaramaz epey, aşırı korkuyorum

Bende 3.yü isteyenlerdenimeşim ikna etti beni Aralık ayında hamile kalmıştım, sonra 3.aylıkken kaybettim malesef şimdi daha çok istiyorum, Rabbim nasip eder inşallah hayırlı vakitte, sağlıkla hayırla kim istiyorsa, hep takip ediyorum sizleri, hatta karapisso test yaptığın zaman bende yaptım benimde negatif çıktı, batlarımız aynıydı

Aman hangimizin ki uslu.
Hepsinde var bir nazar boncuğu.

Bu arada benimkiler 9 ve 5 yaşındalar
Bebek kaybetmek beni çok yıprattı çok zorlu bir süreçtir, çok şükür atlattık, acısı tam geçmiyor, sızısı kalıyor tabii, sağlıkla devam etseydi 1 aylık olmuş olacaktı, galiba bunlar hiç bitmeyecek, 1 yaş, 2 yaş vs vs olacak demeler bu ayrı boyutu...
Birde şükür boyutu var, şükrün her daim var elbet, ama kalp sızısı işte, yeri en güzel yer ama analık işte,...
Her şeyin hayırlısı olsun hepiniz için
Sımsıkı sarılın kuzularınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…