Saçlar gittiiii. Kuaföre dedim ki, sen saçımı biliyorsun. Hangi model yakışır dersen onu yap. O da kısa katlı kesti. Araya gölgeler attı. Işıltı gibi oldu. Beğendim. Değişiklik yapmak istedim.
Oğlanlar saçlarımı toplamamı istemiyorlardı. Tokayı çıkarıp alıp kaçıyorlardı. Anne böyle güzel oluyorsun diyorlardı. İstedikleri oldu.☺
Yarın 7.sınıflar olarak kızımın sınıfı bayram kutlamasına gidecekler. Akşama basket kursları var. Saat 20.00 de. Okuldan ancak 18.00'e doğru çıktıkları için kurs saatleri akşama kayıyor mecbur.
Annem yarın ufaklığın doğum günü için çağırıyordu. Gelemem dedim. Zamanım yok, nasıl geleyim? ( Sabahtan kızımın bayram kutlaması, 2 civarı benim özel dersim, akşam 8 basket kursu.Annemler ayrı ilçede. Uzak değil ama ben yorulduğumu farkediyorum. Birkaç saate de çocuklara çanta vs hazırlamak zoruma gidiyor artık.) Annem de kendi planlarına uymamı isteyen bir insan. Olmadı mı canı sıkılır. Bundan önce onun isteği olsun diye kendimden ödün verirdim ama artık olmuyor. Biraz da olmasın. Memnun etmeye çalışmak uzun vadede yorucu ve de üstüme görev oluyor.
Biz gelemediğimiz için bu sefer o gelmeye karar vermiş. Tamam dedim. Sıkıntı yok. Teyzenle enişteni de getirmeyi düşümüyorum dedi. Haydaaaa.... Teyze demek temizlik yapmak, evi pür-i pak eylemek.
İkram yemek vs demek. Başlarım eve de temizliğe de modundayım valla. Birde kendi ağız tadına uyan yemekler olacak...üüüffff yazarken geldiler soldan soldan.
Teyzem bana olumlu bir enerji veren bir insan değil. Zamanında tatsızlıklarımız oldu. Şimdi haliyle yaş ilerledi vs. İşte akraba şöyle iyiymiş böyle güzelmiş...Geçmiş olsun dedim. Anneme de söyledim. Ne seviyorum, ne sevmiyorum. Nötrüm. Bir şey diyeceğim, istemiyorum gelmelerini sözünü anlamak çok zor olmamalı. Baktım kaçış yok. Cumartesi geleyim inşaallah dedim. Sabahtan oğlumun kursu var. Öğlene biter. Kızımın okul kursu iptal. O da normalde 3 e kadar sürerdi. Cumartesiye de müdür 8 saat ders koydu. Gitmek mecburi. Yani zaten bu çocuk haftanın 6 günü 8 saat ders gören bir çocuk. Anneee ben gitmeyeyim, sınavlarım var diyip duruyor da... Yazılı haftası tam. Karıştım kaldım.