Selamlar herkese. İyiyiz çok şükür biz. Aynı devam diyebilirim. Şimdi arabada bekliyorum çocukları Kuran kursundan almak için. Bitince inerler.
Bir komşum çocuğuyla ders konusunda ilgilenmem için rica etti. Sabah çocukları kursa götürdükten sonra rotamı oraya çevirdim. Çocukları anlamak lazım. Her çocuk gördüğümde çocuğun başında bıdbıd eden, kendince haklı ama çocukta -malesef-karşılık bulmayan, artık anneye sağırlaşmış çocukları görüyorum. Bu da ayrı yürek yangını oluyor bende. Çocuğu iknadan çok, anneyi ikna etme ve çalışma sisteminin oturması için, anneye doğru anlatma faslı yoruyor. Bir yaşlı teyze (sanırım 7 Çocuğu vardı) bana "Guzum, ana olacağına şu duvarda bir taş ol." demişti. Annelik en zor şey gerçekten. Kitabın birinde örnek vardı: Tavuk ne kadar korkak bir hayvandır ama anne olunca başını koparacağını bile bilse, o köpeğe saldırır. Gerçekten de öyle...Birde manevi eğitim noktasında çok da sıcak kanlı değiliz. Bu öncelik başka birilerinin, kurumların vs gibi geliyor. Yeri geliyor çocukla çatışmamak için, yeri geliyor biz bıktığımız için oturup ilgilen/e/miyoruz. Bu da aslında çocuğun temeline dinamit koymak oluyor bence. Çocuk bir şekilde birşey olur. Ancak manevi değerleri yüksek ahlaklı olmadığında sorun başlıyor ve telafisi zor mu zor.
Rabbim diyorum, ben Sen'i anlatamadım, Sen anlat. Sen'i sevdiremedim,Sen sevdir. Eksiklerimizi tamamla ve bizi kendinden ayırma. Bu dünyaya bırakma. Evlatlarımızı salih, saliha eyle...
(Aslında kafamda bunları yazmak gibi bir düşünce yoktu ama yazınca da silmedim güzel anneler.)
Geçmiş olsun
karapisso
canım. Rabbim Şafi ismiyle tecelli etsin size. Hastalıklar görevini yapar gidermiş. Rabbim sağlık selamet versin canım. Yakın olsak sana bir yoğurt çorbası yapardım.☺