• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuklular, çok çocuklular

Çocuk eğitimi konusunda yakın yaşlarda ve aynı sınıflarda çocuklarımızın olmasına sevindim.🥰 Hoşuna giden, faydalı olacağını düşündüğün etkinlik, kaynak kitap, oyuncak vs önerilerini beklerim.🤗

Selamlar herkese.. Geçtiğimiz hafta cok yogun yorucu ve uykusuz gecti cok şükür bir sorun yok ama eşim evdeydi cocuklarla birseyler yapalim derken iyice yorulmusuz. Hafta sonu da telefonumu elimden düşürdüm ekran koruyucu olmasinaragmen ekran kırıldı. Şöyle bir okuyabildim, yazamadim pek. Çocukları mümkün okduguncaaksam serinliktw parka çıkarıyorum. Ortancam çok hareketli sakinlesemiyor. Yeni yeni konusma çabasında 27 aylık. Hircinlasiyor. Her dediğimizi anlıyor kendi derdini de çoğunlukla anlatıyor. Ama yemek konusu tam bir eziyete donusuyor. Benim en küçük 1 yaşında tam. Onu uyutacagim zaman basimdan ayrilmiyor annem de sagolsun onu alip götürüyor en geç kahvaltidan sonra. En büyük sitem ediyor, gitmek istiyordu ama ikisi bir arada olmuyor. Ben de cevap vermektense susmayi tercih ediyorum. Daha az konuştu onu fark ettim. Çok açıklama yaparak kendimi gereksiz yoruyordum artik buna son vermem gerektiği konusunda azimle ilerliyorum, başarabilirim insallah. Bugün aksama dogru anneme gittim en büyüğü parka bıraktım. En küçüğü birakip ortancayi alip parka indim.ama o beni görür görmez küstüm dedi kollarini bagladi kaşlarını çattı. Yemeğe vs yetisme konusunda biraz sıkıntı yaşarım ortancayla da en buyuk birbirine cok bulaşıyor bağırış çağırış alıp başını gidiyor. Ne yapabilirim fikriniz var mı? kavs-i kuzah kavs-i kuzah ben etkin zeka oyunlari diye bir set almıştım 5 6 yas grubu bendeki. Farkli yaş grupları için de vardır belki, kisaca ezo diye de geçiyor. Bir de 3 4 yaştan başlayan eğlen öğren setlerimiz var yemek yedirirken sorular sorardim görselleri de var,kitaplarin sekli semali de siradisi güzeldi. Ben de her türlü kitap oyuncak vb tavsiyesine açığım. Sınıf ve özel eğitim branslarina bir de ingilizce ekleyelim benden. Şimdilik ortaokuldayim, ilkokula gecmek istiyorum ilk fırsatta.

Çocuk eğitimi konusunda yakın yaşlarda ve aynı sınıflarda çocuklarımızın olmasına sevindim.🥰 Hoşuna giden, faydalı olacağını düşündüğün etkinlik, kaynak kitap, oyuncak vs önerilerini beklerim.🤗
İnşallah. Ben de çok isterim sizin de faydalandığiniz kitapları vs. yazmanizi.

Ahtapot Anne Ahtapot Anne merhabalar öncelikle, yaşları çok yakınmış maşallah. Ama anneniz yakınmış o bir artı. Biz hep uzakta olduğumuz için anne yada kayınvalide yardımı olmadı. Kitap konusuna gelince ben de öğretmenin tavsiyesi ile dikkat geliştirici kitaplar almıştım ama bir de yardımcı kitaplar da istenince hangisini yapacağını şaşırdı, kitaplar yığıldi. Şimdilerde bitirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra karar aldım biri bitmeden başka kitap alınmayacak diye. Çünkü resmen kitap istifi. Çocuğun gözünde de büyüyor.

Ahtapot Anne Ahtapot Anne yavrum bu kadar zamandır yarışıyoruz ben ortancanın benim minikle aynı yaşta olduğunu bilmiyordum veya sen yazdın ben kaçırdım.
Benimki 2019 mayıs doğumlu.
Rabbim hepsini korusun. Senin ve A Asya89 un bebekleri çok yakın ikiz gibiler. İki kat enerji lazım size inşallah kolaylıklar sizinle olsun.
kavs-i kuzah kavs-i kuzah Four lights Four lights sizin yazışmalarınızı okudum kendimden utandım. Ne kuran eğitimi ne okul. Biz bahçede eğlence peşindeyiz. Oğlum ağustos ayı dergisine başlayacak yoksa başka bişey yok. Haftada iki gün futbol kursuna gidiyor.
Grip oldum yeni yeni kendime geliyorum. Kızlarımda yeni iyileşti. Rabbim yeğenim Zeynep için dua edin. Durumu ağır :(

Ahtapot Anne Ahtapot Anne yavrum bu kadar zamandır yarışıyoruz ben ortancanın benim minikle aynı yaşta olduğunu bilmiyordum veya sen yazdın ben kaçırdım.
Benimki 2019 mayıs doğumlu.
Rabbim hepsini korusun. Senin ve A Asya89 un bebekleri çok yakın ikiz gibiler. İki kat enerji lazım size inşallah kolaylıklar sizinle olsun.
kavs-i kuzah kavs-i kuzah Four lights Four lights sizin yazışmalarınızı okudum kendimden utandım. Ne kuran eğitimi ne okul. Biz bahçede eğlence peşindeyiz. Oğlum ağustos ayı dergisine başlayacak yoksa başka bişey yok. Haftada iki gün futbol kursuna gidiyor.
Grip oldum yeni yeni kendime geliyorum. Kızlarımda yeni iyileşti. Rabbim yeğenim Zeynep için dua edin. Durumu ağır :(
Canim benim ortanca nisan 2019 doğumlu en küçük de temmuz 2020 doğumlu. Çok Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin nesi vardı:(

Tünaydinlar.. bizim düğün hazırlıkları bitmedi dün yine alışverişte zaman kaybedince sabah cok yorgun uyandım. Hava bulutlu,kapalı, basık.. hafif yağmur atıştırdı. Güzelce yağsa da hem yangınlara hem de bize iyi gelse. Kahvaltıyı dışarıda yaptık geldik ki sular yine kesilmiş.. artık bıktık usandık bu kesintilerden. Ne alt yapı çalışması bitti ne arızalar.. makinaya çamaşır atmıştım son 10 dk si kalmış yine utu yapilacak aksama yemek hazır, evde dolaplarin içlerini temizliyorum fırsat buldukça.. evdeki işler hiç ama hiç bitmiyor..

Tünaydinlar.. bizim düğün hazırlıkları bitmedi dün yine alışverişte zaman kaybedince sabah cok yorgun uyandım. Hava bulutlu,kapalı, basık.. hafif yağmur atıştırdı. Güzelce yağsa da hem yangınlara hem de bize iyi gelse. Kahvaltıyı dışarıda yaptık geldik ki sular yine kesilmiş.. artık bıktık usandık bu kesintilerden. Ne alt yapı çalışması bitti ne arızalar.. makinaya çamaşır atmıştım son 10 dk si kalmış yine utu yapilacak aksama yemek hazır, evde dolaplarin içlerini temizliyorum fırsat buldukça.. evdeki işler hiç ama hiç bitmiyor..
Hiç bitmez. Benimde buzdolabımı temizlemem lazım. Çok işler var ama bebeler ilgi bekler. Eş kişisi yemek temizlik ve ilgi bekler.....

Hiç bitmez. Benimde buzdolabımı temizlemem lazım. Çok işler var ama bebeler ilgi bekler. Eş kişisi yemek temizlik ve ilgi bekler.....
Ufakligi uyuttum sıra ortancayı uyutmada ama o da direniyor. Bugün pazar alışverişi yapılacak ben de buzdolabini ve çocukların dolaplarını temizleyecegim hadi bismillah.. hepimize kolay gelsin..

Ufakligi uyuttum sıra ortancayı uyutmada ama o da direniyor. Bugün pazar alışverişi yapılacak ben de buzdolabini ve çocukların dolaplarını temizleyecegim hadi bismillah.. hepimize kolay gelsin..
Ben evi topla süpür mutfağı temizle... şimdi oturdum yoğurt yiyorum. İşler bitmez bizlere sağlık sıhhat versin Rabbim. Herşey hallolur 😇
Ortancan uykuyu sevmiyor benimki gibi.
Bu aralar uykuyu seviyor şükürler olsun.

karapisso karapisso ve Ahtapot Anne Ahtapot Anne hanımlar kolay gelsin, bende de aynı. Kahvaltıdan sonra 10 gibi başladım şimdi oturdum. 6 saat full ev temizliği. Yapmak sorun değil keşke böyle kalsa inanın yarın görseniz sanki kimse bu evde ev temizliği yapmıyor gibi olacak. Allah'tan şimdilik bende öğle uykusu diye bir durum yok da bir de onunla uğraşmıyorum ama büyüyünce de başka şeyler çıkıyor. Ama elhamdülillah çok şükür sağlığımız yerinde de yapabiliyoruz

karapisso karapisso ve Ahtapot Anne Ahtapot Anne hanımlar kolay gelsin, bende de aynı. Kahvaltıdan sonra 10 gibi başladım şimdi oturdum. 6 saat full ev temizliği. Yapmak sorun değil keşke böyle kalsa inanın yarın görseniz sanki kimse bu evde ev temizliği yapmıyor gibi olacak. Allah'tan şimdilik bende öğle uykusu diye bir durum yok da bir de onunla uğraşmıyorum ama büyüyünce de başka şeyler çıkıyor. Ama elhamdülillah çok şükür sağlığımız yerinde de yapabiliyoruz
Bende 4 gibi buzdolabını temizlemeye başladım alt kısmı. 2 saat olmuş. O arada çocuklara yemek indir kaldır. Bitti sayılır elhamdülillah. Dinleniyorum 5 dakikadır.. hamilelik nasıl gidiyor?
Planlı gebelikmiydi?
Bizim bu ay zor , test yaptım negatif. Bir dahaki aya nasip kısmet.

Günaydın arkadaşlar 🥰 karapisso karapisso canım planlı bir gebelikti hatta istedigimizden bir yıl da geç oldu. Yaşım biraz ilerlediği için artık olmayacak galiba diyordum ama çok şükür Rabbim nasip etti. Senin en küçük kaç yaşında ?

Günaydın kızlar, konunuzu takip ediyorum ara ara da yazıyorum. Merak ettim şimdi aranızda gebe olanlar ve gebelik planlayanlar aşı oldunuz mu bende halihazırda 3.yü düşünüyorum aşı konusu kafanı karıştırıyor 🥰

Günaydın arkadaşlar 🥰 karapisso karapisso canım planlı bir gebelikti hatta istedigimizden bir yıl da geç oldu. Yaşım biraz ilerlediği için artık olmayacak galiba diyordum ama çok şükür Rabbim nasip etti. Senin en küçük kaç yaşında ?
En küçüğüm 27 aylık. Maşallah nasipte varmış demek. Yaşın kaç ? Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin.
Günaydın kızlar, konunuzu takip ediyorum ara ara da yazıyorum. Merak ettim şimdi aranızda gebe olanlar ve gebelik planlayanlar aşı oldunuz mu bende halihazırda 3.yü düşünüyorum aşı konusu kafanı karıştırıyor 🥰
Olmadım canım. Benimdee kafam karışık. 4.yü istiyorum, aşı olmadan olsun istiyorum. Zorlayacaklar öyle görünüyor.
Ablam yurt dışında. Doktor arkadaşları var, ve gebelikte herhangi bir araştırma yapılmadığı için önermemiş. Hatta eniştem aşı olmadan gebelik oldu sonra aşı oldu. Herkesin kendi tercihi. Sağlıkla nasip etsin Rabbim.

Aşı olmadım henüz. 4.yü istiyordum ama eşim istemeyince baktım ben de soğumuşum. Biraz da hayat yorgunluğu diyeyim.
Aşı konusunda kafam karışık. Gen meseleler sıkıntı.Doktorum da şimdilik beklememi söyledi. Bende ona güvenerek, biraz da kendi çapımda yaptığım araştırmalar sonucunda bekliyorum. Rabbim doğruyu iyiyi göstersin.

Back