Üç çocuklular, çok çocuklular

Allah yardımcın olsun. Bende şimdilik 1.sınıf öğrencisi var. Oda ağustos ayı dergisini yapıyor. Okullar açılınca zaten yeterince derse boğulacak tatilin tadını çıkartsın. Be denize gittik ne bir yerlere son günlerde hep bizim semtte takılıyoruz. İnşallah bu yıl sağlıkla bize ve isteyen bekleyen herkese bir sürpriz tatil nasip eder Rabbim.

Bende yavaş yavaş temizlik yapıyorum, dün cam perde temizliği yaptım. Koltukları silmem lazım kollarımda güçsüz.

O an dikkatini bir oyuna çevirmeyi denedinmi?
Hadi gel şunu bunu yapalım gibi.

kavs-i kuzah canım senin adına sevindim umarım arkadaşınla çok keyifli vakitler geçirirsiniz. Üç kızım var şanslıyım bu yönden çok şükür Allah'ım a. Ahtapot Anne canım sanırım erkek çocuğu. Erkekler kızlara göre biraz daha zor sanırım fitratlari gereği. Acaba istekleri zamanında karşılanmadığı için mi huysuzlasiyor. Ya da anlatmak istediğini siz anlamayinca mi öyle tavırlar sergiliyor? Ama herşeyden önce şunu düşünün elhamdülillah konuşabilen hircinlassa da sesini duyabildiginiz bir çocuğunuz var, çok şükür. Nice aileler gördüm sesi çıksın diye dile damağa masaj yapanlar vardi Eşiniz de biraz sabırlı olsun herşey bir süreç, bir iki yıl sonra bu hallerinden eser kalmayacak.

karapisso canım bizimkilerin tatilden anladığı akşama kadar ellerinde tablet telefon. Bahçe filan da yok ki orada zaman gecirsinler. Zaten akşama doğru iki üç saat sitenin bahçesinde arkadaşlari ile oynuyorlar. Hem bu kaynakları normalde okul zamanı yapmaları gerekiyordu,

Varlığına, sağlığına binlerce şükür. Ben akşam çocuklar uyuyunca konuşuyorum ayni seyleri söylüyorum
Ilk oğlumda kaba motor becerilerinde gerilik vardı, hacettepe genetiğin kapısını az asindirmadik.. neler gördük her halimize bin şükür. O da diyor ki tahammül edemiyorum. Bu kadar gergin değildi hiç. Nedir sorun bilmiyorum. İnşallah çözebiliriz, kan değerlerinde düşüklük var. Halsizlik var hep üzerinde, sinirleri daha cok yıpratıyor tahminimce.

Erkekler çok nadiren anlayışlı ve sabırlı yardımcı Türk toplumunda. Öyle kadınlar çok şanslı.

kavs-i kuzah baya önce demiştin arkadaşım gelecek diye. Hadi bakalım senin içinde güzel bir mod olur. Ben çok severim gençlik yıllarımı andığım arkadaşlarımla vakit geçirmeyi. Sanki beni evelden bilenler daha iyi anlıyor. Benimde medreseden görüştüğüm arkadaşlarım var, her memlekete gittiğimde illa buluşuruz.
Rabbim hepimize sağlık afiyet versin. Allaha emanetsin

Kızlar bende bugün uzun zamandır istediği bir yemeği yaptım. Aa memleket demişken A Asya89 Sesin çıkmıyor nerelerdesin. Arada yaz özletme kendini.

Bizim apartmanın bahçesi var. Ben indiriyorum bebeğimi , hava almadığı zaman öğlen uyumuyor. Günde iki üç kez indiğim oluyor.
Bizim tablet televizyon yok olsa asla önüne geçemem. Laptop var günde iki kez falan izler hepsi birlikte.
Bu zamanın çocukları evlere mahkum oldu, gene Bizim bahçe park var olmayan o kadar çok yavru varki. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Bizimde anne tarafı memlekette gidecek bir kapımız yok.eşimin tarafı var ama yok. Allaha şükür iniyoruz zaman geçiyor.

Maşaallah barekallah ne güzel. Rabbim muhabbetinizi arttırsın.
Ben arkadaşlarıma dostlarıma çok değer veririm. Özel zaman ayırırım ancak geçen yıllarda imtihanlardan geçtik. Meğerse çok da çift taraflı değilmiş benim "arkadaşlar, dostlar.(!)" Ne yapayım, bu da apayrı bir imtihan oldu malesef... Temizliyordur diyorum Rabbim.

Arkadaşım şimdi otobüste. Sabaha burada olur inşallah sağ salim.

Annemleri gönderdim az önce. Onlar da birkaç gündür bendeydi. Giderken çocukları da götürmelerini rica ettim. Sağolsun kırmadılar. Biraz sakinliğe ve dinginliğe ihtiyacım var. İnşaallah hayırlı olur.

Maşaallah sana. İki üç kere aşağı inmeye üşenirim ben. Bahçe var bizde de. İsteseler gayet güzel zaman geçirirler ama illa başkası olacak onlara. Küçük bir apt olunca da çocuk yok gibi. Ya evde oluyorlar ya olmuyorlar onlarda. Bende denize vs götürüyordum ama daha önce yazdığım boğulmadan mı ne etkilendiysem, bayramdan beri.hiç götürmedim. Ne bileyim öyle kaldık evde.

Tv bende de yok. Telefonu kısıtlı verdiğim oluyor. Mental Up üyeliğimiz var telefonda. Onunla oynuyorlar. Bazen Şeker Hoca izliyorlar kahvaltıda. Takip edemediğğm zaman da oğlanlar direkt silah savaş vs izliyor. Süreli veriyorum genelde. Ortancayla belgesel serisi izlemeye başlamıştık. Kızımı sarmadı. O da bayağıdır askıda. Belki tekrar bir düzen kurabilirim bilemiyorum.

Hah işte bunun başka versiyonu benim ortanca. Ben bağırıyor demiyorum, direkt böğürüyor. Ciddi böğürüyor. Başlayınca aha başladık diyorum ki şimdi yazarken bile başağrım tuttu bak. Sebebi olması gerekmiyor. Konuşuyorum, kızıyorum...yok olmuyor. Babası da böyle zamanlarda yarım saat anca tahammül ediyor. Benim yerimde olsa ne yapar acaba?! Tamam sağlıklı vs vs çok şükür ama bunu gün içinde gereksiz yqşamak ciddi yorucu ve zorlayıcı. Allah yardımcın / yardımcım olsun. Seni anlıyorum.
Geçen kendi kendime "İki yılda bunlar bitecek, sabret."dedim. Geçecek inşallah. Hacı sabır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…