• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuklular, çok çocuklular

Ben de asi olmadım ama üst komşum çin aşısı yaptırdı. Bebeği de kısa zaman önce doğdu bir sorun yoktu şimdilik, inşallah da olmaz. karapisso karapisso yaşım 37. En küçüğü nün yaşı da ideal. Doğana kadar 3 yaşına yaklaşmış olur.

En küçüğüm 27 aylık. Maşallah nasipte varmış demek. Yaşın kaç ? Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Olmadım canım. Benimdee kafam karışık. 4.yü istiyorum, aşı olmadan olsun istiyorum. Zorlayacaklar öyle görünüyor.
Ablam yurt dışında. Doktor arkadaşları var, ve gebelikte herhangi bir araştırma yapılmadığı için önermemiş. Hatta eniştem aşı olmadan gebelik oldu sonra aşı oldu. Herkesin kendi tercihi. Sağlıkla nasip etsin Rabbim.
Amin canım çok saol 🤲🏻

Ben de asi olmadım ama üst komşum çin aşısı yaptırdı. Bebeği de kısa zaman önce doğdu bir sorun yoktu şimdilik, inşallah da olmaz. karapisso karapisso yaşım 37. En küçüğü nün yaşı da ideal. Doğana kadar 3 yaşına yaklaşmış olur.
Ah ne güzel söyledin. Olana kadar dolu dolu 3 yaş olacak nasip ederse Güzel Mevlam. Bende 33 yaşındayım. Rabbim bütün bebelere sağlık afiyet versin anneler yorulmasın.

Aşı olmadım henüz. 4.yü istiyordum ama eşim istemeyince baktım ben de soğumuşum. Biraz da hayat yorgunluğu diyeyim.
Aşı konusunda kafam karışık. Gen meseleler sıkıntı.Doktorum da şimdilik beklememi söyledi. Bende ona güvenerek, biraz da kendi çapımda yaptığım araştırmalar sonucunda bekliyorum. Rabbim doğruyu iyiyi göstersin.
Amin çook saol 🤲🏻

Aşı olmadım henüz. 4.yü istiyordum ama eşim istemeyince baktım ben de soğumuşum. Biraz da hayat yorgunluğu diyeyim.
Aşı konusunda kafam karışık. Gen meseleler sıkıntı.Doktorum da şimdilik beklememi söyledi. Bende ona güvenerek, biraz da kendi çapımda yaptığım araştırmalar sonucunda bekliyorum. Rabbim doğruyu iyiyi göstersin.
Nasılsın canım, 4.için bir güzellik olsa birlikte hamile kalıp kucaklasak 😇🥰

Selamlar herkese.. Geçtiğimiz hafta cok yogun yorucu ve uykusuz gecti cok şükür bir sorun yok ama eşim evdeydi cocuklarla birseyler yapalim derken iyice yorulmusuz. Hafta sonu da telefonumu elimden düşürdüm ekran koruyucu olmasinaragmen ekran kırıldı. Şöyle bir okuyabildim, yazamadim pek. Çocukları mümkün okduguncaaksam serinliktw parka çıkarıyorum. Ortancam çok hareketli sakinlesemiyor. Yeni yeni konusma çabasında 27 aylık. Hircinlasiyor. Her dediğimizi anlıyor kendi derdini de çoğunlukla anlatıyor. Ama yemek konusu tam bir eziyete donusuyor. Benim en küçük 1 yaşında tam. Onu uyutacagim zaman basimdan ayrilmiyor annem de sagolsun onu alip götürüyor en geç kahvaltidan sonra. En büyük sitem ediyor, gitmek istiyordu ama ikisi bir arada olmuyor. Ben de cevap vermektense susmayi tercih ediyorum. Daha az konuştu onu fark ettim. Çok açıklama yaparak kendimi gereksiz yoruyordum artik buna son vermem gerektiği konusunda azimle ilerliyorum, başarabilirim insallah. Bugün aksama dogru anneme gittim en büyüğü parka bıraktım. En küçüğü birakip ortancayi alip parka indim.ama o beni görür görmez küstüm dedi kollarini bagladi kaşlarını çattı. Yemeğe vs yetisme konusunda biraz sıkıntı yaşarım ortancayla da en buyuk birbirine cok bulaşıyor bağırış çağırış alıp başını gidiyor. Ne yapabilirim fikriniz var mı? kavs-i kuzah kavs-i kuzah ben etkin zeka oyunlari diye bir set almıştım 5 6 yas grubu bendeki. Farkli yaş grupları için de vardır belki, kisaca ezo diye de geçiyor. Bir de 3 4 yaştan başlayan eğlen öğren setlerimiz var yemek yedirirken sorular sorardim görselleri de var,kitaplarin sekli semali de siradisi güzeldi. Ben de her türlü kitap oyuncak vb tavsiyesine açığım. Sınıf ve özel eğitim branslarina bir de ingilizce ekleyelim benden. Şimdilik ortaokuldayim, ilkokula gecmek istiyorum ilk fırsatta.
Daha önce konuşmuştuk
Nasılsın canım, 4.için bir güzellik olsa birlikte hamile kalıp kucaklasak 😇🥰
Koca kişisinin yüreğine iner sanırım. Geçen esprisine muhabbet geçti. Midem bulanıyor dedim. Hamile misin yoksa diyor gülüyor. Havuza da girmedim dedim.🤪
Benden geçmiş dermişim ama gerçekten yetişemediğim ev işlerine bir de bebek sorumluluğu ağır gelir. Gerçekten zorlandığım anlar oluyor. Bir de biraz sakinlik aradığım...

Hayırlı aksamlar kızlar nasılsınız gorusmeyeli
Benim bayram dolayısıyla misafirlerim vardı onları hallettim ustune eșim trafıkk kazası gecırdı ona gecti gıttı dedık oglum ıshal oldu amip olmus onla ugrastım o gecmeden ailecek kaza gecırdık bu ara basımızda bı felaket var Rabbim hayreylesın en yakın Zamanda bir kuran okutucagım inş

Benim bayram dolayısıyla misafirlerim vardı onları hallettim ustune eșim trafıkk kazası gecırdı ona gecti gıttı dedık oglum ıshal oldu amip olmus onla ugrastım o gecmeden ailecek kaza gecırdık bu ara basımızda bı felaket var Rabbim hayreylesın en yakın Zamanda bir kuran okutucagım inş
Çok çok gelmiş gitmiş olsun. Rabbim korusun. Bak sana bişey yollicam okumaya gayret et.

Çok Çok geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun.

Çok çok geçmiş olsun. Rabbim bu günümüzü aratmasın cümleten.
Zaten Kur'an-ı Kerim okutacağını söylüyorsun. Allah şimdiden kabul etsin. Sadaka belaları defeder buyuruyor Peygamberimiz. Sadaka da ver istersen.

Yoğun ve nispeten tembel geçen hafta sonunda durdum durdum, ikindiden sonra evi temizlemeye başladım. Daha önceden çamaşır vs yi toplayınca sil süpür işi kaldı. Yatak odası kaldı. Balkonlar da duruyor ama şimdilik bayağı yaptım çok çok şükür.
Temiz olmayı seven ama temizlik yapmayı sevmeyen biriyim. Ama iş başa düşüyor. Yapacak birşey yok. 😊
Oturma odasını geçen temizleyince kızımdan yardım istedim. O sildi süpürdü. Kendim önceden yapınca çok da üstünde durmadım. Yapmıştır hem böyle böyle alışacak zaten. Annem bana şurayı temizle diyince temizlemeye başlardım ama her seferinde elimden bezi süpürgeyi vs alıp kendi devam ederdi. Bitirince de baştan gözümü önünde tekrar yapardı. Birine "Kızına iş öğret. Bulaşık yıkat. O yıkayınca sonra ona farkettirmeden tekrar yıkarsın." dediğini duydum. Çamaşır as der, asarım beğenmez. Velhasıl hatunu bir türlü mutlu edemedim. Bende bıraktım o dönem.Madem beğenmiyorsun, kendin yap diye. Bunları yaşayan biri olarak kızıma karışmıyorum. Öğretip gösteriyorum. Yapınca da aferin eline sağlık diyip teşekkür ediyorum. Kendi odalarını kendileri temizliyorlar zaten. Ben karışmayacakmışım.😁
Bugün imam nikahı yaptığımız gün eşimle. 🥰 1 hafta öncesinden bıdıladım ama cidden yoğun çalışıyor. Beklediğim gibi unutmuş. 😆 Pasta alırım dedi ama çay falan içince de zaten geç oldu diye kımıldamadık. Yaparız yaparız, yapmazsak da problem etmem ben.
Geceniz güzel geçsin hanımlar. Bulaşık var birkaç. Makineye koyarım.Yatsıyı kılıp yavaştan yatacağım.
Allah yuvalarınıza huzur versin. Ağzınızın tadını bozmasın. Enerjimi yükselttiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.💗💖

Yoğun ve nispeten tembel geçen hafta sonunda durdum durdum, ikindiden sonra evi temizlemeye başladım. Daha önceden çamaşır vs yi toplayınca sil süpür işi kaldı. Yatak odası kaldı. Balkonlar da duruyor ama şimdilik bayağı yaptım çok çok şükür.
Temiz olmayı seven ama temizlik yapmayı sevmeyen biriyim. Ama iş başa düşüyor. Yapacak birşey yok. 😊
Oturma odasını geçen temizleyince kızımdan yardım istedim. O sildi süpürdü. Kendim önceden yapınca çok da üstünde durmadım. Yapmıştır hem böyle böyle alışacak zaten. Annem bana şurayı temizle diyince temizlemeye başlardım ama her seferinde elimden bezi süpürgeyi vs alıp kendi devam ederdi. Bitirince de baştan gözümü önünde tekrar yapardı. Birine "Kızına iş öğret. Bulaşık yıkat. O yıkayınca sonra ona farkettirmeden tekrar yıkarsın." dediğini duydum. Çamaşır as der, asarım beğenmez. Velhasıl hatunu bir türlü mutlu edemedim. Bende bıraktım o dönem.Madem beğenmiyorsun, kendin yap diye. Bunları yaşayan biri olarak kızıma karışmıyorum. Öğretip gösteriyorum. Yapınca da aferin eline sağlık diyip teşekkür ediyorum. Kendi odalarını kendileri temizliyorlar zaten. Ben karışmayacakmışım.😁
Bugün imam nikahı yaptığımız gün eşimle. 🥰 1 hafta öncesinden bıdıladım ama cidden yoğun çalışıyor. Beklediğim gibi unutmuş. 😆 Pasta alırım dedi ama çay falan içince de zaten geç oldu diye kımıldamadık. Yaparız yaparız, yapmazsak da problem etmem ben.
Geceniz güzel geçsin hanımlar. Bulaşık var birkaç. Makineye koyarım.Yatsıyı kılıp yavaştan yatacağım.
Allah yuvalarınıza huzur versin. Ağzınızın tadını bozmasın. Enerjimi yükselttiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.💗💖
Nice mutlu huzurlu iman dolu ihlaslu suhuletli yıllarınız olsun. Rabbim iki cihanda yüzünüzü ak gönlünüzü ferah eylesin. Evlatlarınız göz aydınlığınız olsun.
Bende teşekkür ederim enerjimi yükselttiğin değerli zamanını bize ayırdığın için.

Bugün dışarı günümüzdü, sabah erkenden spora gittim. Hafta sonu devam ediyorum baya esnedim ağrılar gitti daha rahat iş güç yapıyorum elhamdülillah çok şükür.

Spor sonrası güzel bir kahvaltı hazırladım vadide yedik. 2 gibi eve döndük. Minikimi yıkadım uyudu. Koca adamımda uyudu :KK70: , halbuki ben uzandım uyumak için ama o erken davranınca yavrularla ben ilgilendim.

Sonra çamaşırları yıka as, enerji için çiklata yedık. Ara ara çok aşeriyorum.
Şifa niyetine napim :KK70:

Sonraa akşam yemeğini bahçemizde yedik.
Ardından çay demledim millet bahçesine gittik baya serindi. Çocuklar çok eğlendi tabi bende 🥰
10 gibi geldik bayıldı hepsi. Bende oturdum az biraz takılıyorum.
Herkese hayırlı geceler 🙂

Çok çok gelmiş gitmiş olsun. Rabbim korusun. Bak sana bişey yollicam okumaya gayret et.
Amin saol canim gordum okuyacam mutlaka
Çok Çok geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun.
Amin saol canım
Çok çok geçmiş olsun. Rabbim bu günümüzü aratmasın cümleten.
Zaten Kur'an-ı Kerim okutacağını söylüyorsun. Allah şimdiden kabul etsin. Sadaka belaları defeder buyuruyor Peygamberimiz. Sadaka da ver istersen.
Amin saol canim sadakamızı verdık hyrımızı yaptık cok sukur

Çok geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun

İyi akşamlar hanımlar haftasonu cumartesi ev temizliğinden sonra yoğun bir şekilde kızlarla bititremedigimiz kaynak kitapları bitirmeye çalışıyoruz. 3 öğrenci olunca anne bu ne anne su ne diye neye bakacağımdan başım döndü. Ortanca ya büyük yardım ediyor artık, kucukle de ben ilgileniyorum. Tabii yine de sorular bitmiyor. Kurs da devam ediyor bir yandan. Ev temizliğini iki gündür bıraktım ki bitsin de geçtikleri sınıfın kitaplarıni alalım da biraz birşeyler bilerek gitsinler diye çabalıyorum. Benim en büyük avantajım bulunduğum şehirde hiç akraba yok benim ve eşimin ailesi de ilçede oldukları için öyle ha diyince gelemiyorlar. O yüzden evin sürekli düzenli olması gerekmiyor. Komşularim var ama catkapi gelmiyorlar zaten pandemiden dolayı artık ev görüşmeleri pek olmuyor.

İyi akşamlar hanımlar haftasonu cumartesi ev temizliğinden sonra yoğun bir şekilde kızlarla bititremedigimiz kaynak kitapları bitirmeye çalışıyoruz. 3 öğrenci olunca anne bu ne anne su ne diye neye bakacağımdan başım döndü. Ortanca ya büyük yardım ediyor artık, kucukle de ben ilgileniyorum. Tabii yine de sorular bitmiyor. Kurs da devam ediyor bir yandan. Ev temizliğini iki gündür bıraktım ki bitsin de geçtikleri sınıfın kitaplarıni alalım da biraz birşeyler bilerek gitsinler diye çabalıyorum. Benim en büyük avantajım bulunduğum şehirde hiç akraba yok benim ve eşimin ailesi de ilçede oldukları için öyle ha diyince gelemiyorlar. O yüzden evin sürekli düzenli olması gerekmiyor. Komşularim var ama catkapi gelmiyorlar zaten pandemiden dolayı artık ev görüşmeleri pek olmuyor.
İyi akşamlar. Maşaallah barekallah çocuklarla ilgilenmene. Benim de niyetimde birsürü kaynağı bitirmek var ama çocuklara bakanca onların niyeti yok.😅Kuran kursu hocası da ufaklığa ödev vermiş harekeleri karıştırıyor diye. Birde materyal hazırlamış ama zaten çocuk yapacak olsa bende mıknatıslı elifbe seti almıştım ama istemiyor evde çalışmak. Biraz da bıraktım artık yorucu oluyor hadi hadi ler. Bakalım...
Bu yıl okullar açılmaz gibi geliyor bana. En azından geç açılır gibi.Hayırlısı olsun.

Ben bahçeye gittim annemlerle. Haşatımız çıktı tabiri caizse. Şimdi eve dönerken bakayım anneler ne yapmışlar diye bakayım dedim.😍

Bahçe işi kolaylaşırsa daha düzene gireriz diye düşünüyorum.

İnşaallah perşembe üniversiteden sınıf arkadaşım gelecek bana iki gün kalacak İnşaallah. Sonra otele geçecek. Çok çok ısrar ettim hep bende kalması için ama rahatsız ederim düşüncesini aşamadı. Bu haftayı mümkün olduğunca onunla geçirip kendimi de tatilde saymayı düşünüyorum. İnşaallah hepimiz için güzel bir hafta olur.🥰

Kaçıncı sınıftı çocuklar? Cinsiyetleri neydi? Yazmışsın da unutmuşum kusura bakma. ☺

Ah kızlar hepinize iyi geceler. Benim
ortanca o kadar zorluyor ki esimin tahammülü sıfırlandı.. cok zorlaniyorum. Çocuk agliyor babasi bağırıyor sabredemiyorum artik diyor. Aslinda ağlamıyor avazi çıktığı kadar bağırıyor
Gözünde 1 damla yas yok. Hic durmayan cok hareketli bir cocuk. Ne yapsam bana bir akil verin..

Ah kızlar hepinize iyi geceler. Benim
ortanca o kadar zorluyor ki esimin tahammülü sıfırlandı.. cok zorlaniyorum. Çocuk agliyor babasi bağırıyor sabredemiyorum artik diyor. Aslinda ağlamıyor avazi çıktığı kadar bağırıyor
Gözünde 1 damla yas yok. Hic durmayan cok hareketli bir cocuk. Ne yapsam bana bir akil verin..
Bağırmayı bizden öğreniyorlar :KK43:
Önce bağıran anne baba sesini kısmalı.
Sonra ne zaman bağırıyor ona odaklan.
Mesela ihtiyacı karşılanmadığında bağırır benim minik.
Ama ağlarda yanı sıra, bana gel dediğinde o an ilgilenmezsem ağlayıp bağırdığını farkettim.
Mesela kucağıma gelmek ister sürekli kucağımda olmak istiyor ama her an mümkün değil. O zamanlar bağırır ağlar.
Benim ortanca abisine çok bağırıyor, kavga gürültü zamanı hep kız bağırır.
Rabbim sakinlik versin hepimize.

Bağırmayı bizden öğreniyorlar :KK43:
Önce bağıran anne baba sesini kısmalı.
Sonra ne zaman bağırıyor ona odaklan.
Mesela ihtiyacı karşılanmadığında bağırır benim minik.
Ama ağlarda yanı sıra, bana gel dediğinde o an ilgilenmezsem ağlayıp bağırdığını farkettim.
Mesela kucağıma gelmek ister sürekli kucağımda olmak istiyor ama her an mümkün değil. O zamanlar bağırır ağlar.
Benim ortanca abisine çok bağırıyor, kavga gürültü zamanı hep kız bağırır.
Rabbim sakinlik versin hepimize.
Canım şöyle ki istedigini yaptırmak istediğinde aglaryere atar kendini tepinir orda duymazdan gormezden geliyorum. Bu evde oturuyoruz mesela durup dururken kalkip.kosturup bagirmaya başlıyor ama agzi ayrilacak o nasil bağırmak.. avaz avaz..

Back