Üç çocuklular, çok çocuklular

Yeni ders yılı hayırlı uğurlu olsun inşallah hepimize. Valla canım çocukları anlıyorum ben ilk okula giderken çok ağlamıştım. Öğretmenlerimiz sağolsunlar hep bağırıp çağırıyorlardı. Bizim de daha okul için eksikler var. Çocuklar hasta dışarı çıkamıyorum bu gün. Özellikle büyük baya hasta. Havuz için mayo almam lazım. Daha önce aldığım büyük geliyor,onu seneye kullanır inşallah. Valla bende önce meyve suyu koymuyordum. Okul bize yakın o taraftan geçerken baktım kızım arkadaşının meyve suyunu ona açıp biraz içti arkadaşına verdi O gün çok üzülüp ağlamıştım. Ben onun sağlığı için koymuyordum. Oda öyle yapınca şimdi mecbur koyuyorum. Yani zor ya çocuklar arasında çocuğuna sağlıklı yiyecek içecekler vermek. Ben genelde poğaça kurabiye,tost koyuyorum. Burda hazır paket çocukların çok sevdiği atıştırmalıklar var mecbur onlardan da ara ara koyuyorum ki kızım üzülmesin.

Son düzenleme:
Biz kalem defter kitap gibi şeyleri almıyoruz,Onları okul veriyor. Çanta mayo spor için ayakkabı dans için ayrı bir ayakkabı bizimki böyle şeyler.

Okul için eşyalar pahalı mı Türkiye de?geçen haberlerde kırtasiye malzemelerine zam gelmiş diye bir haber okumuştum.

Biz kalem defter kitap gibi şeyleri almıyoruz,Onları okul veriyor. Çanta mayo spor için ayakkabı dans için ayrı bir ayakkabı bizimki böyle şeyler.
Ne güzelmiş herşeyi okulun karşılaması, neresi orası
biz herşeyi kendimiz alıyoruz, hatta okula fotokopi parasını bile biz yani aileler ödüyor.

Okul için eşyalar pahalı mı Türkiye de?geçen haberlerde kırtasiye malzemelerine zam gelmiş diye bir haber okumuştum.
Bu mesajını okuyunca istemsiz pis pis sırıttım. Ben yorum yapmayayım. Bak sonra karapisso "Sus bakiiimm, canımızı sıkma" diyor.

Evvet sayın seyirciler
Atlarımız dört nala koşmaya devam ediyor!
Bugün veli toplantısı yaptık 2.sınıf. Dakka bir gol bir. Gerçi ben erken yol almayı sevenlerdenim. Ne olacaksa bileyim, ona göre yola çıkayım. Alayım, hazırlayayım, koyayım cıyım. Ama ne oldu? Benim sevgili göbüş yüzünden hayalimdeki prenses elbisesini(!) giyemediğimden mecbur diğer elbiseyi ütüle et derken tabii ki veli toplantısına geç kaldım. Ben bana ne diyeyim. Kızçeler, şu göbeee bir el atın gözünüzü seveyim. Bak sonra ekrana da sığamayacağım. Hangi arada bu kadar büyüdüyse...
O arada derede Özbek yeni veli gelmiş. Tabii çok da sistemi bilmiyor. Onunla tanıştık. Görüşelim leştik yarım yamalak Türkçesiyle. Yeni aşklar...

Arkadaşın arabası yok. Kızını da bizim okula yazdırmıştı. Seni de alayım dedim. Aldım. Çocukları okula bıraktık. Gel kahve içelim dedi. Olurdu olmazdı derken çıktım. Konuş konuş...sonra abisi aradı. Doğum gününü kutladı. Aaa doğum günün müydü derken gidip pasta aldım ona. Sürpriz. Çocukları da öğle getireyim okuldan yemek yemeğe diye düşümdüm. Hem pastayla "senemiz tatlı geçsin" kutlaması yaparız diye düşündüm. O makarna yapayım dedi. Ben de pratikten pişmiş tavuk aldım. Öyle bir plansız gün geçirdik. Ama güzeldi. Arkadaşım yaşadıklarından dolayı üzgün. İşini kaybetti. Eşiyle paylaşımı az. Hayattan beklentisi azalıyor. Öyle olunca belki bir nebze mutlu edebilir miyim diye düşündüm. Zor yaa...
İşte herkesin bir imtihanı var. Rabbim kazanma kuşağında kaybettirmesin.

Umarım sizin keyifler iyidir. Hadi gruba benden pasta ve kahve. Afiyet olsuuunnn.

Kızlar aranızda aşı olan var mı? Ben yarın aşı olacam. Doktorum emzirdiğim için bir sorun olmaz dedi. Ama benim aklımda hep bir şüphe var. Nasıl olacak bebeğimi etkiler mi diye kafaya takıyorum.

Sağol canım ben bir kahve alırımherkesin imtihanı farklı Allah arkadaşının yardımcısı olsun. Eşi ile muhabbetlerini artırsın. Valla çocuklar ile okul hazırlığı yapmak çok zor. Hele de toplantı olduğu günler eziyet gibi.bu gün benim çocuklar hasta. Büyüğünü okula göndermedim. İlaç veriyorum sürekli çocuklar ile ilgileniyorum. Fırsat buldukça evi topluyorum. ama hepsi evde olduğu için,arkamı döndüğüm an heryer tekrar dağılmış oluyor. Akşam yoğurt mayaladım kalan süt ile de bu gün sütlaç yaptım. Akşam için türlü yaptım eşimin gelmesine yakın bulgur pilavı yapacam. Şimdi bebeği uyutmaya çalışıyorum kalkıp tekrar evi süpürecem. Bulaşıklar yine birikti onları hal edecem. Öyle işte sizler neler yapıyorsunuz.

Valla kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş hesabı. Benim göbekte almış başını gidiyor. Ben karışmıyorum bakalım ne zaman duracak

Kızlar aranızda aşı olan var mı? Ben yarın aşı olacam. Doktorum emzirdiğim için bir sorun olmaz dedi. Ama benim aklımda hep bir şüphe var. Nasıl olacak bebeğimi etkiler mi diye kafaya takıyorum.
Ben aşı olmadım. Dr la görüştüm. Ben ol ya da olma diyemem dedi. Karışığım bende.
Hayret, senin menünle benimki neredeyse aynı olmuş. Bulgur pilavı yaptım. Çocuklara yeşil fasulye yaptırdım.( Bir bu tutmamış seninle.☺)Yoğurt mayaladım. Sütlaç yaptım. Hergün beslenme koymak durumundayız. Oğlum mırın kırın ediyor ama belki sabaha ikna olur. Hep hamurlu birşeyler koymak isteniyorum. Ev işi dersen tuvaleti banyoyu yıkadım çamaşır suyuyla. Çamaşır attım makine bitti. Onu sermem lazım. İkindi gibiydi daha öncekini topladığım. Amip gibi çoğalıyor bu çamaşırlar.
Oğlumun kitaplarını kaplayıp bitirdim şükür. Kaynak kitapları kaplamayız herhalde. Kızım da istedi.Sen dur dedim. Babası kaplamanın mantıksız olduğunu düşünüyor. E biraz da üşeniyor, sevmiyor. Olmazsa sen hazır kaplık al dedim ama muhtemelen yarın da onun kaplık savaşı başlar. İhale bana kaldı gibi.

Kızım okulda kardeşiyle tartışmış. Daha doğrusu maskeyi çıkarmış beyefendi. Onu uyarmış. Arkadaşını kucaklayıp kaldırmayı deniyormuş. Yapma demiş. Umarım bir tarafını ağrıtmaz. Konuştuk ama ne kadar tutar bilemiyorum. İnşaallah Çocuklara birşey olmaz. Hastalanmazlar. İç içeler hepsi. İstediğin kadar uyar, olmuyor. Unutuyorlar.

İhale sana kalacak gibi görünüyorişim şimdi bitti. Daha ortancayı uyutacam. Benim aşı gelecek haftaymışBende yoğunluktan yarın sanmıştım. Büyük sabah da okula gitmeyecek. Öğleden sonraya bakarım iyileşirse ozaman gönderirim. Aslında durumu iyi çok az boğazım ağrıyor diyor. Bende diyorum bulaşıcıysa yazık diğer çocuklara bulaştırmasın bari.

Selam kızlar. Bizim yogunluğumuz bir kat daha arttı. Mutfakta geçen zamanım da arttı. Parka çıkamıyoruz hem halimiz hem de vaktimiz.olmuyor. bir düzen oturtmaya çalışıyorum. Oglumla ayni okuldayiz. Kendi gidip gelsin bagimsiz olsun diye gaz veriyorum ha bire. Yürüme mesafesi 5-7 dk ev ile okul arasi. Küçüklere de annem bakiyor Allah razı olsun. Öğlen yemeklerimizi ısıtıyor. Bulaşıkları toparlıyor. Yemekleri bir gün öncesinden hallediyorum, öğlene hazir oluyor akşama da pisme kıvamında oluyor. Insallah devam ettirebilirim. Gözlerim cok bozuldu acilen doktora gidip ölçüm yaptirmam gerek.yapacaklarim o kadar cok ki sürekli yazma ihtiyacı hissediyorum. Onun dışında iyiyiz çok şükür. Her gün 5 ders saati okuldayim. Okul iyi geldi aylarca evde asosyal kaldıktan sonra.. insallah kapanmadan, sayilar azalarak devam edebiliriz.
Aşı konusuna gelince ben 2 doz biontech oldum hemen arkasindan emzirdim. Sinovac olan hemsire arkadasim da ayni şekilde, sorun olmadi.

İnşallah bu korona belası biterde dünya rahat bir nefes alır. Evet canım işler çok yetişeyim derken canım çıkıyor. Aşı olacam çünkü her Türkiye'ye geliş gidişte test yapacaz oda baya bir zor ve stresli oluyor. Ay ne güzel annen yardım ediyor. Allah razı olsun. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Evet yorgun savaşçı anneler, nasıl geçiyor günleriniz? ☺ Ben sabahtan beri evi toplayacaktım sözde ama ufaklık daha kursa başlamadı. 13 Eylülde açılacak. Diğerleri de okula gidince bana sarıyor. Bayağı alt alta üst üste tepiştik durduk. Öyle olunca iş kimin aklına gelir?
Eşim bahçeden patlıcan getirmiş ama kendi de dahil öyle bayıla bayıla yenmez. Bende soğanlı biberli domatesli kavurup peynir ekledim.İç yaptım yani. Pideciye verdim ki bizimkiler o bahane yesinler diye. Yanına da çorba. Bugünü böyle kurtardık.
Bahçeye gittim.Toplamamız gereken şeyleri topladık. Sulama yaptık derken yatsıya yakın eve geldik. Tabii benim ödev aşığı(!) 2.sınıf çocuğum ödevi yapmamış. Haydiii banyo, arkasına ödeve ikna derken çay faslı...gün bitti. Bakayım kızlar ne yapıyor dedim.☺ İnşaallah bende namazı kılıp yatacağım birazdan. Yarına enerji lazım.
Herkese huzurlu geceler.

Hayırlı akşamlar. Ay çok iyi yapmışsın. Ev işi nankör boş ver arada kaçamakta iyidir. Bu gün eşim evdeydi Alışveriş yaptık çocukları dışarı çıkardık. Akşam yemeğini dışarda yedik öyle geldik. Dün temizlik yapmıştım. Bu gün evde durmadığımız için ev fazla dağılmadı. Büyük okuldan kaptı hastalandı o iyileşti. Bu defa da ortanca hastalandı sağolsun ne kadar uzak dur dediysemde dinleyen kim eninde sonunda bulaştırdı çocuğa. Ben oğlumu 1 ay önce sünnet ettirmiştim. Pipisinin yanında ve alt tarafında doğum lekesi gibi leke olmuş. Buna çok canım sıkılıyor niye böyle oluyor bilmiyorum. Yarın tatil burda cuma doktora götürecem inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…